Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kerámialapos tűzhely
 
Témaindító: pityputy, idő: Nov 4, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) pityputy hozzászólása Nov 4, 2010 /
 
Sziasztok

Eltudná valaki magyarázni hogyan működik a kerámialapos tűzhely energia-szabályzó kapcsolója?

Előre is köszi
(#) ptesza válasza pityputy hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Azt nem . De ha nem működik , előtte mielőtt szétszeded ellenőrizzed a gyerekzárat. ...
(#) jandu válasza pityputy hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Az enyémben egyszerűen, mint a vasalóban - bimetálos kapcsolóval. Az egyiknél, amin forgó gombal állítható a hő, ugyanúgy mint a vasalónál - előfeszítéssel állítható kikapcsolási szint.
A másiknál, amelyiknél kapcsolóval fokozatokat lehet választani, a lap alatt egy fix hőre van beállítva. Ott a fűtő szál teljesítménye van állítva, de a max. hő korlátozva van említett kapcsolóval - minden fokozaton egyformán. Ez igaz már nem hő szabályozás, hanem korlátozás.
(#) lorylaci válasza pityputy hozzászólására (») Nov 8, 2010 / 4
 
Szia!
Az enyémben a maga a kapcsoló a benne lévő tekercseket kapcsolgatja, három tekercs van. Kis teljesítmények esetén mind a hármat sorba köti (így legnagyobb az ellenállás, és legkisebb az áram), utána csak kettőt köt sorba, és majd egyesével, majd párhuzamosan kötögeti be őket. Ezek kívül mindegyik fűtőszálnál van egy-egy bimetál érzékeli, amik különböző hőmérsékletre vannak állítva. Így ha túlmenne a hőmérséklet egy normális értéken akkor kikapcsolgatnak.
(#) pityputy válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Sziasztok

Köszi a válaszokat!
(#) repulos hozzászólása Nov 18, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem az üveglap és a tűzhelytest közötti szigetelés (tömítés) kezd elszállni, ezért az üveglap kezd mozogni.
Tudja valaki az orvoslás mibenlétét?
Kösz!
(#) birs válasza repulos hozzászólására (») Nov 20, 2010 /
 
Szia ! hőálló sziloplaszt esetleg megfogná bár nem tudom mekkora hő van ott ahol a szigetelés, de ha az autók motor blokkjához megfelel lehet hogy ide is jó.
Nekem a gázsütő és a konyhapult közötti rés van vele kihúzva és jól bírja pedig azért ott is van hő.
Egy próbát megér!
(#) lorylaci válasza repulos hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Szia!

Van egy barátom, akik cseréphályháznak, és ők a sziloplaszthoz hasonló speciális hőálló szigetelő cuccot használnak. Ha bemész egy nagyobb barkácsárúházba, biztos kapsz ilyen kályhás tömítőt, ami ilyen nagy hőmérsékleteket is elbír.
(#) repulos hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Köszönöm az ötleteket!
(#) tibistor hozzászólása Okt 4, 2011 /
 
Sziasztok!
Úgy látom nem valami aktív a topik, de azért szeretnék kérdezni, hátha idekukkant egy szakember.
Kaptam egy négyfőzőhelyes, beépíthető kerámialapot, sütő nélkül.
A kerámialap nem érintőgombos, csak egy lapos csatlakozódugója van 13 érintkezővel.
Szeretném ezt a kerámialapot így ahogy van, magában használni.
Ezeknek az érintkezőknek a felhasználásával, valamilyen "bolti" kapcsolóra történő átkötésével életet lehetne e lehelni ebbe a kerámialapba?
Kérnék valami szakszerű választ! Kösz!
(#) kapuli954 hozzászólása Jan 6, 2012 /
 
Tisztelt hozzászólók.Érdekes az amit a lapok működéséről írtok,csak egy bibi van.Az én tűzhelyemben is van egy klixon a lapban ami ugye a fűtőszál melegétől ki-be kapcsol,no de a hozzá tartozó fokozatkapcsolóban nincs semmilyen tekercs csak bimetálnak látszó érintkezők.Azért mondom így mert nem látok benne olyan eszközt ami a hőt közvetítené a lapból a kapcsolóba?! Na erre mit tudtok nekem válaszolni,ugyanis tönkre ment a hőfokszabályzása a lapnak.Mindegyik fokozaton maximális teljesítménnyel fűt a lap.Az igaz.hogy a lap klixonja ki-be kapcsolgat,de a max. fokozatnak megfelelően.Ráadásul ez a lap dupla.Kíváncsian várom a hozzászólásaitokat!!!
(#) kapuli954 válasza kapuli954 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Mivel nem volt hozzászóló a kérdésemmel kapcsolatban, kénytelen voltam magam utána járni a dolgoknak.Miután újra szétszedtem a kapcsolót(hőfokszabályzó) a már említett bimetálok mellett felfedeztem egy műanyag lapocskára felvitt ellenállás réteget-ez egy kb.3mm széles és 15-20mm hosszú fekete csík-ami a fűtőszál által felvett áram hatására felmelegszik és mivel műanyag lapon van az elhajlik.Ez a lapocska az egyik végén rögzítve van míg a másik vége meg van támasztva egy előfeszített fém csúszó érintkezővel. A műa. lapon lévő ellenállás bevonat ezen a végén lévő vége fémfüst réteg közvetítésével érintkezik a mozgó fém csuszkával.Így kerül áram alá az ellenállás(HŐKIOLDÓ).Amint a hőkioldó elhajlik a közös tengelyre rögzített bimetálok amiket még a kapcsoló tengelyén kialakított mélyedések különböző módon feszítenek elő- attól függően milyen állásban van a hőfokszabályzó -ki illetve bekapcsolja(áram alá helyezi a fűtőszálakat) oly módon ,hogy a bimetálok rögzítetlen végét elmozdítja! REMÉLEM segíteni tudok a velem hasonló cipőben járóknak,mert nagyon sok pénzt meg spóroltam ennek a hőkioldónak a cseréjével.
(#) devero hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Tisztelt urak!Én kezdő műszerész vagyok ,de a kerámialapos tűzhely gondot jelent nekem picit.Szeretnék segítséget kérni egy olyanban hogy lenne nekem egy kerámialapos tűzhelyem és elromlott az eggyik főzőlap.Egyáltalán nem fűt ,de mikor bekapcsolom akkor világít a bekapcsolást jelző lámpa.Hol keressem a hibát?Vagy mi lehet a hiba?A többi főzőlap szupi csak 1 nem.Segítségetek előreis köszönöm üdv mindenkinek , Tibi voltam.
(#) kapuli954 válasza devero hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Tisztelt devero!Ha arra a lámpára utalsz amelyik a tűzhely oldalán van a sütő bekapcs. jelző lámpa mellett akkor a válaszom a következő:kell legyen a kerámialapon maradékhő visszajelző glim lámpák 4 darab ,ezek jelzik azt hogy a cekászok működnek/nem szakadtak illetve fűtenek/.Nem kell mást csinálnod mint a kapcsoló bekapcsolt állapotában rámérsz a cekászvégekre,ha nincs feszkó akkor rámérsz a kapcsoló előtti sorkapocsra.Ha itt van feszkó akkor a kapcsolóban lévő érintkezők a ludasak!Remélem tudtam segíteni.deveronak kapuli954
(#) kapuli954 hozzászólása Márc 7, 2012 /
 
Ezt a képet küldöm annak aki esetleg tudna segíteni ,mert a pontos tipusát ,nevét nem tudom csak azt ,hogy a kerámia lapos tűzhelyemben ez romlott el.Műanyag lapon vékony csíkban felvitt szénréteg aminek a két vége fémfüstös."220" ez az összes adatom róla ami egyébként a fotón is látható.A hőfokszab. kapcsolóban van.Neten már próbálkoztam sikertelenül.Kapuli954 kéri jelzéseiteket.
(#) oldman válasza kapuli954 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Komplett szabályzót lehet csak kapni a pontos tipus ismetretében. Ha egyáltalán van. Esetleg megpróbálhatod az un. univerzálist is.

Egy lehetőség: orczy.com
Érdeklődj telefonon! Meg is rendelik ha be tudják azonosítani a tipust.
(#) kapuli954 válasza oldman hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Köszönöm a tanácsod ,de sajnos az orczy minden erőfeszítésem ellenére/levelek, telefonok,fotók/sem tudta a komplett kapcsolót sem ,de még magát a tűzhelyet sem beazonosítani,holott a főzőlap tökéletes adatokkal rendelkezik.Ennek ellenére ők mindenáron a sütő adataira is kíváncsiak voltak,ezen adatokat fotókon küldtem el nekik.Csak jelzem a kérdéses kapcsolónak semmi köze nincs a sütőhöz,ráadásul a készülékem beépíthető nem egybeni!Na ennyit az ORCZY-ról!kapuli954 válasza oldmannak.
(#) tibistor hozzászólása Máj 2, 2014 /
 
Tisztelt fórumtársak!
Másodkézből kaptam egy Miele tip. kerámialapos tűzhelyet.
Mind a négy lapja kifogástalanul működik, azonban a programkapcsolójának kezelésére nem sikerült rájönnöm. (Leírást, ismertetőt nem kaptam, nem is tudom már utólag beszerezni.)
Akinek van tudomása, kezelési leírása a főzőlapok programozásáról, köszönettel venném ha valamilyen formában megosztaná velem.
Mellékelem a programkapcsolók és a kijelző képét.
Ha esetleg más típusú tűzhely programozása is ugyanígy, vagy hasonlóan működik, akkor az arra vonatkozó információkat is köszönettel venném, hátha az segít.
S.O.S.
Üdv!
(#) bato.arpad hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő problémához: négy lapos Whirlpool kerámialaphoz keresek 6 fokozatú hőfokszabályzót. Belefolyt a húslé és zárlat. Szétszedtem, kitakarítottam, de folyamatosan veri a biztit. Mondanom sem kell, sehol nem lehet már ilyet kapni.
Modulos rendszerű, hátha valakinek van ilyen, vagy tud javasolni valami alternatívát amivel helyettesíthető esetleg.
Köszi!
(#) csakoo hozzászólása Feb 24, 2015 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy Miele KM 500 EDST kerámia főzőlap hibájával kapcsolatban. A főzőlap a terhelés függvényében egy idő után kikapcsol. Minél nagyobb hőfokon használjuk, vagy minél több van egyszerre bekapcsolva annál hamarabb. Mostanában már alig tudjuk használni emiatt, a hiba egyre hamarabb jelentkezik. Egy szakember az elektronika hibáját mondta egyértelműen és a javításra is adott árat látatlanban, ami igen drágának tűnik 35.000 Ft. Nem cserét mondott hanem javítást, a hiba elég általánosnak tűnik ahogy beszélt róla. Szeretném megpróbálni megjavítani, van valakinek tippje esetleg, hogy hol kell keresni a bajt?

Köszönettel, Bence
(#) tiva77 hozzászólása Aug 5, 2015 /
 
sziasztok

Segítséget szeretnék kérni a következő problémához:

Adott egy Siemens HST 537 típusú kerámialapos villanytűzhely. Az egyik főzőlap elromlott,megszakadt. A főzőlap 230V 1000W. Az eredeti lapon a hőkorlátozón 4 csatlakozási pont van , amit lehetne venni helyette azon pedig a hőkorlátozón csak 2 csatlakozási pont.
Jó lehet gyakorlatilag helyette? Hova kéne kötni a másik2 szálat?
Nincs valakinek erről a készülékről kapcsolási rajza?

Előre is köszi a segítséget!


üdv: Tivadar
(#) Chipmunk1960 válasza tiva77 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Szia, Rajzom nincsen, de nem olyan bonyolult. Fotózd le a lapot/cekaszt/, s a kapcsolót. Hőbimetál van a lapon?
(#) tiva77 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
szia

Fotózni csak a jövő héten tudom mert kicsit messzebb van a tűzhely mint ahol lakom.
Annyit kibogoztam a bekötésnél hogy melyik szálon megy rá a fázis a lapra. A másik 2bekötési pont az meg a hő jelző lámpára(ami a tetején van) megy és onnét tovább a többi lapra is.

A régin ilyen volt az oldalán ugye 4 csatis hőfokorlátozó. Az újon meg ez 2 csatis. A képeken nem ezek vannak csak megpróbálom mutatni miről is van szó.
(#) tiva77 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Ennek az oldalán lévő cucc az a 2 vagy 4 kivezetéses az ugye csak a hőfokorlátozó lenne. És akkor mi végzi a hőfokszabályzás? Maga a 9 állású kapcsoló amivel bekapcsoljuk?
(#) Chipmunk1960 válasza tiva77 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Szia, A jobb oldli főzőlaphoz, a ez a fajta, Nr: 50.57021 kapcsoló kell. A hőfokot az izzószálon lévő hőelem érzékeli, ami ezt a kapcsolót vezérli. Ami egyébként fokozatmentes.
A bekötését itt találtam meg.
(#) tiva77 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
szia

Szóval ami a másikhoz ,a régi (elromlott)laphoz volt az a 9 állású kapcsoló akkor ehhez a fajta laphoz nem jó. Akkor azt is ki kellene cserélni ilyen kapcsolóra.
(#) Chipmunk1960 válasza tiva77 hozzászólására (») Aug 6, 2015 /
 
Szia, Igen az újabbakban már ilyen fokozatmentes van. És csak egy /fűtő/szál, amire kacsolgatja a feszt a termosztát, a kapcsoló elfordításával arányosan.
(#) kis59 hozzászólása Jún 14, 2018 /
 
Sziasztok! A kerámialapos tűzhelyünk lap körüli szigetelése megadta magát. Halk pukkanás után látom, hogy a lap egyik sarka kicsit megemelkedett, a fekete szilikon (?) szigetelés nem fogja. Mivel befolyhat a víz, az újraszigeteléshez felszedtem. Először BISON kinyomós hőálló kályhaszigetelőre gondoltam, le is szigeteltem, de úgy látom, nagyon kemény lesz, dilatációra talán nem alkalmas. MIT JAVASOLTOK a problémához. Van MESTER szilikonom, de csak 180 fokig írja a hőállóságot. Előre is köszi.
(#) kis59 hozzászólása Jún 16, 2018 /
 
Folytatva az előzőt: megtömítem Mester szilikonnal, bár csak 180 fokig hőálló. ha esetleg fel kell szedni, az gáz... nem tudok hívni szerelőt, mert minimálbéren vagyok, nagyon lapos a pénztárcca....
(#) gabesz1st hozzászólása Ápr 18, 2019 /
 
kedves kis59! Autóiparban használnak olyan szilikon alapú pasztákat, amik rugalmasak maradnak a kikeményedés után és 400 celsius fokot is kibírnak. Festékboltban vásároltam ilyet, vegyestüzelésű kazán tűztérajtaját szigeteltem le vele, bírta. Gasket sealant néven találod meg. Bár nem mostani a kérdés
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem