Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   292 / 444
(#) ktamas66 válasza tiva77 hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Ha jól emlékszem ezekhez 5,5mm/1,7mm csati kell. Bővebben: Link
(#) tiva77 válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Igen ez jó lenne csak a hossza miatt nem tudom jó lenne e mert az eredeti az 12,5mm hosszú ez pedig 9,5mm. Nem tudom számít e az a 3mm.
(#) tiva77 hozzászólása Máj 10, 2015 /

Közben találtam komplett kábelt.

http://www.laptoptolto.eu/tolto_dc_kabel/lc_laptop_tolto_dc_kabel_5...zo_90w

Igaz a szállítási költség majdnem annyi mint a kábel ára de nincs mit tenni ha kell hát kell. A magyarországi csomagküldések díjszabását inkább itt nem minősítem....
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2015
(#) soundst hozzászólása Máj 10, 2015 /

Sziasztok,

egy 12 voltos tápegységbe keresek egy MOSFET-et: HFS8N60S, vagy esetleg egy őt kiváltó másikat.
Hol lehetne beszerezni?

Segítségetek előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza soundst hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Szia!
Ez a típus jó lesz helyette.
(#) Gabó válasza tiva77 hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Én az ilyenekről szépen lepucolom a műanyagot, visszaforrasztom a vezetékeket, azt zsugorcsővel szépen leszigetelem.
(#) flyingdoctor hozzászólása Máj 10, 2015 /

Sziasztok, 5.25 mm-es sztereó jack dugót keresnék. Kérlek, írjatok, ha tudtok eladót valahol.

Köszönöm:
L.
(#) mateakos hozzászólása Máj 11, 2015 /

Sziasztok.

Hol szerezhető be Debrecenben, sötétített vörös plexi? Egy 8,5x20 cm-es darabra lenne szükségem vörös LED kijelző elé kontrasztnövelés céljából. Megfelel az is, ha csak sötétített, de nem vörös és nem feltétlenül plexi. A lényeg, hogy könnyen megmunkálható (vágható, fúrható) legyen és ellássa az említett feladatot.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Massawa válasza flyingdoctor hozzászólására (») Máj 11, 2015 /

Mérd meg ujra, 6,25 mm-st kapsz minden jobb elektronikai cikkeket árulo boltban. A vékonyabb régebben a telefonközpontokban, studiokban volt használatos, igy nem egyszerü már a beszerzésük, többnyire csak külföldi források vannak és nem olcsok.
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Máj 11, 2015 / 1

Illetve egész pontosan 6,35 mm, ugyanis colos méret 1/4" = 25,4/4 = 6,35 mm.
Még abból az időből származik, mikor még a hüvelyk volt az általánosabb mértékegység.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2015
(#) flyingdoctor válasza Massawa hozzászólására (») Máj 11, 2015 /

Köszönöm a válaszodat. Ez a cucc egy headset része. Két dugója van, a másik valóban 6.3-as.
Az a fura, hogy a gyártó ezrével nyomja ki ezeket a headsetteket, cseredugó meg nincs hozzájuk....
Üdv.:
Laci
(#) teglascs hozzászólása Máj 12, 2015 /

Sziasztok,
szeretném a tabletem töltőzsinórját meghosszabbítani, pontosabban az lenne a kérdésem, hogy a lehet-e gyári hosszabbítót vagy annak készítéséhez szükséges apa-anya csatlakozókat kapni, amelynél az átmérő 2,5 mm?
(#) nedudgi válasza teglascs hozzászólására (») Máj 12, 2015 / 1

Ha csak két eres a tápkábel, akkor sima DC csatlakozópárost használj. Az eredeti kábel elvágása a legjobb megoldás(ha nem tévesztesz polaritást), és akkor csak egy hosszabbító kábelt kell gyártani.
Apa, anya.
(#) Massawa válasza flyingdoctor hozzászólására (») Máj 12, 2015 /

Ha ez valoban igy van, akkor annak biztosan van valamilyek komoly oka van ( pl. a csatlakoztatott cucc impedanciája, tápellátása, vagy kizárolagossága stb.).
Senki nem hülye, hogy a filléres standard 1/4 collos ( kösz a javitást, elirtam a 3-st) dugot egy exotikus méretre cserélje ( és azt tömegben gyártassa)..
Ilyen dugot meg valoban nem lesz egyszerü beszerezni. ( milyen gyártmány ez a headset?)
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
(#) flyingdoctor válasza Massawa hozzászólására (») Máj 12, 2015 /

Szia, gyakorlatilag az összes kétcsatlakozós pilóta headset ( Sennheiser, David Clark, Bose, stb.) ilyen. Ők valamennyien ismert, nagy cégek, több száz különböző típussal.
A cél egyszerű: ne dugd a mikrofoncsatlakozót a hangszóró aljzatába!
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015

Gondoltam, hogy repülögépbe valo. Ott minden alkatrészt engedélyeztetni kell, ezért nincs közforgalomban. Ilyen dugot csak az erre kijelölt cégek kaphatnak.
Sokáig még az utasok fejhallgatoihoz is különleges dupladugot használtak ( ez sem volt kaphato kb. 2004-ig, amikor feloldották a tilalmat).
(#) flyingdoctor hozzászólása Máj 12, 2015 /

http://www.amazon.co.uk/XLR-Male-5-25mm-Jack-Stereo/dp/B002YK69UY

Ilyen cuccot nem láttam repülőn, mégis a keresett alkatrészből áll. Magyarul semmi köze a repüléshez és sok köze van a colos méretrendszerhez. Vannak honfitársaink amerikai kapcsolatokkal. Ők fillérekért hozzájutnak az 5.25-ös dugóhoz és aranyáron építik be a megfelelő helyre, pl. egy megrongálódott fejhallgatóba.

Tévedsz, ha a coll rendszerre gondolsz a 1/4 collos dugo is ugyanilyen rendszerben van, mégis minden sarkon kaphato. Az 5,25mm az 1/5 coll, ami eléggé került méret collos világban (ök szeretik az egyszerü sorozatokat 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32 stb. Egy ilyen sorozatba nem illik az 1/5-d. )
Igy, ha mégsem repülöbe valo, akkor valaki nagy pénzt csinál az ilyen dugokkal. Milyen berendezésbe kellene neked ( ha már mégsem pilota headset)
(#) qvasz2 hozzászólása Máj 12, 2015 /

Üdv! Ehhez hasonló foglalatot keresek, de E14 -est! Tud valaki ilyet?
köszi
Bővebben: Link
(#) rolie válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 12, 2015 /

Szia! Nem tudom az esztétika mennyire számít, de van ugyanott adapter.
(#) flyingdoctor válasza Massawa hozzászólására (») Máj 12, 2015 /

Nos, ahogy mondtam: repülőben szeretném használni, egy David Clark headset-hez.
(#) Massawa válasza flyingdoctor hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Angol cimet tudtam volna én is adni ( Canford audio), de azt gondolom tudod, hogy engedélyeztetned kell majd az igy modifikált headsetet.
(#) teglascs válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Szia, persze, sima két eres a vezeték, kis dugasztáp, 5V 2A. A tápkábelt nem vágnám el, inkább gyártok egy két méteres kis hosszabbítót (így rá fogom majd tudni dugni a töltőre a tabletet, amikor az étkezőasztalon használom (a konnektor -természetesen- a falon van ).
Köszönöm!
(#) nedudgi válasza teglascs hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Az nem egyértelmű nekem, hogy az eredeti tablet csatlakozó 2,5mm mérete külső méret, vagy a belső tüske mérete?

A külső, azt tudtam megmérni a legkönnyebben, tolómérővel. Ez a hengeres rész külső mérete, azaz ennek megfelelő aljzat van a tabletben magában.

Talán. Ilyesmihez lengő anya nem nagyon elérhető.
Ennél a csatlakozótípusnál azonos külső mérethez több belső méret lehetséges. Ezt olyan boltban érdemes megnézni, ahol bele tudod próbálni.

Értem, köszi. Akkor lehet, hogy mégis ráveszem magam, és elvágom majd az eredeti kábelt.

Már nem azért, de egy 220-as hosszabbító nem kevesebb fejfájást okoz?

Én is ezen gondolkodom... Keresek/gyártok egyet valami vékony kábelből, hogy ne legyen se túl merev, se túl nagy, összetekerve. Köszönöm!
Következő: »»   292 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem