Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   226 / 611
(#) Kovidivi válasza gery1212 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Ez alapján be sincs kötve.
(#) Páhi hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok. Azt szeretném megtudni, hogy ha egy TDA7294-es mono erősítőt egy troid trafóról hajtok meg ami egyenirányítva 26v és 8A ad le megszólaltat e egy 4Ohm-os hangszórót?Bővebben: Link
(#) gyula1990 válasza Páhi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia a toroid trafód 18v-os váltóba szekunder oldalon

1x18v vagy 2x18 voltos a trafó?

mert szimetrikus táp kell..
(#) djgombi válasza Páhi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Hajthat! Ha már sok neki akkor úgyis beleszól az áramkorlát.
(#) Páhi válasza gyula1990 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Ez a trafó egy 5.1-es erősítőből van. 19v 8A van ráírva, és még valami kissebb kivezetése is van, ha jól emlékszem 5v 0.5A. Van rajta egy nyáklap csatlakoztatva egy kis hűtőbordával amin van két alkatrész és mellette egy 10000uf kondi. (Gondolom ez az egyenirányító).
(#) Páhi válasza Páhi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Ja! A trafóból a nyáklapra 5 kábel megy.
(#) gyula1990 hozzászólása Feb 22, 2011 /

a megépített 7294esemre rákötöttem egy 12v trafót.
NEM Szimetrikus trafót tehát csak +- oldalra ,lemértem multiméterrel a kimenetnél 0,5V jött ki rajta ez amiat van ,hogy nincs GND?
(#) reloop válasza gyula1990 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia! Így kötötted rá a 12V -os trafóra?
(#) kistotti01 válasza gyula1990 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Üdv.
A TDA 7294 szimmetrikus tápfeszültség megtáplálást igényel, aszimmetrikus tápfeszültségről sajnos nem használható. 12V az pedig kevéske neki. Az erősítő kipróbálásához, csatolok neked egy képet, amít megépítve meg tudod próbálni a működőképességét. Ami kapcsolást csatolok, azt én is kipróbáltam, és rajtam kívül sokan. Működni működik, de sajnos egy erősítő megtáplálásához, az egyutas egyenirányítás nem a legmegfelelőbb választás. Ebben rejlik a legfőbb probléma. Hosszútávú használathoz szerezned kellene szimmetrikus tápfeszültség előállítására alkalmas transzformátort. Továbbá szóba jöhet a jelenlegi transzformátorod áttekercselése is. Ha már tekercselnéd, akkor tekerj rá még többlet meneteket, hogy magasabb feszültséget állítson elő a szekunder oldal.
(#) Laca13 válasza imre8407 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Kösz a tanácsot neked és mindenkinek!
Azt azért valaki megírhatná, hogy ez tapasztalatpól származó infó, vagy adatlapi. Mert az adatlapi szerint az elszállt STK-nak is bírnia kellett vonal.
(#) Laca13 válasza gyula1990 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Tranyózni nem nagyon szeretnék, nem vagyok otthon a beállítgatásban.
(#) Zosi hozzászólása Feb 22, 2011 /

Készülget a 7294hez az automatikus ventilátor szabályzó, hangszínszabályzó, védelem és a kivezérlésjelző Jövőhéten szerintem már kész is lesz. Remélem nem lesz földhurok meg brumm
(#) gyula1990 válasza Zosi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia! az automatikus ventilátor szabályzó engem is érdekelne!

ha tudnál valami rajzot dobni! nagyon megköszönném!

Üdv.:: Gyula1990
(#) bobz hozzászólása Feb 22, 2011 /

Gyerewkek valaki megmondana nekem hogy kb mekkora az a hutes, amivel a 4x28V-os TDA-k nem melegednek tul?
Senki nem valaszolt az eddigi kedeseimre. Bocsi ha valamit elirok, vagy rosszul felyezem ki magam. Legyszi segitsetek!
(#) Zosi válasza gyula1990 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Pár oldallal előbb Bassmester feltett egy egyszerű venti szabályzót nézd meg azt én is azt csináltam és azt írta hogy neki bejön akkor szerintem biztosan jó lesz.
(#) gyula1990 hozzászólása Feb 22, 2011 /

bobz!

amit én linkeltem, hűtőbordát a másik oldalon az a minimum, lényeg minél nagyobb legyen, mert melegszik mint atom...bratyóm mondta,hogy még lehet ez is kevés...,de ventivel 100% elbírja.

amit te linkeltél, képet a hűtőről az kevés lesz még ventivel is,én véleményem szerint.
Lényeg minél nagyobb legyen, az IC meghálálja azt.
ha nem fér bele a ,dobozba" akkor másik doboz készítés jobbat nem tudok..:S

Üdv:: Gyula1990
(#) gyula1990 válasza Zosi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Köszi megkeresem!
(#) bobz válasza gyula1990 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Koszi szepen. Az a baj hogy nem nagyon van mas hutobordam. Mind tranzisztorhoz valo
Es ha 3 db ventillator szivna el a hot bordarol, es egy negyedik meg + az IC-t is fujna?
(#) bobz hozzászólása Feb 22, 2011 /

Meg 1 fontos kerdesem lenne:
Epitett valaki ilyen erositohoz kapcsolo uzemu tapegyseget?
Ha igen akkor hogyan viselkedett az erosito?
Ferit magja annyi van a haveromnak hogy szinte furdik benne...
Vannak olyak is hogy parositva akar 10kW-ot is ki lehetne huzni. (csak generator kerdese az egesz)
(#) DjPeat hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok.
Hatalmas nagy kérésem lenne hozzátok. Találtam egy szimpatikus panelrajzot tda-hoz csak sajnos nincs meg a kapcsolási rajzom. Remélem tudtok ti tudtok segíteni nekem. Végig néztem az egész fórumot de nem találtam meg hozzá. Lécíves segítsetek ha tudtok. Köszönöm.
Sziasztok.
(#) Bassmester válasza bobz hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Én szinte csak azt építek erősítőhöz.
Ebben is egy 600W-os rezonáns táp van.
(#) bobz válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

En is elgodolkoztam ma a dolgokon, hogy mit konnyebb egy toroidot megetkerni 4x28V-ra primerrel egyutt, ami kb 250VA-s vagy inkabb osszedobni egy IRF-es generatort nehany menet a feritre, es kesz is a tapegyseg....
(#) gyula1990 válasza DjPeat hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

én ezt építettem meg

holnap át alakítom a tápom és beszámolok ,hogy működik-e, de szerintem 100% hogy fog.. egy Kit-ről van a rajz

Apropo, hogyan viselkedik az erosito ezzel a tappal?
Van valami kulonbseg az egyszeru trafos megoldashoz kepest? (kiveve hogy az erosito suly kb 2-3kg-t csokken )
(#) Bassmester válasza bobz hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Jól szól vele az erősítő :yes:
Amit a képen mutattam, már két éve hibátlanul üzemel.
Éppen a napokban szedtem szét felújítani, mert elkopott az előlap és egy kivezérlésjelzőt is kapott, de hibája még nem volt. Sokat van gyötörve, ütve-vágva a zenekarban és a próbákon. Csak ajánlani tudom a kapcsolótápot, ha rendesen meg tudod csinálni, (tervezés,építés,beállítás) akkor érdemes belevágni.
(#) Páhi válasza gyula1990 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Pontosan így szerepdl a felirat a trafón: 19v-0v-19v /8A WHI-BLK-WHI. Gondolom ezek a kábelek színének rövidítései.

Hat en is inkabb a kapcsolo uzemu tap fele hajlok. kosz szepen a segitseget.
(#) imre8407 válasza Páhi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

szia ez a trafó tökéletes neked akár hidalthoz is
(#) Páhi válasza imre8407 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Köszönöm a válaszokat. Én a Giant hangtechnika egyik kapcsolására gondoltam. Szerintetek jó lehet?
(#) lacek29 válasza Páhi hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Szerintem a GPA 160-M jólenne neked.
Következő: »»   226 / 611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem