Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikai szakkör és klub
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Happy Puppy hozzászólása Okt 23, 2005 /
 
Sziasztok! Tudtok olyan szakköröket ill. klubokat, ahova lehetne csatlakozni és meg tudnának tanítani az elektronika alapjaira? Elméletben már sokat tudok, mindenféle dolgot ki tudok számolni, de gyakorlatban még semmit nem tudok csinálni...
(#) zaik válasza Happy Puppy hozzászólására (») Okt 25, 2005 /
 


hali,


hol gondoltad ezeket a "foglalkozásokat" ?
(#) Marco_HUN hozzászólása Nov 15, 2006 /
 
győrben tudok ajánlani neked egyet ahol leendő 9edikesek jöhetnek persze nincs kikötve hogy hozzánk kell jönnöd de mindent elmodnanak és simerem illetve tanít atanárűr és nagyo nrendes
(#) Ricsa hozzászólása Nov 15, 2006 /
 
Sziasztok!
Én is keresek ilyen szakköröket, csak eddig még nem találtam (nem is nagyon kerestem), de ha tudtok Tatabányán valami, ilyesmi szakkört, akkor lécci írjatok vissza. Bármilyen lehet akár rádiós szakkör is (az egy kicsit jobban érdekel), de mindenfajta ilyesmit elfogadok. A választ előre is köszi
(#) kaczur hozzászólása Jan 1, 2007 /
 
Sziasztok! Budapesten tudtok ilyen klubról, illetve lehetőségről, ahová lehetne csatlakozni a gyakorlati alapismeretek megtanulására? Köszi előre is.
(#) leono hozzászólása Jan 2, 2007 /
 
Ilyen klubbok leginkább a rádióamatőrökhöz kapcsolódnak. Szakköri szinten meg szakiskolákhoz. Én magam ugyan nem vagyok rádióamatőr, de eddigi ismeretségem alapján kijelenthetem, hogy segjtőkész emberek. Persze van közöttük olyan is, aki inkább csak a forgalmazásban jeleskedik. Látogasd meg a http://radioamator.lap.hu honlapot és ott kutakodj a lehetőségek után. Kezdőket, fiatalokat biztosan szívesen fogadnak és tanítanak mind elméleti, mind gyakorlati ismeretekre.
(#) kaczur válasza leono hozzászólására (») Jan 3, 2007 /
 
Köszönöm, megpróbálom.
(#) unicorn válasza kaczur hozzászólására (») Feb 19, 2007 /
 
Ha találsz ilyen bp.-i klubbot, akkor megtennéd, hogy értesítesz engem is. Pontosan ugyanabban a cipőben járok én is, mint te.
(#) Darazsx hozzászólása Feb 19, 2007 /
 
Baján van ilyen jellegű összejövetel ha valakit érdekel.
(#) roleez válasza Darazsx hozzászólására (») Feb 19, 2007 /
 
Baján hol? Mikor? Én is bajai vagyok...
Üdv, Roland
(#) kaczur válasza unicorn hozzászólására (») Feb 19, 2007 /
 
OK, bár mostanában nemigen érek rá keresgélni. Viszont ha Te akadsz rá valamire hamarabb, akkor én is várom a jelentkezésed. Gondolom, sokan vagyunk még így ezzel. Üdv: Bandi :yes:
(#) sixtek hozzászólása Feb 19, 2007 /
 
Ha volna hely meg lehetoseg, oktatoi viszonylatot vallalnek nonprofitoskent. Mondjuk heti egy alkalom, esetleg 2. Ha kellek vhova, szoljatok.
Ilyenekre gondoltam:
Egyszeru aramkorok epitese, alapok megtanulasa, mechanikai munkak gyakorlasa, stb... A vegen egy komolyabb dolog, pl. kis erosito megepitese, vagy mas hasznosithato dolog.
Leginkabb a 14-20 eves korosztalyt kene megcelozni. Jobb lenne korabban (10 ev korul) kezdeni, viszont a felelosseget gyermekkoruakert nem szabad vallalni (serules, aramutes, stb... a jog utvesztoi kifurkeszhetetlenek). Fiatalkoruaknal ez mashogy alakul.
Szoval ne gyerekeknek, hanem fiataloknak legyen.
Kell egy hely (pl. egy iskolat, vagy hasonlo kozuleti intezmenyt elkerni estere), meg az eszkozok, muszerek, anyagok... Meg egy tamogato mindehhez.
Es persze erdemes lenne ugy kialakitani a "foglalkozasokat", hogy legyen elfoglaltsaga a profibbaknak is, ne csak a kezdok tanuljanak. Szoval a fiatal muszereszek mar komolyabb projekteken (PIC pl.) dolgozhatnanak.
Emellett PC-n is lehetne oktatgatni: aramkorszimulatorok, nyaktervezes, stb.
(#) unicorn válasza sixtek hozzászólására (») Feb 20, 2007 /
 
Sok más érdeklődő nevében is nagyon szépen köszönöm a lehetőséget.
Sajnos nincs ötletem, hogy hol tudnánk a "foglalkozásokat" megejteni. Nekem személy szerint semmilyen eszközöm nincs (na jó, van egy multiméterem és egy forrasztóm, de ezzel tényleg ennyi is).

Mindenkit kérek, aki szeretne csatlakozni a kezdők klubjához, az jelezze részvételi szánfékát. Ha vagyunk elegen, akkor valószínűleg össze tudunk ütni egy ismerkedő foglalkozást.
(#) Sebi válasza unicorn hozzászólására (») Feb 20, 2007 /
 
Ha sikerül összehoznotok a dolgot, és igény lesz rá, fel tudok ajánlani bontásra pl monitorokat. Rengeteg használható alkatrész kitermelhető belőlük, amikkel új dolgok épülhetnek (anno én is így kezdtem a rádiós szakkörben, különösen örültünk, ha valami "nyugati" cucc került a forrasztópáka alá)
(#) unicorn hozzászólása Feb 21, 2007 /
 
Továbbra is várom azok jelentkezését (itt a topicban), akik szívesen részt vennének egy elektronikai klubban.
(#) fureszk válasza unicorn hozzászólására (») Feb 21, 2007 /
 
én örömmel részt vennék.
(#) kaczur válasza unicorn hozzászólására (») Feb 21, 2007 /
 
Szóval engem érdekelne egy ilyen budapesti klub. :yes:
(#) unicorn hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
Sixtek: hány főtől vagy hajlandó foglalkozni velünk?
(#) Movóbácsi hozzászólása Márc 19, 2009 /
 
Sziasztok,

Látom egy kicsit már leült ez a téma, de van egy örömhírem azoknak, akik Budapesten keresnek hobbielektronikás szakkört. Minden kedves kezdő és szárnyait bontogató elektronika kedvelő fiatalt várunk a Movi-ba. Az alapokat megtanítjuk, lehetőségeinkhez mérten az anyagot is biztosítjuk. Persze az elektronika mellett még makettezéssel, vasút és RC modellezéssel is eltölthetitek nálunk a szabadidőtöket. Alkalmanként elektronikai cégek mérnökeivel is találkozhattok, akiket nyugodtan lehet bombázni kérdésekkel. Műhelyünk minden fontos eszközzel rendelkezik, amik használatára természetesen megtanítunk. A honlapunk kezdetleges és átalakítás alatt van: http://www.movi.hu

üdv: Movóbácsi
(#) Görgő hozzászólása Aug 8, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!

1,5 évvel az utolsó bejegyzés után jönnék én. Debreceni vagyok, és bármiféle elektronikai szakkör/barkácsolás érdekelne akár még pénzért is. Aki debreceni, és tudna fogadni hetente egyszer-kétszer, vagy aki tud illyesfajta szakköröket, ez kérem jelezzen.

Aki tud informatika szakkört is ajánlhat! Előre is köszi! . Görgő
(#) mikimaki96 hozzászólása Jan 4, 2011 /
 
Helló mindenkinek én Gyöngyösi vagyok és ha valaki tudna mondani vmien elektronikai szakkört a mátra közelében akkor megköszönném.Válaszotokat ha van előre is köszönöm
(#) mikimaki96 hozzászólása Ápr 11, 2011 /
 
Elült a téma?
(#) ekkold válasza Movóbácsi hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Tetszik a kezdeményezés, milyen jó lett volna egy ilyen szakkör amikor még kezdő elektrós voltam! Mennyire indult be a dolog, sokan járnak a klubba? Nyáron esetleg besegíthetek néhány délutánon.
(#) gaben07 válasza ekkold hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Akik esetleg Pestiek és érdeklődnek még, nekik tudom ajánlani a FabLabot. Elég új a dolog, mindenfél dologgal lehet foglalatoskodni, akár magadtól, akár workshop keretein belül is.
FabLab

Üdv.: G
(#) gergelyaki hozzászólása Szept 28, 2011 /
 
Sziasztok!
Debrecenben nem tud valaki ilyen szakkört klubbot? 13 éves vagyok.
Ákos
(#) abalazs válasza gergelyaki hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Engem is érdekelne ilyen klub debrecenben.
(#) VarjasiKaresz hozzászólása Márc 1, 2013 /
 
Sziasztok! Én Vecsésen lakom. Régóta érdekel az elektronika. Én keresek klubbot, szakkört vagy személyt akivel tudnék ez irányban értekezni. Sajnos csak könyveket olvastam, de a gyakorlatom az nem sok van. Várom jelentkezéseteket.
(#) voodoo válasza VarjasiKaresz hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Én gyáli kezdő vagyok. Főleg a kapcsolóüzemű részek érdekelnének.
(#) Yaesu hozzászólása Jan 18, 2014 /
 
Sziasztok! Tervezés alatt van egy forrasztós szakkör beindítása Budapesten a XII. kerületben. Ha valakit érdekel, jöhet. Ha ötlet vagy vélemény van, az is.

Tibor
(#) HA5GY hozzászólása Jan 18, 2014 /
 
Hello!

Hozzánk is jöhettek forrasztani és vagy tanulni:
www.brassai.hu HG0MAT rádió-elektronika, mikrovezérlő Debrecenben.
legközelebbi bemutató nap: január. 23. délelőtt
Rádiós találkozó március 22.-én
... és itt is jelentkezhetsz: DQradio, debreceni rádió - elektronikai egylet

Üdv.: István
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem