Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Eloszor 75W-ossal probáltam, most pedig 100W-al, a pufferen most 297V-ot mértem.
Ez nem túl jó hír. A tápegységben nem találsz melegedő alkatrészt a 100-as izzós próba alatt-után.
A melegedéshez túl rovid ideig van bekapcsolt állapotban, mert a védelem pár másodperc után letiltja a tápot. Nem vettem észre melegedést sehol sem. Ez gyanítom a sorvégtrafo hibája.
A modulok kellenek bele.A "függőleges eltérítő" az az áramkör,amit javítottál.Abban cserélted az elkót,és azután kezdett vacakolni.
Az előző hszben mellékelt képen a jobb alsó sarokban lévő alaktrészeket nézd át.A kis fekete hengeres alakú vackok biztosítékok.Azokat is mérd meg. István
A relé érintkezőit zárd rövidre, hogy a védelem ne vehesse le a feszültséget a tápról és így próbáld. Jó lenne megtudni, hogy mi okozza ezt a hibát.
Azt vettem észre, hogy a sortrafo egyáltalán nem ad le semmit. A +-15 V helyett 1,5V-okat, az RGB végfokra 200V helyett csak 136,5 V megy. Viszont észrevettem még egy dolgot. A 9V helyett ami megy a panelra csak 7,5V-ot kap. Lehúztam a csatlakozot a panelrol, ugy is annyi, tehát nem ez a panel szívja le. Kicseréltem a stabilizátort, megmértem, a bemenezére csak 9,5V megy, ami szerintem kevés. Ha a stabilizátort nem kotom hozzá a táphoz, úgy a táp 14,5V-ot ad le, ami jo. Lehet hogy terhelésre lecsokken a tápbol kijovo feszultség annyira, hogy nem képes ellátni a táplált részeket??
Sziasztok!
A következő problémáról szeretnék segítséget kérni Tőletek.Van egy Beijing 837-1 tip.37cm-es kis tv.(többször "C" vágányra került szegény, de mindig visszakerült valami úton-módon a körforgásba). Nagyon szeretem gyönyörű szép a képe (élesség, szín, fókusz, stb.), csakhogy az utóbbi időben egyre jobban látszik a képcsövön sok, vízszintes, vékony, fehér, folyamatos csík,valamint csatornakiosztástól függően (!) szintén vékony de szaggatott csíkozódás, és a képernyő alsó széle is kezd összemenni (csak a feléig). A TV mára már inkább "csak" monitorként üzemel (anno volt a RT-ben egy átalakítás "hogyan lehet AV csatlakozást kialakítani a Beijing 837 tv-re"), így átalakítottam és azóta igy működik. Ha még nem "képcsöves" jó lenne ha jó lenne .Csatoltam pár képet is, remélem tudtok segíteni. Doksim, kapcs. rajzom van.
Hali.
Ezek visszafutási csíkok, ha jol látom. A fuggoleges eltéríto IC korul lévo elkokat ki kell cserélni, mert valoszinu kiszáradtak,így kisebb lett az értékuk és rossz kioltási idozítést okoznak. Ha pedig már szét van szedve a táp kondijait sem árt kicserélgetni. Udv.
Szia!
Cserélj ki egy pár elektrolitkondenzátort a függőleges eltérítés áramkörében. Ezen kívül érdemes átkondizni a kapcsolóüzemű tápegységet is, a primer és a szekunder oldalon is. Teljes rajz: kattints a Get Manualra
Ha jól tippelek akkor a D7609-es IC és környéke lenne az?
Direkt bekarikáztam a kondikat pirossal!
Köszi látom.
Ezek szerint a képcsőnek még nincs baja?
Nagyon köszönöm a gyors reagálást,tippet.
Holnap be is izzítom a Wellert.
A "függőleges eltérítő" az az áramkör,amit javítottál.
ja igen tényleg.Igen igen, a biztosítékokat már ellenőriztem. Azok jók. Már vizsgálódtam arrafele, diódákat ellenállásokat, méricskéltem. Az elkókat nem forrasztottam ki egyenként ellenőrizni... A eltérítőt holnap ellenőrzöm.
Sziasztok az a gondom vele hogy csak egy csik van középen vizszintesen
mit tudnék vele kezdeni? milyen alkatrészt cseréljek? köszönöm elöre is SANYO 3012 PSD
sziasztok
kaptam egy sony KV-32FX60D tv-t de az a bajom vele hogy hangyás a kép.Műholdon is meg AV-n is.Az lenne a kérésem ha valaki tudja mi a baja irja már meg hogy kell-e hozzá szerviz vagy komoly baja van,most kezdem tanulni az elektronikát ha tud valaki segitsen.elöre is köszönöm.
Sziasztok!
Új vagyok itt, szeretnék kérdezni Tőletek, hátha tudtok nekem segíteni. Van 1 Thomson projektoros tv-m, aminek a hv splitter box-a áthúz. Azt szeretném kérdezni, hogy ez lehet-e a hibás alkatrész vagy valami más alkatrész okozza a problémát? Válaszotokat előre is köszönöm!
Szia, felejtsd el, én ugyanezzel szívtam kb 1 éve, sansztalan a javítása, már próbáltam a kikaparással és az újraöntésével is, felejtő, el kell menni a SINI be és megvenni az új splittert, kb 10-12e FT ra lehet számítani. Apropó, nem egy RP46-os véletlen és ütemesen csattog amikor próbálod bekapcsolni?
Sziasztok.
Nem tud valaki véletlenul valami jo módszert sorvégtrafo mérésre? Egyáltalán le lehet mérni valahogy, hogy nem zárlatos-e? Koszi
Vagy megépíted a sorki tesztert, vagy : Bővebben: Link
Üdv, újra...
Biztosítékok rendben. Függőleges eltérítőnél minden OK. Mindent portalanítottam, égésnyom nincs, "amperszagot" sem érezni, a kondik is épnek tűnnek. Minden normális. Ellenállásokat és a diódákat kimértem. Indításkor hallani egy másodpercre a crt tévék jellemző pár kHz-es sípolását, majd elhalkul. Négyszer "próbálkozik" bekapcsolás után. Olyan, mintha egy pillanatra elindulna, de valami hiba miatt leáll. És ezt négyszer csinálja. Az átforrasztáskor tönkre tettem egy IC-t? Zárlat után már vagy háromszor átnéztem az egészet, de nem találtam.
Amikor próbálkozik,akkor menyi feszt mérsz a sorvégtranzisztor kollektorán?A műszert kapcsold a legnagyobb méréshatárba! Az hallatszik,hogy csak nyüsszen,vagy fölsercen a nagyfesz is egy pillanatra?
István
Úgy mérjem, hogy a kollektor vissza van kötve normálisan ahogy lennie kell?
Csatoltam egy felvételt a hangról. Kb. ez hallható: képcső hátuljánál a mikrofon, főkapcsoló be, vinnyog, majd ki. Ezután a mikrofont a "ne nyúljhozzá, mert agyoncsap" piros vezetékhez tettem közel. Klatty, víjvíjvíj klatty. Itt hangosabb, innen jön a hang. Remélem segít. Szerintem ez csak nyüsszen, viszont a mintha a nyagyfesz részről jönne a hang.
Szia!
Amikor bekapcsolom, kétszer áthúz, aztán se kép se hang, elmegy a betáp LED-ről is az áram. Igen, valóban egy RP 46-os készülék. Neked is ilyen volt/van? Te vettél bele új splitter-t? Úgy jó lett a tv?
Előbb szigeteld ki az áthúzásnál. Talán Nálad beválik a sárralkenés.
Köszi, ezt már próbáltam. Olyan, mintha valami folyadék jött volna ki belőle.
2 áthúzás után, teljesen elmegy a feszültség a tv-ről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

.

ja igen tényleg.