Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » U-191-es USB parallel átalakitó
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Szilvo hozzászólása Feb 20, 2008 /

Sziasztok
A kovetkezo problemahoz kernem a segitsegeteket:
Paralel portrol vezereltunk robotot. En foglalkoztam az elektronikai reszevel, a baratom pedik programozta a 25 pines portot. Most viszont eladta a regi laptopjat, es ujat vett. Azon nincs paralel kimenet, ezert USB-re csatlakoztathato paralel portot probaltunk alkalmazni. ezek az atalakitok mindig csak 36-pinesek, de nem is ez a baj, hanem az hogy azt mar nem tudjuk programozni. Valamiert az eredeti programmal nem mukodik, viszont minden labarol jon feszultseg. Hogy tudnank a delphiben irt programot ismet alkalmazni ezen az atalakiton?
(#) kobold válasza Szilvo hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

A gép továbbra is LPT1-ként látja, és csak a címe változott, vagy már eleve USB-s LPT-nek listázza? A második esetben driver-t kell szerezni vagy írni, az első esetben van némi remény.

Szia. Az XP az ugy ismerte fel, mint ''USB nyomtatokabel'' ezekszerint kell hozza valamifele driver?
(#) kobold válasza Szilvo hozzászólására (») Feb 20, 2008 / 4

Közben letöltöttem az adatlapját, ott azt írja, hogy USB Bridge-ként jelenik meg majd a rendszerben, ez gáz.
Driver kell hozzá, de nem az, amit a gyártó adott vele. Egy olyanra volna szükség, ami a te programod LPT-s utasításait lefordítja az USB-eszköz számára érthető formátumra. De még akkor sincs garancia arra, hogy pl. bitenként eléred a kimeneti vonalakat, mert ha az egész kábelt nyomtatáshoz találták ki, akkor a benne lévő chip talán nem is tartalmaz olyan kódot, ami bitszintű manipulációt tenne lehetővé.

Ha az altalad javasolt driver nem mukodne, akkor mit ajanlasz? Tanuljunk USB-t programozni? vagy COM-ot

Melyik egyszerubb? Szerinted
(#) kobold válasza Szilvo hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Lehetne USB-programozást is tanulni (előbb-utóbb muszáj lesz, amilyen ütemben lehagynak minden rendes portot a gépekről, sajnos), de ezt én egyelőre hanyagolnám.
Építeni vagy venni kéne egy olyan USB-RS232 átalakítót, ami az oprendszernek egy új soros portként jelenik meg. A kimenetére rátennék egy kontrolleres áramkört, LPT kimenettel, a robothoz. Végül felprogiznám a kontrollert, illetve átírnám a delphi kódot úgy, hogy parancsok és adatok mennének az átalakítón keresztül a kontrollerhez, ami a parancs alapján kivezérelné a "virtuális" LPT-t, vagy éppen visszaadná a bemeneti jelek szintjét, stb.
(#) Szilvo hozzászólása Feb 21, 2008 /

Koszi, mar nem elosszor segitesz. Kiprobalom a javaslataidat, aztan meglatjuk. Kosz megegyszer.
(#) kobold válasza Szilvo hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Szívesen, és köszi a pontot. Ha elakadsz valahol, írhatsz privátban is, amire tudok, válaszolok.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem