Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A motor bal oldalánál, egy kicsit beburkolva, van egy panel, amin van egy, tán 2.2 mikrofarádos kondi. Ki kellene mérni, hogy nem lett e kapacitásszegény.
Szia aranyhal.
Ez könnyen lehet a panel tápkondijának hibája. Manapság a panel működéséhez szükséges tápfeszültséget nem trafóval állítják elő, hanem egy 1µF/275V-os kondenzátorral. Ha ennek a kapacitása el kezd csökkenni, akkor ugyanilyen problémákat szokott okozni. Ennek kicserélése nem túl drága mulatság, mindenképpen megér egy kísérletet. Ettől függetlenül azonban símán lehet bármi más is a vezérlőpanelen.
T.Fórum!
Samsung RSH1DTIS hűtőgép tulajdonosa vagyok. Egyre keserűbb szájízzel. Három esztendeje vásároltam-3Xyfelett. Eggy ével ezelött meghibásodott a normál hűtő oldala. /kétajtós/eggy pár napot követően a két éves garancia lejártával-panelt-cserélt a szervíz /gyári-tipushiba/mondották-nemkerült pénzbe. Párnapja a fent emlitett hiba ismét bekopoktatott szervíz-kijő- szétbont a normál hűtőrész alsó panel alatt /takarásában/totálban tömény jégboritás! A Mester már mormogta rögtön a hiba okát az önleolvasztó be sz:::t az érzékelő meghibásodása miatt. A jeget eltávolította az /érzékelőt/e név alatt szerepel a számlán, kicserélte.Majd szedelőzködése közben nem jósolt hosszú életet a gyártmánynak a kollégája is bólogatott. Annó a reklám így szólt--30 évre vegyen hűtőgépet! Felteszem a fényképét az /érzékelőnek/a hiba okozóját itt hagyták--Szerintem egy sima biztosíték van benne,megnéztem szoba hőmérsékleten is mélyhűtve is vezeti az áramot semmi furfang benne.felteszem a képet,lehet hogy tévedek? Mielőtt a Fórumra e levelem írtam olvasgattam a régebbi levelek tartalmát.Megragadta figyelmemet /mugab-697250--696636-halacsik /levélváltása,KONDENZVÍZ_LEERESZTŐ -eldugulása .A nyakam teszem rá az én gépemnek is ez a hibája.A szervizes szakik LIBÁÉRT kapták a papirjaikat! Várom szives meglátásaitokat:üdv goldeselBővebben: Link
A szervizes kollégák igazat beszéltek ! A szonda azért vezet mert meghibásodott (zárlatos) valószínűleg víz került bele . Egyébként a mostanában divatos NO FROST
hűtők nagy része 3-4 év használat után ugyanezt a hibát produkálja , és egy 3-4 napos pihenés után teljesen leolvad , majd újra használható .
Csak ráadásnak: sajnos hiába ad a szerencsétlen vevő sok pénzt egy új háztartási gép vásárlásakor, ez nem azt jelenti, hogy jót is kap ( egy kivételtől eltekintve )
Egy éves prémium kategóriás samsung 4 ajtós, akciósan 400ezer forintos hűtőt vizsgáltam be, motorhibás....
Sajnos ez a fogyasztói társadalom. Nem hiába támogatom régebbi darabok felújítását. :yes:
Igentisztelt Uraim. kagkk-és-mjmj !
Magyonszépen köszönöm problémámra a szives szakmai válaszukat! Lenne szintén ezzel a témával kapcsolatban kérdésem, a kondenzvíz szittyú segítségével ,távozik az automatikus-leolvasztás,követően? vagy egyszerűen gravitáció útján? A leeresztő csö a mosogató szifonja fölött van bekötve kb:60 cm az ajzattól.Felmerült bennem ,ha teleengedem a mosogatót vízzel mert lehűtök eggy lábas forró ételt .a dugó kihúzását követően.víz folyhat a kond-víz lefolyó csövébe ,mert ott per pillanat 60cm magasságig pang a víz. Okozhat e ez tulzott eljegesedést-szonda zárlatot? Várom a szives választ Üdv.filotas.
Ezt amit írtál nem pontosan értem : a hűtőgép kondenzvíz elvezető csövében "pang " a víz ?
Akkor kondenzvíz eltávozása van akadályoztatva . (eldugult ) Ha a víz nem folyik ki a hűtőből felszaporodik és ha a szondát eléri az egy idő után beázhat .
T. Uraim!
Sajnos a héten meghalt a hütőnk . A kompresszor jó de valahol elszökik a gáz , többször lett újra töltve a szerelő azt mondta , hogy nem javítható. Hozzá tette hogy ha veszek akkor ne r600 -as hanem 134 a -s kopresszoros vegyek mert tartosabb. Kérdésem , hogy melyik cég gyárt ilyen kopresszorral, mert amit kinéztem electrolux-ot, aeg-et mind r600-as volt. Segítségüket előre is köszönöm.
Az előzőhöz még . Egy kombi alulfagyasztos kb 180 cm magas hütő lenne az elképzelésa halott hűtő helyet. Ha valaki tudna ajánlani egy tipust nagyon megköszönném.
Heló Remélem tudtok nekem segiteni
egy egykompreszoros kombi hütöm van. a mélyhütö jól hüt de a felsö része +12 celziusz alá nem megy mi lehet a baja???mikor leál a motor a kondenziv jeges a hátulján de pár perc s le is olvad
Kedves Forumozok és hozzáértő szakemberek.
Olvasgatom a Forumot mivel van egy problémám egy hűtőnkkel és találtam is rá egy leírást de mégse pont olyan. Egy 3 éves zanussi hűtőről van szó. a hűtő része 1 fokozatban fagyaszt vagyis meg fagynak benne a dolgok , a hűtő hátulja belül is le van fagyva de nem nagyon. próbáltam ha letekerem 0 állásba akkor kikapcsol és ha visszatekerem akkor egy idő után visszakapcsol és megy a kompresszor. itt valami nagyobb gond lehet vagy az is hallottam hogy azért is csinálhat ilyet mert nincs benne sok cucc .ami igaz mert most is max 3 darab van a hűtőbe. próbáltam kihúzni majd később visszadugni de reggelre a pohár víz ugyan úgy megfagyott .Ha valaki tudna adni még ötletet az köszönöm vagy forduljak egyből szakemberhez?
Tisztelt --uram -kagkk!
Köszönöm szépen gyors válaszát! Kérdésére válaszom--a kondenzvíz lefolyó-cső átjárható,kivettem a mosogató szifon--feletti csatlakozásából--és máris eggy csomó víz.folyt ki a földre .megjegyzem 14--napja orvosolta a hiát a szervíz. Vagy ez TABU ? Ők hozták a szekrényt --üzembe,helyezték IKEA akkok szerelte a konyhát--mikrót-mosogatót--stb.Nem volt kapcsolat közöttük.három esztendeje volt. Nagyon szeretnék világosan látni --telepítési infóra lenne szükségem! Úgy érzem itt kicsikét kilóg a Lóláb! Nem engedhet meg hitelrontást a SAMSUNG márka mert elvész a bizalom--/fogyóban vagy tudjál rólla telefon--porszívó--stb.még jó a TV-m-- még működik Üdv: filotas. ++
Szia!
Régóta nem láttam R 134-es gázzal töltött új hűtőt. A kollégának igaza van abban, hogy nem valami stabilak az R 600-asok, viszont rendkívül takarékosak a villannyal.. Bár tényleg kell hozzájuk némi szerencse... ![]()
Üdv
Nemrég cseréltem hőfokszabályzót ugyanilyen probléma miatt Zanussi kombiban. Bár kicsit tartottam tőle, hogy mellényúlok, és gázhiányos, vagy motorhibás a gép, de szerencsém volt ( ![]()
A motor mitől áll le?
Lekapcsolod, vagy magától áll le?
Ha a kifolyóból a megbontáskor jött ki a "sok" víz
Szerintem az azt jelenti hogy a szifonnál lesz a hiba azt kéne kipróbálni , hogy egy csövet rádugni a szifon csatlakozásra (a hűtő kifolyócsövének a helyére , és abba belefújni erősen . Valószínűleg ott lehet dugulás . (de ha kérhetlek ne írd többet hogy tisztelt uram !) Itt a fórumon általában tegeződünk ![]()
Magátol áll le.Nemrég kikapcsoltam s halatszott valami folydogállás a hütötérben. nem tudom az mi lehet. szted ézékelö lehet a probléma vagy hiányos a gáz?
Heló.Ma volt a szerelö kicserélte a höfokszabályzot de 4 óra elteltével maximumon tehát 7. fokozaton se ment még 12 fok alá a hőmérséklet .Szerintetek mi a baja?a folydogálo hang továbra is jelen van de a hátulján a pára már vastagabban ráfagyik .nem értem én ezt .Miért nincs benne hidegebb a a hátujja jeges?Elöre is köszönöm a vállaszokat.
Tisztelettel . Sanyi
Szia Sanyi!
Innen, messziről nehéz okosat mondani, azután meg főleg, hogy a szerelő kicserélte a hőfokszabot. Én is azzal indítottam volna, ha tényleg magától ki tudott kapcsolni a régivel. A fortyogó hang nem biztos, hogy bajt jelent. Gázhiányos állapotnál szokott még "fortyogni", viszont akkor a hűtőcsőkígyó végéről tűnik el először a hideg, a hőfokszabályzó érzékelője meg általában oda van rakva. Ilyenkor viszont nem tud kikapcsolni, megy állandóan. Hőfok mérése félrevezethet, viszont a +12 fok tényleg kevés, várj vele legalább reggelig, és érdemes folyadékot mérni, nem levegőt.
Heló.reggel 9 óta lehült 10 fokra a csere után igaz nyitogatva is volt. a fortyogo hang nem is tudom megnéztem egy másik hütön annak is van olyan hangja s az rendesen hüt igaz az 2 motoros.hát várok reggelig s ha nem jó akkor megint szerelö. azt mondta 12 ezer a töltés szerinted az reális ár?a szabályzot 6000 ért cserélte de akkor az lehet jó is a régi??
Elfelejtettem kérdezni hogy 7 es fokozaton a fagyaszto része -20 van az jó? meg mi lehet még a gázhiányon kivul amit meg lehetne nézni h nem e az rosz.meg még egy kérdés mi van akkor ha mondjuk a höszab kapillárisát mondjuk 2 centivel visszáb huznám nem hütene jobban?
Lehet hülyeséget kérdeztem
![]()
Elektrolux kombi játszotta velem, hogy hűtött a mélyhűtő, a normál meg csak marha gyengén.
Ismerősömé volt a gép, útálom az R 600as motorokat, de, gondoltam, mentsük meg, hátha csak valami dugulás. ( csak abban az esetben töltök fel gázhiányos hűtőt, ha megtaláltam a szivárgás helyét és meg tudtam szüntetni azt, különben nincs értelme....) Próbanyomás alá raktam, tartotta a 10 bárt a hűtőrésze, úgyhogy kikötöttem a keretfűtést és feltöltöttem....csak nem lett jó!! Pedig a motorja minden gyári paramétert tudott! Motorcsere lett a vége, azóta tökéletesen működik, igaz R 134 a motorral, és gázzal. Attól félek, lehet, hogy a tiéd is erre a sorsra jut...
Érdekes.
Nem tudom ha gázhiányos akkor nem kellene elengednie a többi gázt is ? A szerelöm azt mondta nem tudja cserélni a motoromat mert nem tudja forrasztani mert vmi aluminiummal van préselve és nincs ilyen gépe akkor mi van??? s kb mennyi egy motorcsere ha megoldhato??
Itt szeged környékén kb30000ft egy kompcsere
S mi van akkor ha elviszi a szerelö feltölti én kifizetem s mégis vacak akkor buktam a 12000 et s ráadásul a kompreszort se tudja kicserélni akkor már egy uj hütöt is vennem kel
te mit tanácsolsz mit tegyek ?
A hűtő típusáról nem beszéltünk. Nem Indesitt véletlenül?
Mert annak jó esélye van a kilyukadásra, ráadásul R 600 nem is fog teljesen kiürülni, olyan alacsony nyomáson dolgozik. Beszéld meg a szerelővel, csak akkor töltse meg, ha vállal rá garanciát. Kompresszort alumíniumcsővel Indesitt szerel, nemrég láttam egy ötletes megoldást a cserére. Két töltőszelepet forrasztottak össze, majd felperemezték az alu meg a rézcsövet és két hollanderrel kötötték össze a csöveket. Alacsony nyomású oldal, valószínűleg tartósan bírja ezt a megoldást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |