Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM alarm

Témaindító: mrkatona, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 19
(#) Rumcájsz válasza puli122 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Az r.hex fájt betettem egy 16F628 PIC-be és beletettem ebbe az áramkörbe.
És NEM működik !
Valamire biztos jó ez a program, csak nem tudom mire. Az tény ez nem az eredeti program. Ahogy már többen is írták, feltűnően rövid ahhoz képest amit az áramkör tud.
Amúgy a gyártó által programozott PIC az olvasás védett! Nincs SEMMI lehetőség a másolására!

Érdekes hogy TE hozzáfértél ehhez az oldalhoz, jól láthatóan ez a gyártó oldala. Nem tartom valószínünek hogy egy WEB oldalon tárolná a féltve őrzött programját!
Úgyhogy kamu az egész. Szerintem....
(#) aroxol válasza Rumcájsz hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Köszönöm hogy kiprobáltad, akkor ezek szerint kamu. Pedig majdnem kész az égetöm.
(#) pepe33 válasza mhanak hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Én már ezt elkészítettem.
A dolog szépséghibája hogy az autó tolvajok GSM BLOKKOLÓT használnak, ami miatt nem fogod elérni a GSM modulodat. Ez blokkolja GSM és GPS jeleket is.
Az oldalamon megnézheted a kész elektronikát.
Viszont a digitális kilométeróra dolog, amiről írtál, az érdekelne.
(#) Syn7h37ic válasza pepe33 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Wow. Az a GPS GSM holmi nem semmi cucc. Remélem hamarosan felkerül az oldaladra a doksi, én biztosan után-építem, ugyanis ez a cucc nem csak autó védelemre jó.
(#) gerg0 válasza pepe33 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Szia!
Szabad tudni milyen gsm modult használsz?
(#) pepe33 válasza gerg0 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Persze.
SIM300D-t használok.
Erről is van egy írás az oldalamon.
(#) mhanak válasza pepe33 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Természetesen igazad lehet, hogy használnak GSM jammert, de szerintem csak akkor ha megkönnyítik a dolgukat pl. az "XY security" matricákkal. Ez remek útmutató ahhoz, mivel készüljenek fel a lopásra.
A logikát sosem értettem miért hívják fel a figyelmet az autóban található védelmi eszközökre.
A legjobb, ha nincs matrica, nincs villogó, semmi.

Az én áramköröm egyszerű, a GPS TX-e, egy tranzisztoros inverteren megy a PIC-re, ami folyamatosan olvassa a "$GPRMC" mondat értékeit. Ha van műhold, átszámolja a csomót km/h-ba, ha nincs, akkor a hétszegmenses kijelzők pontjait futófényszerüen lépteti.
Sajnos a modul ami kéznél volt, nem tudja a "$GPVTG"-t, ezért kell átszámolnom a csomót, és nem ad TTL szintű jelet, emiatt kell a szintillesztő inverter egy tranzisztorral(MAX232 helyett).

Ahogy elnézem én eléggé kezdeti fázisban járok a Te kapcsolásodhoz képest.
(#) pepe33 válasza mhanak hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Ha állandóan bekapcsolva tartod a GPS modult az 80mA-t fogyaszt, további 30mA az állandóan bekapcsolt GSM modul. Nálam ez elég komoly probléma. 8 óra alatt a GSM modulhoz épített kis LION aksi teljesen kimerül ( ha megszünik a táp ami a kocsiról jön.)
Szóval ezzel a fogyasztási értékkel számolva ha néhány napig nem indítják be a kocsit, akkor már szerintem nem is fog magától beindulni, mert kimerülhet az indítóaksi....
Megoldás lehet ksiebb fogysztású modulok beszerzése esetleg, esetleg a modulok SLEEP modba kapcsolása, de persze ilyenkor nincs GPS vétel ....
(#) mhanak válasza pepe33 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Sleep módból ez a PC-hez tervezett soros modul 15 másodperc alatt aktívvá válik. Én a GSM modul helyett jobbnak tartom az olcsóbb telefonkészülékeket. Azok egy feltöltéssel 4-5 napot elmennek. Olyan pedig nem nagyon van, hogy az ember egy hétre hagyja állni az autót(főleg télen, pont az akku miatt).
Kompromisszumot kell kötni valamilyen szinten, mert tökéletes megoldás nincs.
Max. a boltban megveszed 80ezerért azt amit összeraksz 15-ből.
(#) pagaby hozzászólása Szept 15, 2010 /

Hali!

Itt érdemes szétnézni. A GSM kontrollernek két verziója is megvan forráskóddal együtt.
(#) bakosattila hozzászólása Dec 20, 2010 /

Helló mindenki! Vettem egy kínai riasztót. A "típusa" GSM Home Alarm Base Text(II) Plus.Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy hogyan tudom úgy beállítani, hogy az INDOOR gomb megnyomására ne az ÖSSZES, hanem csak egyes érzékelők aktiválódjanak? SMS-vel ki tudom kapcsolni a szektorokat, de ez így nagyon költséges. Valamilyen fondorlatos módon a távirányító segítségével - van rajta külön INDOOR gomb- meg lehet oldani, de sem én sem nálam nagyobb angol tudással rendelkező emberek sem tudták kivenni az eredeti user manual-ból. Válaszodat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Bakos Attila
(#) Nagy Tamás hozzászólása Feb 2, 2011 /

Sziasztok! Vásároltam egy sa-gsm riasztó rendszert. Mobilról egyszerűen nem tudom vezérelni,állapotot lekérdezni. Amúgy riaszt meg hív is..Riasztó! Hátha valakinek van ilyen és megosztaná a tapasztalatait.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Feb 3, 2011 /

Help! :help:
(#) aroxol válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Szia!

Magyar nyelvü leirást kaptál hozzá?
(#) Nagy Tamás válasza aroxol hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Szia! Igen de nem túl részletes. A programozási számkódokat szépen bepötyögtem,de telefonról csak annyit lehet vezérelni, hogy ha felhívom bele hallgathatok a helyiségbe ahol a riasztó van.
Elvileg telefonról tudni kellene :aktiválni,inaktiválni,szirénát ki be kapcsolni,állapotot lekérdezni.
Riasztani riaszt,fel is hívja a tel. számokat, de a lekérdezési funkció nagyon fontos lenne.
(#) aroxol válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Ha nem müködik jobban jársz ha vissza küldöd, már ha lehet, és veszel értelmes készüléket, amihez van support, és rendes leirás. Mivel neked ez nem müködik kötelesek visszavenni. Nem tudom felfogni az emberek hogy képesek "kinai riasztora" bármilyen értéket rábizni. Vedd fel az eladoval a kapcsolatot hogy segitsen megoldani!
(#) Nagy Tamás válasza aroxol hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

A nagy helyzet hogy még az atyaúristen is kínai! Sajnos!
(#) aroxol válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Azért ez nem teljesen igaz! Ennyi pénzért vehettél volna egy dsc/paradox szettet (nem kinai) amivel semmi gondod nem lenne. A gsm átjelzö nem egy nagy összeg. Igaz vezetékelni kell, de legalább nem kéri 3 havonta a taros elemet, az az érzékelö amelyik még rendes védelemmel sincs ellátva. Hidd el elég sok ilyet kidobtam a kukába, inkább normális riasztot kértek. Pl: ez de vannak kissebb központok, olcsobban. Átjelzö +15-17
(#) Syn7h37ic válasza aroxol hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Egy TELL Pager 3 holmival komplett kis riasztó építhető, USB-s kapcsolattal beállítható, magyar, és csak minimálisan drágább.
De valóban, a legjobb egy rendes riasztó. Nálam is egy rendesen kiépített riasztó van, erre raktam rá a saját GSM holmimat, amit mostanában fogok cserélni egy jobb, gyári cuccra.
Ezektől a kínai rettenetektől kiráz a hideg...Előbb építek egy panelt, mint hogy vegyek egy multi által forgalmazott vackot. És ez igaz a Somogyis gagyikra is.
(#) aroxol válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Ha Tell-be gondolkozol ne habozz, az általuk használt simcom modul megszünt, igaz hogy van utodja, de drágább, igy a vevönek is többe fog kerülni. Ezért is van most még akcioban. Azért kinaiban is van pár cucc amit érdemes megvenni, én pl. legutobb usb elosztot vettem, biztos hogy a duplájábol sem hozod ki, ha elromlik? Repül a kukába és kész. Ha betörnek és a csoda valamiért nem müködik?... vannak rá okosságok. Ha multiban látok ilyen cuccot mindig megnézen, derüs kedvet hoz, de látva hogy sokan meg is vásárolják, feleslegesen, a sajnálat miatt elmulik az érzés. Ez van, az embereknek nincs pénzük, és mindig az "olcsot" válaszák, ami késöbb sokkal többe kerül. Szerintem erröl van több forum, ugy hogy inkább abba hagyom mielött megszolnak.

Nem csak a gyári pager jo, van olyan készülék ami "házi" de jobb a saját védelme gsm vagy lefagyás ellen.
(#) Syn7h37ic válasza aroxol hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Az nem baj, ha fejlődik egy termék szerintem. Már az ősi Ericsson-os idők óta használgatunk TELL holmikat, még maradt egy panelem ebből a korszakból, de az már Siemens telefonra készült. A mostani is inkább az építési kedv miatt készült, és az SMS lehetősége miatt, a régi TELL még nem tudott SMS-t. Szerencsére az ipari GSM holmik is egyre olcsóbbak, nem aggódom, hogy nem találok megfelelő holmit. De az is lehet, hogy építek egyet... Azért az mégis más, ha az összerakott cucc életre kel, mintha csak simán megveszem a gyári eszközt. Abban nincs élvezeti érték
(#) lalek hozzászólása Feb 12, 2011 /

Sziasztok!
Nagy kerdessel fordulnek hozzatok! Par napja feltortek a garazsomat ezert vettem egy riasztot GSM HOME Alarm Base II persze Kinai a cucc. Gondoltam ha megszolal es ertesit hamar atlepek es kesz. A gondom az lenne ,hogy megprobalom installalni de nem sikerul. Beteszem az ures kartyat ,bedugom a villanyba es elkezd villogni a piros lampa,majd a sarga . Probalom a mozgaserzekelot felismertetni vele vagy az ajonyitas erzekelot vagy a taviranyitot de semmi nem ismeri fel vagy nem fogadja el. A riasztoban tudom hivni a sim kartyat de nem tudom elesiteni a riasztot. Tudom ,hogy kinai es egy rakas .....de garazsban talan jo lenne ha mukodne.Nagyon megkoszonnem a segitseget.
(#) aroxol hozzászólása Feb 12, 2011 /

Szia!

Kaptál hozzá leirást. Ha abbol nem tudod beüzemelni akkor vidd vissza és vegyél valami értelmesebbet. Az elözö hsz-ekben több megoldás is létezik ami megbizhato és olcsobb is. Azt nem értem ha nem sikerül telepiteni egy eszközt miért ide kell irni? Nincs semmilyen support hozzá?
(#) lalek válasza aroxol hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Igen kaptam ,de valamiert nem ismeri fel a dolgokat. Ebay on vettem ezert nem kuldom vissza.
(#) aroxol válasza lalek hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Lehet hogy átvertek? Hibás a cucc?

kaptam leirast igen de nem ter erre ki. szerintem ezek a kiegeszitog wifin keresztul kommunikalnak es valahogy ezt nem akarja. egyszer egy forumon olvastam ,hogy van valami specko eljaras de nem talalom.

http://www.hobbycnc.hu/GSM/GSM_riaszto.htm

megtalaltam es a jumperes reszt nem ertem ? ezt erti valaki vagy tudja?
(#) guliver83 hozzászólása Feb 12, 2011 /

Milyen telefonok alkalmasak a riasztó működtetéséhez?
(#) aroxol válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Ami tudja az AT parancsokat kezelni, és a parancskészlete megfelelö hozzá. Siemens, Ericsson régebbi tipusok.
(#) guliver83 válasza aroxol hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Nokia 5110?
Következő: »»   12 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem