Fórum témák
» Több friss téma |
Az zavar hogy egy ilyen kis semmi oszlop több mint 600e.
Na ne, hogy már. No meg a német nőcike próbál kábítani ezzel a kamu szöveggel, máshol meg már komplett utcákat húznak fel ennél 10x komolyabb világításokkal. El vannak ezek szállva maguktól.
A pénzlenyúlás engem is nagyon zavar.
Az árakat, az ügy részleteit sajnos nem ismerem, mennyiért lehetne reálisan megcsinálni, (a 600e/lámpa tényleg sok), milyen infrastruktúra volt előtte, mennyi vezetéket kellett behúzni stb. A megtérülési számításokat is érdemes lenne megismerni.
Vagy az indukciós, akár 60-100.000 óra élettartamú, nagy fényáramú DML izzók irányába a közvilágítás terén.DML
Elég szép teljesítmény, 140 lm/watt.
A Cree se pihen a babérjain, úgy érzem hamarosan kaphatóak lesznek a 200 lm/watt feletti ledek is. 2010 januári cikk (1 éves!):led 208 lumen/watt
Sziasztok!
20W-os ledhez keresek kapcsolóüzemű áramgenerátort. Kb 1,5A-ral szeretném hajtani a ledet. Ki is néztem Skori weblapján a legalsó kapcsolást! Az lenne a kérdésem, hogy valaki megépítette-e már? Köszi
Igen. Skori volt az első, meg ahogy olvasom a weboldalán voltak követői is.
Úgy gondoltam, hogy rajta kívül és olyan, aki esetleg odaadná a nyáktervet!
Á-há! De akkor nem ezt kellett volna kérdezni?
![]()
Én már megépítettem és tök jól működik. Ott a nyákterv Skory oldalán, arról símán készítesz egyet.
Szia,
tt egy pcb terv.
Helló
Köszi szépen!
Adott egy 220v-os váltó kapcsolás. jelenleg 1db 220v izzó üzemel,led izzóra szeretném kicserélni. A jelenség a következő,ha bekötöm a led izzókat és lekapcsolom a valamelyik kapcsolót ,akkor nem világit egyik sem. Ha kitekerem a hagyományos 220V izzót akkor 1db led izzó halványan világit.ez mitől lehet? Van e megoldás e jelenség kiküszöbölésére? szerintem a védőcsőben több vezeték megy ahol a váltókapcsoló szálak is futnak és ezét statikusan feltöltődik és ez miatt világit a led izzó.Led izzó típusa sima 220v-os GU10-es.
Mérj rá. Véletlenül nem a 0 van megszakítva?
Szerintem a fázis van rajta állandóan az izzón.
Hali!
Ezt már sokszor tárgyaltuk itt. Többek közt nálam is ugyan ezt csinálja a LED-es izzó. Nálam a wc-ben van, és igen, ráellenőriztem, a fázis van megszakítva.
Már ezt megnéztem,és nem a nulla van megszakítva.Engem nem zavar,de van akit idegesít.
Sziasztok. A szobamban levo ledekhez szeretnek csinalni egy lagy indito aramkort. A tapegysegre van kapcsolasom, csak ki kene egészíteni. Milyen megoldások jöhetnek szoba?
Várom a javaslatokat, ötleteket. (ekezetekert bocsi, telefonrol írtam) Beni
Bővebben kifejtenéd, hogy mit szeretnél!
Kis feszültség vagy 230V? Feszültség, vagy áramgenerátoros meghajtás? Milyen ledek? .... Kapcsolást belinkelnéd?
A tapegyseget én magam készítettem. 12vos rendszerben működik. Feszültség generátor.
Annyit szeretnek elérni, hogy amikor bekapcsolom, ne "bevillanjon" hanem kicsit lassabban érje el a maximális fenyerot.
Tegyél a táp kimenetére egy RC tagot, a kondival párhuzamosan legyen a led. Ez lassítja a kimeneten a feszültség "felépülését".
Mekkora értékű alkatrészeket érdemes választanom?
Azt mondanám, hogy próba cseresznye, de ha számolni akarod:
Tau=R*C időállandó azt az időt mutatja meg, hogy mennyi idő alatt éri el a kondi a töltődési feszültség 63%-át. Ezt lassítani fogja a fogyasztód. Keress egy kondit otthon, aminek megfelelő a feszültsége, és viszonylag nagy, de pl nem lesz útban a lámpában. Ekkor a kondi adott. Így két érték között kell maradni az ellenállással: - Idő: amit számolni fogsz, hogy ne legyen túl kicsi, tehát lesz egy minimum értéked, aminél már lassít - Fogyasztó: az üzemáramot ne korlátozza, vagy ne túlzottan. Ez lesz a maximum értéked. Ha a számolások alapján az adott kondival nem ezen tartományba jön ki az ellenállásod értéke, akkor válassz másik kondit ![]() Ha ez bonyolult volt, akkor próbálkozz. Legrosszabb esetben lehet, hogy picivel nagyobb feszültség kell a rendszer bemenetére. Ennyiben tudok segíteni, a többi infó hiányában. De lehet hogy találsz online szimulátort erre, vagy használd a Tina-t.
Köszönöm a részletes leírást, délután kipróbálom.
![]()
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Színkörtársulatnak szeretném a fényt biztosítani. A színpad amelyen felszoktak lépni az 7×5 méteres, a belmagasság pedig 2,5 méter.Ennek a világosítását ti hogyan oldanátok meg? Inkább 4-5 spotlámpával vagy még több kisebb teljesítmény lámpával? Nincsenek hatalmas igényeik.Ez az egész színpad egy iskolának az aulájában található. Erről a színpadról lenne szó.Bővebben: Link
Hogyha ekkora fényerőt szeretnék elérni akkor hány darab ledre lenne szükségem illetve sima 5mm led elég lenne,vagy érdemesebb lenne megcsinálni inkább power ledekkel?
Bővebben: Link Bővebben: Link Nem kell,hogy különböző színek legyenek. Elegendő lenne egy szín az-az a fehér. Konkrét ledeket is linkelhettek. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok!
Éppen egy lámpát építek, igazából nem otthoni világítás lesz belőle, bár arra is alkalmas lehet. Nem, tudom, hogy valaki foglalkozott-e már ilyesmivel, a következőről lenne szó: Ezek a nagy teljesítményű LED-ek általában 140, 160°-os sugárzási szöggel rendelkeznek, így valamilyen optikára vagy tükörre szükségünk van, ha irányítani szeretnénk a fényét. Az egyik kérdésem, mi a különbség a tükör és az optikai lencse között, melyik jobb? Elkészítettem a 7° sugárzási szögű tükrök mérési adatait. (a fenti linkmen látható, miről van szó). A középső téglalap jelöli az elméletileg tökéletes fényeloszlást, nyilván ezt megközelíteni nem igazán lehetséges. Jól látható, hogy a fénynek csak egy bizonyos része van a 7° tartományban, talán kevesebb, mint a fele!. Ha 17°-ot engedek meg, úgy már jobb a helyzet (de hát ez 7 fokos tükör, nem 17), de a pirossal jelölt terület főleg egyértelmű veszteség. Ezt teszteltem. Van valakinek tapasztalata a tükrökkel kapcsolatban? És vajon az optika jobb/hatékonyabb lenne? Ez a lehetőség van még a LED-emhez. 8° szögben. Itt viszont a képen recés a lencse, gondolom azon meg a fény sem jön ki normálisan, biztos már ott elveszik egy része. Mi a véleményetek érdemes lenne az optikát kipróbálni? Jobb lehet a tükörnél? Csak azért nem mindegy, mert hiába van 1240 lumen, ha mondjuk csak 400-at tudok összekoncentrálni. Köszi! zoka
Igazából ezzel a tükörrel is elég erős a fény. Így utólag belegondolva szerintem feleslegesen tettem fel a kérdéseimet, nem hinném, hogy valaki meg tudná mondani, hogy melyik a jobb választás a 2 közül. Letesztelve meg én is megmondom
![]()
En a tukorre szavaznek elvileg. A lencsenel ketszer van torokozeg-valtas, mindkettonel fellep tores, szorodas, visszaverodes. Tukornel csak visszaverodes van, egyszer. Szerintem az ugynevezett fenysuritokent mukodik, ugynevezett lekepezes nelkuli optika.
Tegnap kipróbáltam szabadtéren. 100m-re könnyen elvilágít, de az zavaró, hogy nem csak a megvilágított tárgyon látszik a fény, hanem már a levegőben is láthatók a fény sugarai, és ez valahogy csökkenti a kontrasztot. (Vagyis a fény nyalábot látom, de mintha benne lennék.) Ha a lámpát nem kézben fogom, és egy kicsit oldalról nézem a megvilágított tárgyat, úgy már teljesen jó. Ha valóban 7° szögben menne a fény, akkor nem lenne ilyen gond.
Eddig az optikával ellátott LED-emnél nem tapasztaltam ezt. Igaz, ott tized része a fényerő. Tehát eddig az optika tűnik jobbnak.
Sziasztok!
Airsoft fegyvere szeretnék egy ledes világítást rakni. Mivel akku ugyebár mindenképp van benne gondoltam nem teszek bele extra elemeket. Íme a kapcsolási rajz ami alapján terveztem. Az akkutól jobbra a motor, balra a két nagy fényerejű led része van. Az akksi egy 7.4 voltos 20C lipo. Ledek közül két ilyen darabra gondoltam. A problémát ott látom, hogy a motor elég angy áramot is képes felvenni ( 18A ), így nem tudom hogy viselkedne a másik ágon a LED. Illetve hallottam valami olyasmit is, hogy a motor valami visszáramot ad le miután lekapcsoltam. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |