Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR- WIN 7 (x64 ) alatt
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Fizzy hozzászólása Dec 14, 2010 /
 
Megpróbáltam virtual pc-vel is, de az meg kifagy amikor a drivert telepítené

Senki se tud egy működő megoldást?

Előre is köszönöm!
Üdv, Ákos
(#) neogeo2 válasza Fizzy hozzászólására (») Dec 14, 2010 / 1
 
Ha connect után vissza jön ugyan az az ablak, az azt jelenti, hogy nem látja a programozót valami miatt.
Nem megfelő driverrel is látszódhat az eszközkezelőben megfelelően a virtuális com port!!! Nem nagyon lehet hinni abban ha ott jól látod!

Próbáld meg azzal a driverrel, amit mellékeltem!
Mielőtt elkezdenéd, húzd le a programozót és szedd le az általad felrakott drivert.

FONTOS! Olvasd el a readme64.txt fájlt és kövesd a benne szereplő lépéseket! A "Driver Signature Enforcement Overrider"-t is belettettem a csomagba, ezért már azt sem kell letöltened. Így működnie kell.

Még egy. Ha használni akarod a programozót, "próbaüzem"-ben kell hagyni a win7-et. Ha kikapcsolod ezt, nem megy a programozó.
(#) neogeo2 válasza neogeo2 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Hopp, most olvastam vissza csak.
A #812246 hozzászólásban ugyanezt már javasolta Petjaa. Bocs...
(#) Fizzy hozzászólása Dec 14, 2010 /
 
A problémámat megoldotta, hogy cserélgettem a portokat, most a 8-ason működik

Köszönöm mindenkinek!

Üdv, Fizzy
(#) BULL1988 hozzászólása Márc 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Én is azzal a problémával küzdök, hogy nem ismeri fel a win 7 64 bites változata a programozót. Megcsináltam ugyanazt a procedúrát is azzal a programmal, ami több emberen is segített, kétszer is, mégsem sikerül működésre bírni a szerkezetet. Az oprendszer felismeri, com8-ra be is állítja, de az avr studio mindig visszadob.... Már lassan kezdem feladni. Tippetek van, hogy mégis miért nem sikerül? (nem szeretnék vitrual xp-vel szórakozni, ha nélküle is meg lehet csinálni....)
Üdv, Pisti
(#) BULL1988 válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /
 
Megpróbáltam virtual pc vel xp módban használni, de ott sem ment sajnos.... Azt írta ki, hogy nem lehet elindítani.... Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan lehetne életre kelteni 64 bites win 7-en.... Valaki? Jó lenne már végre használni is ezt a programozót....
(#) Fizzy válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /
 
Helló!

A win-ed próba üzemmódban megy?Sajnos csak úgy fog menni. Próbáld meg cserélgetni a portot, át tudod állítani hol legyen. Esetleg a programozót próbáld meg másik gépen is, hogy biztosan nem azzal van-e a baj.

Üdv, Fizzy
(#) BULL1988 válasza Fizzy hozzászólására (») Márc 1, 2011 /
 
Az avr-t felismeri, kiírja , hogy hobbielektronika avr doper, de egyszerűen nem akar menni. Sok lehetőségem nem volt a portválasztásnál, kipróbáltam vagy 3-4 darabon.... Ekkor persze próbaüzemmódban ment a win.... Teljesen tanácstalan vagyok.... Másik gépen nem próbáltam még, de nem hiszem, hogy lesz rá lehetőségem. Az xp-n felismeri és az egyik driver fel is megy rá (a másiknál újraindul egy súlyos hiba miatt), ki is írja szépen, hogy virtual com port, de aztán kiírja, hogy az eszközt nem lehet elindítani, 10-es hibakód. Win 7 esetében felrakom a dirvert, meg is jelenik, hogy com 8, de sem az avr studio, sem pedig az avrdude nem ismeri fel.... Rengeteg variációval próbálkoztam pedig.
(#) BULL1988 válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /
 
Próbálkoztam ma megint a portok variálásával, de semmi eredmény.... Eléggé idegesítő probléma.... Valakinek van bármi más ötlete a megoldásra?
(#) Fizzy hozzászólása Márc 2, 2011 /
 
Érdekes, hogy XP-n nem megy fel rá a driver. Biztos, hogy jó?
(#) BULL1988 válasza Fizzy hozzászólására (») Márc 2, 2011 /
 
Felismeri a gép, kiírja, hogy avr doper, nem valószínű, hogy rossz lenne.... Az xp is felismeri, szépen el is jutok, a driverek felrakásáig, amikor viszont a .sys-t próbálja meg felrakni egyszerűen újraindul....
(#) BULL1988 válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
A problémát sikerült elhárítanom, működik most már. Akinek gondja lenne ezek után, annak ajánlom ezt az oldalt. Köszi a segítséget!
(#) Bwoonoo válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Nekem is sok problémám volt vele, de én a ReadyDriver nevű kis programot felraktam (windows indításánál kijelöli, hogy ne legyen előírás a 'signed drivers'), és jé, minden elkezdett működni.....
(#) BULL1988 válasza Bwoonoo hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Köszi a tippet, kipróbálom majd ezt a megoldást is!
(#) skari73 hozzászólása Márc 20, 2011 /
 
Sziasztok,

a fenti megoldások mindegyikét kipróbáltam,
de nem jártam sikerrel. (béna vagyok? )
Nem tudtok olyan megoldást, ami mindenféle
trükközés, állítgatás, újraindítgatás, stb. nélkül megy.
Például el tudnék képzelni egy kis progit, ami képes
kezelni a TOPI féle programozót Win7 x64 alatt, megadom a hex fájlt és feltölti a uC-re.
Bedugom és megy....

Köszönettel:skari73
(#) Fizzy hozzászólása Márc 20, 2011 /
 
Az a baj, hogy már a windows megfogja, a drivert nem engedi fel. Így nem lehet ilyet sajnos. Csak úgy tudod, ha próbaüzembe állítod a windows-t, majd magadnak aláírod a drivert és aztán mennie kéne. Még maximum egy kis port cserélgetés jöhet

Sok sikert!
Üdv, Fizzy
(#) BULL1988 válasza skari73 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Szia!

2 héttel ezelőtt én is nagyon sokat szívtam vele, de sikerült megoldanom ez alapján. Olvasd el alaposan (csak egy oldal) és az itt leírtak szerint csináld meg. Nekem így működött és azóta is működik, fel is programoztam már vele egy pár avr-t.

Üdv, Pisti
(#) skari73 válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Srácok nagyon köszönöm a kedvességeteket,
végül is megy.
Összegezve: Az ajánlott link szerint jó, de bootoláskor kell az F8-at használni és itt beállítani, hogy ne ellenőrizze az aláírást. Ennek ellenére panaszkodik a Win7, de feltelepül a virtuális com port. Jelenleg Com7 -en megy.
(#863567) neogeo2 fájlait használtam. Az egyszerüség kedvéért közvetlenűl főkönyvtárba tettem, mert az aláíró progi nem jelez, ha hibásan adod meg az elérési utat.

Nem tudom, miért kell ezt a világot ennyire bonyolulttá
tenni....
Köszönöm,,,skari74
(#) Sinclair hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Sziasztok!

Nekem működik a programozó, AVR studio látja, de amint csatlakoztatom az én AVR-emhez a WIN7 egyből usbként akar telepíteni hardware-t. Pár napja ugyanez volt, akkor kb. 2 és fél óra "össze-vissza" telepítés, dugdosgatás után sikerült működésre bírni (nem tudom végül melyik kombó működött). Most ugyanez volt már 3 óra is, de sehogy se akarja az igazságot (szerintem mindent kipróbáltam amit múltkor). Nem találkozott valaki ezzel a problémával? Tudna valaki segíteni?
Lehet, hogy meghalt az AVR-em? Előfordulhatott, hogy egyszer rosszul csatlakoztattam a kábelt. :S

Köszi előre is a választ!
(#) Sinclair válasza Sinclair hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Tudna valaki segíteni? Elég fontos lenne. (programozó kölcsönben van nálam)
(#) balu87 hozzászólása Júl 26, 2011 /
 
Sziasztok!

Először is Köszönöm a segítséget, 64 bites win7-em van nekem is, a #812246-es hozzászólásban leírtak alapján ment is egyből (egyedül az AVR stúdiót kellett leszednem és újra felraknom, mert nem indult el, nem tetszett neki, hogy a driver később lett telepítve). A driver telepítése után a win próbaüzembe került. Nem találtam róla eddig semmit, a hozzászólások alapján ki/be lehet kapcsolni ezt a módot, win 7 et még nem igazán ismerem. Szükséges kikapcsolni, ha nem akarok programozni, származik bármilyen hátrány abból ha állandóan próbaüzemben van? Amennyiben nem ártana ki/be kapcsolni, akkor megköszönném ha a művelethez egy elérési utat ill. annak mikéntjét valaki leírná.

Előre is köszönettel:
Balázs
(#) Sinclair válasza balu87 hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
Nem igen tudom mi ez a tesztüzemmód (csak kipróbáltam), de ugyanúgy a programmal tudod kikapcsolni, az egyik menüpont. Utána újraindítás után már nem tesztüzemmódban lesz.
(Egyébként szerintem sokkal egyszerűbb, ha win indulásakor kikapcsolod a digitális aláírás megkövetelését, nem kell semmi program hozzá.)
(#) balu87 válasza Sinclair hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
Szia!

Köszi, így már boldogulok.

üdv: Balázs
(#) Unfi hozzászólása Aug 9, 2011 /
 
Sziasztok.
Hogyan kell a Win 7 próbaüzemet kikapcsolni?
(#) neogeo2 válasza Unfi hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Csak két hozzászólást olvass vissza....

Onnantól viszont nem megy a programozód! Csak ha újra bakapcsolod!
(#) Axel hozzászólása Szept 17, 2011 /
 
Sziasztok!

Win7 32 bit-nél is ekkora szívás ez a programozó-beüzemelés?
(#) Petjaa válasza Axel hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Helló!

Nálam nincs ilyen baj 32 bit alatt. Felrakom a drivert és működik rendesen.

Üdv Petjaa!
(#) Axel válasza Petjaa hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Szeva!

Szerencsére nekem is, bár érdekes mód az AVR Studio-val tudom olvasni signature biteket de a programozás nem működik, valamiért nem észleli a programozót. Ellenben WinAVR alatt nincsen gond, avval simán fel tudom programozni a processzort. Majd utánajárok a dolognak noha így már komoly gond nincsen mert régebben XP alatt is mindig a WinAVR-t használtam. Egy a lényeg: tudok programozni immáron Win7 alatt is.

Axel"
(#) mikrofarad hozzászólása Jan 22, 2012 /
 
Fél éve használom a Topi féle AVR égetőt Win XP-n, de most felraktam a Win 7-et. Itt eszközkezelőben COM3 portnak ismeri fel, AVRStudióban viszont nem találom!
(#) SzervízMacska válasza mikrofarad hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
[OFF]Szia! ( Remélem, nem gond, hogy köszönök... ) Itt ugyan erről volt szó. Javaslom átolvasásra így utólag, ha már a keresőt nem szereted használni. Fél perc alatt találtam, ITT.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem