Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag

Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   21 / 40
(#) Noo válasza tahi hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Házi megoldásként szerintem elfogadható. Mindenképpen jobb megoldás egy ilyen mint a vasalótalpra csurgatott füstolaj.
Ha lesz lehetőséged feltenni képet a hegesztett kazánról akkor örülnék pár jó minőségű közeli képnek. Mert azt talán egyszerűbb megcsinálni. És a hatásfoka is jobb lehet.
(#) rockersrac válasza tahi hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szívemből szóltál! Én is épp ezt akartam megkérdezni, hogy az alamínium és a réz tudtommal nem igen szereti egymást
(#) hüblerattila válasza Noo hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

És ha ólommal önteném ki? Azzal könnyebb lenne... Mondjuk az ólom nem olvadna meg a fütőszáltól?
(#) CIROKL válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Anno 20 évvel ezelőtt mi csak simán tűzálló betonnal öntöttük ki és szépen átadta a hőt az is ami ide kell az a 200-220 fok .
Szinte semmi mennyiség kell hozzá viszonylag gyorsan megköt és utána örök élet !
(#) Noo válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Nem olvadna meg mert 300 fok felett van az olvadáspontja és az előttem szóló írta is hogy 200-220 fok körül kell lenni a hőmérsékletnek. Van most nálam egy füstgép, ebben 232 fokos a hőkapcsoló.

ÉS szerinted annak úgy jó lenne a hatásfoka ólommal?

Persze. Azért kell lényegében az aluminium is hogy megtartsa a meleget. A hőtehetetlensége miatt sokkal lassabban fog lehülni ha belenyomod a folyadékot, mintha csak simán a levegőn lenne.

Értem. Akkor már csak azt kéne kitalálnom hogy miben van annyi ólom amennyi kellene...
(#) hüblerattila válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Autó aksiban mennyi lehet?

Elég sok van benne, csak le kell tisztitani. Ha találsz olyan méhtelepet ahol adnak is el cuccokat akkor ott találni fogsz. Többért veszik át mint a komplett aksit ezért oda eleve úgy viszik be.

Ugy kb egy 1 literes üveget meglehetne tölteni egy aksival szerinted?
(#) hüblerattila válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Csak a gőze mérgező én ugy tudom, az olvasztását udvaron csinálnám, füstgépben pedig egy behegesztett vascsőben lenne tehát nem tud kigőzölögni ha meleg, és fogdosni sem lehet.
(#) tahi válasza Noo hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia!
A hatásfoka mindenképpen jobb! De nem mindegy hogy milyen szivattyúval juttatod a folyadékot a gépbe. A kazánon kívül ez határozza meg leginkább a fújási teljesítményt, nem a fűtőbetét teljesítménye.
Üdv.
(#) Noo válasza tahi hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szivattyúnak csakis ulka! Az már mindenhol bizonyított. A fűtőteljesítmény csak az első felfűtés és az ujrafűtés idejét befolyásolja.
Ha tudsz mutatni majd képet, akkor csinálok egy olyan kazánt is.
(#) hüblerattila válasza tahi hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Amúgy ha egy nagyobb kazánt csinálok egy kisebb teljesitményű pl 1500-2000wattos fütőbetéttel akkor az ugy füstöl egy jó ideig nem? Tehát minél nagyobb a kazán annál jobb? Szivattyú egyébként 48wattos ulka.
(#) Noo hozzászólása Dec 19, 2010 /

Itt van egy gyári kazán belső kialakítása. Igaz, hogy ez full aluminium, de valószínű, hogy a hegesztett acél is ilyen.
kentuckyspecialfx.com
(#) djgombi válasza Noo hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Érdekes a hegesztett acél kazán. Nem igazán hallottam még ilyenről és nem hiszem, hogy jó lehet mivel az acél hővezetése igen rossz! Nem való az füstgépbe. Az alu a legjobb. Árulnak kész kazánt is füstgéphez. Meg kell venni ha az öntés nem lehetséges.
(#) Noo válasza djgombi hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Itt van róla pár mondat:
29. oldal
(#) djgombi válasza Noo hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Azóta eltelt 13 év
(#) dB_Thunder válasza Noo hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

13 évvel ezelőtt is nagyon "pajtatuningos" vont a leírás.
(#) djgombi hozzászólása Dec 19, 2010 /

>>> ITT <<< találtok füstgéphez alkatrészeket. Fűtőszál, kazán, hőfokszabályzó, és akár komplett kazán is van!
(#) hüblerattila válasza djgombi hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Bővebben: Link Itt is van csomó alkatrész hozzá
(#) tahi válasza djgombi hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!
Lehet hogy nagy a hőtehetetlensége de ezért nehezebben is hűl le. Egyébként én az alatt a 13év alatt mindig a hegesztett acélkazánt használtam és jó. Nem köpi az olajat, 6,5-7méter hosszú egybetartó füstcsóva!
Elég meg győző?
(#) tahi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!
Az ulka a legtökéletesebb erre a célra. Én mindig ezt használtam amikor gépet építettem!
(#) tahi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!
Nem sértésnek szánom amit most írok!
Azok az emberek akik akkor a tesztet készítették, már akkor abból éltek hogy diszkótechnikai berendezéseket gyártottak és forgalmaztak. Diszkókat építettek. Egyébként tudod hogy melyik cég égisze alatt futott az említett magazin?
(#) sunmerlin hozzászólása Dec 22, 2010 /

Sziasztok !
Próbáljátok ki a kávéfőző kazánját gyorsan felfűt és igen csak tudja nyomni a füstöt kifelé mi 10 évvel ezelőtt ilyen füstgéppel kezdtünk diszkózni
(#) Noo hozzászólása Dec 24, 2010 /

Ma nagyon jó idő volt egy kis tesztelésre.
A kábelek rendezése és az elektronika finomítása visszavan.
Teszt 2
(#) Georgee válasza Noo hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Nagyon jó lett Grat!
(#) tahi válasza Noo hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Szia!
Jó a szerkezet. Ha lesz időm le méregetem a kazánt, aminek a képeit el küldtem!
Üdv.
(#) Noo hozzászólása Dec 26, 2010 /

Igyekeztem a saját igényeimnek megfelelően megcsinálni. Mostmár csak a kazánokat kell majd cserélgetni és kiderül melyiknek milyen a hatásfoka.
Következő: »»   21 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem