Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV megéri avagy nem?

Témaindító: ArBalya, idő: Júl 2, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ArBalya hozzászólása Júl 2, 2007 /

Sziasztok!
Már egy ideje szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy beszereznék egy LCD televíziót.
Igen ám de, egy csomó megválaszolatlan kérdés merült fel bennem az LCD tv-kel kapcsolatban. A nagy gyártók (samsung, sony, philips, panasonic, toshiba) weboldalait böngésztem, de ezeken csak felhasználói információkat találtam a készülékekkel kapcsolatban. Jelen pillanatban a Samsung a befutó nálam, mivel aránylag elérhető áron (összehasonlítva a többi gyártók termékeivel) nagyon jó tulajdonsággal rendelkeznek. Pl. magas kontraszt arány és háttérvilágítás.
Akkor most rátérnék a kérdésekre amik foglalkoztatnak a témával kapcsolatban:
Mire kell a leginkább odafigyelni az LCD tv vásárlásnál?
A Tv mely tulajdonságait kell a leginkább szem előtt tartani?
Az LCD tvk-nek mekkora a maximális élettartalmuk?
Ha egyszer elromlanak (és mint többnyire lenni szokott garancia lejárta után) mi éri meg jobban a javíttatásuk vagy inkább venni egy újat?
Akármelyik gyártó termékeit nézzük (főleg a 32”-os kategóriában) egyik sem mondható kimondottan olcsónak. Legalábbis jóval drágábbak mint a klasszikus CRT-s társaik. Ebből kifolyólag nálam az egyik legfontosabb szempont az élettartam, mivel nem szeretnék 2-3 évente új televíziót venni.
Most nagyjából ezek a kérdések jutottak az eszembe. Azért nyitottam ezt a témát pont itt mivel engem nem csak a felhasználói szintű vélemények, hanem esetlegesen a szakmai vélemények is érdekelnének. De természetesen minden hozzászólást és eszmecserét örömmel várok ami a témával kapcsolatos.
(#) Dr.Megavolt válasza ArBalya hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Szia!
Ha en vennek egy LCD TV-t en azt is figyelembe vennem milyen szogbol lehet nezni peldaul egyes fajtaknal,ha nem szembol nezed,a kep megvaltoztatja a szinet.
Es a CRT-es TV-k eleg olcsok mostmar,szoval ha varsz meg par evet az LCD TV is olcsobban megveheted!
(A plazma TV-nek sokkal jobb minosegu a kepe,de az ara eleg nagy! )
Remelem segitettem.
Udv Zsolt!
(#) Norberto válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Plazmáknak egyáltalán nem jobb a képminősége, mint az LCD-é...plazmánál az egész kép összemosottabb, apróbb kép-részleteket képtelenség belőle kivenni...

Az LCD-knél pedig szerintem már nagyrészt megoldották a láthatósági problémát, azaz hogy milyen szögből milyen képet ad a nézők felé...ez nem azt jelenti, hogy teljesen ugyanolyan, mint a CRT-k, de lényegeset fejlődött mára a TV-ipar ebben a tekintetben...
(#) Dr.Megavolt válasza Norberto hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Szia!
Ha a kepe rosszabb a plazmanak mint az LCD-nek,miert dragabb?
(#) sirály12 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Ez nem igaz, legfeljebb a kissebb felbontású plazmákra.

előnyök(+), hátrányok(-)
Plazma:
+ a legjobbak színhűség, szinmélység terén
- nagy a fogyasztásuk (500-1500W)
- rendesen kell nekik azoxingén, mert keményen melegszenek, ergó a ventik miatt idővel zajosak lehetnek
- sajnos az élettartamuk nem a legjobb. Hamar beég pl egy-egy logó helye, bár a gyártók próbálják ezt mindenféle módszerekkel elodázni

lcd:
+ kis fogyasztás
+ hosszú élettartam
- sajnos csak előlről nézve adnak igazán kielégítő élményt

A felbontás mindkét részről lehet elrettentő és jó is, csak bírja az ember pénztárcája.
(#) san398 válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Szerintem azonos árkategóriában jobb az LCD képe mint a plazmáé, nap mint nap látom ahogy a gyártószalagon készülnek.Plazmát soha nem vennék a fentebb említett hibák miatt. Ellenben a 2007-es fejlesztésű Pixel Plus technológiájú LCD tévé az amiért már én is hajlandó lennék pénzt kiadni.
(#) KTobi válasza san398 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Most vettem LCD ekránt, ez a cikk jól megmagyarázza a fogalmakat.
Első része
Van a cikknek második része is, azt az oldalról elérhető.
Ajánlom, hogy egy nagyobb webárúházból leszedni a kinálatot, és megtudni, hogy melyik tipusnak mik a tulajdonságai. Nem csak a gyártó számít, mert a híresebb gyártók (LG, Siemens, Samsung, stb.) is gyártanak gyengébb készülékeket is. Utánna válogatni, kiválasztani a minimumot mindenből, és amik maradnak, akkor nézni az árakat, és, hogy hol lehet beszerzni.

Üdv. Tobi
(#) atari hozzászólása Júl 3, 2007 /

Analóg tuner... max 3év
(#) (Felhasználó 1947) válasza ArBalya hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Szia !

Per pillanat a CRT-t nem tudják felülmúlni.
Vegyél valami nagyképernyős csövest.
Életartamra és fogyasztásra is jobb mint az LCD vagy a plazma.
Meg persze szebb képe is van.
A Panasonicot tudom ajánlani.

Üdv ! Luki
(#) dbase hozzászólása Júl 3, 2007 /

Én sok háznál jártam munkámbol kifolyólag, egyre több a sík kis hátuju tv.Nem mondom mien típusu van sok.
De ratyi a többség képe.Még a 700eFt os Sony-é is kockás digit.
Többsége olyan mintha 2 órás filmet nézne az ember 700megás cdröl, agyon digitalizálva.Nekem nem jönnek be.
(#) szabi83 válasza dbase hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Idézet:
„Nekem nem jönnek be.”

hát nekem se.. ratyi jelző sztem kevés
(#) patexati hozzászólása Júl 4, 2007 /

Én most vettem épp egy Samsung lcd-t!Szerintem nem rossz!Persze nem szar minőségű antennáról kell üzemeltetni és nem egy méter távolságról kell nézni!Közelről még a műsoros dupla rétegű dvd-nek sincs tökéletes felbontása egy méterről nézve,de távolabbról már tökéletes Ez azért vehető észre mivel nagyon jó a felbontása (pc-vel tökéletes még közelről is!) Most akarom majd tesztelni egy hd dvd-vel digitálisan összekötve állítólag az már tökéletes képminőséget eredményez A plazmáról annyit,hogy sokkal részletesebb a felbontás bármely létező technikánál főleg a méllyfekete szín miatt veri az lcd-t viszont világos helyen (pl:nappali,iroda,stb...)szürkés homályos képet mutat mivel a plazma csak elsötétítet (nem teljesen de a nap ne süssön be) helyen adja ki magát!Világos helységekben az lcd verhetetlen Kivittem az udvarra kíváncsíságból és élvezhető képe volt Ez egy CRT vagy plazma esetén nem lenne elmondható!
(#) hege88 hozzászólása Dec 1, 2010 /

Jobb híján itt kérdezek:

Szüleim vettek maguknak egy Sharp LCD tv-t, amin már van USB csati is. Legutóbbi látogatásomnál ki is próbáltam gyorsan anyám pendrive-t a tv-n, néztünk képeket, meg gyorsan húztam le netről pár videoklippet.
Beígértem Öcsémnek, hogy legközelebb ha megyek haza, a mobilvinyón viszek neki pár HD-s mkv filmet.

Csak egy ismerősöm lelombozott, hogy ezek a TV-k a FAT-ra formázott pendrive-okat képesek csak olvasni.
Azaz nem megyek semmire az NTFS-re formázott mobilvinyómmal, meg a rajta levő 8-10 gigás mkv filmekkel... Ez így van?
(#) attrax hozzászólása Feb 13, 2011 /

Némelyik LCD TV-be csak 1 scartot szerelnek ez miért?? SZámomra ez gátat szab vásárláskor hiszen szeretném bedugni a beltéri egységet meg a dvd-t is.Vagy van erre megoldás?Zavarmentes elosztó akármi?
(#) Kari55 hozzászólása Aug 29, 2013 /

Sziasztok. Szeretnék egy TECHNIKA 22LF-904SS13 LED TV-T venni a Tescoban. Szerintetek megéri az árát?, vagy esetleg van-e tapasztalata valakinek a márkával kapcsolatban.

Köszönöm az infókat.
(#) kristikoma válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Szerintem a Tescot ezzel a saját márkájával hagyd inkább a... Úgy tudom, hogy nekik ez saját. Inkább szaküzletbe menj, ne azokba az áruházakba, amelyek állandóan hirdetik magukat. Ilyet mondjuk aligha fogsz találni, de talán jót fognak adni.
(#) Inhouse válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Nehéz megmondani, ha nem tudjuk az árát...de én nem vennék Technika vagy hasonló noname márkát...
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
(#) Kari55 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Hááát, éppen a 40000 Ft miatt gondoltam a vételre, amit még ki tudok gazdálkodni.
(#) lesliewednesday válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Inkább gyűjts még hozzá és várj a vásárlással. A digitális átállással sokan fognak még Tv-t cserélni, lesz kereslet. Így az áruházak újabb és újabb akciókkal fognak minket bombázni. Csak megbízható márkától vegyél, lehetőleg mások által is már tesztelt és jónak vélt modellt. Kidobott pénz és bosszúság a vacak termék.

Nem tudom, hogy hova kell, mit fogsz rajta főleg nézni, milyen messziről, de egy 22-es TV-nek nem sok létjogosultságát látom...
Azt remélem tudod, hogy a képarány miatt hiába nagyobb, vagy azonos a képátló mondjuk a mostani képcsöves TV-dével, a hasznos kép kisebb lehet.
Itt egy képernyőméret kalkulátor, elég szemléletes.
Én legutóbb a hálószobába vettem egy nem annyira neves LCD gyártótól TV-t, egy Blaupunkt 32-es volt 65eFt nemrég igen jó ár/érték arányban ugyanott, ahol te akartad venni...mert, hogy ez már lejárt, nem?
(#) ndavid87 válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Nálam a családban volt ilyen márkájú tv, igaz nem ez a típus.
Elég érzékeny a hálózati zavarokra, néha még a kép is kiesik a szinkronból, és nehezen talál vissza. A hangszóró is zúg néha.

Nem mondom, hogy ez is produkálni fog ilyeneket, de a biztonság kedvéért érdemes
egy megbízható márkát választani.
(#) Ge Lee válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Már nem a 80-as években vagyunk hogy van a jó meg a gagyi, eléggé összemosódott mára a kettő, az utóbbi javára. Nekem egy 65000Ft-os 32 colos van, ez sem nagy márka, de semmi bajom vele. Haveromé márkás, négyszer ennyibe került, és nincs jobb képe mint az enyémnek, sőt.
Amit kinéztél annak a méretével van probléma, a többit illetően pedig meg kell kérdezni olyat, aki napi szinten ilyeneket javít. Mondjuk ha mpeg2-es jelforrásod van, az nem lesz rajta szép csak eredeti méretben.
(#) Kari55 válasza lesliewednesday hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Már a mindig-tv-t nézem egy alcor dekóderrel, egy 55 centis tv-n, és van egy 19"-os tv/monitorom, amin MÁR nagyobb a kép (jobban olvashatóak a szövegek) mint amit a tv-n látok. Az energia osztály is szempont, de főleg az ár.

A fizikai méret is határt szab az elhelyezés miatt. Kb. 2,5 méterről nézem a tv-t.
Köszönöm a véleményeket, még meg gondolom.

Most néztem a Tescoban, a Technika árak nem a legjobbak, nem tükrözik a minőséget. 65eft-ért most Hyundai 3D 82cm-es van. 79-ért Samsung 82cm-es tavalyi modell. Ez alatt szerintem ne vegyél, 2,5m-re nem lesz túl jó az 56cm-es.
(#) Kari55 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Köszönöm mindannyiótoknak a tanácsokat, még alszom rá egy kicsit.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem