Fórum témák
» Több friss téma |
Programozta már valaki a fenti mc-t. Nekem nem akar elindulni. Asm-ben írom a programot. Nektek mi a tapasztalatotok vele ?
Köszi !
Hello!
Van már ezzel a PIC-el foglalkozó téma! Nézted azokat? [link=http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_78.html]http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_78.html[/link] [link=http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1163.html]http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1163.html[/link] üdv
Egy ekkora PIC-re ne asm-ezz! Ott a PIC CCS!!!
Config word jó? Oscillator bytes? MCLR? power-on timer... Egyébként én PIC 18F 4520-on dolgozom, megbízható, szóval nem vele lesz a gond...
Köszi , de nem igazán erre gondoltam.
Igazából azt sem tudom hogy a programmal, vagy esetleg a programozómmal lehet gond. Most módosították a programját a 4550-hez. Ez lenne az első munkám ezzel az IC-vel. USB-s készülék lenne, de külső USB chip-el. Szerencsére a 877-el lábkompatibilis, azzal működik az USB komunikáció. A 4550 programjával lehet a gond. Igazából már lebutítottam egy LED villogtatására a progamot. Szerintem a konfig bitek körül lehet a gond. Próbáltam külső,belső oscillatort beállítani, de semmi. Ezzel kapcsolatban a keresek valakit.
Hali!
Nálam is volt ilyen. A Config bitek rosszul vannak beállítva. PICC-ben írtam meg a progit és az beállítja a configot is, azzal már működött. Viszont az USB ic-re tudnál típust mondani?
Ha a PICC alatt a C nyelvet érted, sajnos nem tudok C-ben írni. De egyre inkább érzem hogy meg kellene tanulni.
Az FT 232párját az FT245R-t használom, egyszerü a használata. Könnyen felment még 98-ra is.
Én is C-ben programozom, de az USB-s dolgokat nem külön IC-vel, hanem ezzel a PIC-el csinálom. A konfig bitek is lehetnek rosszak, pl az előosztó meg PLL beállítások. Milyen kristályt használsz? Mert a 18F4550-t úgy is be lehet állítani, hogy minden kristállyal 48MHz legyen a belső órája.
Azért kell a külön IC mert a PIC-nek nem lenne rá ideje hogy az adatküldéssel is foglalkozzon. 48 MHz-es oscillátor frekvencia mellet is éppen hogy elég a sebessége. Nem volt most rá idő, hogy új MC-t kezdjek el programozni. De valószínű hogy AVR-re kell a áttervezni a készüléket. ATMEL-el kezdtem a mc-k programozását, talán még emlékszem valamire.
Egyébként próbáltam belső, külső oscillátort 4 - 10 -20 - 48 MHz-en, de semmi. A programozómat most alakította át a készítője. Sajnos még az is lehet, hogy azzal van baj.
Egyébként ha már mindenki azt javasolja, van valakinek nem demóverziós C fordítója PIC-hez?
Érdekelne engem ez az usb illesztés, akár pic-cel, vagy külső ic-vel. Tudnátok segíteni, hogy hol lehet erről olvasni, ahol az elejétől magyarázzák dolgot?
Köszi!
Microchip honalpon van a C18 fordító. Csak valami ptimalizálása limitált és MPLAB alá bemegy.
Mivel tudom felprogramozni az említett PIC-et? Kell hozzá valami speckó égető?
Jó jó de ha jól láttam a honlapon lévő ICD2-öt ahhoz is kell egy 4550-es.. nah azt hogy programozzam fel amit az ICD2 be szeretnék tenni?
tom tom láma vagyok meg késő is van.. csak a 18as sorozattal eddig nem sok dolgom volt és most hogy elkezdtem nézelödni neten valahogy elbizonytalanodtam... pls help me
Van egy kisebb tudású változatú is. Ehhez csak 16F877,876 kell. Délután csatolom ide. Én jelenleg még azt használom. Kizárólag programozásra. A legnagyobb hiányossága hogy RS232-es és ezért lassabb. Egyéb gondját nem ismerek.
Itt van az általam használt ICD2. Én a 16f876-al építve használom. Vigyázz mert az eredeti WEBoldalon össze vannak keverve a HEX-ek. Azt használd ,amit felteszek ide. Valamelyik két kondi össze van keverve. Úgyis észrefogod venni melyik.
Üdv!
Adódott egy kis problémám ezzel a PIC-el: A probléma a következő: A programot Oshonsoft féle Basic-ben fejlesztettem eredetileg 16F877-re. Azt azonban kinőttem, és sajnos ilyet sikerül helyette szerezni (az USB inkább átok most). Sorosporton keresztül debugoltam, és az alábbira jutottam: a program néha véletlenszeűen megszakítja futását, és egy nem megfelelő helyre ugrik vissza. Feltételezem, nem a fordító rossz: pl: van, hogy a HSerout "ab" csak "a" jön át. A teóriám a következő: nem-e valami USB-os interrupt zavar-e be. Más kérdés: hogyan lehetne az USB-t teljesen kikapcsolni a konfig biztikkel. Kérlek benneteket segítsetek! Süllyedünk kapitány, nincs elég energiaaa!!! //Péntek kolléga kérésére
Üdv!
A probléma megoldódott. A Vusb lábra 470 nF tantállal a földre. Hurrá!
Neee!!!
Na ezt jól elkiabáltam.... Mégsem ez a baj. :rinya: :rinya: :rinya: Szóval ha valaki tudja, mi okozhat az ilyen roppan rejtélyes dolgot kérem jeleze! Válaszaitokért végtelenül hálás lennék.
A megszakításokat jó helyre tetted? A 18F sorozatnál van magas és alacsony prioritású megszakítás is, és ezek a 8h illetve a 18h címen kezdődnek, nem 4h-n, mint a 16F sorozatnál. Csak az van engedélyezve, aminek lennie kell?
Üdv!
Ne tudjátok meg mi történt. A megszakításokat kapcsoltam ki először. Na a végén arra jutottam, hogy biztosan valami USB-s interrupt/más dolog kavar be, így típusváltás: 18F4520-ra. Természetesen minden ugyanúgy rossz volt. Na utána jött a nagy új ötlet: a watchdog. Kikapcs, minden ugyanúgy... És mi volt a baj: volt egy ilyen sor: Hserout "dn/i", crlf ebből egy adott játékos után nem jött át csak ennyi: "d" és ezután a program egy olyan helyre ugrott, ahova nem volt szabad neki. Végül kínomban kicserélte valami más stringre, és mit ad isten működik... és erre ment el egy hetem....
Üdv evribodri!
Valaki tudna nekem ajánlani a fenti PIC-hez valami 1szerű égetőáramkört, amit gyorsan össze tudok állitani és ami műxik is? Előre is köszi!
Próbálkozhatsz esetleg a JDM klónokkal (pl: deguss oldala), de ez nem mindig, mindenhol műköik tökéletesen. Igaz, egyszerű, de nem 100%-ig megbízható.
A másik lehetőség pl. az ICD2 (pl.: potyo oldala), ez megbízható, de bonyolultabb.
Nézz fel az oldalamra, ott van kettő is, és van még kettő, amit a cikkben említek.
Helló!
Köszi a gyors válaszokat, assszem az oshon félét próbálom meg, azt gyorsan össze lehet rakni ahogy néztem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

csak a 18as sorozattal eddig nem sok dolgom volt és most hogy elkezdtem nézelödni neten valahogy elbizonytalanodtam... pls help me