Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
A kovetkezo problemahoz kernem a segitsegeteket: Paralel portrol vezereltunk robotot. En foglalkoztam az elektronikai reszevel, a baratom pedik programozta a 25 pines portot. Most viszont eladta a regi laptopjat, es ujat vett. Azon nincs paralel kimenet, ezert USB-re csatlakoztathato paralel portot probaltunk alkalmazni. ezek az atalakitok mindig csak 36-pinesek, de nem is ez a baj, hanem az hogy azt mar nem tudjuk programozni. Valamiert az eredeti programmal nem mukodik, viszont minden labarol jon feszultseg. Hogy tudnank a delphiben irt programot ismet alkalmazni ezen az atalakiton?
A gép továbbra is LPT1-ként látja, és csak a címe változott, vagy már eleve USB-s LPT-nek listázza? A második esetben driver-t kell szerezni vagy írni, az első esetben van némi remény.
Szia. Az XP az ugy ismerte fel, mint ''USB nyomtatokabel'' ezekszerint kell hozza valamifele driver?
Közben letöltöttem az adatlapját, ott azt írja, hogy USB Bridge-ként jelenik meg majd a rendszerben, ez gáz.
Driver kell hozzá, de nem az, amit a gyártó adott vele. Egy olyanra volna szükség, ami a te programod LPT-s utasításait lefordítja az USB-eszköz számára érthető formátumra. De még akkor sincs garancia arra, hogy pl. bitenként eléred a kimeneti vonalakat, mert ha az egész kábelt nyomtatáshoz találták ki, akkor a benne lévő chip talán nem is tartalmaz olyan kódot, ami bitszintű manipulációt tenne lehetővé.
Ha az altalad javasolt driver nem mukodne, akkor mit ajanlasz? Tanuljunk USB-t programozni? vagy COM-ot
Lehetne USB-programozást is tanulni (előbb-utóbb muszáj lesz, amilyen ütemben lehagynak minden rendes portot a gépekről, sajnos), de ezt én egyelőre hanyagolnám.
Építeni vagy venni kéne egy olyan USB-RS232 átalakítót, ami az oprendszernek egy új soros portként jelenik meg. A kimenetére rátennék egy kontrolleres áramkört, LPT kimenettel, a robothoz. Végül felprogiznám a kontrollert, illetve átírnám a delphi kódot úgy, hogy parancsok és adatok mennének az átalakítón keresztül a kontrollerhez, ami a parancs alapján kivezérelné a "virtuális" LPT-t, vagy éppen visszaadná a bemeneti jelek szintjét, stb.
Koszi, mar nem elosszor segitesz. Kiprobalom a javaslataidat, aztan meglatjuk. Kosz megegyszer.
Szívesen, és köszi a pontot. Ha elakadsz valahol, írhatsz privátban is, amire tudok, válaszolok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |