Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » iPod, iPhone, és hasonlók
Lapozás: OK   1 / 5
(#) NgLovi hozzászólása Dec 24, 2009 /
 
Üdv mindenkinek.

Viszonylag kezdő vagyok az elektronika területén, de a C nyelv nem áll tőlem távol, és szeretném egy régi ötletemet megvalósítani.

az iPhone 2G-mhez akarok készíteni egy remote controllert. itt és itt már találtam a protocolról leírást, de hiába kerestem a HEn megoldást HEX adat küldésére PIC-el, nem találtam semmit. Ha tudtok linkel segíteni amivel elindulhatok, jöhet az is, de legjobb egy kapcsolási rajz lenne.
A lényeg az lenne, hogy tudjam programozni a pic-et, és egy gomb lenyomásával az elküldje a telefonnak a hex adatot. Ha valaki nem annyira ismeri az iPodokat:
Az adat átvitel USB kábelen történik, a készülék aljába kell csatlakoztatni.

Kérlek ne írjatok olyanokat hogy vegyek egyet, a PIC programozást is szeretném vele gyakorolni ezért építeni akarom. Ha valakinek van annyi szabad ideje hogy csinál egy kapcsolási rajzot, kérem az újraprogramozható PIC-cel tegye (nem tudom számít-e).

Előre is köszönök minden építő hozzászólást!

Üdv: Szabolcs
(#) bladika válasza NgLovi hozzászólására (») Dec 25, 2009 / 7
 
Szia!

Ha nem ismered még a pic-eket, ott a PIC - Miértek, hogyanok topic ott kezdjed szerintem. Nem világos, hogy milyen szinten állsz a dologgal, de én már csináltam ilyet iPODhoz. Gondolom nincs különbség.
Ha megakarod valósítani a tervedet, akkor kezd az USART megismerésével. Az iPHONE-t pedig felejtsd el egy időre. Ezt nem negatívumként írom, hanem azért, mert ha már megy a PIC USART kezelése, akkor kb 5 perc még megoldani, hogy menjen az iPHONEon is. Ami viszont nagyon fontos, ahhoz, hogy működjön a dolog a 21. (SERIAL-ENABLE?) láb és a föld közé kell egy 500kOhm ellenállás, hogy soros üzemmódba kapcsoljon a cucc.

Csatoltam az enyém kapcsolási rajzát. Ennyire egyszerű az egész. A cucc az iPODomból veszi a tápot, ez azért előnyös, mert így nem kell foglalkozni az USART szint illesztéssel. Az összes feliratozott vezeték a feladat szempontjából lényegtelen. Nálam az a programozáshoz kellett (ICD2) és 1-2 gombhoz. De maga a PIC iPHONE kommunikáció a "serial-rx" és "serial-tx" lábakon megy. Az hogy milyen PIC ben van lényegtelen. Ha nincs neked otthon, akkor olyat keress ami olcsó és van benne hardveres USART.

Ja a programozó, ha a VCC-re 5V-ot ad, akkor ne dugd úgy a cuccra, hogy a telefon is be van dugva. (3.3V vs. 5V)

Üdv.

iPHONE.JPG
    
(#) NgLovi válasza bladika hozzászólására (») Dec 25, 2009 /
 
Valami hasonló választ vártam, elindulásnak tökéletes. Olvasok akkor az USART PIC-ekról, mivel 5 éve programozok, már 6-7 nyelven, gondoltam nem fog gondot okozni ebbe is beletanulni. Még annyi érdekelne, le van-e írva valahol hogy mit hova kell kötni az USB kábelében, vagy szabványon alapul-e ebben a rajzban is? A választ elfogadom, köszönöm!

Ha valaki hasonlóan foglalkozik iPodokkal, jöhet ide a kérdése, talán addigra én is jobban benne leszek a témában
(#) NgLovi hozzászólása Dec 25, 2009 /
 
Felmerült egy probléma, mit használhatok 16F688 helyett, mert sehol sem találok. Programozót találtam hozzá, amiket lehet vele programozni az mind jó erre? Persze ami USARTos.
(#) kalmangabi hozzászólása Dec 25, 2009 /
 
Hali!
Tök jó, hogy végre valaki ír erről!
Engem is érdekel a téma. iPod touch om van és az érdekelne, hogy hogyan lehetne a video outot használni? Nincs kedvem 10 000 huft kiadni az apple kábelra. Vaterán vettem már 1500 ft ért egyet, de az nem volt jó. Nem baj legalább van dock csatlakozóm. Asszem kábelből is van több fajta. 1st, 2nd, 3rd party. Ti mit tudtok erről? Amúgy csináltam már töltőket hozzá, mert a sima usb chargerokkal nem tölt. Annyi a titok, hogy az 5VDC 10kohmon keresztül rá van kötve a data minusz ra a GND meg a data pluszra ugyancsak 10 kn kersztül.
Meg csináltam már mikrofonos fülest is. A négyeres jacken fel van cserélve a GND és a mic. Tehát belülről az első és második.
Üdv gabi!
(#) NgLovi válasza kalmangabi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /
 
A videó outról nem sokat olvastam eddig, de valóban több változata is van, generációtól függően amennyire tudom. Én azért kezdtem el foglalkozni ezzel, mert kocsiba szeretnék egy profibb controllert csinálni 1 gombnyomásra reagálót. Meg lehet oldani a jacken is de ahoz is kellene valami PIC féle, akkor meg inkább a dock bemenet. Amúgy milyen podhoz kell a kábel?
(#) kalmangabi válasza NgLovi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /
 
Szia!
Controller alatt azt érted, hogy az ipodban hangerőt, zenét váltani? Mert azt akkor sztem egyszerűbb a fülessel. A legújabb 3gs touchom van amihez kaptam távirányítós fülest. Olyan pici a távirányítója, hogy kizártnak tartom, hogy pic kellene bele. Három gomb meg microfon is van benne. Két szélső gomb a hangerő. A középső egyszeri nyomással play/pause kétszer nyomva következő szám, háromszor előző szám. Ha gondolod megvizsgálhatom. Sztem a microfon éren kommunikál. Mert arra az ipodban nincs szügség így lehet rövidre zárogatni.
Üdv Gabi!
(#) NgLovi válasza kalmangabi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /
 
Idézet:
„kétszer nyomva következő szám”

Pont ezt nem akarom, 1x kelljen nyomni. Kocsiba lesz mint mondtam, gáz lenne vezetés közben nyomkodni meg nyomvatartva tekerni, kicsit veszélyes. Ha alul oldom meg még bővíthető is lesz, ha esetleg később belekerül egy szám kijelző is.
(#) wir12 hozzászólása Jan 16, 2010 /
 
Hali!
Gondolom ez a programozási dolog érvényes az AVR-re is hogy először UART-ot kell megtanulni utána meg lehet oldani a dolgot...
(#) NgLovi válasza wir12 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Ahogy nézegettem a PIC meg AVR tudását, valószínűleg mindkettőnél az alapot kell mert arra épül. De javítson ki valaki ha mégse így van. A bogarászás után arra jutottam, hogy jobb ha először a PIC programozást tanulom, talán könnyebb vele elindulni.
(#) ISF79 hozzászólása Júl 15, 2010 /
 
Valaki alap szintű ipod touch/iphone bluetoothos sima egyszerű kódot tudna linkelni?

Olyanra gondoltam, mint pl led ki/ba kapcsolása ipodon gombnyomással.

Vagy esetleg témával kapcsolatos link is jó lenne, mert google-ben csak néhány youtube-os videót találtam de azok is inkább bemutatók, semmi source...

Köszönöm előre is.
(#) NgLovi válasza ISF79 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Helló.

Lehet rosszul értem amit szeretnél, de szerintem ide csak egy bluetooth vevő kell, meg egy program iphone-ra, de azt vagy xcode-ban kell írni, vagy valamilyen más C-ben. Elektronika nem sok van itt.
(#) ISF79 válasza NgLovi hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Igen, bocs ha félreérthető voltam.
Valóban xcode-os tutorial/sample -re lenne szükségem, vagy legalább valami kezdő segítségre.

Igaz, hogy nem teljesen elektronikai kérdés de valamennyire remote controller, szóval csak nem offolok annyira
(#) NgLovi válasza ISF79 hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
http://www.devx.com/wireless/Article/43502/1954
Szerintem ez elég jókat ír a témáról, de lehet, hogy ide csak a JailBreakelt iPhone jó.
Regisztrálhatsz az apple developer centerbe, ott is sokan segítenek.
http://developer.apple.com/iphone/index.action

Mint mondtam, ez inkább programozás, a szifon.com-on is kérdezősködhetsz, ők ismernek 1-2 profit.
(#) ISF79 válasza NgLovi hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
remek, köszi szépen.
(#) Kónya001 hozzászólása Feb 13, 2011 /
 
Srácok olyan 30 pin es konektort honnan tudok beszerezni ?

köszi
(#) NgLovi válasza Kónya001 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Én pont most rendeltem egyet ebayről. Ha hamarabb szólsz, vehettem volna kettőt és feleztük volna a szállítást.
http://cgi.ebay.com/Breakout-Board-Ipod-Iphone-Ipad-/370467683410?p...t_1139
Itt találod. Azóta próbálgattam a kommunikációt, még nem megy szerintem rosszul érintkező tűk miatt. PicKit2 toolt használtam.
(#) Kónya001 válasza NgLovi hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
áá kár hát sok szerencsét hozzá ! ha van valami fejleményem akkor majd írok ide, meg olyan kérdésem lenne hogy szerinted nem lehet párosítani a készüléket sima bluetooth modullal ?
(#) ISF79 válasza Kónya001 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Jailbreak után lehet, ha jól tudom.
(#) NgLovi válasza ISF79 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
anélkül is lehet tudtommal, de alap, hogy minden jó magyar állampolgárnak jailbreakelve van
(#) NgLovi válasza Kónya001 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Valószínűleg lehet, de oda szerintem kicsit komolyabban kell tudni programozni iphone-ra. USB porton kell kiküldetni valahogy az adatot, ahova a BT modult csatlakoztatod. Ez már csak JB tudtommal. Nem találtam rá hivatalos API-t.
(#) Kónya001 hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
lehet félreértettük egymást igazából úgy szeretném hogy egy pic meg egy bluetooth modul össze van kötve és az iphone a beépített bluetoothal kommunikál vele
(#) Kónya001 hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
jah meg kérdezni akartam hogy eredeti iphone töltőkábelt vágtatok e már szét , nem valószínű hogy abban benne vannak azok a vezetékek amik kellenek nekem ? ugye XD
(#) Kónya001 hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
találtam egy alternatív megldás a problémámra : Bluetooth Human Interface Device Profile (HID) már csak azt kéne kiderítenem hogy oda vissza megy e a komunikáció vagy csak egy irányban, mert elvileg az új egerekben meg billentyűzetekben lévő bluetooth-ok támogatják ezt a profilt meg a szifon is, csak azt nem tudom hogy a szifon tud e adatot küldeni a modulnak vagy csak fordítva
(#) NgLovi válasza Kónya001 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Részben megválaszoltad a kérdésed, így én is csak ezt a változatot ismerem. A kábelt me szétvágtam, de az nem 50 tűs csak 4. ki lehet fogóval húzni és át is dugtam, de nem érintkezik túl jól. ezért vettem a kivezetést ebayről.
(#) Kónya001 válasza NgLovi hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
hát akkor lehet rendelek én is egyet csak sokkalom az árát szállítással együtt lehet rendelek egyszerre többet azt kiárulom az árrát
(#) NgLovi válasza Kónya001 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Ugyan ezt akartam, csak belegondolva kevésnek tartottam a vevőszámot, és nem akartam hetekig árulni. De úgy látszik rosszul mértem fel a dolgot. Érdemes rendelni, minden plusz darab 1$ a szállításba, és bár még nem érkezett meg, de rendesnek tűnik a cég. Azonnal postázott, és kaptam mailt a szállítási adatokról is.
(#) Kónya001 válasza NgLovi hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
nekem a kábeles megoldás lehet jobb lesz, találtam is egy ilyet Bővebben: Link csak azt nem derítettem még ki mennyiért szállítják , és ez olcsobb is valamennyivel.
(#) NgLovi válasza Kónya001 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Na igen de innen hogy rendelsz haza az ebayes ár alatt? Egyébként én nem vacakolnék ennek a forrasztgatásával.
Láttam már ezt az oldalt, de végülis a másik mellett döntöttem.
(#) Kónya001 válasza NgLovi hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
mennyi a posta náluk ?
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem