Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ülésfűtés kapcsoló javítása
 
Témaindító: Lazac85, idő: Dec 26, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Bakman válasza weend hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Az eredeti kérdésben eleve sok féreértés van. Termisztor nem kapcsol le 60 °C környékén. Ekkora hőmérsékleten már egyébként is mindegy, addigra az utas/sofőr kiszállt az autóból füstölgő hátsóval.

Úgy tűnik, hogy a kérdező sem tudja, hogy tulajdonképpen mi is kell neki. Az a baj, hogy az NTC-kből eleve kismillió típust gyártanak. Konkrétan azt sem tudom, hogy az autókban hogyan van szabályozva/vezérelve az ülésfűtés.

Nem tartom kizártnak, hogy a gyári alkatrész sem kerülne sokba.
(#) Joe_001 válasza apms hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Az alfámban 28°C visszakapcsolós klixon van.
Bakmannak igaza van 40°C nél már kész a ham and eggs, és kiugornék az ülésből.
(#) apms hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Kedves Bakman!

Jól látod a dolgot nem igazán tudom mire van szükségem.Ez viszont abból adódik hogy az alkatrészen nincs semmi jelzés.Elmentem egy elektronikai boltba, megmutattam az eladónak mit szeretnék, mihez kell, aki azt mondta hogy keressek valami számot hozzá.Na bumm.Több fórumot is végigböngésztem, van ahol azt mondják ntc-s kell hozzá, máshol ptc-t mondanak.Igazatok lehet abban is hogy kissé magasra kalkuláltam a 60C-t.

Nagyon szívesen megvenném hozzá a gyári alkatrészt is, ha tudnám hogy hol árulják és milyen néven.Na mindegy, köszönöm szépen hogy próbáltatok segíteni!
(#) Bakman válasza apms hozzászólására (») Dec 3, 2017 /
 
Cipőt a cipőboltból, autóalkatrészt az autóalkatrészeket forgalmazó boltból. Többször voltam már az autó forgalmi engedélyével ilyen boltban, mindig jó alkatrészeket adtak, kivéve egyszer, viszont visszavásárolták és adtak helyette jót.
(#) bivalyod hozzászólása Jan 7, 2018 /
 
Sziasztok, új vagyok itt és ülés fűtés kapcsoló gondom van, több üzletet külföldi oldalakat at böngésztem már, Google kiosztásra került és nem találok ilyen kapcsolót, sajnos megadta magát, néha kapcsol csak nagyon néha és még el is tört már, valaki tudna esetleg segíteni honnan tudnék ilyet beszerezni? (nem gyári kapcsoló) Ansor brevet kapcsoló ez rá van írva és félig kopott számsor
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2018
(#) patrick97 válasza bivalyod hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Hali!

Igaz nem tudom ki gyártotta a járgányod, de hátha itt a felsorolt márkák között meglesz, onnantól meg eljutsz a gyári cikkszámig, csak keresni kell....
https://partsouq.com/es/catalog/genuine
Úgy tudom az ülésfűtésnél magában a fűtőpanelban van benne a "kapcsoló".
Képen látszik hogy hol....
(#) bivalyod válasza patrick97 hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Szia, mazda 323_f 2002 1.6 benzin, de pont ezért írtam hogy nem gyári a kapcsoló sajnos. Amit lefotoztam nekem pont ugyan olyan kell, 3 állású kapcsoló.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2018
(#) patrick97 válasza bivalyod hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Hali! Megnéztem aliexpressen,ebayon, mint "Seat heater switch" de olyat mint a tied még nem találtam, mindenesetre a somogyiban van ilyen, mármint nem tudom hogy a piktogramm is ilyen, hasonló az van, 5 érintkezővel, csak lehet hogy az a villanyablak kapcsolója.... meg kéne nézni...
Ha nincs akkor célszerű lenne megjavítani a kapcsolót, széjjel kell szedni, de ne a hidegben, tedd a radiátor közelébe néhány órára, aztán próbáld meg szét szedni, csak vigyázz mert ami benne van ne hulljon széjjel. lehet hogy csak meg kell pucolni az érintkezőket, vagy ha törött ,de javítható akkor a pillanatragasztó a barátod.
(#) bivalyod hozzászólása Jan 7, 2018 /
 
Alit meg a hasonlókat mind végig néztem minden lehetséges kifejezéssel, ablak emelő kapcsolót találtam én is ilyet. Csak az nekem nem jó, szetszedni meg pont nem akarnám mert szét hullik, bár igyekszem működik, a teteje tört el az talán pillanat ragasztót jó lenne.
(#) palj hozzászólása Jan 8, 2018 /
 
APMS-nek:
Én megnéztem két gyári ülésfűtést (az egyik motoros is) cca 40C fokig fűtenek, de nincs bennük hőfok kapcsoló.
Úgy van méretezve valószínűleg a fűtőtest, hogy kb eddig melegedjen.
Hozzáteszem, hogy ez a hőmérséklet szobahőmérsékleten lett mérve (20C), tehát egy autóban -10C-nál nem éri el a 35C-sem -esetleg.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
(#) kaqkk válasza palj hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
A fűtőbetét anyagában van a titok, PTC ahogy melegszik nő az ellenállása ezért 35 fok környezetében beáll az egyensúly.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem