Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 29
(#) Chokapick válasza pika75 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

a melynyomo vegfoka elott van egy JRC 4558-as eloerosito,de azt mar ellenoriztem es rendben.Mostmar nemtudom,hogy mire gondoljak.Az altalad irt alulateresztot nem ismerem,meg nem volt vele dolgom.
(#) lewyi válasza matyusz hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

szia.
megmértem mindent azon a panelon s minden rendben van csak a mikrovezérlő táp lábai között van rövidzárlat. Lehetséges hogy le van égve a mikrovezérlő?
(#) proba válasza lewyi hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Ha a táp lábai között rövidzárlat van ,annak legkevésbé valószínű (én mindig optimistán állok a dolgokhoz) oka a mikrovezérlő.Ha biztos vagy benne hogy nem vág át egy feltöltött kondi aminek a maradékfeszültsége átvágja a műszered ,akkor keresd meg a tápkondikat ,hátha zárlatosak,esetleg a környékén egy zener/tápic - ezek inkább jelemzőek.-
(#) lewyi válasza proba hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Szia.

Leválasztottam azt a panelt és minden kondit, taranzisztort, diodát lemértem ami rajta volt. még a nyomogombokat is. és mindenik rendben van. Csak a mikrovezérlő maradt egyedül amelyiket nem tudtam lemérni.
Nem tudom mit csináljak. Valami ötlet ?
(#) pika75 válasza Chokapick hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szia, valami ujdonsag az5.1-eseddel kapcsolatban van?
(#) nrbyone válasza Menti hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

helló
nekem is ilyen van nem tudod h miért nem szól 4 hangszóró csak a mély és a center szol a többi helyen nincs hang de a hangszórók jók szval a kimenettel van vmi.
köszi
(#) titi válasza nrbyone hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Hali!
Ha átolvasod ezt a 11 oldalt, tuti választ kapsz a kérdésedre.
(#) beekeeper hozzászólása Jan 6, 2011 /

Sziasztok!

Van nekem egy genius 5.1 5005 hangfalszettem ami rakoncátlankodik. A Hozzászólásokat átolvasva megtaláltam a hibát,kijavítottam de lássunk csodát 2 napra rá ugyan az
Kiégeti a hátsó biztosítékot az ok a kis panelon kimegy a
CC7 kondi ami 104. számú

tud valaki erre valami megoldást?
(#) matyusz válasza beekeeper hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Üdv.
Nem biztos, hogy csak az a kondi megy át rövidzárba hanem esetleg egy elkó is lehet rossz. Az elkók nincsenek felpúposodva? A forrasztások jók? Az a 104 es számú kondi pedig 100nF-os-t jelent első két szám első két karakter a 3. pedig a nullák száma.(ja és ez a kapott érték pikoFarad ba jön ki)
(#) hekkerman hozzászólása Jan 20, 2011 /

Csáó

Nekem is ilyen remek kis hangfalam van. Vagyis volt múlt szombatig.
Bekapcsoltam, nem pukkanás, de valami nem normális zaj jött belőle, azóta stand-by-ba se tudom bekapcsolni. A "kinti" biztosíték rendben van, a trafó-t még nem szedtem szét. A nyákon se púpos kondi, se se fekete alkatrészek, se elfolyt cuccok, se semmi szemmel látható nincs rajta. Sajnos nincs multiméterem, hogy méregessek.
Érdemes a trafót szétszedni, hogy megnézzem, ott nem ad-e áramot?
Jah, nem füstölt, szóval még működhet, nem jött ki az éltető füst belőle.
ui: csináltam képeket, később felteszem, illetve az eset előtt az összes kimenet működött, semmi rendellenességet nem tapasztaltam.
(#) titi válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Hali!
Feleslegesen ne bontsd szét a trafót!
Előbb mérni kellene, de műszer nélkül nehéz lesz.
(#) hekkerman válasza titi hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

és ha szereznék egy multimétert, akkor tudnál segíteni, hogy milyen pontokon mérjek rá? illetve hogy? (nem sűrűn találkoztam még multiméterrel )
(#) titi válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Igen, de nem csak én, hanem biztos más is szívesen segít.
(#) proba válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Ha bedugod és halkan zúg akkor ne szedd szét.(csak csendben közel hajolva hallatszik,előtte egy adapteren tesztelheted a füled.)
(#) hekkerman válasza proba hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

oké, a fülem még jó, majd meghallgatom, de nem volt kedvem visszacsavarozni a trafót a dobozba, ezért kivágtam, persze a kábeleket megjelöltem, hova kell visszaforrasztani
(#) hekkerman válasza titi hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Rendben, szereztem kölcsön egyet. Lehet tekergetni, vannak rajta számok, és jön ki belőle egy fekete és egy piros tű végű valami. Szerintem ez az.

Szóval milyen ellenállásra állítsam, illetve mihez kell hozzáérinteni ezeket? Vagy hogyan működik ez?
(#) titi válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

A műszert kapcsold AC 200V-os méréshatárba.
A trafóból 2*3 vezeték jön ki ami a panelra megy. Ezeket a csatlakozókat húzd le a panelról. (Jegyezd meg, melyik hová megy.)
Helyezd áram alá a készüléket, de légy körültekintő, ne érj a trafó és a hálózati kábel közötti részhez.
Majd kövesd a következő hozzászólásban leírtakat: Bővebben: Link
Ha megvan, írd meg az eredményt.
Ha valami nem tiszta, előbb kérdezz!
(#) hekkerman válasza titi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Hát szerintem nagy a gondom.

bedugtam a trafót, van egy kék-fekete-kék csati meg egy sárga-sárga-piros-fekete-piros csati.

ACV állásban fekete kábelhez a mérő fekete tűjét dugtam, pirosat meg mindegyiknélk próbáltam.
Nekem így logikus, de mindegyiknél 00.0 és -00.1 között ugrált. A mérő jó, elemmel, konnektorral kipróbáltam, szóval szerintem a trafó ment el az örök vadászmezőkre.
Remélem jól mértem.
Ui: nem is nagyon hallani, hogy zúgna, ezt is most figyeltem meg.

Milyen árban lehet egy ilyen cucc?

szerk: lehet, hogy a kapcsoló a rossz? direktbe még nem próbáltam a konnektorba kötni, ez most jutott az eszembe, mivan ha nem is kap áramot a kicsike?
(#) titi válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Lehet érdemes lenne még megnézni, hogy tényleg megkapja-e a 230-at a trafó, de mivel látom nagyon nem értesz hozzá, nem kellene kockáztatni, hogy megráz.
Nincs a közeledben valaki, aki ért az elektronikához, és segítene neked megcsinálni? Mert így távolról sajnos ebben már nehéz segíteni.
Esetleg ha megadod, hol laksz, talán akad a közeledben egy segítőkész fórumtárs.
(#) hekkerman válasza titi hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Nem vagyok kétbalkezes, csak még multimétert nem használtam, tudod, szgéphez nem kell sokféle eszköz.

Azért kötöttem normálisan vissza, mert gondoltam jó, ha van egy biztosíték a trafó előtt. De utána csokival is bekötöttem direktbe egy vezetékre, és nem rázott meg az áram.

Viszont egy deka volt és amper se megy át ezen már az holt biztos.
(#) titi válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Nem is gondoltam, hogy kétbalkezes vagy, csak nem tudhatom, hogy mennyire vagy tisztában a dolgokkal, ez ugyanis néhány HSZ-ből még nem derül ki, és bizony járnak ide elég kezdők is.
Szóval akkor lehet érdemes lenne szétbontani a trafót.
(#) proba válasza titi hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Ha tudsz ohm-ot mérni a 230 oldalon és az nem szakadás akkor neki se fogj. Ha szakadás akkor hajrá.
Ha szétszeded csak előrelátóan .Kezd azzal az oldallal ahol a 220V megy bele.A tekercsen lévő szigetelést óvatosan lebontva reménykedhetsz egy hőbiztosítékban.(ha túl buzgó vagy leszakítod a belső kivezetést -->kuka) ha ezt megtaláltad akkor jön az alatta lévő tekercs szemrevételezése.ha minden rendben akkor hőbizti csere. Öröm és boldogság. Ha nem akkor --> kuka.
(#) hekkerman válasza titi hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

persze, igazad van, pár hozzászólás nem jelent még semmit
rápróbáltam megkezdeni a trafót, de hogyan kezdjek hozzá? szerintem bivalyerős ez burkolata, főleg, hogy le van festve, ami még rátesz egy lapáttal. Próbáltam csavarhúzóval, fogóval, óvatosan kalapáccsal, de meg se moccan. Ha véletlen benyúltam a burkolat alá, csak elhajlott a csavarnyúzó.
Ha levadászom a burkát, többet tudok mondani a helyzetről.
(#) matyusz válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Üdv.
Azért remélem nem a vasmagot próbálod szétberhelni. Ha mondasz még pár infót és fénykép akkor talán még többen tudnak neked segíteni.
(#) hekkerman válasza matyusz hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Láttam másoknál szétszedve genius trafót, nem tudom ki hogy van vele, de nekem egy vas burkolatba van benne az egész, és piszok erősen van ráhajlítva. És a két végén ahol jönnek ki a vezetékek, az is vasból van, egyszerűen nem tudom hol megkezdeni. Vagyis ha gányolni szeretnék, akkor biztos szét tudnám szedni, de én vissza is raknám a burkolatba.

De csinálok képet, és feltöltöm.
(#) hekkerman válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Itt van pár kép a trafóról. Bővebben: Link
(#) titi válasza hekkerman hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Nos, akkor le kell szedned azt a fekete burkolatot róla, és akkor fog lejönni az a rész is, ami a vezetékeknél van.
Hajt ki alól azt a négy fület, aztán le kell jönnie...
(#) matyusz válasza titi hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Még utána is feszegetnie kell a két szélén, mert ott is olyan lakk van. De amúgy így van a 4 kis fület kell felhajtani. A legegyszerűbb a lapos csavarhúzó+kalapács (ja és szemből, nem oldalról.)
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Feb 20, 2011 /

Sziasztok

Genius HT-5005-ösöm Swamp elnevezésű PCB-jén mindig felrobban két kondi, ami után kiég a biztosíték is. A rajzon feltüntettem az ominózus kerámiakondenzátorokat. Csere után néhány napig működnek, aztán újra felrobbannak. Mi lehet a hiba? Szemmel nem lehet megállapítani más hibát, se égések, se púpos kondik, amit lehet, megmértem, semmi hiba. Maradnak az IC-k, de mivel az erősítő a csere után hibátlanul szól, így abban sem vagyok biztos.
Mi lehet a hiba, vagy hogyan járhatnék utána?
Előre is köszi.

000.jpg

(#) (Felhasználó 51715) válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Következő: »»   11 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem