Fórum témák
» Több friss téma |
a melynyomo vegfoka elott van egy JRC 4558-as eloerosito,de azt mar ellenoriztem es rendben.Mostmar nemtudom,hogy mire gondoljak.Az altalad irt alulateresztot nem ismerem,meg nem volt vele dolgom.
szia.
megmértem mindent azon a panelon s minden rendben van csak a mikrovezérlő táp lábai között van rövidzárlat. Lehetséges hogy le van égve a mikrovezérlő? ![]()
Ha a táp lábai között rövidzárlat van ,annak legkevésbé valószínű (én mindig optimistán állok a dolgokhoz) oka a mikrovezérlő.Ha biztos vagy benne hogy nem vág át egy feltöltött kondi aminek a maradékfeszültsége átvágja a műszered ,akkor keresd meg a tápkondikat ,hátha zárlatosak,esetleg a környékén egy zener/tápic - ezek inkább jelemzőek.-
Szia.
Leválasztottam azt a panelt és minden kondit, taranzisztort, diodát lemértem ami rajta volt. még a nyomogombokat is. és mindenik rendben van. Csak a mikrovezérlő maradt egyedül amelyiket nem tudtam lemérni. Nem tudom mit csináljak. Valami ötlet ? ![]()
Szia, valami ujdonsag az5.1-eseddel kapcsolatban van?
helló
nekem is ilyen van nem tudod h miért nem szól 4 hangszóró csak a mély és a center szol a többi helyen nincs hang de a hangszórók jók szval a kimenettel van vmi. köszi
Hali!
Ha átolvasod ezt a 11 oldalt, tuti választ kapsz a kérdésedre.
Sziasztok!
Van nekem egy genius 5.1 5005 hangfalszettem ami rakoncátlankodik. A Hozzászólásokat átolvasva megtaláltam a hibát,kijavítottam de lássunk csodát 2 napra rá ugyan az ![]() Kiégeti a hátsó biztosítékot az ok a kis panelon kimegy a CC7 kondi ami 104. számú tud valaki erre valami megoldást?
Üdv.
Nem biztos, hogy csak az a kondi megy át rövidzárba hanem esetleg egy elkó is lehet rossz. Az elkók nincsenek felpúposodva? A forrasztások jók? Az a 104 es számú kondi pedig 100nF-os-t jelent első két szám első két karakter a 3. pedig a nullák száma.(ja és ez a kapott érték pikoFarad ba jön ki)
Csáó
Nekem is ilyen remek kis hangfalam van. Vagyis volt múlt szombatig. Bekapcsoltam, nem pukkanás, de valami nem normális zaj jött belőle, azóta stand-by-ba se tudom bekapcsolni. A "kinti" biztosíték rendben van, a trafó-t még nem szedtem szét. A nyákon se púpos kondi, se se fekete alkatrészek, se elfolyt cuccok, se semmi szemmel látható nincs rajta. Sajnos nincs multiméterem, hogy méregessek. Érdemes a trafót szétszedni, hogy megnézzem, ott nem ad-e áramot? Jah, nem füstölt, szóval még működhet, nem jött ki az éltető füst belőle. ![]() ui: csináltam képeket, később felteszem, illetve az eset előtt az összes kimenet működött, semmi rendellenességet nem tapasztaltam.
Hali!
Feleslegesen ne bontsd szét a trafót! Előbb mérni kellene, de műszer nélkül nehéz lesz.
és ha szereznék egy multimétert, akkor tudnál segíteni, hogy milyen pontokon mérjek rá? illetve hogy? (nem sűrűn találkoztam még multiméterrel )
![]()
Igen, de nem csak én, hanem biztos más is szívesen segít.
![]()
Ha bedugod és halkan zúg akkor ne szedd szét.(csak csendben közel hajolva hallatszik,előtte egy adapteren tesztelheted a füled.)
oké, a fülem még jó, majd meghallgatom, de nem volt kedvem visszacsavarozni a trafót a dobozba, ezért kivágtam, persze a kábeleket megjelöltem, hova kell visszaforrasztani
![]()
Rendben, szereztem kölcsön egyet. Lehet tekergetni, vannak rajta számok, és jön ki belőle egy fekete és egy piros tű végű valami. Szerintem ez az.
![]() Szóval milyen ellenállásra állítsam, illetve mihez kell hozzáérinteni ezeket? Vagy hogyan működik ez?
A műszert kapcsold AC 200V-os méréshatárba.
A trafóból 2*3 vezeték jön ki ami a panelra megy. Ezeket a csatlakozókat húzd le a panelról. (Jegyezd meg, melyik hová megy.) Helyezd áram alá a készüléket, de légy körültekintő, ne érj a trafó és a hálózati kábel közötti részhez. Majd kövesd a következő hozzászólásban leírtakat: Bővebben: Link Ha megvan, írd meg az eredményt. Ha valami nem tiszta, előbb kérdezz!
Hát szerintem nagy a gondom.
bedugtam a trafót, van egy kék-fekete-kék csati meg egy sárga-sárga-piros-fekete-piros csati. ACV állásban fekete kábelhez a mérő fekete tűjét dugtam, pirosat meg mindegyiknélk próbáltam. Nekem így logikus, de mindegyiknél 00.0 és -00.1 között ugrált. A mérő jó, elemmel, konnektorral kipróbáltam, szóval szerintem a trafó ment el az örök vadászmezőkre. Remélem jól mértem. Ui: nem is nagyon hallani, hogy zúgna, ezt is most figyeltem meg. Milyen árban lehet egy ilyen cucc? ![]() szerk: lehet, hogy a kapcsoló a rossz? direktbe még nem próbáltam a konnektorba kötni, ez most jutott az eszembe, mivan ha nem is kap áramot a kicsike? ![]()
Lehet érdemes lenne még megnézni, hogy tényleg megkapja-e a 230-at a trafó, de mivel látom nagyon nem értesz hozzá, nem kellene kockáztatni, hogy megráz.
Nincs a közeledben valaki, aki ért az elektronikához, és segítene neked megcsinálni? Mert így távolról sajnos ebben már nehéz segíteni. Esetleg ha megadod, hol laksz, talán akad a közeledben egy segítőkész fórumtárs. ![]()
Nem vagyok kétbalkezes, csak még multimétert nem használtam, tudod, szgéphez nem kell sokféle eszköz.
![]() Azért kötöttem normálisan vissza, mert gondoltam jó, ha van egy biztosíték a trafó előtt. De utána csokival is bekötöttem direktbe egy vezetékre, és nem rázott meg az áram. ![]() Viszont egy deka volt és amper se megy át ezen már az holt biztos.
Nem is gondoltam, hogy kétbalkezes vagy, csak nem tudhatom, hogy mennyire vagy tisztában a dolgokkal, ez ugyanis néhány HSZ-ből még nem derül ki, és bizony járnak ide elég kezdők is.
Szóval akkor lehet érdemes lenne szétbontani a trafót.
Ha tudsz ohm-ot mérni a 230 oldalon és az nem szakadás akkor neki se fogj. Ha szakadás akkor hajrá.
Ha szétszeded csak előrelátóan .Kezd azzal az oldallal ahol a 220V megy bele.A tekercsen lévő szigetelést óvatosan lebontva reménykedhetsz egy hőbiztosítékban.(ha túl buzgó vagy leszakítod a belső kivezetést -->kuka) ha ezt megtaláltad akkor jön az alatta lévő tekercs szemrevételezése.ha minden rendben akkor hőbizti csere. Öröm és boldogság. Ha nem akkor --> kuka.
persze, igazad van, pár hozzászólás nem jelent még semmit
rápróbáltam megkezdeni a trafót, de hogyan kezdjek hozzá? szerintem bivalyerős ez burkolata, főleg, hogy le van festve, ami még rátesz egy lapáttal. Próbáltam csavarhúzóval, fogóval, óvatosan kalapáccsal, de meg se moccan. Ha véletlen benyúltam a burkolat alá, csak elhajlott a csavarnyúzó. ![]() Ha levadászom a burkát, többet tudok mondani a helyzetről.
Üdv.
Azért remélem nem a vasmagot próbálod szétberhelni. Ha mondasz még pár infót és fénykép akkor talán még többen tudnak neked segíteni. ![]()
Láttam másoknál szétszedve genius trafót, nem tudom ki hogy van vele, de nekem egy vas burkolatba van benne az egész, és piszok erősen van ráhajlítva. És a két végén ahol jönnek ki a vezetékek, az is vasból van, egyszerűen nem tudom hol megkezdeni.
![]() De csinálok képet, és feltöltöm.
Itt van pár kép a trafóról. Bővebben: Link
Nos, akkor le kell szedned azt a fekete burkolatot róla, és akkor fog lejönni az a rész is, ami a vezetékeknél van.
Hajt ki alól azt a négy fület, aztán le kell jönnie...
Még utána is feszegetnie kell a két szélén, mert ott is olyan lakk van. De amúgy így van a 4 kis fület kell felhajtani. A legegyszerűbb a lapos csavarhúzó+kalapács
![]()
Sziasztok
Genius HT-5005-ösöm Swamp elnevezésű PCB-jén mindig felrobban két kondi, ami után kiég a biztosíték is. A rajzon feltüntettem az ominózus kerámiakondenzátorokat. Csere után néhány napig működnek, aztán újra felrobbannak. Mi lehet a hiba? Szemmel nem lehet megállapítani más hibát, se égések, se púpos kondik, amit lehet, megmértem, semmi hiba. Maradnak az IC-k, de mivel az erősítő a csere után hibátlanul szól, így abban sem vagyok biztos. Mi lehet a hiba, vagy hogyan járhatnék utána? Előre is köszi.
Nagyobb méretben a kép:
http://kepfeltoltes.hu/110220/000_www.kepfeltoltes.hu_.jpg |
Bejelentkezés
Hirdetés |