Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 300
(#) mjmj válasza aranyhal hozzászólására (») Jan 6, 2011 / 1

Szia!
A motor bal oldalánál, egy kicsit beburkolva, van egy panel, amin van egy, tán 2.2 mikrofarádos kondi.
Ki kellene mérni, hogy nem lett e kapacitásszegény.
(#) mjmj válasza imikee10 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Egyetértek veled.
Robi
(#) raptor1974 válasza aranyhal hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szia aranyhal.
Ez könnyen lehet a panel tápkondijának hibája. Manapság a panel működéséhez szükséges tápfeszültséget nem trafóval állítják elő, hanem egy 1µF/275V-os kondenzátorral. Ha ennek a kapacitása el kezd csökkenni, akkor ugyanilyen problémákat szokott okozni. Ennek kicserélése nem túl drága mulatság, mindenképpen megér egy kísérletet. Ettől függetlenül azonban símán lehet bármi más is a vezérlőpanelen.
(#) filotas47 hozzászólása Jan 6, 2011 /

T.Fórum!

Samsung RSH1DTIS hűtőgép tulajdonosa vagyok.
Egyre keserűbb szájízzel.
Három esztendeje vásároltam-3Xyfelett.
Eggy ével ezelött meghibásodott a normál hűtő oldala.
/kétajtós/eggy pár napot követően a két éves garancia lejártával-panelt-cserélt a szervíz /gyári-tipushiba/mondották-nemkerült pénzbe.
Párnapja a fent emlitett hiba ismét bekopoktatott szervíz-kijő- szétbont a normál hűtőrész alsó panel alatt /takarásában/totálban tömény jégboritás!
A Mester már mormogta rögtön a hiba okát az önleolvasztó be sz:::t az érzékelő meghibásodása miatt.
A jeget eltávolította az /érzékelőt/e név alatt szerepel a számlán, kicserélte.Majd szedelőzködése közben nem jósolt hosszú életet a gyártmánynak a kollégája is bólogatott.
Annó a reklám így szólt--30 évre vegyen hűtőgépet!
Felteszem a fényképét az /érzékelőnek/a hiba okozóját itt hagyták--Szerintem egy sima biztosíték van benne,megnéztem szoba hőmérsékleten is mélyhűtve is vezeti az áramot semmi furfang benne.felteszem a képet,lehet hogy tévedek?
Mielőtt a Fórumra e levelem írtam olvasgattam a régebbi levelek tartalmát.Megragadta figyelmemet /mugab-697250--696636-halacsik /levélváltása,KONDENZVÍZ_LEERESZTŐ -eldugulása .A nyakam teszem rá az én gépemnek is ez a hibája.A szervizes szakik LIBÁÉRT kapták a papirjaikat!
Várom szives meglátásaitokat:üdv goldeselBővebben: Link

SSA48191.JPG

(#) kaqkk válasza filotas47 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

A szervizes kollégák igazat beszéltek ! A szonda azért vezet mert meghibásodott (zárlatos) valószínűleg víz került bele . Egyébként a mostanában divatos NO FROST
hűtők nagy része 3-4 év használat után ugyanezt a hibát produkálja , és egy 3-4 napos pihenés után teljesen leolvad , majd újra használható .
(#) mjmj hozzászólása Jan 6, 2011 /

Csak ráadásnak: sajnos hiába ad a szerencsétlen vevő sok pénzt egy új háztartási gép vásárlásakor, ez nem azt jelenti, hogy jót is kap ( egy kivételtől eltekintve )
Egy éves prémium kategóriás samsung 4 ajtós, akciósan 400ezer forintos hűtőt vizsgáltam be, motorhibás....
(#) imikee10 válasza mjmj hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Sajnos ez a fogyasztói társadalom. Nem hiába támogatom régebbi darabok felújítását. :yes:
(#) filotas47 hozzászólása Jan 9, 2011 /

Igentisztelt Uraim. kagkk-és-mjmj !
Magyonszépen köszönöm problémámra a szives szakmai
válaszukat!
Lenne szintén ezzel a témával kapcsolatban kérdésem,
a kondenzvíz szittyú segítségével ,távozik az automatikus-leolvasztás,követően? vagy egyszerűen
gravitáció útján?
A leeresztő csö a mosogató szifonja fölött van bekötve
kb:60 cm az ajzattól.Felmerült bennem ,ha teleengedem
a mosogatót vízzel mert lehűtök eggy lábas forró
ételt .a dugó kihúzását követően.víz folyhat a kond-víz
lefolyó csövébe ,mert ott per pillanat 60cm magasságig
pang a víz.
Okozhat e ez tulzott eljegesedést-szonda zárlatot?

Várom a szives választ Üdv.filotas.
(#) kaqkk válasza filotas47 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Ezt amit írtál nem pontosan értem : a hűtőgép kondenzvíz elvezető csövében "pang " a víz ?
Akkor kondenzvíz eltávozása van akadályoztatva . (eldugult ) Ha a víz nem folyik ki a hűtőből felszaporodik és ha a szondát eléri
az egy idő után beázhat .
(#) gapjunction hozzászólása Jan 10, 2011 /

T. Uraim!

Sajnos a héten meghalt a hütőnk . A kompresszor jó de valahol elszökik a gáz , többször lett újra töltve a szerelő azt mondta , hogy nem javítható. Hozzá tette hogy ha veszek akkor ne r600 -as hanem 134 a -s kopresszoros vegyek mert tartosabb. Kérdésem , hogy melyik cég gyárt ilyen kopresszorral, mert amit kinéztem electrolux-ot, aeg-et mind r600-as volt.
Segítségüket előre is köszönöm.
(#) gapjunction hozzászólása Jan 10, 2011 /

Az előzőhöz még . Egy kombi alulfagyasztos kb 180 cm magas hütő lenne az elképzelésa halott hűtő helyet. Ha valaki tudna ajánlani egy tipust nagyon megköszönném.
(#) Sanyi1985 hozzászólása Jan 10, 2011 /

Heló Remélem tudtok nekem segiteni
egy egykompreszoros kombi hütöm van. a mélyhütö jól hüt de a felsö része +12 celziusz alá nem megy mi lehet a baja???mikor leál a motor a kondenziv jeges a hátulján de pár perc s le is olvad
(#) tiborio hozzászólása Jan 10, 2011 /

Kedves Forumozok és hozzáértő szakemberek.
Olvasgatom a Forumot mivel van egy problémám egy hűtőnkkel és találtam is rá egy leírást de mégse pont olyan.
Egy 3 éves zanussi hűtőről van szó. a hűtő része 1 fokozatban fagyaszt vagyis meg fagynak benne a dolgok , a hűtő hátulja belül is le van fagyva de nem nagyon. próbáltam ha letekerem 0 állásba akkor kikapcsol és ha visszatekerem akkor egy idő után visszakapcsol és megy a kompresszor. itt valami nagyobb gond lehet vagy az is hallottam hogy azért is csinálhat ilyet mert nincs benne sok cucc .ami igaz mert most is max 3 darab van a hűtőbe. próbáltam kihúzni majd később visszadugni de reggelre a pohár víz ugyan úgy megfagyott .Ha valaki tudna adni még ötletet az köszönöm vagy forduljak egyből szakemberhez?
(#) filotas47 hozzászólása Jan 10, 2011 /

Tisztelt --uram -kagkk!
Köszönöm szépen gyors válaszát! Kérdésére válaszom--a kondenzvíz lefolyó-cső átjárható,kivettem a mosogató szifon--feletti csatlakozásából--és máris eggy csomó víz.folyt ki a földre .megjegyzem 14--napja orvosolta a hiát a szervíz.
Vagy ez TABU ? Ők hozták a szekrényt --üzembe,helyezték IKEA akkok szerelte a konyhát--mikrót-mosogatót--stb.Nem volt kapcsolat közöttük.három esztendeje volt.
Nagyon szeretnék világosan látni --telepítési infóra lenne szükségem! Úgy érzem itt kicsikét kilóg a Lóláb!
Nem engedhet meg hitelrontást a SAMSUNG márka
mert elvész a bizalom--/fogyóban vagy tudjál rólla telefon--porszívó--stb.még jó a TV-m-- még működik
Üdv: filotas.
++
(#) mjmj válasza gapjunction hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Szia!
Régóta nem láttam R 134-es gázzal töltött új hűtőt.
A kollégának igaza van abban, hogy nem valami stabilak az R 600-asok, viszont rendkívül takarékosak a villannyal..
Bár tényleg kell hozzájuk némi szerencse...
(#) mjmj válasza tiborio hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Üdv
Nemrég cseréltem hőfokszabályzót ugyanilyen probléma miatt Zanussi kombiban.
Bár kicsit tartottam tőle, hogy mellényúlok, és gázhiányos, vagy motorhibás a gép, de szerencsém volt ( )
(#) mjmj válasza Sanyi1985 hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

A motor mitől áll le?
Lekapcsolod, vagy magától áll le?
(#) kaqkk válasza filotas47 hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Ha a kifolyóból a megbontáskor jött ki a "sok" víz
Szerintem az azt jelenti hogy a szifonnál lesz a hiba
azt kéne kipróbálni , hogy egy csövet rádugni a szifon csatlakozásra (a hűtő kifolyócsövének a helyére , és abba belefújni erősen . Valószínűleg ott lehet dugulás .
(de ha kérhetlek ne írd többet hogy tisztelt uram !)
Itt a fórumon általában tegeződünk
(#) Sanyi1985 válasza mjmj hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Magátol áll le.Nemrég kikapcsoltam s halatszott valami folydogállás a hütötérben. nem tudom az mi lehet. szted ézékelö lehet a probléma vagy hiányos a gáz?
(#) Sanyi1985 válasza mjmj hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Heló.Ma volt a szerelö kicserélte a höfokszabályzot de 4 óra elteltével maximumon tehát 7. fokozaton se ment még 12 fok alá a hőmérséklet .Szerintetek mi a baja?a folydogálo hang továbra is jelen van de a hátulján a pára már vastagabban ráfagyik .nem értem én ezt .Miért nincs benne hidegebb a a hátujja jeges?Elöre is köszönöm a vállaszokat.
Tisztelettel .
Sanyi
(#) mjmj válasza Sanyi1985 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Szia Sanyi!
Innen, messziről nehéz okosat mondani, azután meg főleg, hogy a szerelő kicserélte a hőfokszabot.
Én is azzal indítottam volna, ha tényleg magától ki tudott kapcsolni a régivel.
A fortyogó hang nem biztos, hogy bajt jelent.
Gázhiányos állapotnál szokott még "fortyogni", viszont akkor a hűtőcsőkígyó végéről tűnik el először a hideg, a hőfokszabályzó érzékelője meg általában oda van rakva.
Ilyenkor viszont nem tud kikapcsolni, megy állandóan.
Hőfok mérése félrevezethet, viszont a +12 fok tényleg kevés, várj vele legalább reggelig, és érdemes folyadékot mérni, nem levegőt.

Heló.reggel 9 óta lehült 10 fokra a csere után igaz nyitogatva is volt. a fortyogo hang nem is tudom megnéztem egy másik hütön annak is van olyan hangja s az rendesen hüt igaz az 2 motoros.hát várok reggelig s ha nem jó akkor megint szerelö. azt mondta 12 ezer a töltés szerinted az reális ár?a szabályzot 6000 ért cserélte de akkor az lehet jó is a régi??

Elfelejtettem kérdezni hogy 7 es fokozaton a fagyaszto része -20 van az jó? meg mi lehet még a gázhiányon kivul amit meg lehetne nézni h nem e az rosz.meg még egy kérdés mi van akkor ha mondjuk a höszab kapillárisát mondjuk 2 centivel visszáb huznám nem hütene jobban?

Lehet hülyeséget kérdeztem de nem tudom az az igazság ha gázzal kell töltetnem akkor 3 napig nincs hütö (elviszi a szerelö)s a fagyó tele nincs hova pakolni .Sajnos
(#) mjmj válasza Sanyi1985 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Elektrolux kombi játszotta velem, hogy hűtött a mélyhűtő, a normál meg csak marha gyengén.
Ismerősömé volt a gép, útálom az R 600as motorokat, de, gondoltam, mentsük meg, hátha csak valami dugulás.
( csak abban az esetben töltök fel gázhiányos hűtőt, ha megtaláltam a szivárgás helyét és meg tudtam szüntetni azt, különben nincs értelme....)
Próbanyomás alá raktam, tartotta a 10 bárt a hűtőrésze, úgyhogy kikötöttem a keretfűtést és feltöltöttem....csak nem lett jó!!
Pedig a motorja minden gyári paramétert tudott!
Motorcsere lett a vége, azóta tökéletesen működik, igaz R 134 a motorral, és gázzal.
Attól félek, lehet, hogy a tiéd is erre a sorsra jut...

Érdekes.
Nem tudom ha gázhiányos akkor nem kellene elengednie a többi gázt is ?
A szerelöm azt mondta nem tudja cserélni a motoromat mert nem tudja forrasztani mert vmi aluminiummal van préselve és nincs ilyen gépe akkor mi van??? s kb mennyi egy motorcsere ha megoldhato??
(#) kaqkk válasza Sanyi1985 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Itt szeged környékén kb30000ft egy kompcsere
(#) Sanyi1985 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

S mi van akkor ha elviszi a szerelö feltölti én kifizetem s mégis vacak akkor buktam a 12000 et s ráadásul a kompreszort se tudja kicserélni akkor már egy uj hütöt is vennem kel
te mit tanácsolsz mit tegyek ?
(#) mjmj válasza Sanyi1985 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

A hűtő típusáról nem beszéltünk. Nem Indesitt véletlenül?
Mert annak jó esélye van a kilyukadásra, ráadásul R 600 nem is fog teljesen kiürülni, olyan alacsony nyomáson dolgozik.
Beszéld meg a szerelővel, csak akkor töltse meg, ha vállal rá garanciát.
Kompresszort alumíniumcsővel Indesitt szerel, nemrég láttam egy ötletes megoldást a cserére.
Két töltőszelepet forrasztottak össze, majd felperemezték az alu meg a rézcsövet és két hollanderrel kötötték össze a csöveket.
Alacsony nyomású oldal, valószínűleg tartósan bírja ezt a megoldást.
(#) Sanyi1985 válasza mjmj hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Heló. Nem indesitt hanem whirlpoo beépithetö de pontos márkát nem tudok mert be van épitvel.a tippet köszönöm hogy hogyan kivitelezhetö a motorcsere.reggel amugy 7 fok lett benne a levegö hömérséklete.
Következő: »»   32 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem