Fórum témák
» Több friss téma |
A REX c-100 szabályzóból kb.100db ment át a kezem alatt (kb.80-at építettem én be). 1db hibás volt eddig.
A következő kategória a Nivelco, kb. ugyanezt tudja, szinte ugyanez a programozása, az ára kb.ötszöröse a Rex-nek. Utána OMRON, ugyanaz, 10-12-szeres áron.
Sziasztok!
Autós fejegységhez előlapi csatlakozót (aminek levehető az előlapja és a fejegységbe lévő aljzat) hol lehet kapni esetleg mi a neve?
Az a készülék típusától függ. Nem szabványos.
Keresek nagy gombafejű piros nyomógombot, olyat ami alapból nyitott és nem beragadós: OFF-(ON) a jelölése ha jól tudom. Törpefeszültséget kapcsolna, minimális teljesítménnyel de úgy nézne ki jól ha olyan szép nagy feje lenne. (Olyan mint a vészleállítók)
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
Igen, a TME-nél néztem de elveszek az adatlapokban (csak a Siemensé 100 oldal fölött), és ott ugye a gomb meg a kapcsoló külön kapható és a kapcsolókat pl. meg se találtam hozzá.
Erre azt írja hogy csavarásra alaphelyzetbe állítható. Ez gondolom azt jelenti hogy csak akkor áll vissza - benyomás után - ha elforgatjuk. Nekem olyan kellene ami visszarugózik magától. Egy egyszerű nyomógomb, de ilyen nagy fejjel.
Esetleg egy kicsit áttervezed a mechanikát, mert kb az összes ilyen reteszelős, ami eddig szembejött
![]()
Nem filléres kategória, de kapható: Bővebben: Link. Van "vészkikapcsoló" változata, valószínűleg ez nem beragadó.
Ezt már én is megtaláltam, egy ilyen teljesen jó lenne csak kicsit sokalltam az árát.
#qvasz2: ezekkel az a bajom hogy a gombnak nincs elég útja amin mozog, és szinte belesimul a síkba a feje.
Akkor marad az, hogy veszel egy beragadós vészleállítót, és faragd meg, hogy ne tudjon beragadni. Azoknak nem is olyan húzós az ára.
Nagyszeben téri aldiban kaphatóak tárolószekrények, 3000 ft-ért. El is hoztam kettőt
![]() ![]()
Hali!
Villanypásztor kitet szeretnék vásárolni, de képtelen vagyok rá találni.
Üdv! Egy GPS javításához keresek ilyen USB MINI csatlakozót, de sajnos itthoni boltokban nem találtam! Találkozott már itthon ilyen csatlakozóval valaki, vagy tudja hol lehet beszerezni? A lényeg az, hogy ez a csati a nyák síkjába illeszkedik, a boltokban többnyire meg olyan kapható amit a nyákra rá kell helyezni, valamelyik oldalra, így beépítés után már nem illeszkedik a csatlakozó a dobozolás nyílására.
Vállalkozó kedvű szakembert (szakembereket) keresek detektor építéshez.
Autó központi zár és riasztó távirányítóját blokkoló készülékek felderítése és a működésük észlelése lenne a detektor feladata. A blokkoló eszközt gyakran használják az autókat kifosztó tolvajok, akik elsősorban a gyorsan elvihető értékeket igyekeznek eltulajdonítani. Jellemzően a csomagtartókat nézik meg, táskát, laptopot vagy más éppen ott található és vélhetően gyorsan elvihető értékeket visznek el. Sok esetben a károsult az autóhoz visszatérve nem is veszi észre, hogy az autójába bejutottak, akár csak órákkal később tűnik fel, amikor már más helyre érkezik. Ez a fajta blokkolás a tolvaj számára csak azért fontos, hogy az autó ne legyen zárva, a tulajdonos viszont - mivel olykor figyelmetlenek vagyunk - nem is sejti azt. Nem vagyok szakmabeli és amatőr sem sajnos, ezért olyan hozzáértőt keresek, aki építene ilyen detektort. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Nem a blokkolással van a baj hanem a távirányító által küldött kód másolásával. Az már nem olyan egyszerű, valahol van a neten egy lista azokról az autótípusokról amiké még igen.
Blokkolással találkoztam már, kiszálltam az autóból és mellette állva is hiába nyomkodtam a gombot, mert a központi zár nem zárt be. Csak velem rosszul jártak, mert sosem megyek el onnét amíg nem hallom a zárakat kattanni, így jobb híján bezártam kulccsal. Mire végeztem a dolgommal és visszamentem már működött a távirányítóm, gondolom megunták a dolgot és továbbálltak. ![]()
Van ilyen műszer a kereskedelemben, keress rá az "elektro-szmog"-mérő, detektáló eszközre.
Igen, pontosan erre céloztam. A blokkoló eszköz jelenlétét szeretném egy detektorral jelezni. Nem azért, hogy ne kelljen figyelni a zárak kattanására, inkább figyelemfelkeltés lenne a szerepe. Illetve nem lenne hátrány, ha meg lehetne határozni vele a jel forrásának helyét, úgy nagyjából.
A kód másolása már más tészta, itt az is vitatott és kétséges, hogy egyáltalán tudják-e másolni, és ez már nem a piti bűnözők asztala. Valamint ha egyáltalán meg tudják oldani a másolást, az több időt vesz igénybe például az "ugrókódos" riasztóknál. A blokkolással viszont másodpercek alatt tudnak egy autót kifosztani.
Rádiójel forrás detektor ígéretes lehet valóban.
Kérdés, hogy mennyire megbízható. Az ára nem sok, ha jó a szerkezet.
Köszönöm megnézem!
Amúgy nem az ára lenne a fontos, hanem a megbízhatósága inkább. Ha már egyszer használni szeretném.
Semmi értelme a detektornak..
Aki blokkolni akar az figyeli hogy te mikor nyomod meg a gombot, és akkor nyomja meg ő is a zavaró gombját (valószínű egy másik parkoló kocsiban ül vagy ott sétál mintha keresné a saját kocsiját). Úgyhogy csak 2-3s zavarás van, nem tudod bemérni. De azt meg tudod nézni hogy bezáródott-e a kocsid. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Szia Mindenki,
AD5222BRZ10 digit pótméter IC-t keresek, vagy ezzel egyenértékű más tipust. Csak UP/DOWN tipus jó, I2C sínes nem. Mindenféleképp hazai beszerzés érdekel, neten nem tudok rendelni. Ennyi kikötés mellett létezik megoldás?
Köszönöm, náluk tényleg van.
![]() A keresők miért nem találnak meg ilyen címeket? ![]()
Kedves Doky586.
Azt hiszem nem egészen érted mit akarok, csak részben. A 2-3 sec is jóval több amúgy, mint a távirányító jeladási ideje normál esetben. A keresett készülék 1s fölött kell, hogy jelezzen. Az autót persze megnézem. De ugye nem gondolod, hogy csak egyetlen alkalommal fogja használni a blokkolót a patkány, ha most nem csak az én autóm szempontjából nézzük a dolgot. A lényeg, hogy bemérhető a szemétláda, és ezáltal el lehet kapni. Ha meg el lehet kapni, akkor el lehet venni a kedvét a hasonló tevékenységek további gyakorlásától! Egyébként pedig a detektor akkor is fel tudja hívni a figyelmet az ilyen patkányok jelenlétére, így legalább meg van a lehetőség arra, hogy akár máshol parkolj, más egyebet is magaddal vigyél a kocsiból, vagy akármi más döntésre. Mert azt se felejtsd el, hogy a kód lopását is hasonló eszközzel próbálják meg, és ha ilyen irányú a tervük, akkor már autó lopás is lehet a cél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |