Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
Lapozás: OK   62 / 62
(#) Karesz 50 hozzászólása Ápr 16, 2019 /
 
Találtam két szkóp fotót egy pesti hálózati (szinuszról) és ugyanitt, a tápegységemből kijövő 230V-ról.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2019
(#) synergy válasza Karesz 50 hozzászólására (») Ápr 16, 2019 /
 
Szia Karesz,

szép jelalak. Egyszer szívesen kipróbálnám egy "monstre" tesztre.
Több teljesítményben is gyártod? Van honlap, ahol megnézhetem?
(#) Karesz 50 válasza synergy hozzászólására (») Ápr 16, 2019 /
 
Szia Zoli!
Ez az egyetlen modell lefedi a teljes típusválasztékot 500 W-ot tud tartósan, ez bőven elég otthoni zenehallgatáshoz. 2x120 W-nál még nem kapcsol le a túláram védelme. Honlap nincs. A tesztet megbeszélhetjük.
(#) Rahed Lee válasza synergy hozzászólására (») Sze, 8:39 /
 
Én most nem variáltam, fixre lekötöttem forrásoldalon. Most egyenlőre nem mókoltam többet vele, valószínűleg nem ez a dugózás lesz a végleges. Benéztem az otthoni raktárkészletet, azt hittem van még egy garnitúra aranyozott Z banán dugóm, de nem volt elég, így a régi kábelről forrasztottam le, de azok csak sima réz Z banánok. Azt hiszem, hogy ez a kábel megérdemel valami jobbat is. Baromi jó hangú cucc.

De ilyen keservesen szerelhető kábellel még nem találkoztam eddig. Most már értem, hogy a hazai importőr, miért kér el 25 ezer Ft-ot egy szerelésért. A szigeteléseit egyszerűen alig lehet snitcerrel is átvágni. Ez a Hulliflex anyag valami nagyon fura dolog. Nagyon rugalmas, puha, mégis alig lehet hagyományos eszközökkel csupaszolni. A végén úgy sikerült, hogy elcsentem a feleségem féltve őrzött manikűr ollóját, azt a szigetelés alá dugva sikerült apró nyiszatolásokkal hosszában felvágni, majd körbe. Noná, hogy lebuktam. Éppen a munka dandárjában voltam, amikor hazaért. Próbáltam meggyőztni, hogy egy nemes cél érdekében volt szükség ekkora áldozatot hozni. De ő csak annyit látott, hogy egy vastag kábelt nyiszálok a kisollójával.

A sima blankoló fogó is csak tépte a vezetők szigeteléseit. Azok is valami többrétegű anyagok, van egy fekete belső rétege is. A vezetők olyan ötvözetből vannak, hogy azok is igen furán viselkednek. Összecsavartam, de ha nem fogtam össze a végét, visszatekeredtek mint az emlékező fémek. Forrasztani is nehéz. Annyira vezetik a hőt, hogy a legcombosabb pákaheggyel sikerült végül megforrasztani. A végeredmény jó lett, de régen szenvedtem ennyit. De megérte a görcsölést
A hozzászólás módosítva: Sze, 8:41
(#) mek-elek válasza Rahed Lee hozzászólására (») Sze, 10:52 /
 
Én is megszenvedtem a 2mm-es tömör, ezüstözött rezemmel, meg banándugóra kellett váltani, mert más nem tudta megtartani.
Az Asszonykádat meg társtulajdonosként be kellene venni e vállalkozásodba egy kis desszertel kényeztetve legalább, hátha értékelné a projektedet.
Amikor az OCC silver kábelkémet boncoltam, én is eltűnődtem, hogy ezen a szinten mindent mennyire komolyan vesznek. Komoly bélésanyagokkal igyekeznek tartani a kábelerek pozicióit, pedig azok vékonyak, és flexik voltak.
Arra nekem a Kácsáék felhívták a figyelmemet, hogy ezek némileg iránykábelek és legalább 200 óra a bejáródási idejük (én is ezt tapasztaltam). Bár ennek akkor van jelentősége, ha leveszi az ember a köpenyt. Jobb híján én ezüsttartalmú cinnel forrasztottam, bár hallottam aranytartal-múról is.
Tapasztalataim szerint a bejáratot kábelre is vonatkozik az iránypozíció.
No meg a régi vitás dolog, a forrasztás bejáródása is pár óra. Amikor ez kiderült számomra, elmentem otthonról és amikor hazaértem és a tesztanyagra fordultam, csodálkoztam meg a dolgot, de sajnos az eltelt időt nem jegyeztem le.
Azonban ez nem az általános építési kategória, mert ott talán fel sem tűnik a változás.
(#) mek-elek hozzászólása Sze, 11:17 /
 
Hogy csipetnyit visszatérjek az ES9038q2m DAC-ra,
Tegnap, lehetőségeim beszűkülése miatt jobb híján, kipróbáltam hangfalon a derék eszközt.
Nem okozott csalódást, inkább meglepetést. Így még nem hallottam a hangfalaimat.
Eddig is elég szelektív volt a KT VF4-vel, de most olyan plasztikus tere lett, amire csak titkon számítottam. Mikor a család pihenőre tért, a hálózati zavarokkal együtt, már csak az önuralom sanyargatott a hangaerő kapcsán. Hordozó függetlenül, csak a felvétel szabott határt az élménynek.
Persze, hogy kihagytam a helységakusztikát. A fejemmel megkeresve az adódó legjobb pozíciót,
megtapasztaltam, hogy mit sikerült csinálni. A hangosság változtatásával sem távolodott el a hangzás túlzóan (a V6 cassic miatt), ami jó hatással volt a viszonylag halk üzemmódban. Ugyanakkor tágas, levegős, szelektív tér adódott, ami által minden hang térben pozícionált volt. Hangfalas üzemmódban ennyi részletet nem hallottam, ilyen kis szinten a rendszeremen.

Csak ajánlani tudom ezt a kis eszközt, de azért munka van vele.
Még nem tartok a végénél, de a digitális tápolás, már külön van (ezt még folytatom), az analóg rész, a gyári lebontva, duál monó szimmetrikus egység KT szerinti, Burson V6 csassic-al (ennek is szeretném egy javított változatát megépíteni).
(#) synergy válasza Karesz 50 hozzászólására (») Sze, 12:34 /
 
előre is köszönöm a lehetőséget. Szabaddá kell tennem magamat még előtte, mert egy ilyen tesztet nem illik elkapkodni.
(#) synergy válasza Rahed Lee hozzászólására (») Sze, 12:40 /
 
Igen, lehet vele szenvedni rendesen, de ha magadnak csinálod, akkor biztos lehetsz a végeredményben, és még spórolsz is, ha jól látom, nem is keveset.
Ehhez azért nem árt egy kis forrasztási gyakorlat.
Jól láttam, hogy ebben a hybrid kábelben is használnak karbon vezetőt is? Azt hogy kötötted be?
Kellemes zenehallgatást hozzá!
(#) Rahed Lee válasza synergy hozzászólására (») Csü, 21:51 /
 
Van némi praxisom a forrasztás terén, van egy rendes programozható, ipari Ersa digitális forrasztóállomásom, tehát a forrasztás nem okozott különösebb gondot, csak a szokásosnál lassabban vette fel a hőt a speciális vezető ötvözet.

A karbon vezetővel való megfelelő eljáráson én is gondolkoztam, de mivel nagyon egybe van gyógyítva a vezető szigetelésével, annak a béléseként működik, gyakorlatilag nem tudtam külön választani. Ezért azt lecsupaszoltam a szigeteléssel együtt. Mivel vezető a karbon is, a galvanikus kapcsolat megvan a fém sodrattal, ezért azt hagytam ahogy van és csak a lecsupaszolt 8-10 mm-es fémsodratot forrasztottam.

Sokat kutakodtam, de nem találtam semmi mankót a neten az Inspiration DIY szerelésével kapcsolatban. Így kénytelen voltam saját fejem után menni. De ha valaki tud valami hiteles leírást erről, azt hálásan megköszönném. Írtam a van den Hul-nak is, de nem méltattak válaszra.
(#) Rahed Lee válasza synergy hozzászólására (») Csü, 22:28 /
 
Benyelte a módosításba írt szöveget a fórummotor, így újra nekifutok

Szóval annyit akartam még hozzátenni, hogy az előbb sikerült felkutatnom az asztal alatt egy elejtett szigetelés darabkát és alávetettem egy alaposabb vizsgálatnak. A fekete bélést nem lehetett kihúzni belőle, így óvatosan felboncoltam és sikerült kiszednem. Látványra és tapintásra semmi köze a hagyományos karbonszálhoz, szövethez, azt ismerem, mert dolgozom karbon kompozittal. Ez olyan, mint egy hétköznapi szigetelés, vagy egy vékony zsugorcső. Rugalmas, lágy, műanyagszerű anyag. De ez lehet a karbon, mert először szakadásjelzővel mértem ki és vezet. Utána megmértem az ellenállását is. Ennek a kb. 8 mm-es darabnak a két végére böktem a mérőkábel hegyét így mértem majdnem 1 kohm-ot. Nagyon érdekes egy anyag.
Következő: »»   62 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu