Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   519 / 1394
(#) albinolynx hozzászólása Dec 4, 2010 /

Most este voltam egy tetováló barátomnál. Jó munkásember, örökké rajzol ha van egy kis szabadideje. Beszélgettünk, szóba került a grafit a rajzolás kapcsán.
Ő kimondottan nem használt, de állítja, hogy van grafitpor (gondolom ez az, amit ujjal visznek fel), illetve préselt grafitrúd.

Grafitport találtam is:
http://www.muveszkellek.hu/webshop/muveszi_rajzeszkozok/grafit_es_s..._ml_es

Meg van valami fixáló lakk. Sajnos nem találta meg a flakont. Ezzel a kész grafitműveket szokták lefújni. Stabilizátor jellegű dolog, beszívja a papír, viszonylag lassan szárad (hőmérséklet függő). Utána lehet tapogatni, nem maszatolódik, vizet is bírja.

Nem tudom, talán valamelyik anyag használható lenne.

Találtam grafittuskót:
http://www.muveszkellek.hu/webshop/muveszi_rajzeszkozok/grafit_es_s...gekben

Szerintem ez lehet a préselt grafitrúd. 6B.
Ez pedig 8B:
http://civispapir.hu/webaruhaz/index.php?route=product/product&path...d=6003
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

A Higgins -es festéket?
(#) emmzolee válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

én úgy oldottam meg, hogy ráragasztok egy A4-es lapra egy akkora fóliát, ami pont jó nekem, és azután nyomtatok. Ha egymásra ragasztom az A4-es papírt, és az A4-es fóliát, az nem jó, mert ugyanúgy megcsúszik, mint ha egyedül lenne. Azért torz a kép, mert a fólia meg csúszik a görgőkön.
Azóta minden ok.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Nem az itthon nincs de amit linkelt itt valamelyik kolléga.
Vizes bázisú. Tesztelni kell, mecsináltam a tesztnyákhoz a fóliát most hoztam el a nyomdából.
48 kocka van rajta, mindbe kerül egy luk.
(#) pcroland hozzászólása Dec 4, 2010 /

Hello!Ezt az alkatrészt,hogy hozom létre Sprint Layout-ba?a kivitele d2pak.
(#) vicsys válasza pcroland hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Sok sikert!

78D05.LMK

(#) pcroland válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Köszi és honnan lehet ezeket letölteni ha nincs meg a Sprint Layout-ban és hogyan lehet készíteni ha lehet?
(#) mate_x válasza pcroland hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Simán meg lehet benne rajzolni az alkatrészt, ott van a vonalzó is meg minden. Ha elkészült, akkor kijelölöd és rákattintasz, hogy alkatrész mentése.
(#) vicsys válasza pcroland hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Bővebben: Link :nezze:
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Dec 4, 2010 /

Érdekességként: stencil.
Első próbálkozás.
Sajnos csak 0.2-es rézlemezt találtam, vastag. Lehet hogy majd sörös dobozzal is megpróbálom.
(#) RJ411 hozzászólása Dec 5, 2010 /

hi

A gyárilag fotólakkozott nyáknál mennyivel kell több levilágítási idő?
(#) Sir-Nyeteg válasza RJ411 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Másfél-kétszer.
De csinálj egy levilágítási tesztet.
(#) Zozi85 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Szép! Én csak a kényes alkatrészekhez használok stencileket, azokat meg nagyobb stencilekből termelem ki.
BGA-k hoz tökéletes! Egyedi nyákokhoz viszont szerintem kicsit macerás egyenként megcsinálni.

P1000770.JPG

(#) gulasoft válasza Zozi85 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Hát igen ilyen a gyári stencil. Alumíniumból csinálható. Arra figyelj, hogy nem minden sörösdoboz alumínium. A sörkollektorhoz gyűjtögettük és két fajta is volt ami vas volt.
(#) Sir-Nyeteg válasza Zozi85 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Nem egyedi azaz nem egy darab fog készülni belőle.
A gyári stencil acélból van.
(#) kowi hozzászólása Dec 5, 2010 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy az p20-as eljáráshoz hol lehet fóliát beszerezni?
Mert sehol nem találok!
(#) CIROKL válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Gábor a P20 -hoz nem fólia kell , bemész a Sándorhoz és nála is van P20 /jó egy vagyonért de van !/

De az uv levilágítós dologhoz fólia kell László.
(#) Ricsi89 válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Állj! kevered a dolgokat. Kétféle képpen lehet levilágítással nyákot készíteni, Egyik, amikor fogod a P20-at, lefújod vele a nyákot, és ezt világítod le. Itt fólia max írásvetítő fólia kell, amire a maszkot nyomtatod.
Van a másik, amikor a nyákra egy fóliát laminálsz fel és ezt világítod le, de ehhez nem kell P20! Persze ide is kell a maszk.
(#) gulasoft válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Ja csak a p20-hoz pozitív maszk kell, a dry fóliához meg negatív.
Ezt nézd végig, az óngalvánozást átugorhatod.

Nekem ahoz kell hogy lefújom a nyákot p20-al kinyomtatom a nyáktervet fóliára és levilágítom.
Akkor nekem elég az írásvetítő fólia?
(#) Ricsi89 válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Igen, attól függően, hogy tintás nyomtatóval nyomtatsz rá, vagy lézerrel más fólia kell a két nyomtatóba. Írószer boltban általában van mindkét fajta nyomtatóba való fólia.

voltom papírírószerboltba és a hivatalos neve kéne ami a tintasugaras nyomtatóhoz való.
mert az eladó nem tudta mit is akarok
(#) kaqkk válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Inkjet írásvetítő fólia
(#) gulasoft válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Akkor ott nincs is.
A hivatalos neve Inkjet fólia.
(#) gulasoft válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

A link kimaradt.
Bővebben: Link
Amit a videón látsz az nyomdai fólia.
Ilyet ne várj se lézertől, se tintasugarastól.
Ha csak egy vagy két nyák kell, lehet hogy érdemes körülnézni nyomda iránt a környéken, ha pesti vagy akkor a duotonerepro-t ajánlom a kökitől vannak nem messze.
Bővebben: Link

Akkor rendelek fóliát valahonnan
eddig rajzoltam a nyákot évek óta most szeretnék erre átállni.
Köszönöm a segítséget
(#) Zoli_bácsi válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Ha most kezdessz fotoeljárással Nyákot készíteni, ajánlom a videotárat "Nyomtatott huzalozású áramkör készítése fotokémiai eljárással." Abban részletesen bemutatom az eljárást.
(#) Blizzard hozzászólása Dec 5, 2010 /

Engem is érdekelne hogy hol lehet most ilyen laminálót kapni. Ha valaki tud valamilyen beszerzési forrást ossza meg velünk
(#) emmzolee válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Én az OfficeDepotban vettem 100 db A4-es volt egy csomagban Úgy kértem, hogy lézerrel nyomtatható írásvetítő fólia. Az a neve, hogy Niceday (copier transparency film) Bevált. Tök jó.

Lehet kapni tintasugarashoz is. Azt onnan ismered föl, hogy picit mintha szemcsés lenne az egyik oldala. (oda kell nyomtatni) olyat is használtam régebben.
Következő: »»   519 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem