Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Esetleg nézz be ide nyáktervért. A letöltés ingyenes.Bővebben: Link
A 2db 15W-s sugárzót max. 2x10-12W-s sztereo erősítőről lehet meghajtani. A mélynyomót egy neki megfelelő teljesítményű harmadik csatorna erősítővel, amely a bemeneti jelet a sztereo jelekből szubszűrön keresztül kapná.( Attól is függ persze milyenek a hangkártya kimenetek)
Helló minden fórumozónak!
Az én Grundig Receiver r 35-ös rádióerősítőmmel kapcsolatban kérem a segítségetek.Számítógépről adom neki a hangot.Ha nem használom (úgy 3-4 napig) és bedugom elképesztő ereje van.Ám 1-2 nap alatt lehalkul és sokkal halkabb lesz.Szerintetek mi lehet a hiba?Én speciel, végfokra gondolok.Vagy Kontakthiba?Köszi.
Raktam fel azért egy rajzot a tápról, Hátha itt nem jó valahol a szűrés esetleg..
A földpont természetessen a csillapontra rávan kötve!
Helló! Úgy tűnik az ne5532 gerjed. Ha a tápot - mint írod - kizárhatjuk, akkor a nyák vagy a huzalozás szedi össze a zavaró jeleket. Ha van kéznél TL072 próbáld bele, azt kevésbé érzékenynek tapasztaltam. A másik megoldás: az előfok IC visszacsatoló ágába egy néhány pF-os kondenzátort kötni. Ki lehet számolni 40 kHz környékére, az nem lesz zavaró. Gyári készülékekből ez sohasem marad el, csak az otthon épített készülékeknél szoktunk megfeledkezni róla (beleértve magamat is
).A visszacsatoló ellenállás értékéből a kapacitás kiszámolható, szükség esetén szívesen segítek.
Akkor most két erősítőre van szükség vagy egy olyanra min külön van nagyobb teljesítményű sub kimenet is?
A táp tökéletes, a lényeg, hogy az előfok panelon 100 µF és 100 nF fogadja a +/- 15V tápvezetékeket.
Ez még csak eszembe sem jutott
http://sound.westhost.com/project88.htm Ez az elő fokom, jöv héten jön meg hozzá az opa , de rendeltem még hozzá egy másik fajtát is Bassmester úgy ajánlotta , gondoltam kipróbálom mert jó véleménnyel vólt róla. Itt Győrben meg csak ne5532 vólt amivel kitudtam próbálni. Remélem megfog szűnni majd ez ,mert addig úgy sem nyugszom... túl sokat foglalkoztam vele h egy ilyen zavaró tényező itt nekem befolyásolja. A kábelezése nagyjából szerintem rendben van, a földek 4es réz kábellel mennek duplán szigetelve minden modulhoz ahova csak föld szükséges, a Csillagpontom a 8db 10.000µF 100V elkók földpontja, négyszög (6x8 cm) alakba vastagon megfojatva ónnal. Csinálok pár lépet róla. Még a Clipp ledeket nem tudtam kivezetni mert elfogyott a gyors kacsú sarum, de jöv héten pótolom
Üdvözletem tisztelt moderátor!
Azért nyitottam új témát, mert ezen a "Erősítő mindig és mindig" támára már felírtam a gondomat, de ugyanúgy mint most, nem kaptam rá választ. A "Grundig erősítő javítása" nevű topicban is írtam, és rég nincs rá válasz.Lehet hogy ez egy megoldhatalan probléma? Köszönöm
Építettél már valaha bármilyen áramkört, készüléket, vagy bármit?
A linkben nem találok utalást az IC közvetlen tápfeszültség szűrésére, mint írtam fontos a 100 µF és a 100 nF. Van lay-od az előfokról?
Akkor pár kép róla
A pdf nyákterv méretarányosan van rajzolva.
Igen épitettem és egy párszor megjártam h nem volt méretarányos nem mondom h profi vagyok csak konyitok hozzá jobb kérdezni mint pazarolni ez az elvem
Hűha, beleadtál apait, anyait
Az előfokot nem tudtam a fotó alapján beazonosítani, csak remélni tudom, hogy jó messze került a toroidoktól. Egy lay-t róla?
A toroidokon átmérőjükben 1db 2es réz -el 1menetben , a toroid által kibocsájtott szórások rövidre vannak zárva!
Ezt sokan nem tudják, Láttam már gyárilag is ilyen toroidot, ahol ékesen mutatva is volt ez
Helló! Kipróbáltam a Bassmester által ajánlott műveleti erősítőt, nagyon jó! Erre az apró feladatra talán még túlzás is. Fejhallgató erősítőben használom, ott professzionális hangzást biztosít.
Ilyen beépítettség mellett jó ötlet volt a toroid árnyékolása, sok brummot megfog
Én is ki fogom próbálni ahogy ideért
Ami az előfokot illeti lehet megcsinálom 2 icvel a 2oldalt mindent kihasználva.. Én is meglepődtem mért ígygondolta, de nem tartottam élet-halál kérdésnek,.
Amúgy az IC adatlapján is rajta van a panelterv
Az nem lesz baj, ha az előerősítő meg a lágyindító külön panelre kerül
![]() A potenciométerek közelében lenne ideális.
Szépen megcsináltad. Grat
A hordfüleket miért az oldalára szerelted? Be lehet így szerelni egy rack-be? Ez milyen doboz, hol vetted? Alu, vagy acél?
Szia
Előszőr is itt vettem magát a PA dobozt : http://www.d-audio.hu/product_944/category_121/product_info.html Majd mikor megtekerődtek a toroidok, kicsit megvakartam a fejem és hát elgondolkodtam hogy dísznek tartom-e majd vagy hordom is ha úgy adódik, mi sokat járunk pestre zenélni főleg a Deep Cofee ba ( mind1 nem a reklám helye) és elhatároztam akkor keretet fogo neki készíteni. Keretet, méghozzá azért mert ha ebbe az Alumínium műszerdobozba beleteszek 2db 7Kg toroidot lehet a 3ik lépésnél esetleg kiszakad az alja Úgyh szögvasból csináltam neki keretet majd ebbe került bele maga a doboz. Az oldalán a hordfülek is a hordzási célt szolgálják, de ez persze leszedhető. 2egyszerű 6os csavarral Az elülső hordfülekben inkább a díszítést látom mint a hordozást. 24Kg küröl lett végül.
Hali.
Ja, így már értem. A 24 kg már nem az a naposcsibe kategória Bele sem gondoltam... eléggé elszoktam a trafóktól az utóbbi időkben, már szinte mindenhez kapcsolótápot csinálok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

).