Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tv készülék hangminőségének javítása
Lapozás: OK   1 / 2
(#) szegelgetek hozzászólása Jan 10, 2011 1 /

Egyes tévécsatornák hangminősége botrányosan gyenge.
Fakó és színtelen a hang.
Lehetne-e ezen javítani?
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jan 10, 2011 /

Ha van rajt kimenet kösd rá hifire, ha nincs vagy azon is gyenge, keresd meg hogy az erősítő hol kapja a jelet és rakj be valami jó fajtát a helyére, nomeg persze normális hangszórókat(nagyon nagy ritkaság az olyan tv amin gyárilag az van)
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jan 10, 2011 /

Ja, most olvasom hogy csak egyes TV csatornák, akkor más a helyzet, antenna vagy kábeltévé van a dolog mőgött? Vagy vmi digitális csoda? (UPC, DIGI, T-sat, IPTV)?
(#) kadarist válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 10, 2011 / 4

Azt írod, hogy "egyes tévécsatornák" hangminősége a rossz. Lehet, hogy azoknak a csatornákat adják már eleve rossz hangminőséggel.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Ha van olyan csatorna, ahol jó a hangminőség, akkor nem a TV HF végfokjával van a baj.
(#) szegelgetek válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Földi sugárzású adóról van szó.
Egyik kedvencem a Dr. House hangja idegesít a legjobban. De van több ilyen is.
Olyan színtelen a hang és alig van dinamikája, hogy szinte nem lehet hallani, érteni.
Gondoltam, hátha van rá valami trükk, hogy élvezhető legyen.
(#) (Felhasználó 54221) válasza zenetom hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Igen igazad van már rájöttem
(#) szegelgetek válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Inkább úgy kellet volna írnom, hogy egyes műsorok hangja a katasztofális.
És hogy, nem-e lehetne valahogy javítani rajta?
(#) kadarist válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Kapcsold ki a hangerő normalizálást vagy más néven AVC-t a hangmenüben. Lehet, hogy segít.
(#) (Felhasználó 54221) válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 10, 2011 / 1

Hát szerintme az antennávát kéne piszkálgatni, de igazán jó megoldás a digitális DVB-T átállás lenne jó, és már nem is vészes az áruk a settop boxoknak: Bővebben: Link
(#) szegelgetek hozzászólása Jan 10, 2011 /

Köszi mindenkinek!

Most írják többen is, hogy náluk ugyan ez a helyzet.
(#) Rober_4 válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Azért van rá trükk, persze csak ha nincs nagy alapzaj.
Például egy magashang kompresszor színesebbé tenné a hangot a tompa adóknál, viszont a jó minőségűt nem nagyon bántaná. A kompresszor release-jét pedig olyan nagyra tenni, hogy annak változását a fül ne nagyon vegye észre. (Lásd dolby-B)
Szerintem ez megoldaná a dolgot. De lehet kísérletezni több frekvencián is, mely arra ügyelne, hogy nagyjából szinten tartsa a megfelelő frekvenciákat. Persze nem egy highend megoldás, de akár jól is elsülhet. Persze nem árt lemodellezni számítógépen előtte.
Ja és lehet, hogy a reklámok hangerejét is megfogná, ha ügyesen beállítod!
(#) karpi válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Milyen TV ?.Melyik hangnal , studiobol direkt adas altalaban jol kell szoljon, flmek,felvetelek-nel johet a baj.

Az mar igaz hogy nagyon bovli a hang az uj TV-knel.A most 15 eves TV-kben nagyon jo hangresz volt ,kulon dobozba zart kis bassreflex szeru melysugarzo a TV-n belul valamint kozep-magas sztereoban.
Az utolso vasarolt ket TV-mnek vacak a hangszoroja es a hang altalaban.Bar ugyanazon a tipuson belul mas TV-szerianak mas hangresze van ( gondolok itt az EQ ,3D ,es a vegerositore...)
A kimenet a SCART -on ( egy Philips LCD es egy Schneider CRT ) a hang az "auto mute" kapcsolas elott van kivezetve igy mikor a csatornakat valtom oriasi csattanasok hallatszanak a racsatolt sztereo kulso eroitobe ! Igy hasznalhatatlan.

Mind a ket TV-nel a Phones ( fulhalgato) kimenetrol vagyok rakenyszeritve hogy kivezessem az audio jelet a kulso erositore ,igy a minoseg ? a vegerositotol fugg.
Hogy en vagyok csak ilyen "szerencses" vagy minden TV ilyen?
A Philips LCD "D" osztalyu vegerositos , az EQ es a hangero ugy nez ki valami digitalis cucc...nem hasznalhatom a SCART -on bemeno hangot es a TV hangszorojan/fulhalgato kimeneten kijovo hangot egyszerre mivel viszhang lessz az eredmeny ...a TV digitallis feldolgozas kesese miatt .A Schneider-nel hasznalhatom a sajat sztereo kulso hangszoro csatlakozast es melynek egy kulso erositot egy szub dobozzal.
Egyes TV csatornak hangja jobb masoke roszabb, vagy a kabelszolgaltato elektronikus berendezese /digitalizalas nagyot ronthat egy sztereo hangon ha nem megfelelo a beallitasa stb.
En a filmeknel vettem eszre szornyu hangot , filmek amiket digitalizalt "valaki" ahogy tudta (?).
Ha az ilyen eleve elrontott hang jon nem lehet semmit se tenni.

Probakent egy jominosegu DVD player-rol kell halgatni egy jo minosegu film/koncert hangjat igy ellenorizheto hogy a TV vagy a TVado/kabel szolgaltatotol jon a a baj.

Az 5+1 es DVD hangok ha nincsenek dekodolva helyessen nem szolnak sehogy de ez mar a DVD lejatszo vagy a TV-ben levo szoft /firmware ...stb okozhatja.
5+1 meg ilyeneket csak a MediaPlayer vagy a DVD player kimeneterol tudok az erositobe kapcsolni , a TV hangjat nem hasznalva .

A DigiTV kabelrol , ehez adnak egy belteri HD-digitalis szelektor -konvertert/mediaplayer-t aminek van sajat hangrsze 5+1 es kimenete .Igy a TV hangja kiiktathato egy kulso erosito hasznalataval mert a TV csatornak atkapcsolasakor meg van oldva a "csattanas" nemitasa.
Ilyen nekem nins meg nem hataroztam el hogy ere fizzessek be mivel nem nagyon van igazi HD musor csak nehe egy egy film ..valamint duma studiobol HD minosegbe ,valamelyik Discovery es Sport csatorna .Ezert meg nem erdemes .
(#) DanyyX válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Attól eltekintve hogy az antenna beállítás is okozhatja a hibát, az sajnos tény, hogy egyes tv csatornákon az adásprocesszor beállítása egyszerűen hihetetlen módon el van b@szva. Főleg reklámoknál jön elő ez a probléma, amit az egyszerű ember úgy érzékel mintha hirtelen hangosabb lenne a műsor. Gyakran túl is van vezérelve a beszéd érthetőség rovására, meg van hogy műsoronként más a preset... A lényeg, hogy ezzel te otthon az égvilágon semmit nem tudsz csinálni.

Azt hogy a TV-vel van-e a baj a DVD-s módszerrel jól meg lehet állapítani, ahogy karpi leírta.
(#) szegelgetek válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Ilyen "trükközés" érdekelt volna. Köszi.
Majd megpróbálok nézelődni ebben az irányban.
(#) szegelgetek válasza DanyyX hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Lényegében, ez volt az első, ami bennem is felvetődött.
Ami ezeknél az „elcseszett” hangminőségű műsoroknál furcsa, hogy hiába növelem a hangerőt, szinte csak az alapzaj erősödik.
Hogy ezt hogy lehet kivitelezni, arra elképzelésem nincsen.
Én oda vezettem vissza a dolgot, hogy az életkor növekedésével (harminc után) kezdenek drasztikusan elveszni a magas hangok. Ezek a műsorok hangja viszont nagyon színtelen. A magyar szereplők hangját is alig lehet felismerni.
Azt sem tudom, hogy ezt valamilyen technikával lehetne-e kompenzálni.
(#) karpi válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Az erthetoseg az nagyon sokszor remessen rossz a "keleti" muveszi musorokban , egyes szineszek vagy rendezok azt hiszik hogy a dunnyoges az egy magasrendu muveszi kifejezesmod. Ilyen dunnyoges-t nehez felvenni es erthetove tenni ,persze a nyugatiaknak megvolt a tehnikajuk ehez is , proceszaltak a hangot. Hogy ertheto legyen valamilyen "harmoniser"-el amivel plusz magashangokat vittek be a mormogo hangra igy teremtve meg a "kontur"-t es a szukseges sziszegest az artikulacio felismeresehez.

Egy kezzelfoghato ( halhato) pelda a DireStraits gitarosanak Mark Knopfler-nek a hangja ( mormogas) amit ilyen modon tettek erthetove sok felvetelen.

Meg van egy par analog TV ado amit meg lehet halgatni hogy milyen minosegu az adasuk es osszehasonlitani ugyanazon a kabelen foghato ugyanazon musor hangjaval.Szerintem kell szolni a kabeleseknek hogy azert allitsak be rendessen a cuccot ne bizzak akarmilyen sracra vagy hozza nem ertore.
A reklamok a magyar TV adok musoraban amit itt lehet a kabelteven nezni ( Temesvar) eleg normalisan hallatszanak.De van sok mas helyi TV csatorna ahol a reklam ketszer hangosabb ,ordit a musor hangero nivojahoz kepest. A TV -nek van autohangero - kompreszorja ez valamennyire segithet.

Egyesek az antennara gyanakszanak ,szerintem az nem nagyon lehet mert ha a kep kivaloan jo a hang nem lehet problema .A hang akkor is OK altalaban ha a kep rosszabb minosegu .

Ami meg lehetseges analog kabel TV eseteben az egy intermodulacio valamilyen zavaro jellel ami a kepet es a hangot is zavarja.

Digitalis cuccnal kerdeses a digitalizalo majd a dekoder minosege .Emlitettem hogy lattam sok regi filmet amit digitalizaltak es szornyu hangja lett ..egy zugason rajta egy hordobol jovo hang ami meg nyarvog is ...mintha valami 8 bites 10Khz-es kodolas lenne amit aztan valahogy lejetszanak ...egyenessen szornyu ... ha ragondolok hogy egyesek rengeteg penzt bezsebeltek ezert a munkaert ...
(#) Marko Ramiusz válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Szia! Egyébként mit értesz botrányosan gyenge hangminőségen? Üdv.: Yoe
(#) szegelgetek válasza karpi hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Bocsi, de nem tudtam elolvasni az írásodat.
Elnézést kérek.
(#) szegelgetek válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Látom, hogy mozog a szereplő szája, de nem értem, hogy mit mond.
Egy szinte modulálatlan, színtelen, emberi hangra nem emlékeztető zaj jön a hangszóróból.
De csak bizonyos műsorok alkalmával.
Ezért nem értem igazán a jelenséget.
(#) idlob válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Jó lenne ha rögzítenél egy ilyen hangból részletet.
Nem lehet, hogy a rossz hangot sztereó adásoknál tapasztalod?* Ha a készüléked mono és valamilyen oknál fogva ellenfázisban kerül rá a két oldal jele, akkor a hangok nagy részét ki fogja oltani. A zajt viszont nem, mert az ritkán közösmódousú a két csatornán.
* már rég nem figyeltem, de régen pl. retekklub hiradói meg némely sorozat mono hanggal mentek, az filmek jobbára sztereóban. A "királyi" csatornákon is így szokott lenni. Régebben valamelyik (talán VH1) zene csatorna dual monoban küldte, hogy teljes legyen a káosz
(#) kadarist válasza idlob hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia!
De az is lehet, hogy a Nicam-stereo dekódolással van gond. Azt kellene megnézni, hogy mono beállításban is rossz-e a hang.
(#) Rober_4 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Én nem hiszem, hogy ez a baj. Hisz bárhova megyek az országban, mindig van egy-két adó ami botrányosan rosszul szól, és általában mindig ugyanazok. (Ne nevezzem már őket a nevén.)
Egyszerűen igénytelenül dolgoznak, és megszokássá vált, hogy úgy érjék el a zajmentességet, hogy jól levágják a magas, sőt még a középhangtartományt is az anyagból, ahelyett, hogy normálisan beállítanák a kivezérléseket, aztán örülnek, hogy milyen ügyesek. A nézőnek meg nem csak nézni, hallgatni is nyomasztó az ilyen adókat. Pedig nem hiszem, hogy egy 80-as évekből maradt stúdiótechnikának ne lennének magas hangjai. Mikrofonra meg költeni kell, azon nem lehet spórolni.
Ez a harmoniser nem is rossz ötlet, érdemes beállítani valami jó csöves fílinget!
Az meg tényleg botrányos, ahogy néha a régi felvételek be vannak digitalizálva. Ettől egy hagyományos pc-én bármelyikünk jobban megcsinálta volna, ugyanis a digitalizálásnak nem arról kéne szólnia, hogy rosszabb lesz az anyag minősége a hallgató számára. Épp ellenkezőleg!
(#) kadarist válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Idézet:
„Látom, hogy mozog a szereplő szája, de nem értem, hogy mit mond.
Egy szinte modulálatlan, színtelen, emberi hangra nem emlékeztető zaj jön a hangszóróból.”

Azért ez a jelenség súlyosabbnak tűnik, mint egy komprimált, szűrőzött hangkép jelensége.
(#) szegelgetek válasza idlob hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Nálam is beütött a „gazdasági váláság”. Nincs mivel hangfelvételt készítenem.
Egy nem túl márkás LG Flatron-ról van szó. Eredeti hangrendszerét használom.
Elvileg, sztereóban.
(#) kadarist válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Ha monóra váltasz, akkor jobb lesz a hang?
(#) szegelgetek válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

A minőség nem változik. (A sztereo hatás érződik, ha olyan a tartalom.)
(#) kadarist válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Én még ekkora, érthetetlenségig romló hangot nem hallottam. Érdekes jelenség.
(#) szegelgetek válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Hát, ez van.
(#) idlob válasza szegelgetek hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Fejhallgató kimenete van a TV-nek? Próbáltad fejhallgatóval, ha igen ott mit tapasztalsz?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem