Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sorba kötött kondenzátorok kisütése egyidőben
Lapozás: OK   2 / 2
(#) dobiedvin hozzászólása Ápr 5, 2011 /
 
És mégegy: az áramerősségem így nem adódik össze?
(#) kadarist válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Folyamatos áramot kapsz és az áramerősség tizedelődik, ha tíz kondit kötsz sorba.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Pontosabban az áram marad, csak a feszültség adódik össze.
(#) dobiedvin hozzászólása Ápr 6, 2011 /
 
Lenne ezzel kapcsolatban még egy kérdésem:
Hogyha én tölteni szeretném az előbb említett 1,2V-os 9Ah-s akkumat akkor nyílván csak a sorbakötésre kellene ráadnom a töltést, hogy a 12V eloszoljon 10 felé és így a kívánt 1,2 V-on fog az akkum töltődni. Namost ha én a másik irányba használt párhuzamos összekötést az akku és a kondik között megszakítom egy kapcsolóval, akkor az azt jelenti hogy a kondikon lévő párhuzamos összekötés(mivel meg van szakítva) semmijen feszültség összeadódást nem fog okozni?
Vagy csak úgy lehetne, ha mindenféle párh. összekötést a kondikról eltávolítunk?
Bocsi a sok fárasztó kérdésért de remélem hogy szívesen válaszoltok...
(#) dobiedvin hozzászólása Ápr 6, 2011 /
 
Átgondoltam ezt az egészet, nem is jó Mivel nekem itt órák hosszat tartó folyamatos áram kéne, és ezt csak addig lehet használni míg a kondi le nem merül. Ha egyszerre van párh is meg sorba az megint nem jó mi?
(#) Collector válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Egyszerűbb, ha megmondod, mit szeretnél elérni, vagy megismered a kondikat közelebbről.
Bővebben: Link
(#) dobiedvin válasza Collector hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Szóval egy xenon lámpát szeretnék. Az izzó gyújtótrafója 6V-18V EGYENáramot kér. Namost mivel hordozhatót szeretnék nem akartam ólomakkut hanem vannak ezek a hatalmas kapacitású góliát akkuk, csak ugye azok 1,2 Voltosak. Szóval ezt kéne valahogy megoldani.
vagy az nem lenne jó ha erről az akkuról egy kis villanymotort működtetnék amire tennék egy mágnest egy tekercs köré és az indukált áramot egyenirányítanám a trafóba? Sok lenne az áramveszteségem?
(#) Collector válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /
 
Xenon lámpa?? Xenon lámpa az vagy rövidívlámpa, ami így néz ki:Bővebben: Link
vagy hosszúívlámpa, ami olyan, mint ami a vakukban van.
Szerintem nem egy dologra gondolunk, nem valami kínai csoda halogén lámpa, amire ráírták véletlenül, hogy xenon? Mert egyik xenon lámpa sem izzó..
(#) dobiedvin válasza Collector hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /
 
Ezen ne állj le, hanem az lenne a fontos hogy 1,2V-DC-ről hogyan tunnék min 6V DC-t előállítani.
Amúgy meg egy sima autóba való xenon, amihez term. van egy gyújtótrafó, ami ezt az áramot kéri.
(#) Collector válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /
 
Pedig én ezt nem véletlenül kérdezem. Most már nagyjából képben vagyok, de egy rövidívlámpa reggelire eszi a góliátelemket, bár az autós 35W-os (vagy hasonló) még talán eldöcög róla.
1,2V-ból 6V-ot inverterrel lehet csinálni. Persze ehhez megintcsak több információra van szükség, mert pusztán az, hogy 1,2V-ból 6-ot csinálsz, még egy egyszerű mutatvány (van egy olyan kapcsolás, aminek az a neve, hogy Joule thief például, de ezt nem lehet nagyon terhelni), de ha nagy áramok kellenek, akkor oda más megoldás kell.
(#) dobiedvin válasza Collector hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
Azthiszem 80körüli volton világít az izzó, tehát alig marad a teljesítményből kiszámolva 0,4 Ah, azzal pedig (ha minden veszteség nélküli lenne- 22 óráig elmenne a 9 Ah-s akkum. Akkor ezzel elmenne az inverterem? Sok ott az áramveszteség?
(#) dobiedvin válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
Eszembejutott, hogy ez így téves gondolat, mert ott a trafó ami 3,5 A-t ír a normálisra, de a max az 10 A is lehet. Hát akkor lehet hogy télleg nem sokáig bírja mert még gondolom az inverter miatt is sokat visszaesik. Hát nem tudom akkor hogy csináljam.
(#) proba válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
Ezzel egy probléma van ,Mindegy hogyan rakod össze az akkudat,adott idejű világításhoz adott kapacitású akku kell.Az akku térfogata helyel-közzel arányos a kapacitással.Tehát jobban jársz 10 ceruza elemmel ,vagy egy egyszerűbb kisebb akkuval,mint egy ugyanekkora méretű 1,2 V góliátelemmel ,meg egy inverterrel.
(#) dobiedvin hozzászólása Ápr 8, 2011 /
 
Ebay-n néztem ilyen 12V-os elég kis méretű de több mint 4 Ah-s akkukat aránylag jó áron. Abból párhuzamba kötök egynéhányat, aztán arról már eldöcögne a xenon
Csak most meg a ballast ment tönkre, már úgy kaptam, hogy lehet h. nem jó, az elején jó volt, aztán most meg az áramforrásra való rákapcsolódás pillanatában még sziporkázik gyengén az izzó,aztán pár mp múlva semmi áramot nem ad le. Ilyenkor mi mehet tönkre rajta?
(#) dobiedvin hozzászólása Ápr 9, 2011 /
 
Ha hálózatról szeretném megtáplálni, ezt a lámpát, és van egy transzformátorom ami 10,5V-ra alakítja a 220-t de sajnos a szekunder tekercs csak 0,8A-t produkál (és nekem min 4-5 A kéne, akkor ezt sem tudom úgy megcsinálni, hogy párhuzamba kötök kondikat? Ebben az esetben is csak eloszlik az áramerőségem?
(#) dobiedvin válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
azért nem válaszoltok mert nem értitek a kérdést, vagy mert nem tudjátok a választ???
(#) kendre256 válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Szerintem lefárasztottad itt a csapatot...
Azt hiszem az a baj, hogy elég kevest tudsz még ahhoz, hogy jól kérdezz. Többet kellene olvasnod, akkor kevesebb kérdésed is lenne, meg a kérdéseid is érthetőbbek lennének.
A konkrét kérdésre:
Több kondenzátorral nem lehet egy transzformátor kimenő áramát megnövelni. Pici időkre lehet a kondenzátorokból nagyobb áramot kivenni, de akkor hosszabb ideig kell utána várni, mire újra feltöltődnek, de az átlagáram ugyanannyi marad, mint kevesebb kondenzátorral.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem