Fórum témák
» Több friss téma |
Létezik, hogy ez kontakthiba? Mert szerintem hirtelen jöhetett elō. Viszont nem mondtak róla semmit, csak, hogy rossz és nézzem meg.
Sziasztok!
Lenne egy nagy problemam es pedig: Vettem egy 80 gb-os Western Digital S-ATA merevlemezt de amikor radugom az alaplapra es bekapcsolom a gepet a biosz erzekeli viszont a windowsban nem jelenik meg, es ha bemegyek a sata biosz reszebe ott azt irja piros betukkel h idezem: NOTICE:The number of disks is not adequate to create a raid! Miert irja ezt? Es mit tegyek h mukodjon? Legyszi irjatok nagyon fonots!! Koszi elore is!
Szia!
A hiba üzent alapján raid-be akarja használni próbáld meg másik sata csatlakozóban ha van ! Milyen alaplap ez?
Szia!
Ez egy Jetway PT88AS alaplap S-ATA RIAD-vel, az elsodleges meghajtok azok IDE interfeszesek, ezt csak adattarolasra akrom hasznalni de ezt adja elo.
Amugy 2 darab S-ATA csatlakozo van
Akkor próba a másikba de ha nincs mellette még 1 satás akkor nem hiszen hogy a sata csere segytei fog de ki tudja.A biosba be tudsz lépni? gondolom én ha igen akkor ott keres egy olyan menü pontot hogy raid/ahci vagy valami hasonlót hogy ott mi van bejelöve!
Probaltam mar mindket csatiban de egyikben sem mukodik, a neten sok helyen azt irtak h ha raid akkor egy hdd nem eleg minimum 2 kell, es a biszban is keresgeltem de ilyesmit nem talaltam sajna.
Akkor ez azt jelenti h vagy veszek meg egy S-ATA hdd-t vagy ezt lecserelem IDE interfeszesre!
Igen a RAID-hez két hdd kell de vannak alaplapok amiknek a biosában ha beállítod hogy raid akkor abba próbálja használni és mivel nincs kétt hdd így nem tudja továbbitani a windoswnak nekem is ilyen az alaplapom.
Szerintem nem kell lecserélned másikra meg venni sem csak rá kéne jönni mi a hiba az az igazság megpróbáltam utána nézni ennek az alaplanak de nem sok mindent találtam róla.
Itt van egy link az alaplaprol:
http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?productid=54&prona...PT88AS
Hát ezzel igazából most nem sokat tudtam kezdeni.
Próbáltad már elemet kivenni így bios resetet csinálni? Ilyen kor az idő is alapállásba kerül. A vinyó biztosan működő képes?
Üdv!
Attól, hogy azt az üzenetet kapod, még működnie kell. Csak arra figyelmeztet, hogy nem tudsz RAID tömböt létrehozni. Az eszközkezelőben látszik? A vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép-kezelés/lemezkezelés alatt látszik? Mert, ha igen akkor csak betűjelet kell neki adni. Ha nem akkor próbálj meg feltelepíteni egy via 4in1 drivert. Ha ez sem segít akkor lehet úgy kell feltelepíteni a windows-t, hogy betölteted vele kislemezről a sata driver-t telepítés közben.
Most kapcsolok egyentalán van rajta partíció? mert ha nincs akkor látja a bios is meg az eszközkezelő de a sajátgép nem fogja.
Na azt nem neztem h vane rajta particio de azt h tudom megnezni? ha nem latja a windows?
Az eszkozkezeloben kell megnezzem? Megnezem megprobalom amit mondtatok, de nem nagyon akarom ujratenni a windowst es az kozben betolteni a drivert ha nem muszaj
sajátgépre rákattintasz jobb egérgombbal és ott találsz olyan hogy tulajdonságok bekattintasz,és ott felül megkeresed az eszközkezelő fület ha megvan bele kattintasz, bejön egy kis ablak ott megkeresed a LEMEZMEGHAJTÓ fület és rá kattintasz legördül a menü és ott látni fogod a gépben elhelyezett a hdd-ket és ott keresd hogy szerepel-e az összes vinyód jelen esetben min kettő van benne igaz?ha több akkor annyi nevet fogsz ott látni amennyi benne van.Ha ott látod összes vinyódat akkor biztos nincs rajta partíció ha nem látod akkor vagy biosnál van valami gubanc vagy a másik kolégának lesz igaza de a Windows újra telepítése nélkül is megoldható szerintem!
Sajátgép, jobbegér, kezelés. Lemezkezelő. Ott ha látszik, akkor jobb egér, és adja magát a tennivaló.
ok
megprobalom
Na koszonom a valaszokat nagyon szepen mert sikerult. Ujratettem a via raid drivert es most megy. latja a sajatgepben is mega eszkozkezeloben is!
![]() ![]() ![]() Nagyon koszonom fiuk! Igazi szakemberek vagytok!
Hali az lenne a problémám hogy van egy asus x51rl laptopom és amikor a youtubot megnyitom akkor lefagy a gép és újraindul szerintetek mitől lehet ez?
Akkor mas a sztori. Az alaplap tud bootolni az USB-rol, a windows telepito nem ismeri fel az USB-s eszkozt. Esetleg probald meg azt, hogy az alaplap drivereit belerakod a telepitobe Nlite segitsegevel.
Volt valami hasonló nekem is , vga drivert frissítettem ,semmi változás. A flash-re gyanakszom.Távjavításban nem sikerült megjavítanom, egyenlőre. Lehet ,hogy radir lesz... Amúgy is le van már élve nagyon az az xp.
Az alaplap drivereiből semmit sem tud berakni a txt-mode rész alá, amivel itt érünk valamit. Egyedül a SATA vezérlőt lehet beimportálni, de az is csak akkor szükséges, ha a BIOS-ban natív üzemmódban van. De a 0x7B-hez itt nem lesz köze, mint írtam, ez ezen a ponton az USB vezérlőhöz kötődik, ahhoz meg ősidők óta nincs külön illesztő, a WIN2k3-ét használja ez a felállás.
Próbálj meg tagoltan, írásjeleket használva kérdezni, azzal nagyobb kedvet csinálsz a válaszadónak is. Flasht- frissítsd, meg a VGA illesztőjét, illetve lesd meg csökkentett mód hálózattal verzió alatt is (boot során F8-at nyomkodva kapsz egy menüt ehhez)
Hali!
Csak egy feltételezés! Mivel a lap támogatja a pendrive CDrom emulációt,-amit sikerült is beállítanom mint első boot eszközt-,ha felmásolom a telepítő ISOt fel tud e butulni illetve telepíteni. ![]()
Haki!
Köszi a segítő szándékot , de didyman felvázolta hogy mire mennék vele. ![]()
Azt írja ki hogy r300 képernyőillesztö nem válaszolt ezt megcsinálja vagy 3 szor és utánna ujraindul. A flast frissítettem.
Hal istennek nekem csak amiatt kellett az eletben hasznalni Nlite-ot, mert tul uj volt a gep es nem azert mert tul regi
![]() De akkor ez a sztori buko, kell rakni egy cdmeghajtot a gepbe, azt le van tudva a problema.
Sziasztok!
Ha valaki tud valami okosat kérem segítsen.Az a problémám,hogy a laptopom nem indul el,bekapcsoláskor a ledek felvillannak,rövid időre de 1-2 mp múlva halotti csend... ![]()
Hali!
Van nálam egy FuSi Lifebook C1020 de nemtalálok hozzá audió drivert ha valaki tudja melyik jó hozzá irjon már egy linket Köszi
Nagy nehezen sikerült "szóra bírnom " egy Vinyl AC97 kodeck combo segítségével.Csak az a baj hogy a gép saját ,tehát a rendszer hangokat úgy mint pl a ki és bejelentkezés,legalább háromszoros sebességgel játssza le.Erre van valami ötletetek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |