Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   521 / 1394
(#) Pulyka válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Üdv.

Erre a hozzászólásodra válaszolnék, és úgy összességében is.
Szóval szerintem egy réteg fólia nem is elég, mert ha arra gondolunk, minimum 2 kell, hogy takarva legyen a festékréteg a későbbi felhasználás miatt, ne piszkolódjon, ne kopjon le a festék.
Én egyébként HP Laserjet 5L-el nyomtatok, nekem megfelelő, egy A4-es fóliára hosszában(azaz a 210 cm-ből 190-et kitöltök)készítem a terveket, minden kapcsolásnak egy, plussz a tükörképét nyomtatok, amit a végén egymásba fordítok, így megvédem a festékréteget, és megvan a 2 maszk is.
Viszont a tintasugarassal nem vagyok megelégedve, miután a fólián megfolyt a festék, és direkt néztem, hogy a szemcsés felére nyomtassak.
A másik, hogy a tintasugaras nyomtatóval készített maszkok egy idő után elkezdtek nekem bepirosodni.
Csak enyhén, a vezetők körvonalainál.

Ezt már tapasztaltátok ti is?
...csak kíváncsiságból

Üdv.Tomi

UI:Az Epson nyomtatók, legalábbis a multifunkciósak(szkenner+nyomtató egyben) egy rakás ....., az enyém(vagyis a miénk) úgy bedöglött, hogy a végén meg is lett belölle az új levilágítóm!
(mentettem, ami még menthető)
Szóval lett neki jó oldali is.
Azt halottam, hogy az eprom-ját úgy "készítik", hogy egy idő után az ne engedelmeskedjen.
(#) Sir-Nyeteg válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Utolsó mondatod: szerintem mindegyikre igaz. Mondanak sokmindent. Én most vettem epsont. 380ft a patron bele, szinenként. Durva mi? Eddig sokkal szebb, mint a HP-nyomatom. Szerintem ez olyan, hogy amilyent kifogsz, olyanod van...
(#) DanyyX válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani, martam már így jópár nyákot. Fogtam az edényt amiben marok (kb akkora tál mint a panel amit marni kell, de semmiképp sem sokkal nagyobb) felöntöttem sima 20%-os háztartási sósavval, beletettem a nyákot a 34%-os hidrogén-peroxidból meg csak simán érzéssel adtam neki. Arra nagyon kell figyelni, hogy a hidrogén-peroxidot semmiképp nem locsold rá a panelra. Ha nem kezd el marni max pár percen belül akkor lehet adni neki még h2o2-t. Ha a marás elindul, elég jól fog látszani, hogy hol tart. Melegszik elég rendesen, és fölé hajolni sem érdemes (hacsak nem szereted kifejezetten a klórgázt ). Tehát én mindenféle számolgatás és mérés nélkül érzésre adagolom a vegyszereket, tudom hogy ezt nem így kéne csinálni, de eddig bevált. Ettől függetlenül érdekelne mások tapasztalata is, illetve a vegyészeti része, első sorban egy rendes reakcióegyenlet. Ha google.el rákeres az ember borítékolom hogy legalább 5-10 féle keverési arányt fog találni

Ja és az alkoholos filcet felejtsd el, lakkfilcet használj.
(#) albinolynx válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Korábban írtam, hogy van kimondottan grafit por. Azt nem gondoltad kipróbálni?
Nem kell sz.rozni az őrléssel, stb, csak keverni kell.
(#) gulasoft válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ja csak nem kaptam.
(#) czigler.peter válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Köszi szépen.
(#) Hurkafej1 válasza DanyyX hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Köszi, énis hasonlóan marok
A lakkfilc sokkal jobb mint az alkoholos? És mennyivel drágább?
Eddig az edding tipust használtam, de a múltkor vettem STYB tipusút, ez sokkal jobb, legalábbis nekem nem mart alá
(#) Frankye válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Hogy mennyivel drágább, azt boltja válogatja. Legutóbb valami 800,- Ft körül vetem.
Mennyivel jobb? Ha zongorázni tudnám a különbséget, Richard Kleidermannak hívnának...
(#) cassis hozzászólása Dec 10, 2010 /

Folyasztószerrel kapcsoltban kérdeznék.
Azt olvastam róla, hogy szobahőmérsékleten kb. 2 évig tárolható. Én most olyant tudnék használni, amely 2 éves, de sajna hűtőszekrényben volt ezidő alatt. Meg nem fagyott. Szerintetek jó lehet még?
Ez a típus lenne
(#) kocsgab002 hozzászólása Dec 10, 2010 /

Sziasztok.
7 éve lejárt Positiv20-at érdemes még használni? Elő tudom majd még hívni? Végig szobahőmérsékleten volt.
A válaszokat előre is köszönöm.
Kocsgab002
(#) egmund hozzászólása Dec 10, 2010 /

Csá

Valai tudna küldeni egy linket, hogy honnan tölcsem le a Tinát mert a suliba azt használjuk azt othon kell befejezni a cuccot és én csak demokat találok ha lehetséges igyeneset és full versiot
elöre is köszz !
(#) gulasoft válasza egmund hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Nem lehet kalózszoftver.
(#) vilmosd válasza egmund hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Hali
TINA-TI.
(#) tibistor hozzászólása Dec 10, 2010 /

Sziasztok,
Fotoeljárással szeretnék nyákot készíteni. UV- levilágító egységem még nincs.
Viszont van egy fura ötletem. Van-e tapasztalata, információja valakinek arról, hogy a levilágításhoz a hegesztéskor keletkező ívfény használható-e?
Szerintem a hegesztő ívfény sokkal intenzívebb UV-sugárzásban, mint bármely más fényforrás. Elég volna a hegesztés közelébe pár másodpercig odatartani az előkészített cuccot. Mondjuk, odatartom kézben 3 másodpercig. (ez csak egy fiktív példa)
Nekem van hegesztőm, szoktam hegeszteni, nem volna probléma!
Mi a véleményetek?
(#) vicsys válasza tibistor hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Valaki írta itt a fórumban, hogy sima energiatakarékos izzót használ a levilágításhoz és azzal is tökéletes. Próba-cseresznye.
(#) Zoli_bácsi válasza tibistor hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Ennél szörnyebb ötletet keresve sem találhattam volna...
(#) Hurkafej1 hozzászólása Dec 10, 2010 /

A nyák kimart oldalát a beforrasztások után le szoktátok lakkozni, hogy ne oxidálódjon? akril lakkom biztos van itthon, arra gondoltam
(#) misi93 hozzászólása Dec 10, 2010 /

Sziasztok! A gyantát mibe kell feloldani és mennyit, hogy le tudjam kenni vele a nyákot és könnyebben tudjam be ónozni?
(#) tibistor válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Mint írtam, az ötlet fura. A Te szavaiddal nevezhetjük szörnyűnek is. Elfogadom.
De nem ezt kérdeztem!
Hanem azt, hogy ki, mit gondol, menne-e ez a dolog?
(Elismerem, a Nemzeti Múzeumba is elegánsabb, előkelőbb öltönyben, megborotválkozva menni, de farmerben és borostásan is csak ugyanazt fogod látni.)
Aki nem érti a hasonlatot, attól bocsánatot kérek!
(#) kaqkk válasza tibistor hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

A "fura" ötleted működhet ,de elég körülményes kivitelezni ! (Apu hegesszél már tíz percet mert nyákot akarok csinálni ! Ne szórakozz fiam ezért nem füstölök el 3 pálcát és egy kilowatt áramot !) És még a fény nyákra vetítését is meg kéne oldanod ha ,az ellenkezést sikerülne is legyűrnöd
(#) mazso1988 válasza misi93 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Szia
Én denaturált szeszben szoktam feloldani, és mindig annyit szoktam folyamatosan hozzá adni amíg az feloldódik benne!
(#) DanyyX válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

A lakkfilc nem sokkal drágább, 1-2 ezer forint egy filc, én mondjuk csak javításra használom, így évekig eltart ha veszel egy filcet, de ha már annyit rajzol az ember, hogy kéthetente kifogy a filc, akkor érdemes elgondolkodni más módszeren. Az hogy mennyivel jobb, szerintem leginkább úgy fogalmazható meg, hogy a lakkfilc jó, az alkeszfilc meg nem jó.
(#) agressiv hozzászólása Dec 11, 2010 /

Ha valaki lusta lötyögtetni a nyákot és gyorsan kész szeretne lenni annak ajánlom a mellékelt videón lévő másínáát
(#) DanyyX válasza agressiv hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Nem gyenge

A kézi lötybölésnél biztosan jobb a hatásfoka.
(#) agressiv válasza DanyyX hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Vagy 120 éves maratóval kb 5perc alatt készen is van, ha befűtöm a maratót akkor még egy cigit sincs időm elszívni.
(#) gulasoft válasza agressiv hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Ez hihetetlenül beteg ötlet
Cirka 2 literre saccolom a maratót.
Ennyi melóval simán építhetnél bubis maratót is
(#) agressiv válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Az inkább fél liter marató és nem tartott semeddig megcsinálni ezt a szerkezetet
(#) niedziela hozzászólása Dec 11, 2010 /

Mi az a legvékonyabb vezetősáv amit műnyomóval meg lehet csinálni ?
10mil-es sávokat 10mil távolságokra lehetséges ?
(#) Peppe válasza niedziela hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

A legvékonyabb amit biztonságosan lehet csinálni műnyomóval és laminálóval 7-8 mil. Ez alá amúgy sincs értelme menni.
(#) niedziela válasza Peppe hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Köszi, sikerült !
Következő: »»   521 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem