Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Van ám hatásfoka az érintkezőknek.
Jó kis ónos eső megteszi a hatását.
![]()
Ez mindenhol ilyen ha a felsővezetéken van valami külső anyag.
Magyarországon is ha ónos eső esik akkor este ugyan így néz ki.
Igen, még 2 éve ébredtem arra, éjjel 4-kor, hogy az ablakon marha erős zöld felvillanások jönnek be. Kinéztem, és láttam, hogy a hév áramszedője zöld ívet húz végig a felsővezetéken, és mindkét oldalra szikrák potyognak
![]()
Akkor gondold el ezt, január elsején, Kecskemét-Budapest viszonylaton, vonaton, egész úton azt láttam, hogy hasonlót csinál az áramszedő, bár ekkora ívet nem tudott húzni, mert nagy volt hozzá a sebesség!(kb120km/ó sebességnél nehezen alakul ki nagy felületen ív
![]() ![]() ![]()
Sziasztok! Nem kell szibériába menni ezért az biztos! Ha a levegő hőmérséklete 0 fok körül van már sziporkázik az áramszedő de ha kemény a hideg akkor pirít rendesen.. Ez a 22-es csapdája mert az áramszedő megolvasztja a jeget de,hogy elhalad a mozdony azonnal visszafagy és kezdődik minden újból
![]() ![]()
Ez azért durván jól néz ki, de milyen anyagból van az áramszedő, hogy hosszú távon (= pár száz méter) nem olvad szét?
Mert, akárhogy nézem, egy ilyen ív nem a negatív hőmérsékletéről híres, legyen január vagy május, mindegy.
Heló!
Érdekes ilyet még nem láttam. A vonat 3 áramszedőt használ egyszerre, gondolom a jég ellenállásából fakadó veszteségek csökkentése érdekében.
Ja, ja, pont azért...
Ezeket a mozdonyokat különböző kivitelben lehet megvásárolni: - trópusi kivitel: egy áramszedővel. - kontinentális kivitel: két áramszedővel - sarkköri kivitel: három áramszedővel
Még egy kis vonatos téma (tök véletlen találtam
![]() Bővebben: Link Bővebben: Link Kerékfüstöltetés 5000 lóerős mozdony módra. Egészségükre!
Jah, a 2. nekem sem ment, a link címét külön másold be a böngészőbe, akkor megy. Hogy ez miért van, nem tudom.
Nah, akkor csinálunk egy ilyet.
Nekem alapból egyik sem megy, de linkre jobb klikk, hivatkozás másolása, majd beillesztem a böngészőbe, úgy működik.
![]()
Lehet, hogy a weblappal van valami, mert most nekem link-ről jó mind a kettő kép már.
Nem, ha egyszer bemásoltad, akkor a képet a böngésző eltárolja a chache-ben, szóval ha bezárod, letörlöd az ideiglenes fájlokat, újra megnyitod, akkor ismét nem fog működni (gyanítom, hogy így van).
Igazad van, elfelejtettem, hogy nem csak mellékletként, hanem még az eredeti webhelyről is megnéztem a képeket. Off vége.
Így már érdekes. Megnyitni továbbra sem sikerül az oldalról. De a kép a lényeg. :yes:Biztos ezért kattog a sínen a vonat.
![]()
3D Media Player
454MHz MPU...
Ez sem semmi:
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |