Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HP nyomtatópatron tisztítás
 
Témaindító: badonorbi, idő: Jún 20, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) badonorbi hozzászólása Jún 20, 2007 /
 
Sziasztok. Van egy HP DeskJet 5743-as modellem. Nagyon meg voltam elégedve, amig ki nem fogyott a festék belőle. Azután jöttek a gondok. Az eredeti patron nagyon drága, belevaló utántöltő-tintát meg sehol nem találtam. Aztán végül szereztem, de nem pont az én tipusomba való. Az lenne a kérdésem, hogy a beszáradt fúvókákat hogy tisztithatnám ki. Ugyanis van egy pár ilyen, és hiába töltöm többször ujra, ott vannak a kimaradt csikok, hézagok. Gondoltam nyomok bele festékoldót, de nem akartam megpróbálni, mig nem kérdezlek meg titeket. Léci irjatok. Minden ötlet érdekel. Előre is köszi a segitséget.
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 20, 2007 /
 
en mar kitakaritottam egy patront es ment meg ki nem fogyott a tinta
en egy kis kekszeszt 70szazaleka alkohol ontottem a fejre
es hagytam kevesetv allni hogy menjen jol bele,de szerintem jo eros palinka is megteszi
puha szalvetaval torold le a szeszt rola
VIGYAZZ NE ERJ A FUVOKAKHOZ , mert az enyem is ugy romlott el
az elejen nem fog menni de vegeztess el a nyomtatoval minden test pag-et
(#) tszaboo válasza badonorbi hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Valószínű azért nem találtál hozzá tintát, mert ez is azok közé a patronok közé tartozik, amit nem lehet utántölteni. Van bennük egy elektronika, ami érzékeli ha felnyitják vagy ha kifogyott vagy ha x oldalt nyomtattál.
A fúvókák kitisztítása meg úgy mehet, hogy van rá egy tisztító mód. Tulajdonságok/konfigurálás/tisztótólap. Legalábbis az én laserjet-emnél így van.
Ha meg utánna is így nyomtatna, akkor nem jó bele a festék, akkor lehet kukázni. Mondjuk kissebbek a fúvókák, munt a szemcsék vagy valami.
A régebbi patronoknál működött még a rázd össze jó módszer is, utánna még kinyögött pár oldalt.
(#) El_Pinyo válasza badonorbi hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Szia!
Általában ha már beszáradt a patron, nem sokat lehet vele kezdeni,esetleg megpróbálhatod az előttem szólók által javasolt módszereket.Azt tudom hogy a patronutántöltéssel foglalkozó üzletekben magasnyomású gőzzel tisztítják a fúvókákat.Esetleg ha elárulnád a patron típusát akkor meg lehetne nézni hogy utántölthető-e.
(#) Thomas10100 válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
OFF:

A pálinkát ne pazarold erre
(#) badonorbi válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
A fekete patron 131-es C8765H, a színes 135-ös C8766H. Én már töltöttem a patronokat. Azzal nincs gond. Szépen nyomtat, de mintha a szinek nem lennének az igaziak. Salátazöldet valahogy képtelen nyomtatni, és a piros sem olyan a papiron, mint a monitor. Annyira nem zavaró, csak azok a fránya csikok
(#) badonorbi válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Azt hiszem valamit nem értek. Hogy érted h öntsek a fejre 70%-os alkoholt, várjak vele, majd töröljem le, de ne érjek a fúvókákhoz. Mi a különbség a kettő között??? (fej, fuvóka)
(#) mefi01 válasza badonorbi hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
hát a fej, az a patron aljának az a rész ahol a fúvóka kidudorodik
a fúvóka pedig az az ezüst színű "cucc" ahol kinyomja a festéket
,,,,majd megmondják az utánamszólók h mi is az pontosan
(#) badonorbi válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Értem a különbséget, de az még mindig nem világos, hogy töröljem meg ugy a fejet, hogy ne érjek a fúvókákhoz, hisz az kidudorodik, ahogy mondottad
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 20, 2007 /
 
Kezzel ne erj hozza mert a zsir a kezedrol betomiti megjobban!
es a szalveta ne legyen taknyos
es csak finoman torold meg ne karmold!
vagy nyomd a szalvetat a fuvokakra finoman es hadjad had szivja ! utanna nyomtass nehany test page-et
(#) Norberto válasza badonorbi hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Sűrített levegővel semmiképp se próbáld "megjavítani" az esetlegesen eltömődöttnek vélt fúvókákat!

Tapasztalat :wow3:
(#) lelkes amatőr válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 21, 2007 /
 
"Legalábbis az én laserjet-emnél így van..."

Melyik laserjet-ben van fúvóka és hol?
(#) Inhouse válasza badonorbi hozzászólására (») Jún 21, 2007 /
 
Ha olyasmi a fej, mint a 6XX szériában, akkor forralj vizet, és egy műanyagflakon kupakjába rakj belőle, majd a fejet rakd rá úgy, hogy a fúvókák benne legyenek. Egy tiszta papírzsebkendőre nyomogasd rá ha hűlt a víz. Először csak csíkok lesznek, aztán többszöri ismétlés után valószínű megindul. Többször sikerült így, többféle patront megindítani. Persze amikor visszarakod a nyomtatóba, akkor tisztítás és kalibrálás.

A lézernyomtatós tanácsok, hát, hmmm....mondjuk úgy, hogy nem voltak toppon!

Üdv
Inhouse
(#) tszaboo válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 21, 2007 /
 
Közlöm veled, hogy tisztítólap a sima tintapatronos nyomtatóknál is van, arra akartam hivatkozni, hogy a menüben, lehet hogy más helyen találja meg. De lehet ám oltogatni, anélkül hogy bármi érdemlegesset mondani tudnál
(#) tszaboo válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 21, 2007 /
 
Őszintén szólva nem tudom mi a célotok azzal, hogy beszóltok nekem, de ha az, hogy megsértsetek engem, hogy nem tudok egy tintapatronost megkülönböztetni egy lézertől, akkor az összejött
(#) Inhouse válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 22, 2007 /
 
Ne vedd a szívedre!

Csak a vége alapján egy az egyben arra gondoltam, hogy Laser-esről beszélsz.
Nem akartalak megbántani, szerintem félreértettünk...bocs.

Üdv
Inhouse
(#) Lucifer válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 22, 2007 /
 
Na most én is szívok a 3420-asommal. Próbálgattam a forróvizet, de csak két oldalon nyomott ki pár csíkot csak a karakterek aljával. Na mindjárt kipróbálom pálesszel.
(#) Sly hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Sziasztok!A nyomtatómban (HP deskjet 3745) valamiért nem jó a fekete szin!A patron teli van másik patront betéve sem nyomtat feketét!Amikor meg fekete fehérre teszem a szines kép nyomtatását akor a fekete helyett zöld szint nyomtat!Szerintetek milehet a baja?Amúgy a szines patron és a szinek kifogástalanok csak a fekete nemjó!Ha vlki tud segiteni irjon köszi!
(#) jdani válasza Sly hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
nekem is vannak nyomtató gondjaim. Nekem egy Epson cx 3200-asom van. hát nekem a feketével semmi gondom sincs, néha kihagy, de akkor kitisztitom a fejet... de viszont a szines. na az nemsokat ér Az már nem is érdekel, de viszont az marhára idegesitő, hogyha bármit nyomtatok, bármilyen szinnel, mindig belehuz egy jópár kék csikot. mi teheti ezt?
(#) AMD válasza Sly hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Szerintem beszáradt a tinta a fejbe. Én is jártam már így. Forró gőz fölé tartod a fejet egy pár percig majd mehet a nyomtatóba. Nekem bevált.
(#) witti hozzászólása Aug 13, 2008 /
 
Sziasztok! Nekem egy HP deskjet 3845 -ös tintasugarasom van. És azt vettem észre tegnap amikor beültetési rajzot nyomtattam, hogy nincs piros szín!
A patron alján csak kék és sárga festékcsík látható és ezek szépen rá is kenődnek a papírzsebkendőre. De a piros színnek nyoma sincs. Ez azt jelenti, hogy kifogyhatott a piros tinta vagy csak elakadt valahol?
Csupán azért nem tudom mire vélni a dolgot, mivel nem halványodott a piros színem, egyszerűen csak volt-nincs. (És nem is a piros szokott túlynomórészt lenni a nyomtatványaimon.)
(#) tornadoplus hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
Sziasztok!
Hp 3820 nyomtatómat szeretném szétszedni, mert kifolyt a tinta és ki akarom takarítani. A borítást nem tudom leszedni, valahol akad. Útmutatást, vagy rajzot kérnék szépen.
Köszönettel: Péter
(#) tilde válasza tornadoplus hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Hello

Már biztosan szétszedted azóta, de én is nagyon küzdöttem egy HP Business Inkjet 1000 nyomdával, hogy leszedjem róla a műanyag borítást. Kb. 3 órába tellett, és sajnos kisebb sérüléseket is okoztam a kis tartó nyelvecskékben, de majd egy kis ragasztó megoldja. Egyébként csak nagyon jól át kell nézni a felfogatásokat, kis tükröcskével például, és aztán mindig megkeresni azt a részét a borításnak, amit már biztosan el lehet távolítani. Hát ez a HP nyomda tényleg nem adta magát könnyen, de a ha gyártó több csavart használt volna fel a gyártásnál, mint kapcsot, akkor sokkal egyszerűbb lenne a javításuk is.
(#) galambosz8 hozzászólása Aug 13, 2014 /
 
Sziasztok!
A beszáradt patron kiengesztelésére nagyon jó a WD-40. A melegvíz, gőz meg a hasonlók nem túl hatásosak. Szóval egy kevés WD-40 a fúvókákra és már folyik is a tinta, és ráadásul a kontaktjavító nem árt az elektronikának és a fúvókáknak sem.
(#) granpa válasza galambosz8 hozzászólására (») Aug 13, 2014 /
 
Ezt kipróbálom, épp aktuális. Azt nem értem, hogy az utántöltősöknek nem éri meg ezt csinálni? Elküldtek azzal, hogy beszáradt, közben a színes majdnem tele van.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Ápr 20, 2019 /
 
Találtam a szekrényem mélyén pár darab 2003 May , vagyis 16 éves originál patront (még a Harry Potter CD mellékletes) . Nyomtatóba rakva természetesen semmi se csinált.
Minden mindegy alapon nekiálltam életre kelteni.
1., Forró vízes áztatás= semmi
2., Gőzölés= semmi
3., WD40= SIKER
A három verziót 3 különböző patronnal csináltam az átfedések elkerülése miatt.
Azóta már több oldalt kinyomtattam, hibátlan.
Ugyanitt Harry Potter CD ingyen elvihető korlátozott darabszámban
(#) lelkes amatőr hozzászólása Ápr 27, 2019 /
 
Ma volt időm próbálkozni szintén 16 éves színes (C6578) patronokkal is.
Az elöző hozzászólásomban írt egyik módszer se vezetett sikerre.
Amíg a fekete patronokat megrázva lehetett hallani, hogy lötyög bennük a festékanyag ennyi idő után is, a szines teljesen száraz volt. Ezek szerint azokban valami erősen illékony anyag lehet a festékpigmentek vivőanyaga.
Van itthon belőle vagy 10 db., jó lenne tudni, mivel lehetne felhígitani, hogy használható legyen.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem