Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   194 / 1171
(#) sardi_hunor hozzászólása Márc 31, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnek windows 7-et tenni a gepemre amiben egy Nvidia Geforce FX 5500-as videokartya van 256 mb/128 bit es kivancsi vagyok h menne az aero rajta es mijen drivert kell felraknom hozza? Sokan mondtak h azt amit a vistahoz is! Ez igaz?

Koszi elore is
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Igen, csak Vista-s létezik hozzá. Az Aero menni fog. Elvileg a driver-nek működnie kell W7 alatt is. Ha mégsem települ akkor meg kell elégedned azzal amit a W7 feltelepít hozzá, addig amíg nem találsz rá megoldást. Nyugi nem VGA-ként telepíti, kap rendes drivert.
Innen tudod letölteni a legfrissebbet hozzá:
32bit-es
64bit-es
(#) sardi_hunor válasza eSDi hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Koszi a valaszt, akkor nyugodtan felteszem a windows 7-et!

Koszi megegyszer
(#) eSDi válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Hmm... Ha van lehetőséged telepítsd fel ezt: HWINFO32 és készíts vele egy riportot a gépről. A legjobb a HTML formátum, abban jól elkülöníthető minden. Így talán többet megtudunk mitől is lehet ez.

Itt van a jumperelése Bővebben: Link.

Szóval akkor a vinyó most "ha rendelkezése áll, akkor DMA" állásba van, de fölötte meg azt jelzi ki, hogy PIO módban üzemel jelenleg?
(#) laszlo987 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Próbáld a 40 eres és az új 80 eres kábellen is, Engem ez szivatott egy régebbi vinyó. 80 erűvel nem indúlt.
(#) Kovidivi válasza eSDi hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Először Automatikus felismerés (vagy nincs választható), alatt "ha rendelkezésre áll...", alatta pedig kiszürkitve: csak pio. Majd csinálok egy riportot!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Márc 31, 2011 /

Sziasztok.

volna itt egy ASUS alap, amihez nem tudom lehet e mikrokód frissítést találni.

Az a bajom vele, hogy a 2,1,- 2,6, -os Celeron procit nem akarja hajtani, csak a 2ghz alattiakat.

A az alaplap típusa: ASUS p4s8x-x 1.01 reverzió

A kipróbált processzorok 400/533Mhz -esek, még csak véletlenül sem 800Mhz -est próbáltam bele.

Köszönöm a segítséget.
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Üdv!

Itt a CPU support lista Bővebben: Link ebből látszik, hogy csak 400MHz-es FSB órajelű Celeron-t támogat. BIOS-t pedig itt találsz: Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza eSDi hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Itt van a html fájl!

vastag.zip

Érdekes, mert itt az írja, hogy az UDMA Mode 5 az aktív... Lehet, hogy a Windows adta be az unalmast....
[Transfer Modes]
Sectors Per Interrupt: Total: 16, Active: 16
Max. PIO Transfer Mode: 4
Multiword DMA Mode: Total: 2, Active: -
Singleword DMA Mode: Total: -, Active: -
Ultra-DMA Mode: Total: 5 (ATA-100), Active: 5 (ATA-100)
Max. Multiword DMA Transfer Rate: 16.7 MBytes/s
Max. PIO with IORDY Transfer Rate: 16.7 MBytes/s
Max. PIO w/o IORDY Transfer Rate: 16.7 MBytes/s
Transfer Width: 16-bit
Native Command Queuing: Not Supported
TRIM Command: Not Supported
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Hali!
Meg csinálhatod azt is hogy az eszközkezelőben eltávolítod a HDD illesztő programját és újra indítod a gépet.Az újra indítás után ismét telepíteni fogja az illesztőt a helyes UDMA értékkel.Legalább is reméljük.
(#) Báddzsó válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Ide kábelt cseréld le, én is jártam így, rossz volt a kábel. Ha meg nem javul a helyzet akkor bios-ban kell körülnézni, ha esetleg még nem jutottál el odáig. Ha így sem jobb akkor nem tudom...
Másik gépben próbáltad?
(#) eSDi válasza Báddzsó hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Emberek! Mivel ez egy Hewlett-Packard Pavilion ze4400-as Laptop, hogyan cseréljen benne IDE kábelt? Ezt már abból is sejteni lehetett, mert 2,5"-os a vinyó.
Másrészt ahogy a riportból amit kértem, látszik, hogy ATI chipset-es és ennek valószínű, hogy nem elég eltávolítani a driver-ét. Az ATI driver-ek elég komplexek, főleg az alaplapi. Lehet az eltávolítása, amit már megtett, mert már írta, inkább csak rontott a helyzeten.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hali !
Valóban írta csak én azt ezek szerint nem olvastam! Bocsi!
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hali!
Újra olvasás után.
Idézet:
„Két lehetőség van: Csak pio mód, és Ha rendelkezésre áll, akkor DMA. És most Pio módban van.”
.Ha engedi a választást márpedig engedi mert azt irtad akkor állítsd át a " Ha rendelkezésre áll, akkor DMA. " -ra és OK.A riportból tényleg az látszik hogy azon fut amin kell (DMA5) Újra indít és megnézni hogy most mire állt be.
(#) editrita hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Köszi az ismertető.
-routerbe dugható "PAP2" adapter 2 telefon porttal ezt használom, de nem akar működni.
Működött, de el kellet költöznünk k b800 m-t , int szolg. ua., ők telepítették a Tp link rutert, beduguk a a ruterbe a Lynkisys adatptert, telefon csenget, de viszont nem hallanak engem. Nem igazán tudom hogy mit kellene csinálni.

Üdv: Editrita
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a problemam h szerettem volna tuningolni egy kicsit a videokartyamat es a regisztribe megcsinaltam az a COOLBIT dolgot de nem lett tuning opcio az nvidia menegerben sot semmi nem tortent!

Mit tegyek h mukodjon?

Mindent a leiras szerint csinaltam es tobbszor is megprobaltam de nem mukodik.

A videokartya egy Geforce FX 5500 256MB/128 BIT, es a 163.71 driver van fent es egy xp sp3 viena edition.
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Na sikerult mar nem aktualis a kerdes!
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Szia eSDi.

Hogy, a... Miért nem itt kezdtem?

Köszi a gyors segítséget.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Sziasztok.Egyik ismerősömnek a gépe ilyeneket csinál:"van egy érdekes jelenség a géppel, most újra bejött.A számítógép dobozában valami,elkezd szirénázni (ti-ta-ti-ta-ti-ta).Van benne valami veszélyt jelző dióda?vagy mi lehet ez? Olyankor leállítja,és újraindítás után már nem szól. Mi lehet ez?"Köszönöm a válaszokat.
(#) marcall válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Üdv!
Lehet,hogy nem megy a CPU hűtő!
Aztán amikor elér egy bizonyos hőfokot akkor az alaplap letiltja azaz leállítja/újraindítja a gépet!
(#) Reggie hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Csak szolok, hogyha valaki nvidia ion-os mini itx-et vesz es szempont nala a hw raid tamogatas, akkor ne tegye, ugyanis nem valos raid van benne (pl linux alatt nem is megy). Mindezt asrock a330ion-on teszteltem.
(#) vladcepes válasza marcall hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Köszi a választ,de rosszul fogalmaztam.Amikor az ismerősöm leállítja a gépet és újraindítja akkor már nem szól.(tehát nem a gép állítja le magát-hanem az ismerősöm).Csak az a kérdés hogy mi produkálja ezt,honnan lehetne megtudni.
(#) mizsei.robi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Valószínűleg a CPU túlmelegszik. Érdemes lenne kitakarítani és a BIOS-t átnézni. "Warning temperature"-t feljebb venni.
(#) Kovidivi válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

eSDI:
Most lett újratelepítve az XP, ahogy beraktam ezt a 250GB-os HDD-t. Mérési eredmény pedig egyértelmű, max. 3MB/s, bárhonnan bárhova másolok, olvasok, írok. Lehet, hogy rontottam a helyzeten, amikor leszedtem az IDE meghajtót? Megpróbálom felrakni a hp.com-ról.
Belfi2: Már próbáltam, 2x is, egyből PIO módba használja a HDD-t. A beállításokat feltöltöttem. Az éppen kijelölt menüben csak annyi van, amit látsz, és egy másik lehetőség, mégpedig "csak PIO mód".
Báddzsó: IDE kábelt nem tudok cserélni, mert ez egy laptop. A HDD egy vékony, fém keretben van, a tüskékre rá kell húzni egy távtartó féleséget, ami becsúszik az alaplapon kialakított csatlakozóba.
Fent van Ubuntu is, azon nincs semmi gond... Még egy ok, hogy most már leszokjak az XP-ről
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Ha van valami egyéb ötlet, szívesen kipróbálom.

pio_mod.jpg

(#) Tomi20 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Szia

Ez a zaj a hangszóróból jön? Nem lehet, hogy az egyik ventilátor szórakozik? Próbáld meg menet közben egy kicsit lefogni a ventilátorokat egyesével (CPU, és videokari) és kiderülhet. Hacsak nem a tápegységben zakatol.
(#) eSDi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hát ez szerintem valami driver hiba lehet csak... Próbáld meg mindenhez beszerezni a legújabbat.
Ez az ALi PCI to IDE vezérlő régebben is problémás volt... Nekem is volt olyan lapom amiben hasonló volt. Bár az még a Slot1-es Celeron 300A korszakban volt. Azt viszont tudom, hogy akkor is szívtam vele, az AGP-ről nem is beszélve.
(#) dereje válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Szia! Ha úgy gondolod,hogy minden jó a gépben,mármint vga,vinyo,cd/dvd,stb,és jók a csatlakozások is, akkor nézd meg a tápot,ha van lehetőséged rá próbáld ki egy másikkal,mert furcsa dolgokat tud művelni egy beteg táp. Nekem ilyen dolgokat produkált indításkor: Lemezolvasási hiba történt,indítás ctrl-alt-del. Ide vezérlő hiba. Nem várt hiba történt a rendszer indításakor. Olykor csak az alaplap logójáig jutott és ott kifagyott. De ha nyomtam egy resetet,gond nélkül elindult. Már mindent átnéztem szétszedtem,minden hibátlannak tünt,de a probléma megmaradt. Már szereztem másik alaplapot és lemondtam a régi deszkámról,amikor javasolták,hogy próbáljam ki egy másik táppal,mert attól,hogy nem púposak a kondik,lehetnek kiszáradva és akkor már nem szűr és feszültségingadozás lép fel. Kicseréltem a tápot és megszűnt minden hiba!!! Ez az átka a no name kínai tápnak!!!
(#) eSDi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Próbáld meg ezeket feltelepíteni: Bővebben: Link. Ennél újabb sajnos nincs. Reméljük jó lesz...

Ja és ajánlom az SP3-as WinXP-t is.
Következő: »»   194 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem