Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   195 / 1171
(#) punkkazy hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Üdv!
A múlt héten gondom volt egy WIN7 laptop és egy XP számítógép összeköttetésével. Ajánlottatok proxy-t, ami be is vált az internet szempontjából.
Azonban nem tudok még mindig fájt megosztani. Van valami módszer, mert az XP hálózat varázslója haszontalannak tűnik...

Egyébként nem tudom beállítani a COMODO tűzfalamat a kliens gépen, hogy ne blokkolja a proxy kiszolgálót. Ha kikapcsolom a tűzfalat megy a dolog, ha bekapcsolom, akkor meg nem.
Illetve nem tudok bejelentkezni az email fiókomba se a kliens gépről (sőt, még ide a HE-re sem! ).
(#) Kovidivi válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Köszönöm, kipróbálom, és beszámolok a fejleményekről!
(#) belfi2 válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Mégis csak leírom: A két gépet azonos munkacsoportba kell állítani (MSHOME)
Az XP beállítása.
Először is össze kell csatlakoztatni a két gépet ,majd a szervergépen a netet megosztani, akkor ezt a képet kell látnod kép1 (a kéz a fontos )erre a kapcsolat ikonra 2x rákattintva elnavigálsz a „részletek „ gombhoz. Vagy Start ->Vezérlőpult->Hálózati kapcsolatok->”Kezes ikon” ->dupla katt majd ->Támogatás->Részletek ->Ebben a megnyíló ablakban a DNS kiszolgálóval egy vonalban lévő számsort felírod. Ezzel kész az elő lépés.
A másik hálókártya IP cím kiosztása:
Helyi kapcsolat(meg osztatlan)kapcsolat2x katt. ->A megjelenő ablakban TCP/IP protokol lehetőséget megjelölni majd a tulajdonságok gombra katt->Az itt felugró ablakot így kell kitölteni kép2 () temészetesen a Te adataiddal) majd OK gomb
Ezzel a szerver gép beállítása kész
Kliens WIN 7
Ezen Link alapján a beállításokat megtalálod magát a TCP/IP beállítást így kell kitöltened kép3. (természetesen itt is a Te adataid szerepeljenek)Az utolsó számsor helyére kell a felírt számsort beírnod . és OK.Majd futtatod az "Otthoni hálozat " Varázslót mind a két gépen de lehet hogy csak az XP-én kell.
Azért linkeltem mert én már levettem a WIN7-et és fejből már nem tudom.A kliens gépen a Fájl és nyomtató megosztást is engedélyezni kell valamint Úgy beállítani hogy "Ez a gép egy megosztott kapcsolaton keresztülcsatlakozik a hálózathoz"opciót kell választani
Total commanderben megkeresed a hálózati kapcsolatokat és ott már látnod kell a másik gépet Kép 4.Ha nem megy kérdezz majd megpróbálok pontosítani.Ja és és nekem eddig mindig működött a varázsló.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Ebben a hozzászólásban van a link!

Ha jól emlékszem a Comodoban van egy tanítási lehetőség, és ott kell "megtanítani"vele hogy mit blokkoljon és mit nem.De ha a Comodót használod akkor a saját tűzfalat tiltsd le. .
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Kipróbáltam.Fent van SP3, és az ajánlott driverek. A grat-ot nem sikerült felrakni, mert nem jött be semmi telepítő ablak, plusz a video driver sem, de ez nem hiszem, hogy gond lenne. Most elértem, hogy a gépem a kezdeti 1.5-2perc indulási idő helyett min.5 perc alatt induljon... Valószínűleg ebből ismét újratelepítés lesz Esetleg még nézek egy BIOS frissítést. Egyébként nem tudok a BIOS-ba belépni, mert az első tulaj lejelszavazta, és pedig a 4. tulaj vagyok...
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Bios frissítés megvolt, nem segített...
(#) punkkazy válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Köszi a részletes leírást! Most már van net proxy nélkül is, azonban még mindig nem látja a két gép fájlmegosztás szintjén egymást... Mindkét gépen be van kapcsolva a fájlmegosztás (a hálzati adapter protokolljai között ott van a "Fájl megosztás Microsoft Networkhöz" előtt a pipa). A varázslót is futtattam már.

Hali!
Kíváncsiságból újra telepítettem a Win 7-et az XP mellé,és a legnagyobb meglepetésemre azonnal lett net és fájl megosztás is (a Totalban Workgroup néven szerepel).De az öröm csak az első újraindításig tartott mert, bár net van, de nekem sem jön be a megosztás.Mindent ugyan úgy csináltam mint eddig de valami miatt nem akar működni.Ha megtalálom a megoldást megírom.
(#) belfi2 válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 2, 2011 / 1

Tehát a megoldás:
A Win 7-en először is be kell állítani az Otthoni hálózatot. A munkacsoportnál javítsd át a Workgroupot MSHOME-ra( Start->Számítógép->Rendszer tulajdonságai->Beállítások módosítása->Munkacsoport->a Workgroup-ot törölni helyette MSHOME.
A felugró ablakot elfogadni ,gépet újraindítani. Ezek után a hálózati megosztó központban a speciális megosztási beállításoknál aktiváld a "Jelszóval védett megosztás kikapcsolása" gombot .és a Beállítások mentése gomb.
Az XP-n futtasd az Otthoni vagy kisebb munkahelyi beállítások varázslót. (értelem szerűen engedélyezve).Totalcommanderrrel keresd meg a Hálózatok(-\-) ->Microsoft Windows hálózat->Mshome -> és itt már látnod kell a másik gépet.
Remélem működni fog.
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 2, 2011 /

A Win 7-nél honnan és mikor tudom meg hogy a szoftver jogtiszta e.Most azt írja hogy aktivált és ott van az Eredeti szoftver logo is.Azért kérdezem mert egy másik gépen egy hét mulva jött a figyelmeztetés hogy baj van a szoftverrel.
(#) ptesza válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Az eszközkezelőből töröljed ki az elsődleges ide csatornát. Újra indítás után , lehet beáll A DMA mód. (szokott)
(#) punkkazy válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Üdv!
Egyenlőre nem próbálgatok tovább, az XP-s gép kezd haldokolni, úgyhogy lehet kapni fog egy Win7-et, bár a videó kártya kevés hozzá, de mivel csak szerver lesz ezentúl, megpróbálom. Aztán valószínűleg leegyszerűsödnek ezek a hálózati problémák!
Mindenkinek, és főleg neked köszönöm a hasznos infókat, sokat tanultam!
(#) Kovidivi válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Már próbáltam kb. 5x, sajnos nem segített
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem h hogyan tudnek usb stick-rol bootolni? Az alaplapom tamogatja de nem tudom h hogyan kell a stickk-re felrakni a rendszert ahhoz h bootoljon is?

Segitsetek! W7-et szeretnek telepiteni igy stick-rol!

Koszi!
(#) Lajos7404 hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Van egy gép, ha be akarom kapcsolni, egy másodpercig ciripel a tápja,
és világít a power led is, aztán kikapcsol.
Cseréltem benne tápot, ugyanezt csinálja.
Mi lehet a baja?
Régi táp: EC, Model: 300X1
Új táp: Codegen PSU400
Alaplap: P4 MAM2 - V
(#) marcall válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Üdv sardi!
Talán segít!
Win7 USB-ről
(#) punkkazy válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Üdv!
A hálózatok nagyon úgy látszik nem csípnek engem.
Felraktam a szerver gépre egy windows 7 startert. Azonban nem látják egymást a gépek otthoni hálózatnak, és be se tudom állítani. Mit tegyek?

kep.png

(#) Reggie válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Ha a ket gepen lefuttatod az ipconfig /all parancsot, es a kimenetet ide masolod, akkor tobbet is tudunk mondani.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Felraktam Ubuntut véglegesre (visszatekintés: WD 250GB HDD, ATA-100, XP alatt PIO módban megy csak). UBI alatt a másolások elindulnak 8MB/sec-kel, aztán egy idő múlva a proci 100%-on pörög, a másolás pedig lelassul 3MB/sec-re... Ha várok egy kicsit, nem másolok semmit, ismét megy 8-10MB/sec-kel a másolás, viszont ha pl. 700MB-ot mozgatok, visszalassul egy idő múlva... Elképzelhető, hogy a HDD rossz? Folyamatosan hibás adatokat küld, amint nagy fájlokkal dolgozik, ekkor pedig fékez az IDE vezérlő? Vagy inkább az alaplapom nem tudja kezelni megfelelően a HDD-t (túl nagy lenne a sebesség, vagy mi? )? Érdemes lenne eladnom, és vennem egy kisebb méretűt, pl. 120GB-at?Mert már ezen gondolkozom... Eddig bármilyen programmal vizsgáltam, hibátlan a HDD... Már bios frissítés is történt, komolyan már nem tudok kipróbálni semmit... Kellene vennem egy 120GB-os HDD-t, és kipróbálni, hogy azzal is csinálna-e ilyet a gépem. Ha igen, akkor meg 3 napon belül visszavinni, bár nem tudom, hogy melyik üzletben lehetséges ez (Pécsett)...
(#) eSDi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Üdv!

Itt szerintem a HDD-vel lesz valami bibi... Mivel Linuxszal is csinálja a hülyeséget, ezért csak HW gond lehet. A mérettel nem lehet gond, a 250GB nem olyan nagy kapacitás, hogy problémát okozzon. Másrészt egy ilyen HDD-nek kb 30-40MB-al kell tudnia másolni. Mindenképpen érdemes megpróbálni egy másik HDD-t, ha azzal is csinálja, akkor lehet, hogy a csatlakozónál a forrasztások megadták magukat.
Pécsett nem igazán tudom, hogy melyik üzletben néznék ezt jó szemmel, de megkérdezni meglehet. Viszont, ha van szervize az üzletnek akkor ott ki is tudják próbálni egy másikkal. Ha rendesek, talán nem is kérnek érte semmit, vagy csak minimális összeget. Mondd azt, ha jó akkor veszel náluk egy HDD-t. Így talán olcsóbban megúszhatod.
Mert, ha veszel vaktában egy HDD-t és azzal sem megy, akkor ott állsz egy laptop-al meg két HDD-vel, amivel nem tudsz mit kezdeni.
(#) Kovidivi válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

A laptop már 7éves. Gondolkozok rajta, hogy elfogadjam-e ezt a hátrányt, vagy ne. Mert csak másoláskor jelentkezik a lassulás, normál használat mellett szerintem a maxon van kihasználva a HDD.
(#) milanw hozzászólása Ápr 4, 2011 /

HI nekem lenne egy kis problémám a CPU-mal. Mindig nagyon túlmelegszik. Már kipróbáltam mindent de sehogy nem akar jól működni! Cserélem már hűtött a BIOS meg az alaplap OK, paszta van rajta, szellőzést is megoldottam és mindig átmelegszik. Mi lehet a probléma SoS
(#) coyote55 válasza milanw hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

A processzor tápfeszültsége rendben van, nincs felemelve?
Nincs tuningolva?
(#) milanw válasza coyote55 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Az pontosan mit is jelent? Nem tudom már többször vittem szervizbe azután dolgozott egy darabig jól és megint melegedett. Ezt hogy tudom lelenörizni? Tudomásom szerint nincs tuningolva. A processzor nincs meghibásodva a hűtő is OK, és mindig ha kicsit meghajtod a CPU nagyon felmelegszik. Amúgy minden rendben van. A processzor típusa AMD Athlon 64 X2, 6000+
(#) Kovidivi válasza milanw hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Hány fokos a proci? Lehet nem is gond, csak azt gondolod.
(#) milanw válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

74-85°C terhelés alatt és kikapcsol, alapjáraton meg 32-38 °C között. És nem tudom mi a hiba. A tápfeszültséget megnéztem és normális adatokat mutat.
(#) coyote55 válasza milanw hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

A BIOS-ban a "Cool n' Quiet" be van kapcsolva?
Az ugyanis segítene a hűtésben. Gondolom, a maximális frekvencián megy állandóan, pedig teljesen felesleges.
A 6000+ pedig tudtommal 125 W-os TDP-jű, fogyaszt hát rendesen.
(#) Tomi20 válasza milanw hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

És milyen hűtő van a procin?
(#) marcall válasza milanw hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Az adatlapja szerint a normál üzemi hőfok 55-63°C fok között van!
Az egy kicsi t túl sok szerintem mármint a 74-85°C!
Hát igen ahogy a kolléga írta ez igen csak fogyaszt(125W).
Én a helyedben azért megnézném azt a coolert ami hűti mert azért kell neki egy combos hűtő szerintem!
Következő: »»   195 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem