Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Üreg detektor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Nongelous hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Üdv, egy érdekes témába futottam ma bele: van egy fémkeresős ismerős aki mesélt egy igencsak érdekes műszerről: olyan kütyü, ami hasonlít egy fémkeresőre, de van egy függőlegesen elhelyezett tekercse is...
Elmondása szerint a földben lévő üregek kimutatására alkalmas; megfogott a dolog! Diplomamunkának se lenne utolsó, nem? Potom 30 percet töltöttem google-n kereséssel, de semmi használhatót nem találtam!

Ha bárkinek van ötlete a működéséről vagy van valami infója... Szóval hálás lennék érte!
(#) Nongelous válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
TM808as megfelel a leírásnak... Köszi!
Szóval mélykereső detektor a megnevezése...
(#) Nongelous hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Mostmár én is találtam valamit...
Cs9000hpx Ki kéne deríteni a működést is és máris lehet után építeni! Biztos vagyok benne, érdekes dolgokat lehetne vele találni, bár nem kalóz kincsre hajazok...
(#) b-max válasza Nongelous hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Ez nem üregdetektor, hanem fémkereső.
Olyan elven lehet vele üreget keresni, hogy valamennyire minden fémkereső jelzi a talaj ferromágnesességét, ki is kell egyenliteni őket minden talajra. Nyilvánvaló, ha van valami nagyobb üreg, ott másmilyen lesz a ferromágnesesség, igy ott jelez a dekó.
De ez inkább elméleti dolog, a valóságban kicsit másképp működik.
A valóságban létezik olyen cucc amit keresel, de gyk. nem elterjedt, elég bonyolult használni, és nem biztos, hogy jól működik. A fémkeresősök forumán volt róla szó.
A rendőrségen is van állitólag, és amit láttam, az amcsik is használtak ilyet Irakban műkincsfosztog... izé, elhunyt katonák felkutatásásra, de az ilyen képernyős nyavalya volt.

ilyen.
(#) Nongelous válasza b-max hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Végül is az árammérő is egy feszültségmérő... uh. ez a fémkereső is lehet üregdetektor ilyen alapon... szóval ilyen célra kéne kihegyezni valami kapcsolást! Átnézem a fémkeresős fórumokat, aztán meglátjuk, hogy mit találok! Egyébként lehet rá igény, érdekel valakit rajtam kívül?
(#) b-max válasza Nongelous hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
azt hiszem, földradar amire te gondolsz, keress igy.
De a legkomolyabb magyarországi fémkereső fejlesztő (C. Feri ) egyszer megnézett egy 8 millió forintos földradart (e körül mennek) és állitása szerint nettó átb---ás, gyakorlatilag kamu az egész.
És igen :
Ez nem fűnyiró Link
(#) vilmosd válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Idézet:
„az űrhajóknak se adják ki a leírását”
De ha erdekel van egy kozel 700 oldalas kezelesi utasitasom a Shuttle-hez. Sok-sok abraval.
(#) Nongelous válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Minden infót elfogadok, ha időm engedi át fogom nyálazni! Biztos, hogy lesz benne olyan adat, ami segíthet kideríteni a működési elvet! So, várom a leírást!
(#) vilmosd válasza Nongelous hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Bocs de en zoli^3-nak irtam, es a leiras egy ursiklorol szol, nem femkeresokrol. De ha erdekel, akkor felteszem egy tarhelyre.
(#) laza hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
A probléma, a fémek akusztikus vizsgálatához hasonlít a legjobban. A szaki aki ezt végzi a radiológus. A másik a nőgyógyász a harmadik a lokátorkezelő. Rádiótechnikában is írtak régebben egy ultrahangos berendezésről, aminek az alapelve a lényeg. Akár rádióhullámokról, akár hangról van szó, terjedése közben minden határrétegről keletkezik reflexió, azaz visszaverődés. A szaki egy oszcilloszkóp képernyőjén megjelenített "léckerítésből" megmondja hogy milyen anyagok rétegzőgnek pl. a vonatkerékben, és hogy van-e benne repedés vagy zárvány. A nőgyógyász már komoly alakfelismerő szoftver feldolgozása utáni képet lát, a készülék fejlettségi fokától függő részletességgel. A hangyák háborújától a gyermek pofijának élethű megjelenítéséig. A lokátor első kezelője pedig a sorkatonai szolgálatának vége felé, már két cigaretta, és sűrű köpködés között be tudta állítani a felderítő lokátor antennaszerelvényét és üzemmódjait úgy, hogy az állócélok álljanak, a légköri zavarok és esőfelhő ne. A vadász meg ne a szegedi gyorsra röppenjen föl
Szóval megfelelő szakértelemmel megspórolható a csicsás elektronika! Nem kell egyből pic dsp-t csinálni. Az elméleti ismerkedés, és alapfogalmak tisztázása után elkészülhet a kincskereső, valószínűleg nem túl bonyolult módon.
(#) laza hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
Induljunk ki pl. abból, hogy a fül olyan érzékeny szerv, ami kis gyakorlással érzékenyebbé fejleszthető mint a legérzékenyebb műszerek. Gondolok itt az anyós füle mellett a hifi erősítők teszjeire. Ha a kívánt tartományú reflexiókat hangfrekis sávba alakítanánk, egy jó fejhallgatón egész biztosan meg lehetne tanulni a viselkedését. Gyakorolni egy pincén vagy csatorna aknánál stb. és megtanulni hogy hogyan reagál.
(#) emmzolee válasza laza hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Bocsánat. Sok gyakorlással nem a füledet teszed érzékenyebbé, hanem az agyadat fejleszted. Hifi tesztelésnél azt tanulod meg, hogy minden nüansznak hogy kell megszólalnia. A többiben valószínű igazad van. Gyakorlat teszi a mestert.
(#) Nongelous válasza laza hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 

Remek előadás! Élvezet volt olvasni!!!

Olvasgatok a témában, meg megtanulom az alapokat, aztán biztos hogy először valami egyszerű dologgal fogok kirukkolni, ha nem előz meg valaki véletlenül
(#) laza hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Én valószínűleg vagy alacsonyfrekvenciás rádióhullámokkal vagy ultrahanggal próbálkoznék. Az ultrahang azért problémás, mert jó mechanika kapcsolatban kellene lenni a gerjesztést és detektálást végző szerelvénynek a föddel. A halradarnál vagy a tengeralattjáró szonárjánál ez ugye helyből adott. Ez szerintem szárazföldi keresésre nemigen alkalmas. A rádióhullámok pedig nagyrészt elnyelődnek a különböző nedvességű és összetételű talajban. Szóval a fémkeresők alacsonyfrekvenciás megoldásait kellene a TDR(time domain reflection) mérési elvvel kombinálni. Vagyis impulzusok és válaszok...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem