Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Készítettem egy külső-belső hőmérőt. Dobozolva még nincs, de lehet, hogy nem is lesz. A külső hőmérsékletet 433MHz-en kapja egy korábban készített külső hőmérőtől.
Tyűha! Ez már valami! Sorba vannak a ledek?
A -10-et hogyan mutatja? A doboz szerintem nem árt neki. egyébként szép munka.
Jól néz ki! Gratula!
Milyen IC van a vevőnél (meg az adónál)?
Üdvözletem.
Ez még tavaly decemberben elkészült, de most volt időm róla pár képet csinálni, mielőtt odaadom a gazdájának. PC-be való 6 csatornás fan control, abból is a pwm-es fajta. Minden csatornának van egy ledje, ~20% kitöltési tényező alatt (ahol a ventilátor képtelen már elindulni vagy nem jár üzembiztosan) tiltja a kimenetet, ekkor a led pirosan világít, egyébként zöld és a fenyerő a kitöltési tényezővel arányos. Különlegessége, hogy full analóg. Számomra ez hátrány is, mert könnyebb lett volna mikrokontrollerrel, de ha már az volt a koncepció hogy legyen analóg, akkor legyen analóg, tervezek én azt is. A kapcsolást egyelőre ne kérje senki, egyrészt nincs megfelelően ledokumentálva, másrészt fejlesztenék rajta még egy kicsit.
A kódolás/dekodolás miatt, gondolom nem kell a PIC szoftverébe más szűrés. Jól gondolom?
Szép munka. Miért kell egy gépbe 6 ventilátor?
Csak annyi kell, ami értelmezi a 4 bitet a dekóder felől. Úgy van megoldva, hogy 1. bit adat, 2. bit órajel (1Hz), 3. bit reset, 4. első vagy második bájtot küldi. Így a teljes hőfokot kb: 20mp alatt küldi át.
Szia.
Igen-igen, sorba vannak kötve a LED-ek. 9-12mA folyik rajtuk keresztül, mert egyrészt tovább bírják, az meg a másik, hogy 17-20mA körül igencsak felforrósodott a nyák a sok LED miatt. Egyébként több, mint 110V kerül a 39 db sorba kötött led két végére. (még nem mértem, de szinte 100%)Ha lesz pénzem, 20 db(és pár tartalék) ilyen kis drágaságra fogok beruházni és már 60db LED fogja megvilágítani a szobát.(mert egy LED háza 3 LED-et rejt) Üdv.Tomi (ááá, nézni kell a Való Világ-t, nagyon izgii )
Ma készült el egy léptető vezérlő kártya, gyári nyákon illetve gyárilag forrasztva az A3986 ami a lelke. Fet nek hűtés nem kell, még a motoromhoz kell faragni. Köszönet Linbusnak és Sir Nyetegnek! Nincs smd ellenállás készletem, ezért nem cseréltem az ellenállást hanem párhuzamosan kötöttem még egy furatszereltet.
Köszönöm. Fogalmam sincs miért kell, ilyet kértek. A sajátomban papst ventik vannak és eszemben sincs a tápfeszültségüket zaklatni.
Hali!
Ez nagyon jóó, majd szerintem én is csinálok egy ilyet (esetleg RGB-be ). A NYÁK-ot mivel vágtad ki?
Klassz lett az áramkör! Gratula !
Doksit tudnál mellékelni?
Szia.
Ki fogsz nevetni, de semmi körkörös(amolyan dobozhely fúróra, vagy hogy hivjákra gondolok) fúró nem volt itthon! Egyszerűen. Körzővel bekarcoltam a "nyers" nyákot, és lemezvágó ollóval próbáltam kivágni a körkörös formát. Csiszolással pedig még tökéletesítettem, és sem szögletes, sem "tojásos" nem lett. Remélem még nem frissítetted a Top50-es listát, mert csak belehallgattam 1-2 számba, még nem hallgattam meg mindegyiket, de ez ne tartson vissza a frissítéstől.
Nem gyenge, ilyet még nem láttam :eek2: Ez gondolom tengelyenként 1-1 db.
Én most lettem kész a leválasztóval, de az triviális ![]() Üdv
Szomszédomnak készült karácsonyra.Gondoltam megosztom.És utólag is B.Ú.É.K. mindenkinek.
Szép munka. Nagy magabiztosságra vall, beforrasztani az IC-t. Én sosem csinálok ilyet.
Köszi.Semmivel nem nagyobb, mint foglalat nélkül beforrasztani. De sajnos egyszerűbb volt így megcsinálni a vonalvezetést. Amúgy tavaly készült egy másik példány normál félvezetőkkel, foglalattal.Az is elsőre indult. Az smd felett az átkötés meg azért kellett, mert sajnos panelen kívül nem tudtam felprogramozni a kontrollert, ezért el kellett vágjam a tápról az MCLR lábat.
Sziasztok!
Én ezt a kis dobozkát csináltam még tavaly december elején. Néhány wattos csak, de nagyot szól, és még a hangja is tetszik. Számitógép mellé terveztem, akkumlátorral megy. Osztálytársaim körében nagy volt a népszerüsége a buszon, kirándulás közben. a Mübörözést én csináltam. Beszéljenek helyettem a képek! Müszi
Szép munka, gratula! Milyen PIC vigyorog benne?
Müszi mester!
Meglepően fejlődsz. Isten tartsa meg jó szokásodat! Gratulálok és csak így tovább! :kalap:
Sziasztok! Elkezdtem megépíteni geri303 LED kockáját. Most a 125 beforrasztott LED-ről mutatnék pár képet, a vezérlő még nem készült el, pár alkatrész még hiányzik is. De beszéljenek a képek:
Üdv: Laciveszp
A mester megnevezés kicsit tulzás, tőled azért jócskán lemaradok, bár igyekszem a legjobbat kihozni a dolgokból
Amúgy köszönöm a dicséretet. A kis dobozba egy kis LA autórádió IC dolgozik, de nagyon jónak tartom a mélyhangjait, ahhoz képest, hogy csak ~10l-es a doboz. Müszi
Az én kis drága LED-jeim, de látom jó helyre kerültek, és nagyon profi lett
Üdv: Zooolii
Szép lesz, ide azt hiszem nem kevés türelem kellett!
Köszönöm! Egy 18F2620 a lelke az egésznek. Ha gondolod megkeresem az oldalt, és belinkelem.
Köszi, ezt már sokan mondták
Türelmem az van, nem is kicsi
Sziasztok
Ha már a ledes dolgoknál tartunk felteszem én is a legújabb tákolmányomat. Üdv: |
Bejelentkezés
Hirdetés |

(még nem mértem, de szinte 100%)
) 

). A NYÁK-ot mivel vágtad ki?