Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A testvérem "pink" színű KÁZIÓjával készítettem.
A családdal és a gyerekekkel, lementünk a Duna partra, hogy kiélhessék magukat, de a macskát is vinni kellett, mert az ünnepi ebéd, hát hogy is mondjam... ![]() A fénykép tegnap készült a Duna parton, természetesen, itt a cicc szabadon mászkált, nem szaladt el soha. A Testvéremtől kölcsön kértem a gépét, hát mit is mondjak, nagy nehezen adta oda pedig kettőnk közül jómagam egy kicsit jobban értek a fényképező géphez. Ha megkérdeznéd tőle mi a rekesznyílás, akkor arra azt mondaná, hogy az akkumulátor nyílása, vagy az SD kártyáé. Egyébként azért vette mert rózsaszín, na mindegy, az a lényeg, hogy "a dátum beállítására nem volt idő". Így megy ez, kérem szépen. ![]()
Nembaj, csak 1 hónappal mutat többet.
![]() ![]()
Milyen szerencse nem? Még jó hogy nem színvak.
![]()
Köszönöm mindenkinek az infót. Végül felhívtam az állatorvost. Ő is azt tanácsolta, hogy két újjal csípjem össze a bőrt ahol a kullancs található így képezve egy bőrredőt a másik kézzel, vagy csipesszel megfogva tekerjem meg és így leszedhetem. Aztán a sebre tegyek betadint vagy valamilyen fertőtlenítőszert.
Tényleg lehet macskát fürdetni és volt hogy nekünk is csak így sikerült megszbadulni az élősködőktől...
Ami azt illeti a macska még úszni is tud, csak nem szeret... Pont úgy mint ahogyan a feleség is tud füvet nyírni csak nem szeret. ![]() Viszont ahogyan az állatorvosunk is mondta, ahol bolha van, ott bélféreg is. Tehát: - Bolhairtás, - Féreghajtás, - Ugyan nem kötelező, de minimum évente védőoltás (veszettség ellen is, kijáró cic esetében különösen(!)). Cic mindenek felett ![]() Na jó, most a nyúl a szezonális...
Lehet macskát fürdetni.Páncél ruhában.
![]() A nyúl most a szezonális. Pont most találtam egy képet a neten. Rögtön azon járt az agyam, hogy vajon melyik bográcsomba férne bele. ![]()
Hali
én minap készítettem egy rottyantott tranzisztor levest de a fele megmaradt az érdekelne, hogy nem e kéri valaki a másik felét ![]() Na normálisra fordítva a szót ![]() olyan érdekelne ami már nektek bevált és meritek ajánlani ![]()
Nekem R10 assembly, Pascal, Fortran, PL/1, Basic, Forth, Z80 assembly, dBase/Clipper után következett...
Az általános iskolásoknak a programozás tanulására a LOGO nyelvet fejlesztették ki. Középiskolásoknak a Pascal-t. A C nem tanuló nyelv. Először Pascal, utána C.
Nezz szet a konyvespolcon. Hatha talalsz a szajized szerinti konyvet. Meg kepregeny szeru is van, igaz kulfoldi nyelven.
Ez csak a kódolás. A programozás ( például lineáris keresés és egyéb algoritmusok ) más dolog. Wirth bácsinak van erről alapvető műve.
Tegnap és ma sütöttünk. Kemencében és tárcsán.
A képek megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott.
A menü: kenyérben sült csülök, tárcsán sült flekken. A gyengébb idegzetűek győződjenek meg róla, hogy orvosi ügyelet van-e a közelben.
Hat feles után én furcsán nézek. Látni viszont már sehogy!
![]() Nagyon szép az a csülkös cipó. Biztos nagyon finom is volt. Kedves egészségetekre váljék.
Azt az kuauaua..
Bele fulladok a nyálamba. Mennék is enni, de nincs itthon csülök pedig imádom. Gyerekkoromban nyáron mindig falun voltam na meg a téli és tavaszi szünetben is. Annak a kosztnak párja nincs. Le a koleszterin szegény műanyag kajákkal. ![]()
A csülök szép. A flekken még félig nyers. Hol az új tepsi? Bővebben: Link
![]()
Tudsz élni, az már biztos. Én meg úgy nézek ki mint Pavlov kutyája....
Én az elmúlt 10 évben amikor kullanccsal találkoztunk mindig úgy vettem ki, hogy megfogtam az újhegyemmel, és mintha élőlény lenne, vigyázva rá határozottan egyenesen lassan kihúztam. Eddig még mindig kijött egyben. Általában eltesszük gyufásdobozban, de olyan is volt amikor leesett a szőnyegre, aztán kereshettük
![]()
Köszönöm az elismerő szavakat. Egy ilyen kerti sütögetés nagyon jó program. A férfiak vágják a fát fűtik a kemencét ez több órás elfoglaltságot jelent. Közben fogy a szilva pálinka, a sör. A lányok cserélik az üres üvegeket telire. Sütés végére már a hangulat is emelkedett mint a mellékelt képen látszik.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/34/34015c68a6ab5f27bc3c7...dc.jpg
A kullancsot be kell vinni a gyógyszertárba (kórházba? városi orvosi rendelőbe? Nem tudom pontosan) úgy ahogy mondod valamiben, amiből nem tud kimászni, és INGYEN kötelesek bevizsgáltatni, hogy nem fertőzött-e. Bennem sosem volt még (kop-kop), valószínű nem szeretik a véremet (AB RH+), de a szúnyogok annál inkább.
![]()
Sajna nem a vércsoporttól függ. Én is AB Rh+ vagyok, de volt már - nem is egy - kullancsom, főként katonakoromban, az erdőben tett "játszadozások" (hadgyakorlat) közben.
Akkor ez is valami idióta városi legenda. Eddig úgy tudtam, hogy más a vércsoport, attól más az ember vérének íze és szaga, ezért egyes vércsoportokat elkerülik a paraziták. De lehet, hogy van finnyás meg mindenevő kullancs is.
![]()
Vannak a vérben szállított "anyagok", melyek illata a szervezeten kívül is érezhető, ilyenek pl. egyes vitaminok. Ezek némi taszító erővel bírnak egyes vérszívó rovarokra (szúnyog, kullancs, stb.), de maga a vércsoport, és a rhesus-factor sajnos nem ilyen.
Kellemes Husvetot mindenkinek!
Egy olyan kerdesem lenne, amihez nem talaltam megfelelo topikot, hogy Bp-en esztergalyost ismer-e valaki, aki csinalna nekem egy adaptergyurut nem tul horror aron. Egy dremel gépet szeretnek furoallvanyban hasznalni, aminek 20 mm hengeres befogoja van, a dremelen meg M19x2 menet. Kuldok rajzot, ha van vallalkozo szellemu ember. Udv: Schnitt
Súlyos és fájdalmas nézni a mítoszrombolókat. Elkeserítő, ahogy minden egyes részben kiderül, hogy Amerika ez a hatalmas és fejlett ország ennyire tudatlan állampolgárokból áll. Pedig a szereplők nem számítanak annak, és egy egész ország segít nekik.
Most az Archimédeszi tükrös részben mindkét tárgyalt témában kiderül, hogy egész egyszerűen teljesen tudatlanok. Sajnos. Az autó leblokkolásnál rengeteg energiát fordítanak egy teljesen elhibázott koncepcióra. Az autót a kocsi mozgási energiája borítja fel, de csak akkor, ha az elegendő az orrára állított autó súlypontjának helyzeti energiájához. Tehát sebességre lett volna szükség. Ezek pedig az emelő elvről beszéltek, amihez nyugvó rendszer kellett volna. Döbbenet... A tükrösnél pedig a nehéz és merev bronzpajzsok helyett, hajladozó kartonlapokból csináltak tükröket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |