Fórum témák
» Több friss téma |
Én a GPA 80-ra gondoltam. Nekem elég a mono végfok. Szubládához akarom beépíteni. Erre tudok hangerő potit tenni, vagy kell előerősítő is?
Tudsz elé potit rakni.Szerintem rakhatsz elé előerősítőt,egy aktív hangváltóval.Sőt ahogy nézem elég a trafó kimeneteit rákötni,mert rajtavan a graetz,és a kondik.
Igen. Kértem kölcsön multimétert, holnap megmérem pontosan mennyi voltot ad le.
Bővebben: Link Szerintem ezt nyugodtan elé rakhatod.Bár ennek külön táp kell.
Ezt lehet készen kapni? Sajnos az én felszereltségem, és hozá értésem nem elegendő az építéshez.
Ez a lap van a trafó után kötve. Ez lehet az egyenirányítója?
Sziasztok
A D-audionál néztem körbe erősítő ügyben és ott talaltam ezeket: erősítő: Bővebben: Link és előerősítő: http://www.d-audio.hu/category_53/product_117/product_info.html kicsit zavaros a kép, én egy kicsi sztereo erősítőt szeretnék építeni kevés funkcióval 2 hangfal meghajtására. Ez az AMP 04 ez sztereo, vagy ebbol kettő kell majd? azokat hogyan kötöm össze? Ha ezeket beszerzem, akkor a potikon, gombokon, házon kivül még egy toroid trafó kell majd, nem? ha ezeket egyszerűen összekötöm, akkor az működni fog, vagy kell még pár fontosabb dolog ehhez, hogy rendesen működjön? köszi előre is. Hogy a dobozban hogy helyezem el, az mas kerdes, annyit tudtam meg itt h a kimenet es a bemenet legyen távol egymastol. Gondolom ennel azert bonyolultabb lenne.....
Szeva!
Hát az "egyszerűen összekötöm"-nél azért kicsit komplexebb,mert valóban kell egy toroid trafó, egy normális táp kapcsolás, egy kopp. gátló. Viszont milyen hangfalakat akarsz meghajtani, mert ha 8ohm és 80w-100w körüliek akkor egyszerűbb lenne egy hidalt panelt csinálnod, az előerősítőt meg nem fontos megépítened!
Igen a te rajzod alapján kötöttem be és a hangszóró kimeneten 0,9v jön ki miért?
ja és persze 14v(egyenirányítva) add le a trafó lemértem.
értem. táp kapcsolás alatt mit értesz? kopp. gátlóról irnak itt is, gondolom azt ki tudom guglizni, de ez a hidas megoldas nekem uj. vagy ez az a graetz hid? mondjuk nem tudom mi az. Es akkor kettő ilyen kell a sztereohoz vagy egy db?
Valószínü! De ez nemjó neked. A képről itélve ez asszimetrikus tápot csinál csak.
már 1,27v jön ki,de még mindig kevés...
valaki valami ötletet dobjon pls help!
Helló! A visszacsatoló ágban van egy 22 µF kondenzátor 680 ohm -mal sorbakötve. Gyanús, hogy ez kondi átvezet egy kissé, tudsz-e mérni?
Halee én ezt építettem meg amit linkeltem!
Akkor C2 kondenzátor, ki tudod-e mérni?
sajnos azt nem csak hogy mennyi fesz van benne 0,99V
valamimi ötlet? ![]()
Jó kapcsolás, már próbáltam. P1 elhagyható , illetve át kell kötni .
Nézzed át nagyítóval a forrasztási oldal felöl nagyon alaposan , és kapcsolási rajz alapján csengesed ki egy multival.
a-a, én rendeltem meg hozzá a cuccokat!
Az ellenállásokat kimérted beforrasztás előtt?
úgy rendeltem,hogy csomagokba rakták az ellenállásokat nyomtak rá egy cédulát melyik hány ohm stb..
Nézd meg kérlek, nem került-e véletlenül a 470 kohm az R3 helyére.
Tegyél be jó képeket a panel mindkét oldalárol.
Ha feltételezzük, hogy a felhasznált alkatrészek tűrésen belüli pontosságúak és a helyükre lettek beforrasztva, két irányban folytatnék vizsgálódást.
A valószínűbb, hogy mint ptesza is írta a panelen átvezetés van. Gondosan vizsgáld át, hogy az 1,2 és 3 IC lábak egymástól el vannak-e szigetelve, látszik-e közöttük a nyák? Ilyen szűk rész van a C4 lábai között is. Ha a forrasztóón gyantája ráment a nyákra kapard le, vagy old le denaturált szesszel. A másik, bár ritkán tapasztalható jelenség az IC offset hibája, ehhez néhány alkatrészre volna szükség, hogy ki tudd egyenlíteni.
Az R2 és az R3 ellenállásoknak 22k -nak kéne lenni, a fotón nem tudom kivenni színkódot, de Te le tudod ellenőrizni a leírás alapján, azért gyanús mert a képen eltérő méretűeknek látszanak
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |