Hi!
Nemrég hallottam először a rádióiránymérésről vagy röviden rókavadászatról. Azt szeretném megtudni, hogy ez a sport létezik e még ma is, van e ebből valami országos verseny és hol. A válaszokat előre is köszönöm.
Nyíregyházán lakom. A környéken hol tudnék érdeklődni?
A helyi rádióklubban 100000%hogy segítenek. Mivel a rádióamatőrködéskihaló félben van ezért igyekeznek összegyüjte az embereket. Megjegyzem ez csak magyarországban igaz hogy kihaló félben van a rádióamatőrködés ezalat értem a iránymérést is
A rádióiránymérés elsajátításához az egyik legjobb városban születtél...
A helyi rádióklubban kersesd Venczel Miklóst
(hívójele: HA0LZ) ő foglalkozik az utánpótlásneveléssel.
sok sikert!
Tonsil
Még nem érdeklődök, de majd ráállítom az ügyre a nagymamámat (ő mindenkit ismer

). Amúgy az utánpótlásnevelés hány éves kórtól van?
Hali!
Én kb. 10 évig űztem a rádióiránymérést.
Venczel Miklós foglalkozik utánpótlás neveléssel és igazából nincs korhatárhoz kötve.
Ha nem félsz egyedül egy nagy erdőben, akkor már elég nagy vagy.
Megtanulod, hogyan kell mérni a készülékekkel (mert van RH és URH és mind a kettőt ismerni kell, ráadásul kicsit másként kell kezelni mind a kettőt) és az sem hátrány, ha futni és tájékozódni is tudsz. Valamint néhány Morse jelet meg kell tanulni.
Biztos örülni fognak az utánpótlásnak, mert nagyon kevesen vannak. Ennek egy előnye van, mégpedig az, hogy könnyen lehet az ember OB és/vagy VB.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok...
Üdv.
Fulcrum.
Kiváló szaktekintély,a felesége is művelte e nemes sportot.Elismerésem nekik és megemelem a kalapom előttük.Személyesen is ismerem mindketőüköt. Üdv! Csaba /HA6XA/