Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Az enyém szükség-megoldásként született PIC - es segédeszköz.
Igaz nem fejeztem még be azóta se, de lehet, hogy így marad. Befejezetlensége ellenére így ahogy van már nagy segítséget nyújtott. Az nyákról hiányzik a stab kockás >+7V és a diódás táp bemenet. A Kapcsolási rajzon a 3 lábú csatlakozóktól érkező reset signal bekötése nem jó (a nyákon hiányzik). A két 3 lábú csati "5V/reset/test" összeköttetést hivatott biztosítani.
Ez a valós kapcsolási rajz. A reset nyomógomb hiányzik ugyan, de az pótolható a "CLR" és a test közzé bekötve.
Sziasztok!
Még nincs kész. Ez még csak manuális próba. Ma este összerakom hozzá a vezérlést is és kiderül, hogy milyen lesz. Ne nagyon szidjátok a ledek elrendezését mert próba nyákon raktam össze és nem volt egyszerű. Na meg ez életem első saját kivitelezése. Amúgy felismeritek, hogy mi akar ez lenni? Bővebben: Link
Nekem egy harangnak tűnik. (Karácsonyosítva: csengő.)
Még kap egy 4022+555 IC párost+tápot és kész. Festem, dobozolom. :yes:
Kicsit olajozni kéne ezt a "csengettyűt" olyan kattogó hangja van.
Nagyonjó, de mi ez ?
Miben segít ?Leadtek: Tetszik a régivágású nyák vonalvezetés. Ez amúgy egy megafon ? Vagy miért kellett a mikrofon jelét végerősíteni ? Idézet: „Nagyonjó, de mi ez ?” Elvileg egy himbálózó csengettyű. Idézet: „Miben segít ?” Hogy elhasználjak egy csomó ledet, tanuljam az elektronikát és az építést és abban, hogy ne az idióta sorozatokat kelljen este néznem a TV-ben. :yes: Meg hátha valakinek teszik.
Idézet: Ez, már önmagában is egy nyomós érv, különösen mostanában, lásd bűnöző műsorvezetővel forgatott valóságshow „hogy ne az idióta sorozatokat kelljen este néznem a TV-ben. ”
Én egy kis hangfalat építettem hangváltóval!
Adatok:60/40 W Zenei/Névleges telj. 8Ohm Erősítő még nincs,de ami késik nem múlik!
Üdv.!
Te kérted hogy tegyem fel az oldalra a kapcsolást, hát ma sikerült lerajzolnom. Igaz csak papira ceruzával, de jobb mint a semmi, ha lesz még több időm akkor számitógépbe programmal is megrajzolom. Ehez az áramkörhöz készült a kapcsolás: Bővebben: Link
Csengő effekt vezérléssel. Még csak próba panelen mert lehet, hogy adok még hozzá effektet. A tápforrás az már a végleges.
Videó
Van rajt trimmer. Most így állítottam be, de valóban lehet, hogy tekerek rajta.
Használd a 4. kimenetet is, amivel a 2. pozíciót kapcsolod. a reset-elést csak az 5. kimenettel tedd meg. Így oda vissza fog "csilingelni".
De, csak fénysebességgel.
A diódák azért vannak mert lehet, hogy kiegészítem még egy 555-el és egy 4081 -el, hogy villogva is tudjon "csilingelni". És ekkor ugye kell a dióda, hogy ne terheljem vissza a lábakat.
Igen, de csak a 2. és 4. kimenetet kell közösítenie. Igazából egy elég komoly meghajtása van a kimeneten, de fő a biztonság.
Eldőlt a kamera vagy sem. Ez nagyon jó
Esetleg publikálnád?
Tessék.
Még ehhez tartozik.
Én most egy forrasztóállomást építettem
![]() Eddig csak 220-as pákákkal kínlódtam... mit mondjak, ez maga a megváltás ![]() Kicsit egyedi a dobozolása, (kartondoboz) de azóta már bedobozoltam PC tápba
Lehetőleg ne hirdesd. Életveszélyes, tűzveszélyes és esztétikailag is romboló hatású.
Inkább az új dobozolást tedd fel.
Sziasztok!
Végre rávettem magam hogy az egyik művem feltöltsem. Eddig nem mertem mert sokan kigúnyoljátok más munkáját hozzáteszem nekem se műhelyem se gépeim nincsenek csak egy két dolog a szobámba és teljesen önállóan tanultam az elektronikát, meg itt az oldalon a segítőkész emberektől. nekik köszönöm főleg Ciroknak mert sok mindent adott. Na de beszéljenek a képek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Miben segít ?