Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Házi megoldásként szerintem elfogadható. Mindenképpen jobb megoldás egy ilyen mint a vasalótalpra csurgatott füstolaj.
Ha lesz lehetőséged feltenni képet a hegesztett kazánról akkor örülnék pár jó minőségű közeli képnek. Mert azt talán egyszerűbb megcsinálni. És a hatásfoka is jobb lehet.
Szívemből szóltál! Én is épp ezt akartam megkérdezni, hogy az alamínium és a réz tudtommal nem igen szereti egymást
![]()
És ha ólommal önteném ki? Azzal könnyebb lenne... Mondjuk az ólom nem olvadna meg a fütőszáltól?
Anno 20 évvel ezelőtt mi csak simán tűzálló betonnal öntöttük ki és szépen átadta a hőt az is ami ide kell az a 200-220 fok .
Szinte semmi mennyiség kell hozzá viszonylag gyorsan megköt és utána örök élet !
Nem olvadna meg mert 300 fok felett van az olvadáspontja és az előttem szóló írta is hogy 200-220 fok körül kell lenni a hőmérsékletnek. Van most nálam egy füstgép, ebben 232 fokos a hőkapcsoló.
ÉS szerinted annak úgy jó lenne a hatásfoka ólommal?
Persze. Azért kell lényegében az aluminium is hogy megtartsa a meleget. A hőtehetetlensége miatt sokkal lassabban fog lehülni ha belenyomod a folyadékot, mintha csak simán a levegőn lenne.
Értem. Akkor már csak azt kéne kitalálnom hogy miben van annyi ólom amennyi kellene...
![]()
Autó aksiban mennyi lehet?
Elég sok van benne, csak le kell tisztitani. Ha találsz olyan méhtelepet ahol adnak is el cuccokat akkor ott találni fogsz. Többért veszik át mint a komplett aksit ezért oda eleve úgy viszik be.
Ugy kb egy 1 literes üveget meglehetne tölteni egy aksival szerinted?
Csak a gőze mérgező én ugy tudom, az olvasztását udvaron csinálnám, füstgépben pedig egy behegesztett vascsőben lenne tehát nem tud kigőzölögni ha meleg, és fogdosni sem lehet.
![]()
Szia!
A hatásfoka mindenképpen jobb! De nem mindegy hogy milyen szivattyúval juttatod a folyadékot a gépbe. A kazánon kívül ez határozza meg leginkább a fújási teljesítményt, nem a fűtőbetét teljesítménye. Üdv.
Szivattyúnak csakis ulka! Az már mindenhol bizonyított. A fűtőteljesítmény csak az első felfűtés és az ujrafűtés idejét befolyásolja.
Ha tudsz mutatni majd képet, akkor csinálok egy olyan kazánt is.
Amúgy ha egy nagyobb kazánt csinálok egy kisebb teljesitményű pl 1500-2000wattos fütőbetéttel akkor az ugy füstöl egy jó ideig nem? Tehát minél nagyobb a kazán annál jobb? Szivattyú egyébként 48wattos ulka.
Itt van egy gyári kazán belső kialakítása. Igaz, hogy ez full aluminium, de valószínű, hogy a hegesztett acél is ilyen.
kentuckyspecialfx.com
Érdekes a hegesztett acél kazán. Nem igazán hallottam még ilyenről és nem hiszem, hogy jó lehet mivel az acél hővezetése igen rossz! Nem való az füstgépbe. Az alu a legjobb. Árulnak kész kazánt is füstgéphez. Meg kell venni ha az öntés nem lehetséges.
13 évvel ezelőtt is nagyon "pajtatuningos" vont a leírás.
>>> ITT <<< találtok füstgéphez alkatrészeket. Fűtőszál, kazán, hőfokszabályzó, és akár komplett kazán is van!
![]()
Bővebben: Link Itt is van csomó alkatrész hozzá
![]()
Szia!
Lehet hogy nagy a hőtehetetlensége de ezért nehezebben is hűl le. Egyébként én az alatt a 13év alatt mindig a hegesztett acélkazánt használtam és jó. Nem köpi az olajat, 6,5-7méter hosszú egybetartó füstcsóva! Elég meg győző?
Szia!
Az ulka a legtökéletesebb erre a célra. Én mindig ezt használtam amikor gépet építettem!
Szia!
Nem sértésnek szánom amit most írok! Azok az emberek akik akkor a tesztet készítették, már akkor abból éltek hogy diszkótechnikai berendezéseket gyártottak és forgalmaztak. Diszkókat építettek. Egyébként tudod hogy melyik cég égisze alatt futott az említett magazin?
Sziasztok !
Próbáljátok ki a kávéfőző kazánját gyorsan felfűt és igen csak tudja nyomni a füstöt kifelé mi 10 évvel ezelőtt ilyen füstgéppel kezdtünk diszkózni
Ma nagyon jó idő volt egy kis tesztelésre.
A kábelek rendezése és az elektronika finomítása visszavan. Teszt 2
Szia!
Jó a szerkezet. Ha lesz időm le méregetem a kazánt, aminek a képeit el küldtem! Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |