Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1419 / 3646
(#) szamóca válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Á! Celeb akar lenni.
(#) titi válasza szamóca hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Na ezért kell előbb felmérni a terepet...
(#) DuMatyi hozzászólása Nov 7, 2010 /

Több mint egy nap után feldobom az offot.
Találós kérdés - életszerű példával (most történik épp a szituáció). Vasárnap délután van. Hirtelen váltakozóáramot kell mérni, de csak kici occó multiméterünk van, ami 200 voltos állásban tud csak feszültséget mérni (azaz a soros áramfigyelő ellenállás kizárva). Az áram 2,5 amper fölött van. A problémát megoldottam, aki kitalálja hogyan, vendégem egy sörre a következő HE talin.
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Vigyázat, beugratós kérdés, Matyi nem is sörözik, hogy lenne neki honnan sört osztani.
(#) sound.man válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Kértél a szomszédtól egy jobb multimétert.
(#) DuMatyi válasza sound.man hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

A szomszédok nem értenek az elektronikához.
@Norberto: a baj, hogy a hetalin én, az antialkoholista vettem észre a páleszt a hűtőládában. Hidd el, kerítenék én sört.
(#) lui144 válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Ravasz kérdés, de nagyon. Én csak tippelni tudok: A tippem az, hogy valamit a multiméterrel bütyköltél.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Ezek a multik csak DC áram állásban tudnak mérni. Ez volt az én bajom. A megoldás: a müszert bekötöttem egy graetz átlójába, a 2,7 amper linearizálta a diódákat, a cca. 1,2 volt a 27 ből pedig nem nagy mérési hiba, főleg nem vasárnap este (egy sör mellett, ami az enyém, mert nem találtátok ki) . Csak indikálni akartam teljesítményt.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Hol mi van? Nem értem.
(#) kadam hozzászólása Nov 7, 2010 /

Nagy a csend. Ki, merre jár? Mit csinál? Én épp hangosítok.
(#) Norberto válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

SMD alkatrészeket szortírozok, mert nagy a káosz.
(#) kadam válasza Norberto hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

SMD? Nekem majdnem mind egyforma. Nah mondjuk azért a kondit meg tudom különböztetni az ellenállattól. De két kondit már nem biztos, hogy meg tudok egymástól.
(#) SALáta válasza Norberto hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Küld el ha kész , szívesen visszaküldöm összeborítva, összerázva. Nem vagyok én ilyen gonosz. De ez most jól esett.
(#) DuMatyi válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Én a délelőtt vásárolt kis toroidokat mérem le. A trafó 7 cm átmérőjű és 5 cm magas. A rajta lévő adatokból nem következtethető pontosan, hány wattos, úgyhogy szembe kötöm, és csinálok egy 230/230 voltos leválasztást, majd izzókkal terhelem. A 2. szekunder feszültség leesik 190 voltra, így sajnos nem lehet az izzók teljesítményét összeadni (egy 40-es és egy 60-as van rajta, de a szekunderen mértem 2,78 ampert (a fent említett módon) és 24,2 voltot, ami 67 watt, szemben a 100-zal. Viszont az izzók szép sárgás fényben derengenek. Nekem tetszik a fénye, nem bántja a szememet. Ja és azzal az előnnyel is jár, hogy az alulizzítás miatt megnő az izzó élettartama. Hej, ha ezt a Tungsramban megtudják...
(#) kadam válasza SALáta hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Ez a gonoszság az én fejemben is megfordult, de nem mertem leírni. Féltem, hogy cserébe Norberto megátkoz és akkor a technika ördöge valamint az élő adás varázsa össze fog ellenem.
(#) kadam hozzászólása Nov 7, 2010 /

Ha nem bánjátok közvetítem, hogy mi történik itt. Épp most kezdődött a néptánc bemutató, jó pattogós zenével. Amíg Matyi izzóinak nő az élettartama, addig az enyém csökken, egyre nehezebben bírom a reggel óta tartó hajtást. De már csak 1 órát kell kibírnom.
(#) kadam válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Eltelt kb 10 perc, a néptáncosok lassan a végére érnek, ha befejezik jön a tombolasorsolás. Remélem én is nyerek valamit.
(#) szilicium97 hozzászólása Nov 7, 2010 /

Nem semmi napom volt! Kipucoltam a laptopomat, és kb. fél kilő koszt kiszedtem a ventiből! Nem csoda, hogy eldugultan 76fokos volt a proci, most meg 45 fokos! Azért így csak más!
(#) Norberto válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Idézet:
„Remélem én is nyerek valamit.”

Visszatapsolnak, hogy még nyomassad vagy 6-8 órát a zenét.

(Ha már gonoszkodunk... )
(#) Norberto válasza szilicium97 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Fel kéne találni a koszmegsemmisítő berendezést. Vagy koszevő rovarokat kitenyészteni.

Felőlem mehet, benyomom netről valamelyik rádió adását és alszom egyet. Kegyetlen ez az egésznapos rendezvény. Vasárnap van és nem alhattam délig.
(#) szilicium97 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Vagy ASUS-ék rakhattak volna egy 250 ezer forintos laptophoz vízhűtést, esetleg pár filléres szűrőt 300%-os haszonnal!

Nem koszmegsemmisítő kell, hanem el kell kapni a láthatatlan embert, tudod, ő koszol össze mindent.
(#) szilicium97 válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

egyszerűbb évente egy ecset, meg egy csavarhúzó, mint minkronméretű bogarakat tenyészteni, ugyanis a heatpipe és a venti között fél mili sincs!
(#) kadam válasza szilicium97 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Így van! Évente egyszer enynit igazán megtehet az ember kedvenc alattomos gépéért. (Mien az alattomos gép? - Számító. )

Közvetítésem: Vége a tombolasorsolásnak, nem nyertem semmit. Most koncert következik gyerekdalokból, már csak ezt a fél órát kell túlélnem. Aztán pihi, holnap meg suli. Vége a szünetnek.
(#) szilicium97 válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Én is így vagyok, mint te, holnao vége a szünetnek! Egyébként hol vagy most, hogy közvetítesz?
(#) kadam válasza szilicium97 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

A városi könyvtárunk szervezett egy egész napos családi napot a suli aulájában, és engem mint az iskola "hangmérnökét" berendeltek hangosítani. Nagy unalmamban rájöttem, hogy van itt wifi, így netezni kezdtem. Aztán, hogy elűzzem végleg az unalmat úgy döntöttem közvetítem itt az eseményeket.
(#) kadam válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

VÉGE!!! Jó volt, hosszú volt, fáradt vagyok. Irány haza.
(#) zoly15 válasza kadam hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Idézet:
„Vasárnap van és nem alhattam délig.”
Én még akkor sem tudnék délig aludni ha altatót vennék be A plafon 9 óra (sok forgással)
(#) kadam válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Régebben én is így voltam vele, de kb fél éve megnőtt az alvásigényem. Este 9 - 10-től képes vagyok másnap délig is húzni a lóbőrt.
Következő: »»   1419 / 3646
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem