Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Védekezés hangyák ellen
 
Témaindító: pls, idő: Aug 9, 2020
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) pls hozzászólása Aug 9, 2020 /
 
A kameráktól jövő vezetékek földbe ásott padlófűtés csövön át jönnek be a házba és egy falra szerelt szekrényben kapcsolódnak az NVR-re. 4 évig nem volt vele semmi probléma, de tegnapelőtt az egyik kamera bedöglött. A szekrényt kinyitva nagy meglepetés ért, egy csomó vöröshangya szaladgált a szekrényben, és még több döglött is volt benne. Ami arra utal, hogy már régebben beköltözhettek. Nem sikerült megtalálnom, hogy hol jöttek be, mert mindenfelé szaladgáltak. Nem valószínű, hogy a 2 mm falvastagságú műanyag csövet átrágták volna.
Aggódom azon, hogy a villanyvezetékeket tartalmazó csöveken át szétterjednek a lakásban.

Ti mit tennétek? Ismer valaki ilyen helyzetre bevált módszert?
(#) bbalazs_ hozzászólása Aug 9, 2020 /
 
Gázolajban megáztatott rongy.. Nem szeretik a szagát, sokáig megmarad.
(#) ferci válasza pls hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Szia!
Nekem úgy rémlik, hogy szódabikarbóna is távoltartja őket.... egyszer az erkélyről mászkáltak befelé ilyen melegben, aztán egy vékony csík megtette a hatását.
(#) aranyef hozzászólása Aug 9, 2020 /
 
Insectidice 2000.
Kutya-macska webshop-okban kapni, bolhák és petéik ellen használom . Nem olyan olcsó mint a szódabikarbóna de annál hatásosabb.
Lakásban is használható .
(#) mikrodigit válasza pls hozzászólására (») Aug 9, 2020 / 1
 
Családi házban lakom és itt gyakran előfordulnak hangyák. Két anyagot ajánlok ellenük:
1. Piretrin - ez természetes anyag, növényből készült por, emberre ártalmatlan. Juttasd be a dobozba, ill. a csövekbe, hogy a hangyák lábára tapadjon.
2. Raid Kontakt Hangyairtó csalétek. Ez egy kerek fémdobozba zárt vegyi anyag. A dobozt ki kell lyukasztani, hogy a hangyák be tudjanak menni. Beteszed így a szekrénybe. Szeretik, elviszik a darabjait a bolyba és pár nap múlva elpusztul az egész társaság.
(#) pls válasza pls hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
Köszi a sok tanácsot.
Kiporszívóztam a kamera szekrényből mindet. Szányas hangyák is voltak köztük. A csövekből is megpróbáltam, valamennyi onnan is kijött, de ellenőrizni nem tudom, mennyi maradt benne. Pár nap múlva ismét volt néhány, de jóval kevesebb, azokat is kiporszívóztam. Harmadszorra már csak kettőt találtam, azóta nem tértek vissza. Ha újra visszajönnének, megveszem valamelyik vegyszert, amit tanácsoltatok. Még egyszer köszönöm a tanácsaitokat.
(#) antikzsolt hozzászólása Szept 8, 2020 /
 
NEOTOMASAN A tetvektől kezdve a lódarázsig mindent lelő a levegőből. Büdös mint a nyavalya 2 hétig ott marad ahová fújják. Állatgazdaságban használtam sokat. A teheneket mindig sebesre csípték a bogarak. 2-4 hét használat után már jelentősen csökkent a repülő bogarak mennyisége. Állatpatikába kapható 500-800ft/1 ampulla, 1 liter vízbe kell feloldani. Felhordás ecset permetezéssel.
(#) FIGIRI válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 8, 2020 /
 
Szervusz! Ez a mennyiség mekkora területre elég? Darazsak ellen használnám, fatárolóban.
(#) Joe_001 válasza pls hozzászólására (») Szept 8, 2020 /
 
Üdv!
Lehet kapni sok helyen OBI-tól az összes multiig , de mezőgazdasági boltban is olyan nagyon lapos hangyacsapdát, kb 60 mm .s 10 mm magas amelyikben olyan anyag van amit bevisznek a bolyba és az összes hangya megdöglik. Sokan gyártanak ilyet.
(#) antikzsolt válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 8, 2020 /
 
70-80 négyzetméterhez elég erős permettel elég. A házi kedvenc majdnem megszórt minket bolhákkal így mindent lefújtunk hogy ne legyen baj. A nyakörvét pont a hosszú hétvége előtt hagyta el. Mire megjött az új félő volt hogy már van a lakásban
(#) FIGIRI válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 8, 2020 /
 
Nagyszerű, köszönöm szépen, akkor ugy néz ki elég lesz kettőt venni, kétszei kezeléshez. Még egy kérdés... önvédelem mennyire szükséges?
(#) antikzsolt válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 9, 2020 /
 
Nem kellene belélegezni és alapos kézmosás kell ruházat külön mosni esetleg egy szemüveg. . A szaga miatt tudni fogod hogyha rád került.
2 ampulla 1-1 hét kihagyással. A második nem valószínű hogy kelleni fog.
Én permetező kannából szórtam ki. Ott egy kicsit nagyobb mennyiségben fogyott.
(#) Joe_001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 9, 2020 /
 
Milyen házi kedvencről van szó? Csüngőhasúról?
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2020
(#) antikzsolt válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 9, 2020 /
 
Macska. Malacka kint az ólban vagy a fagyasztóban tartózkodik.
(#) Joe_001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 10, 2020 /
 
Merthogy az kétféle bolha kétféle szájszervvel, más a bőr típusa. A kutya, macska testhőmérséklete is magasabb a bolhája az emberben fázik, nem sokáig marad meg. Bolhanyakörv elég.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2020
(#) antikzsolt válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 10, 2020 /
 
Igen ezt jól tudom. De ha más nincs megcsípi az embert is. A macsek kedvenc helyeit le szoktam fújni időnként hogy ott se legyenek. Volt idő mikor kihagytam és bizony elszaporodtak.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem