Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   10 / 79
(#) Directors hozzászólása Feb 12, 2011
Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani átjátszókábelt?(HQ-ból szeretném majd megvásárolni.)
Sz. gépet és az erősítőt szeretném összekötni.Mind a két vége RCA lenne és ehhez kellene maga a kábel csak nem tudom milyen legyen.Itthon meg majd ráforrasztom a csatlakozókat.
Azért nem a legolcsóbbra gondoltam de az ésszerűség határán belül szeretnék maradni.
(#) mugab válasza Directors hozzászólására (») Feb 13, 2011
A PC-ből tuti rca jön ki? nem esetleg 3.5 jack?
Amúgy meg szerintem legegyszerűbb ha veszel egyet kompletten. Nem drágább és általában jobbak a csatlakozók mint amiket nem aranyáron adnak boltban...
(#) reloop válasza Directors hozzászólására (») Feb 13, 2011
A csatlakozó áráért megkapod a kész kábelt. Az öntött csatlakozókat megbízhatóbbnak tartom. PC és erősítő közé tökéletesen megfelel.
(#) shalafi.66 válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2011
Csak a madzag árnyékolás hagy kívánni valót maga után.
(#) MPedro hozzászólása Feb 13, 2011
Aki kábelt akar, annak melegen javaslom a "célhözkötöttség" elv figyelembevételét, ugyanis teljesen felesleges az agyontömörített MP3 minihifin vagy "T-gazdaságos" házimozin történő lejátszásához olyan kábelt használni, ami igazából csak bakelit-lejátszó / csőves erősítő mellett tudja megmutatni, mire képes.

Shalafi.66-nak igaza van (#919873), az olcsó kábelek árnyékolásáról tényleg csak annyit lehet mondani, hogy "van", ám, ha a kábel nem halad párhuzamosan a 230-as madzaggal, a fenti célra (kb 3 m-ig) még így is megfelel.

Pedro (Mikroshop)
(#) Rober_4 válasza mugab hozzászólására (») Feb 13, 2011
Vannak olyan jobbféle hangkártyák ahol rca kimenet van. Ez még a jobbik eset, ugyanis a 3,5-es csatlakozót nagyon utálom. Forraszthatatlan, vagy forog a "tüskéje", a gyári kábel meg hamar eltörik, vagy, ha nem akkor egy vastagabb kábel a csatit teszi tönkre. Én nagyon gondolkodom azon, hogy a számítógép hátlapján kivezetem ezeket a csatikat pl. normális 6,3-as jackkel, vagy valami más hasonlóan stabil aljzattal. Sokszor a hangkártyán is megvannak ezeknek a csatlakozóknak a kimenetei, illetve a plusz bemenetek...
Nem értek egyet az előttem szólókkal, én a számítógép mögé mindenképp a lehető legjobb csatlakozókat használnám, mert egy ilyen vacak ami a képen van egy év alatt megbízhatatlan minőségűre rontja a hangot...
(#) reloop válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 13, 2011
Ilyen kábelt használok hangosításra, gyötröm, taposom nálam bírja.
(#) reloop válasza MPedro hozzászólására (») Feb 13, 2011
Ezt még nem próbáltam, de jól néz ki.
(#) szamóca válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2011
A strapát bírja, (vastag gumiszerű szigetelésének hála) de a magasakat vágja rendesen. Nekem a kék variánsa van, volt 5, ill. 1,5m-esben.
(#) Directors válasza mugab hozzászólására (») Feb 13, 2011
Azt természetesen én is tudom,hogy jack van a PC-n de én átalakítót használok így mind a két vége RCA lenne.A másik pedig,hogy én vettem már ilyen kész kábelt és kb 5 alkalmat bírt ki,hogy kihúztam meg visszadugtam és szétesett.
(#) MPedro válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 13, 2011
A Neutrik cég csinált? megvett? egy kinai gyárat (REAN), azóta türhető áron létezik profi minőségű 3,5-os jack, ráadásuk van a kínálatban olyan, ami 6 mm-es kábelre való (persze, forrasztani akkor is kell tudni).
(#) Rober_4 válasza MPedro hozzászólására (») Feb 13, 2011
A forrasztással nincs is baj. Inkább a türelem a probléma.
(#) szamóca válasza MPedro hozzászólására (») Feb 13, 2011
Ahogy kívülről nézem a megmunkált (présnyomott) felületet, nem néz ki minőséginek.
Én egyébként sem kultiválom a szigeteletlen fém csatikat. Nem WBT,minőségre hajtok, de a középmezőnyben (1000Ft), van ami már elfogadható ár / minőség mutatóval rendelkezik.
(#) shalafi.66 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 13, 2011
Ha a belseje egyben van az már nem egy rossz pont a 3,5-es jacktől mostanában. Egyébként inkább mellőzni érdemes. ha csak lehet.
(#) MPedro válasza szamóca hozzászólására (») Feb 14, 2011
Lényegesen jobb, mint ami a képből lejön. Tényleg profi, nem véletlenül Neutrik...
(#) reloop válasza Directors hozzászólására (») Feb 15, 2011
Nézd meg az RCA-RCA stereo kábelt.
(#) szamóca válasza MPedro hozzászólására (») Feb 15, 2011
Nem vitaképp, de amióta a nagy márkaneveket megvették a kicioccoék, már semmi nem az aminek látszik. Ezért vagyok szkeptikus.
(#) MPedro válasza szamóca hozzászólására (») Feb 15, 2011
Lelked rajta... De itt épp fordítva van, a Nagymárka [Neutrik] hozott létre egy kinai gyárat... vagy tán rosszabb az Audi, ha győri? [és ez itt NEM a reklám helye]
Na de félre a humorral: jó párat forrasztottam már, magam is használom ["hótprofi" Klotz kábellel], így - a saját tapasztalataim okán is - fenntartom, ez bizony profi csatlakozó. Javaslom, "kostold" meg egyet
(#) shalafi.66 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 15, 2011
Mindig volt neutriknak ilyen olcsó, használhatóságot célzó termékcsoportja, régebben még egész tűrhetőek voltak.
(#) shalafi.66 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 23, 2011
Esetleg egy próbát megérhet.
Bővebben: Link
(#) Csabesz04 hozzászólása Márc 29, 2011
Lenne egy kerdesem,surgosen varom a valaszt.Az a helyzet,hogy most keszitettem el egy 10 W os erositot(elso erositom eddig... ) Vettem arnyalt kabelt,es nem tudom,hogy az "arnyalatot" hova kell kotni?A Jack-es mufanal es az erositonel?
(#) leocska66 válasza Csabesz04 hozzászólására (») Márc 29, 2011
Szia!
Az árnyékolást testre (negatív) kell kötni.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Máj 17, 2011
Sziasztok!

Én a hifi-m részegységeinek összekötő RCA kábel lecserélésén gondolkozok, jelenleg ilyen "sima" szokványos RCA kábel van semmi extra. Mennyit módosítana ha lecserélném egy kicsit profibbra. Milyet ajánlanátok ami nem túl drága, de jónak mondható, hol érdemes venni, készre szereltet vagy én rakjam össze? 30-40cm-nél nem kell hogy hosszabb legyen.

Köszi a segítséget!
(#) Action2K válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Máj 19, 2011
Kábelnek, a közép vastag ~6mm-es szilikonost ajánlom. Nem törik, nem feszül. Mindenképpen csak réz harisnyával legyen. csatlakozóknak pedig a teljesen fémet. Szétszedve látható legyen, hogy masszív, ne valami gyorsan összesajtolt, hanem rendesen, akár pont-hegesztett forrfülekkel rendelkezik. Így nemigen lesz kontakthibád. Ha keresgélsz a fórumon, több fotót is találsz, hogy kinek mi vált be. Bővebben: Link
(#) (Felhasználó 54221) válasza Action2K hozzászólására (») Máj 19, 2011
Köszi, tudnál mondani valami helyet ahonnan rendelhetek ilyet olcsón, és jó rövid is legyen?
(#) szamóca válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Máj 19, 2011
Pl.
(#) (Felhasználó 54221) válasza szamóca hozzászólására (») Máj 20, 2011
Köszi, nagyon spécnek néz ki, kár hogy nincs belôle kicsit rövidebb
(#) Gery78 válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 23, 2011
Bizony-bizony, én is sokat kísérleteztem a kábelek cseréjével, elosztót is készítettem, meg sok olyan tuningot ami igen sokat javít az erősítő hangján. Ezek a dolgok nem a vudu kategóriájába sorolhatók, mert tényleg lehet hallani. Ha sikerül én is kiviszem ezeket a cuccokat megmutatni Nektek, és eldönthetitek, hogy tényleg hozzák-e a dolgot. (Pl csináltam egy 230V-os elosztót a 4mm2-es SAL hangszórókábelből, amely OFC rézből van. Egész jó lett, mert a mélyből semmit nem veszített az erősítő hangja viszont javult a magasátvitel.)
(#) EcoPityu válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 24, 2011
Szerintem félreértettél!
Nem az összetevők valós hangzásbeli különbségéről beszéltem, hanem arról, hogy valóban meghallod, vagy csak véled hallani!
Kifejtve: Meghallgatsz egy erősítőt. Kikapcsolod, átcseréled az alkatrészeket, leellenőrzöd, visszakapcsolod (megvárod, míg feltöltődik féltápra a "64000uF"-os kondid), és meghallgatod újra... Jé máshogy szól! /Több perc, akár több tíz perc után?/
Ez hülyeség! 2 percen belül nem fogsz emlékezni rá, hogy hogy szólt előzőleg! Ezt borítékolom, de még ha azt is mondod, hogy de, akkor sem bizonyíthatóan!
Csak egy módszerrel bizonyíthatod a különbséget: Azonnali átváltással
Megvalósítás:
1: Egy dual monoblokk végfok esetén egyik végfok-oldal-csatorna változtatása, és összehasonlítása a másik oldallal,
2: Egy ETALON készülék kijelölése, és azzal való összehasonlítás.
Egy jófajta kapcsolóval ugyanarra a hangfalra , vagy hangfalpárra /igaz MONO lesz, de ez itt nem számít/ kapcsolod a két oldalt felváltva, és hallgatod a különbségeket, majd változtatsz, és ismét...
Vagy, ha ragaszkodsz a sztereo-hoz, akkor jön az ETALON erősítővel való összehasonlítás, majd változtatás mindkét csatornán, és előlről az egész...
Csak kicsatolókondi csere-összehasonlítás egyszerűbb, mert egy kapcsoló (akár kétáramkörös, és megvan mindkét oldal), és két-két kicsatolókondi, csak kapcsolgatás, és hallod a különbséget, és nem utolsó sorban, más is hallja, és el is hiszi!

Nos, ennyit egy UFO-k is biztos vannak szkeptikus Matyi félétől!


Bizonyítás van még a matematikában is, hát tedd te is, én leírtam hozzá a feltételeket!
Bízom benned, és a füledben!
(#) EcoPityu válasza Gery78 hozzászólására (») Máj 24, 2011
Szia!
Arra gondoltál már, hogy OK-OK, hogy van egy űberhálytekk hosszabbítód, de mi van, ha a suliban a falban 1,5-ös "alamónium" kábelek zsánelnek?
Akkor aztán adtál a Sz..-nak egy pofont!
Vagy akksiról üzemelő színuszos széjjelszűrt INVERTERT is hozol hozzá?
Következő: »»   10 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem