Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ventilátor napelemről
 
Témaindító: Lv426, idő: Ápr 8, 2016
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Lv426 hozzászólása Ápr 8, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy egy 12V-os napelemről akarok meghajtani egy számítógépes ventilátort. A egyik kérdésem az, hogy amikor rövidebb-hosszabb ideig kisebb feszültséget állít elő a napelem, mint ami a motor meghajtásához kellene, s emiatt az nem forog, akkor az okozhat-e problémát a motorban?
Másik opcionális kérdésem, ha okozhat problémát az alacsony feszültség, akkor mivel lehet megoldani azt, hogy ne folyjon áram át a motoron ilyen esetben. (6V-tól kezd el forogni.) Mindezt oly módon, hogy külső áramforrást nem szeretnék használni, amivel össze tudom "hasonlítani" a feszültségszinteket, gondolok itt a komparátorra. Inkább valami IC-s vagy diódás megoldás érdekelne ha létezik ilyen.
Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!
(#) proli007 válasza Lv426 hozzászólására (») Ápr 8, 2016 / 1
 
Hello! Szükségtelen aggodalom. Ha meg lesz a megfelelő feszültség, el fog indulni. Ha nem állni fog. De baja nem lesz. Azt kell még megnézni, hogy túlfeszültség ne legyen, ha rendesen süt a nap. De 14V-ig nem kell aggódni ha nem lesz több.
(#) Lv426 válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
Köszönöm!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem