Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Áramforrások
Üdv mindenkinek!!! Nemsokára indul a nyári szezon mindenki kinnt a tóparton bulizik meg ilyenek. Nah és itt a lényeg esetleg este a sátorban egy vagy két LED dióda világításnak esetleg kisseb rádió meghajtása de miről??? Elemmel nem húzza sokáig, az autóakksi túl nehéz éscipelni kell. Kiváncsi vagyok nektek milyen ötletetek van! Hogyan és miből tudnátok áramforrást összeállítani. Idáig nállam a sörösdoboz a nyerő!!!
vigyél sok krumplit! minden "lemerült" kupac krumpliból pedig este bográcsozás->paprikás krumpli!
![]()
6V 4Ah ólom-zselés aksi 1500ft garival
![]() ![]() ![]()
Nah ilyesmikre gondolok én!!!! a sörös doboz sem rossz ha lemerül fel kell kavarni!!! Amugy megvettem ezt a "rázós lámpát" annyit ér ami rá van irva!!! Elvileg elem nélkül is kéne világítania a LED nek ha a mágnes átmegy a tekercsen ==> nem nyert!!! Szóval maradok az olyan megoldás mellet, ami nem költséges és nem kell külön táskát cipelni miatta.
![]() Idézet: Inkább maradok a "freestyle" megoldások mellett.Mert ha egy hétre kivágjuk magunkat a semmi közepére sátorozni és lemerül az akksi az égés egy pöppet! Krumplit meg mindenki hoz jah meg sört is „6V 4Ah ólom-zselés aksi 1500ft garival” ![]()
Próbáld ki a 3600Fos kondikat, köss hatot, hetet sorba és arról hajsd amit kell, nappal pedig napelemről feltöltheted őket.
Tényleg napelemről nincs vmi 5letetek hogy lehetne csinálni??? :yes:
Nem nagy összeg az a rázós lámpa.
Próbáld ki, felemelni a késsel a lámpát, ha tégyleg mágnes van benne birod, ha nem sikerül, akkor pehh. ![]() Látam olyat ami működött, és jól, volt a kezemben is, de vettem olyat, amiben a tekercs drótjai a levegőben vannak, nincs benne mágnes, csak vas, stb. Sajnos későn vettem észre. ![]() ![]() ![]() Nem értem mért kell mindent a "kínaiaknak" lehamisítani, mikor nem magy érték az egész.
elvileg mágnes van benne végig mértem mindent egyenirányító stb szal minden jó mégsem tölti az akksit benne.
A hódos áruházban van napelemes kerti lámpa (1db600-4db1800 HuF).
Van benne 1 napelem, 1 fehér LED(egész jó fénnyel)1 600mAh cerkaakksi./+némi elektronika/ Eredeti összeállításában 1 napos napoztatással vidáman világít egész éjszaka... Szétdobva akksitöltőnek használható. ![]()
Szia!
Nem túl érdemes 6-7 kondit sorbakötni. Má 1 se kicsi. Akkor má sokkal érdemesebb egy aksit vinni. ![]() Nekem van rázós lámpám és jól működik. ![]() Láttam, hogy van amit tekerni kell, az azért jobb lenne.
Tv-ben láttam, egy fára feltettek egy csigát, felhuztak egy vedret, amit teleöntöttek vízzel. Szépen lassan ment le, egy áttételt forgatott, ami egy kisrádióba volt beépítve egy kis generátorral. elég sokáig szólt. Aztán ujra felhuzni a vedret...
Légyszi valaki írja már le, hogy is működik a sörös cucc, és a krumplis. Milyen anyagot, mit kell beleteni...stb.
Sziasztok,
szerintem is napelem a tuti. Világításnak azok a leszúrós tecsós-osan lámpák a jók, kell szerezni egy napelemes akkutöltőt a rádióhoz, aztán kész. Ja, és szerintem a bringás lámpák a legjobbak (minden szentnek maga felé... ![]() TaTa
A Solartec cseh cégnek vannak nagyon elérhető áron nagyteljesítményű napelemjei. Szállítanak M.o.-ra vagy rendelheto a sostól...
Íme az enyém. Ami miatt érdemes megfontolni, hogy nem napelemes lámpából vakarod ki, hogy azok 10-ed ekkora teljesítményűek.
ilyen rázós lámpám nekem is volt
az első amit vettem KÜLFÖLDÖN az tökéletesen működött volt benne egy jó nagy mágnes + tekercs ami egy kondit feltöltött (mert ez gyorsan eltárolta az energiát) majd az egy pici gombelem méretű akut töltött 1 perc "folyamatos" ![]() ezt tesóm véletlen leverte a polcról és széttört aztán megláttam egy rendezvényen hogy egy ember ilyet árul (ez idehaza volt) meg is vettem ám mikor hazavittem kipróbálni szembesültem a dolgokkal... : 1 ,a mágnes helyében egy vasrúdbol levágott henger volt 2 ,a panel ugyanúgy nézett ki mint a másiknál de egy kivétellel ![]() 3 ,a tekercsen csak éppenhogy volt valami tekercselés 10-20 menet talán (a másiknál 1000-1500...) ráadásul ki sem voltak vezetve a végei... 4 ,az egész egy pici gombelemről ment kb 10 percet szóval nézze meg az ember ha ilyet vesz hogy mit is kap a pénzéért (és még nem is volt olcsóbb mint külföldön...)
Hello!
Ha már az ötletbörze elkezdődött, én is feldobok valamit. Mit szólnátok a Peltier-elemhez? Könnyű, kicsi, és hideg-meleg különbséget nem túl nehéz a szabadban előállítani. Az egyetlen gond vele, hogy nem létezik 220-as kivitelben. (Jah, de hát a 220-as napelem sem az a hordozható fajta ![]() üdv. Idézet: Ha szereted a sört akkor megosztom!!! NEm kell hozzá sok cucc!!! Bemész a boltba veszel egy kiló sót ha tóparton vagy a víz kipipálva kell még egy grafit ceruza pár krokodil csipesz meg kábel! A lényege az üres sörös dobozba a sóoldatot beletöltöd (telített sóoldat) majd a grafit szálat rögzíted egy sima ruhacsipesszel és beleküldöd ugy a sóoldatba hogy a dobozhoz semmiféleképpen ne érjen a grafit. Az aljától max 1 cm-re legyen a grafit vége. Innentől van egy 1.5 voltos elemed. A grafit szál a + a sörösdoboz a - Nah ha van türelmed akkor növelheted a feszkót sorba kötsz több ilyen dobozt. Ha lemerül csak fel kell kavarni a sóoldatot és a folyamat előrről indul!!! Jó játék bár azon gondolkozok nyáron viszek egy pár karton sört ismikkel megisszuk és 230ig meg sem állunk!!! „Légyszi valaki írja már le, hogy is működik a sörös cucc,” ![]()
szeretem a sört
![]() Ez tök jo! grafitrudon kell egy kicsit gondolkodnom, hogy honnan szedjek, mert az elemekben csak kicsi es rövid van. Arra nincs valami ötleted? Mar nagyon kivancsi vagyok ra! vajon mekkora aramerösseget ad le max? Es mi törtenik, ha sörbe teszem a rudat? lehet egy kis idö mulva a keseru sör edesse vallik ![]()
Hi!
Ez nagyon jó! Bár én inkább borpárti vagyok(borászatnál dolgozom). Anno, már vagy 15 éve szorgalmasan gyűjtögettem a lemerült laposelemekből a grafitrudat, igaz akkor még szénmikrofonhoz, de ha megtalálom a kamra mélyén, lehet, hogy kipróbálom ezt az alternatív energiaforrást. :taps:
A legeccerűbb a grafit cerkából kiszedni, de azt hiszem irtam is
Bravóóó! Nagyon szuper ötlet!!!
Hát ezt én is kipróbálom!!! Úgy is van annyi dobozom... ![]() ![]() ![]()
Itt egy leírás az elemről!!!!Sörösdoboz elem
Ez a sörösdobozos móka tényleg jó ötlet. Csak mintha egyszer azt láttam volna a tv-ben, hogy az ijen italos dobozok belsejét lelakkozzák, vagy legalábbis valamivel lehezelik, hogy az alumínium ne lépjen reakcióba a fojadékban lévő szén-dioxiddal. Úgyhogy lehet hogyha kicsit megcsiszolnátok a dobozt az energiaipar forradalmasítása előtt, akkor nagyobb fesz is kijönne.
UI: nem biztos hogy beválik csak egy ötlet volt.
Szia Topi!
Nézegettem a sos oldalát és egyszerűen nem találom a napelemet rajta. Légyszi nem adnál egy linket, ahol megtalálom a napelemeket és áraikat? A Te napelemed mennyibe került? Köszi
Nem kell peliter elem.
Egyszerű fém (bimetál) hőelemekkel is lehet használható áramforrást építeni. Az utolsó háborúban használtak ilyesmit. Egy petrolámpa melegítette a hőelemek meleg végét. Úgy 4V 1A teljesítményű volt. Hasonlót lehetne készíteni, csak kicsit babra munka néhány száz-ezer hőelemet késziteni és sorbakötni. Hőelemnek akár vas-réz termopár is megfelel de jobb a vas-konstantán. Lehet kísérletezni! Ja és ne felejtsük a "katona motort" ez egy kézzel hajtható dinamó volt. Egy fára szíjazva egy katona tekerte a társa meg rádiózhatott-azután lehetett cserélni.
hali!
Tóparton mindig fúj a szél, ezért lehetne egy kis szélkereket csinálni ami tölt egy akksit egész nap.Pár wattot biztos tud csinálni, az meg épp elég estére.meg olcsó egy dinamó. üdv:Márk
Hi!
Lehet teszkóban venni tekerós lámpát, feltekered, ozt világit elég sokéáig, gyakorlatilag zseblámpa, azt hiszem olyan 2-3 ezer fórint ehet
Teszteltem a sörösdoboz vs grafitrud teknikát... hát nekem nem nagyon jött, be mert kb fél nap után a grafitrud lebontodott XD . 4 dobozt kapcsoltam sörösen, igy is kb 3 volt jött össze, áramerősség nuku. Lehet h elrontottam?
![]()
énis teszteltem pont ma
nekem se jött össze alig tudtam összehozni egy dobozon 1 voltot rövidzár árama pedig össz 1mA volt ![]() sósvízzel még gyatrább (ebben volt kb 1mL sósav is , valami tömény, nemtom hány % os, de nem háztartási XD) tehát U=1V/doboz Irövidzár=1mA/doboz szánalmas ![]() csá
Valaki írta, hogy a doboz belső oldalán van valamibevonat, lehet amiatt nem jött össze.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |