Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfok javítás
 
Témaindító: microfrost, idő: Feb 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 11
(#) zotya1983 válasza Katona Istvan hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Esetleg a relé is lehet bajos...A rossz oldalon pl megnőtt a pogácsák átmeneti ellenállása...
De mérni kell...Méghozzá nem keveset táptól indulj.
(#) Katona Istvan hozzászólása Jún 28, 2016 /
 
Tud valaki egy hozzáértő szerelőt Mátészalka környékén?
(#) attika hozzászólása Nov 12, 2016 /
 
Sziasztok.
Szert tettem egy ősrégi yamaha erősítőre ami a következőket produkálja.
Kicseréltem benne 2 végfokot, 6 tranzisztort és egy 1000mikrós elko kondenzátort ami kiforrasztva hibásnak bizonyult, az elkó kicserélésével megszűnt bekapcsolásnál a hangszórók pukkanása.
Most olyat csinál, hogy ha bekapcsolom és elkezdem fokozatosan növelni a hangerőt akkor egy bizonyos hangerőnél elhalkul és elkezd recsegni (valami olyanhoz tudom hasonlítani mint amikor üvölteni akar az ember de nem jön ki hang a torkán)
Teljes hangerőre felvéve szinte alig szól csak recseg. Az egyik végfok olyan szinten felmelegszik, hogy kézzel nem lehet megfogni,újbóli kiforrasztás és mérés után a végfok még mindig jónak bizonyult.Mellékelem a kapcsolási rajzát hátha valaki tud valami okosat mondani, hogy merre keressem még a hibát.Szinte az összes tranzisztort kiszedtem ami a bemeneten van és egyesével kimértem és mind jónak bizonyult.A nagyobb elkókkal is ezt tettem és LCM3-al megmérve mind jó volt. Ellenállásokat átnéztem, kimértem és 1db elégett 1Kohm kicseréltem.
Kapcsolási rajz
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
(#) kadarist válasza attika hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
Szia!
Legfontosabb kérdés: miért cserélted ki azt a vagonnyi alkatrészt? Azt is írd meg, hogy mik a cserélt alkatrészeknek a pozíciószáma.
(#) attika válasza kadarist hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
Amiket cseréltem azokat azért mert 100% rosszak voltak, többszöri megmérésre is és új alkatrésszel összehasonlítva is. Csere alkatrészek, a pdf 8 oldalán lévő 2SC2581 és a párja 2SA1106, a TR120,117,119, ezeket azért mert már úgy került hozzám, hogy ezek ki voltak szerelve belőle. Az R201-es 1Kohm ellenállást meg azért mert meg volt égve szemmel láthatóan és műszerrel mérve szakadást mértem. C144,173,174,122,123,172 cserélve mert nem volt meg az értéke LCM3-al mérve. TR113,111,130,131 kimérve és ezek is jók.
Egyenlőre eddig jutottam vele.
(#) attika válasza attika hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Ezek szerint semmi ötlet?
(#) zotya1983 válasza attika hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Valamelyik opamp rossz! Meghajtóknál nézz körül. Ez lehet opamp,és/vagy tranzisztor is.
(#) Attiska85 hozzászólása Márc 23, 2017 /
 
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy van egy ground zero 2ch erősítőm és csak az egyik bemeneti rca működik nemtudtok egy olcsó és normális szerelőt aki esetleg megtudna nézni? Én a 19.keruletben lakom Budapesten! Nem értek hozzá így nem szeretnék én belenyulni!
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) doni82 hozzászólása Jan 29, 2020 /
 
Segítséget szeretnék kérni egy ágota ds-1200 végfokhoz.
A helyzet az hogy nem szol,a rellék behúznak,és folyamatosan világit a clip i/o lámpa rajta.Nem tudom hogy hol kellene keresnem a bajt.
(#) Medve válasza doni82 hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Nem lehet, hogy egyenfeszültség van a kimeneten?
(#) doni82 válasza Medve hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Nos volt egy zárlat,ennyit tudok rola így kaptam.Sajnos el néztem a dólgot,és javítanám magam elnézést kérek de nem az i/o clip világít,hanem a db mutató led +3 jelzés folyamatosan ég.
(#) MKneo hozzászólása Feb 20, 2020 /
 
Üdv! Egy Inter M PSR3200 tulajdonosa lettem, ami a következőket produkálja. Az egyik csatornán kint van dc-1,8v. Két pufferkoni cserélve lett, félvezetőket átmértem de nem találok hibát. Alaphelyzetben +- 48v nak kellene lennie a tápfesznek. Nekem +48-96v. Van rajta hybrid ic 5db. Szerintetek ott lehet valami hiba?
Szíves válaszotokat előre is köszönöm.
(#) zotya1983 válasza MKneo hozzászólására (») Feb 22, 2020 /
 
Szinte biztos hogy valamelyik ic hibás!
(#) Bisopx hozzászólása Máj 17, 2020 /
 
Sziasztok ezt a végfokot vettem.
Segítségeteket kérném , esetleg ha valakinek van kapcsolási rajza rolla kérem ossza meg velem.
Állítólag zenegépben volt .
Ha bárki bármit tud mondani rolla nagyon megköszönöm

HPIM0337.JPG
    
(#) bbb válasza Bisopx hozzászólására (») Máj 17, 2020 / 1
 
Hű de életlen képet sikerült felraknod... Viszont mivel egyoldalas a NYÁK, szerintem nem lenne ördöngösség visszarajzolnod.
(#) normalize hozzászólása Jún 26, 2021 /
 
Sziasztok
1.)Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy crown xti végfokom ami a következő hibajelenséget produkálta.
Zene alatt (egyáltalán nem volt csonton járatva) egyszer csak elment a hang. Kikapcsoltam majdegint be, es ilyen hang zaj kiséretében ismét elment a hang. A végfokban van hővédelem. Meleg helyen is voltunk, es elég meleg volt a végfok teteje. Azt nem tudom a ventillátor ment e benne. Erről felvétel is keszült."zene alatt elment.wav" es "ujrakapcsolás után ismét.wav" hallható.

Máskor is volt hogy meleg miatt leoldott de azt szebben csinálta( nem volt ilyen kriksz kraksz hang zaj mellé). Meg ott emlékszem pörgött rendesen a venti.

Itthon bekapcsoltam a véget es megy. Csutkán toltam neki es megy. Semmi baja nem értem.

2.)Viszont felfigyeltem egy zajra, egyfajta recsegésre, nem tudom ilyen zaja volt e korábban, a képen baloldali - ch1 ből, függetlenül attól hogy van e hangerő tekerve neki vagy sem. Felvettem, ez a "zaj.wav" -on hallható(itt épp csontra Le volt tekerve a végfok potmétere (de ha rá van adva ha nincs hangerő a potin a zaj akkor is jelen van). Ez mitől lehet?.mit lenne érdemes kicserélni(én valamelyik kondira gyanakszom), lefotóztam a végfok belsejét. A hangszórók, és kabelek kizárva a lehetséges hiba okozójából.

Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2021
(#) mahinátor hozzászólása Okt 23, 2021 /
 
Sziasztok!

Használtan vettem egy hibás Logitech Z533 2.1-es hangfal szettet. A hibája az volt, hogy a bal oldal nem szolt. Hosszas vizsgálódást követően kicseréltem a kontrol podban lévő 4558D IC-t. Ezt követően a bal oldal újra szól, azonban egy idő után (magas hangerőn hamarabb) előjön a következő hiba, mégpedig hogy a bal oldal el kezd torzítani, majd egy idő után el is hallgat. Áramtalanítást követően újra működik (ha többet pihen tovább bírja valamivel...) egy darabig aztán újra elnémul.(?) Na ilyenkor mi lehet szerintetek? Az előerősítő vagy végfok vagy más?
(#) Suba53 válasza mahinátor hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Feldobhatnád az elvi rajzát. Ne nekünk kelljen keresgélni.
(#) ferci válasza mahinátor hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Szia!
Ha a csere után egy ideig jó, akkor ott kezdjél, hogy a 4558 kimeneteit hasonlítsd össze - az mászik-e el, vagy ott még nincs gond.
Utána léphetsz tovább logikailag.
Természetesen a kapcsolási rajzot tedd fel és "mutasd", hogy alakultak a feszültségek az adott pontokon.
Ha viszont ott nincs változás, kérés nélkül lépjél tovább, a végfok felé.
(#) mahinátor válasza ferci hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Köszönöm.

Most egyenlőre nincs időm újra szétszedni. Annyi fejlemény van még, hogy igazából teljesen mindegy hogy szól-e rajta valami vagy csak simán be van kapcsolva és egy minimális hangerőre be van állítva, a baloldal ugyanúgy elnémul egy idő után. Pontosabban nem lett tök néma a bal csatorna, csak sokkal de sokkal halkabb. Teljes hangerőre kitekerve halkan hallatszik, hogy szól (még). A másik érdekesség, hogy várok kb 10-15 percet és megjavul ideiglenesen. Az ilyen "rejtélyes" hibákat egyszerűen gyűlölöm.

3. érdekesség ami a potméterre is terel némi gyanút, hogy csak a bal csatorna sistereg, recseg amikor le-fel állítom a hangerőt. A jobboldal gyönyörű, tiszta és stabil.

Nekem egy olyan sejtésem van, hogy valami kifekteti a 4558D előerősítő bal csatornáját, mivel az eredetileg lecserélt 4558D ic-nél totál néma csend honolt a baloldali kimeneten. Kapcsolási rajzot nem találtam hozzá, max fotót tudok majd készíteni ha az segít valamit.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2021
(#) Suba53 válasza mahinátor hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Találtam egy rajzot a Z523-ról. Valószínű sok a közös bennük. Ráismersz részletekre?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2021
(#) petx13 hozzászólása Kedd, 10:12 /
 
Sziasztok! Lenne egy Ágota DS300 as végfokom (a mosfetes verzió) aminek az 1 es csatornája nagyon kis hangerőn normálisan szól de amint feljebb veszem elkezed torzítva szólni illetve ha még fentebb akkor elkezd a 2es csatorna jelszintje is felmenni mi közbe a 2 esen nem megy semmi illetve elkezdenek világítani az in-out comp. ledek emellett az 1 es csatorna fet-jei nagyon hamar melegedni kezdenek. Tudnátok segíteni a probléma okával kapcsolatba?
(#) bbb válasza petx13 hozzászólására (») Kedd, 12:11 /
 
Ilyenben nemrég cseréltem ki a kondikat. Ugyan ez volt a tünet.
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem