Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   205 / 1165
(#) Noo válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Én Get Data Back progit szoktam használni. Elég sok dolgot visszahozott már.
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Sziasztok!
Már volt erről szó de nem boldogulok vele.Tehát nemrég vettem egy ASUS P4P800VM-S alaplapot.Nincs is vele semmi baj csak nem tudom USB (Pendrive-ról) telepíteni.Próbáltam többféle emulációt de mindig KÉK halált ad.(07b)Tehát a telepítés elindul bejelentkezik a telepítő de még az F8 gomb kérése előtt beadja a nagy kékséget.Ha valaki tudja hogy milyen programmal kell az USB stickre feltenni az XP-t (tudom hogy elavult de nekem megfelel) és a BIOS-ban milyen sorrendet kell beállítani az legyen szíves segítsen.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Hali!
Próbaképpen megcsináltam én is,azt amit írtál, de nekem nem törölt le semmit.Gondolom akkor neked sem de ha mégis akkor próbálkozhatsz a Pandora nevű progival is.
(#) _ampervadasz_ válasza Noo hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Máris megpróbálom, sajnos eddig csak mindenféle trialos dologba futottam bele, volt olyan program ami csak a képeket akarta visszaállítani.

Az a probléma hogy egy rakat driver, beállítások forráskódok, rendszerleíró kulcs, és néhány kép, illetve mókolt dll -ek vannak rajta amik nagyon kellenek, amit a gépek gyors konfigurációjára, butítására, beállítására eszközölök.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Úgí valószínüsítem, a "T" gomb, megnyomása a partíciós táblában csak rejtettnek állítja be partíciót, ami így úgymond ki van jelölve szabad területnek, ugyan úgy ahogy ez a sima merevlemeznél is.

Ebben a pillanatban próbálom letölteni a programot amit Noo ajánlott hátha majd azzal.

Elsősorban a az USB Legacy Support -ot kapcsold be, illetve állítsd be azt is , hogy bottable other device.

Ez még nem megoldás a STOP hibára, as könnyíted a dolgod vele.

A többit így most hirtelen nem tudom, majd amikor visszaállítottam az adatokat sikeresen, utána nézek, mert most tépem a fejem rendesen.
(#) marcall válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 28, 2011 / 1

Üdv!

Próbáld meg a Recuva nevezetű progit!
Nekem HDD formázás után sikerült visszaállítani mindent!
Recuva 1.38.504 Letoltes
(#) _ampervadasz_ válasza marcall hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Sziasztok.

köszönöm mindenki törekvését, sikerült maradéktalanul mindent visszaállítani.

Amit Noo kolléga javasolt, nagyon jó volt, csak nekem a FAT -os verzióra volt szükségem.

Itt közel 1300db fájl végleges sorsa dölt el majdnem, ami 150Mb körül foglalt helyet ezen a 2Gb -os USB Flash Drive -on.

A programot természetesen mentettem, majd egy AT -s merevlemezen tesztelni is fogom, aminek IDE vezérlője megsérült, viszont szereztem egy ugyanolyan típusút, remélem azzal működésre tudom majd bírni.

Hali!
Bekapcsoltam az USB Legacy Support -ot de nem változott semmi.Az Everesttel nézelődtem a gépben és találtam egy olyan részt hogy "Boot eszközök",és ott fel volt sorolva amiről be tud bootolni a gép, de az USB nem szerepel köztük.Akkor viszont nem tudom ,hogy mások hogyan telepítették fel az OS-t pendrájvról.Legalább is a P4P800VM-S-re.

Ami a te esetedben fellépő hiba lesz az a miniport illesztőprogram hiánya, ( vagy van egy bootvírusod) ami által közvetlenül tud kommunikálni az USB stik -el.

Mivel készítetted a botoltathatós XP -d USB -re?

Hali!
A deszka 99%-ban megegyezik a sima P4P800VM-mel ezt csak azért írom hogy megtudd nézni a manualt. A bootvírust kizárnám mert nincs a lap a Netre csatlakoztatva.(két egyforma lapom van és most csak kísérletezgettem a másikkal)A programok pedigeToUSB és a társ programjai(bootsect,usb_prep8) valamint WinSetupFromUSB_0-2-0 és a 0-2-2 változat.Ja és akármi akárhogyan állítok az USB nem jelenik men a boot menüben csak ugy mint HDD de akkor saját magára akar telepíteni.

Van egy olyan érzésem, hogy nem a deszka a felelős, már a P4VM800 -asom már nincsen meg jórég (bár van helyette egy P4i65G, azon talán megtudom nézni a hétvége végén.), mert beépítettem, és megvették kompletten.

Szerintem a program nem megfelelően végzi el a botoltathatóság elkészítését, vagy hiányzik az USB illesztőprogramja, vagy csak részben van meg.

A Logouton találtam egy linket, ami tud neked segíteni a probléma leküzdésében: Bővebben: >>itt<<

A fájlmellékletben feltöltöttem azt a programot, amit ajánl a végrehajtáshoz, csak halott a link így ide teszem fel.

Remélem ezzel már tudsz valamit kezdeni.

bootsect.zip

Idézet:
„PeToUSB és a társ programjai(bootsect,usb_prep8) valamint WinSetupFromUSB_0-2-0 és a 0-2-2”

Ezeket használom én is és eddig minden gépre simán felment kivéve ezt az egyet.Végül is ne törd magad ha eddig jó volt CDről telepíteni ezután is jó lesz.

Tervezem majd feléleszteni azt a kis deszkát, bár egy karc baja nincsen -használva is alig volt, egy próbát meg megér háttérmunkában elvégeztetni vele.
Netbook miatt nekem is szükségem lesz majd egy ilyen USB XP -re, amit majd RAW -ba lementek így az USB stik is használható marad, meg nem kell új összeállítást készítenem.

Elképzelésem szerint ez sem most lesz, mert igen mozgalmas napjaim vannak, továbbá HE nosztalgia börze, műhely rakodás, lokális hálózat kiépítés, munkaállomás létesítés, komplett gép átadása tulajnak (félig van készen), helyiség bekamerázása, hőszigetelés, üvegezés, burkolás mindez vasárnapig.

Hát nem irigyellek!
Nem is zavarlak! Jó munkát.
Sokan leírják ezeket a "régi "lapokat de szerintem még mindig megfelelnek egy közepes igényű emberkének.

Szeretem ezeket csinálni, meg nem zavarsz, nincs ezzel semmi gond, csak a ne kéne dolgozni 50km -el arrébb.

Amit leíráshoz hozzátennék: ettől még az is szörnyűbb, hogy mennyi alaplap, vagy ehhez hasonló dolog végzi a kukában, esetlegesen egy minimális javítással feltámasztani. Ahová más a kabátját, ünnepló gúnyáját és és még sok egyéb mást tesz a szekrényébe, az nekem mind csak alaplappal van tele.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Időközben azt hiszem sikerült megoldani a problémát.Egy Multi_boot_10 nevű progival ami többé kevésbé hasonlít a PeToUSb hez csináltam egy boot pendrive-ot.A PCn az USB emulációt Forced FFD -re állítottam, és próba.Az F8-al előhozott boot menüben már szerepelt a pendrive mint boot eszköz.Magát a folyamatot nem csináltam meg tehát nem indítottam el a telepítést, majd a teszt gépen megcsinálom.Egyenlőre ennyi.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Látván a mai elektronikai cikkek csapnivaló minőségű tömeg gyártását nem csodálkozom.Már senkinek sem annyira elérhetetlen egy PC mint PL 10éve.Csakhogy az akkor gyártott lapok még ma is megállják a helyüket ha nincsenek extrém igények.Én jómagam inkább ragaszkodom egy régebbi de atom biztos laphoz mint egy olyanhoz amit a garancia idő letelte után ki kell dobni.Lehet hogy maradinak tartanak emiatt de vállalom.Most kaptam rossz ként,egy HP (compaq)7100 as gépet.Sikerült életet verni bele de mivel egyedi építésű(úgy értem nem szabványos) így nehéz vele boldogulni.Nem lehet átépíteni semmilyen ATX házba mivel teljesen fordított-a bővítési lehetőségek a jobb oldalon vannak- és a tápja sem a szabvány ATX.Ez még rendben is volna de a ház USDT tehát a legkisebb a fajtájából és ezen kellene valamilyen esztétikus megoldás találni hogy a hagyományos bővítő kártyákkal lehessen használni.
(#) abcdabcd hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Sziasztok! Valakinek nincs esetleg ötlete vagy tapasztalata laptop bios jelszó megfejtésben/kinullázásban? Ez a konkrét darab egy Asus F3M, az alapvető dolgokat, mint: alapértelmezett jelszavak, elemkivétel kipróbáltam, sőt odáig elmentem hogy eeprom égetőben az eprom újra lett programozva de még mindig jelszót kér... Elvileg valahol máshol tárolhatja a jelszót, mivel epromot másikat nem találtam az alaplapon, így lehet, hogy a 176 lábú IT8510-es vezérlőchip tárolja a jelszót, szóval valami szoftveres megoldás kellene.... illetve még emellett a vezérlő mellett van egy 8 forrpöttyből álló valami csatlakozó ebből 2 táp 2 föld, a másik 4 meg páronként össze van kötve, szóval 2 valami adatvonal lehet... ennyit találtam... Valaki találkozott már hasonlóval?
(#) Szebence válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Mennyi ideig volt kint az elem? Úgy hallottam, hogy típusonként változik, van amelyik egyből reset-elődik, van aminek kell vagy 20-30 perc. Illetve az alaplapon esetleg az elem körül ha van valami olyan jumper, esetleg még azzal is lehetséges.
(#) Szebence hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Közben felteszem az én kérdésem is. Lehet kicsit off lesz ebben a topicban is, de szerintem ez még belefér.

Kaptam egy Apple Magic egeret, amit bluetooth-on keresztül szeretném csatlakoztatni a számítógépemhez. Az egér beállításainál, mikor szinkronizálom a géppel rámegyek, hogy hitelesítő kulcs mellőzése. Aztán mikor végigmentem a teljes konfiguráláson, akkor a PC-m kér egy hitelesítő kulcsot. Ha nem írok be semmit, akkor nem fogadja el és nem működik az egér.
Milyen hitelesítőkulcsot kér? Van ehhez valami univerzális vagy gyári kulcs?
(#) abcdabcd válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Azt már nem tudom hány percre pródáltam, viszont újra lett égetve az eeprom szóval ha az se szüntette meg a jelszót, akkor nem a bios eeprom tárolja a jelszót... elvileg laptopoknál ez némely gyártó szokása...
(#) Szebence válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Ez igaz! hmm, akkor nincs ötletem.
(#) marcall válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Üdv!

Itt a második bekezdésben van egy szoftveres megoldás hátha segít!Bios password remove
Meg itt van még egy oldal!
Bios hack
(#) Noo válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

És ha beírsz neki egy kulcsot mondjuk 1234? Mint mondjuk a blootooth-os telefon csatlakozáskor.
Kényelmes lesz a pc-vel használni ezt az egeret? Vagy ez nem csak 1 gombos?
(#) Szebence válasza Noo hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Nem fogad el semmilyen kulcsot. Én most arra gondolok, hogy van az egérben egy beégetett kulcs, amit a pc felőli részen kér. Csak akkor most ki kell majd nyomoznom, a kódot, ami nem lesz kis feladat. Ezért kellene valami megoldás.
Egyébként ez az egy gombos verzió, a következőket funkciókat tudja: Bővebben: Link
Egyellőre csak szeretném kipróbálni, aztán majd meglátjuk, hogy marad-e

Ezen az oldalon is van akinek ilyesmi gondja volt: Bővebben: Link
4db nullát javasoltak. Meg pár drivert hogy rendesen működjön az egér.

Nagyon sokat olvastam utána, de nem találtam semmi ilyen kódot, ami működött volna. Helyesbítek, mert semmilyet nem találtam. De nem hinném, hogy a négy db nulla működne, mert a Win Xp azt írja, hogy a hitelesítő kulcs minimum 8 maximum 16db karakterből álló számsorozat. De megpróbálom, hátha

Nagyon nagy vagy!! Működik a négy darab nullával! Nagyon szépen köszönöm!!

Nincsmit, nem az én tudásom.
ctrl-c ctrl-v volt
Következő: »»   205 / 1165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem