Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés
 
Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 18
(#) nedudgi válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 1 /
 
Szerintem vegyél vissza egy picit.
(#) brrr válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Szerintem baromira nem kérdeztelek, hogy miből mit kellene visszavennem . Olvasd el figyelmesen a kérdésemre adott "választ " (ha ezt annak lehet nevezni, szerintem nagy jóindulattal talán bökésnek) és utána azt oktasd ki akit ez ügyben oktatni kell...ne engem jó?? kössssz
(#) brrr válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Hello! Ezek szerint ha a két szélső érpárra kötöm át a vonalat, szerinted működhet a telefon??
(#) Gafly válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 2
 
Szerintem a kapcsolási rajz és tömbvázlat mindent megmagyaráz...
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 2 /
 
Szerintem is. Nincs is jobb válasz (vagy megoldás) ez esetben mint egy tömbvázlat , vagy egy jó kis kapcsolási rajz ,ami mindent megmagyaráz . Epekedve várom a megmagyarázásokat a kapcsolási rajz és a tömbvázlat alapján . (ismét gratulálok a remek megfejtéshez)

Fájlmelléklet a fent linkről
(#) nedudgi válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 1 / 1
 
Én meg nem válaszoltam, hanem felhívtam a figyelmedet valamire.
(#) micimacko válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Köszönöm, így kezdem kapisgálni... Nekünk nem 7030 a rendszerkészülék, sajnos nincs előttem, hogy megnézzem a típusát, de a doksi nagyon jó. Majd kísérletezgetek bent a központon, ha lesz egy kis szusszanatnyi időm, mert vannak érdekes kábelezési megoldások, amikhez az elődeim nem mertek hozzányúlni. Elvileg a volt kolléga hagyatékából kapok valami doksit is a központról, abból is sok minden kiderül majd.
(#) brrr válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Tisztelettel kérdezem: téged nem borzaszt el a gondolata is annak, hogy bárhol, bármikor, bármiben ha segítséget kérsz (esetleg eltévedtél az erdőben, nyomodban a farkasok, éhesek és vérengzők) olyanok adnak útbaigazítást (jótanácsot) akik híján minden tényleges ismeretnek, feltételezésekre , valaki már látott ilyenre, úgy emlékszem álmodtam már ilyenre hagyatkozva kényszeres szereplési vágytól fűtve mutatják a kivezető utat ? Ezt te segítségnek neveznéd?? Azonnal indulnál az általa megadott irányba? Aligha hiszem, ennyire te sem vagy naiv. Egyébiránt az igazán szép hozzászólások így kezdődnek: "nem értek hozzá, de "," sose találkoztam még hasonló jelenséggel, de " ilyet még nem láttam, de " és ezekből van itt sajna jó néhány... tiszteletem .
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 1 /
 
Elektrotanyán találtam fórum hozzászólást, ott egy telefon alközpont szerelő ad egyértelmű útbaigazítást, megoldást erre a kérdésemre, úgyhogy itt tisztelettel befejezném a további kérdezést ez ügyben , megoldódott a 7030 -as átalakítása, mindenkinek jó nyaralást, szép csobbanást
(#) Moderátor hozzászólása brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018
 
Némileg megértem a dohogásodat, de nem ilyen stílusban hurrognám le a segíteni szándékozókat - akik vették a fáradságot és billentyűzetet ragadtak.
Egyik hozzászólóról tudom, hogy hosszú évei voltak a telefonos világban, tehát nem ezen múlt, hogy a tippje nem vált be.
Magam is láttam már hozzá olyan készülék javításához amilyet még nem láttam, de 40 év tapasztalata átsegített a dolgon.
Örülök, hogy megoldódott a gondod!

Üdv: Sebi
(#) Gafly válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Emlékeim szerint a Pana központ tud fogadni két középső éren minden DTMF-es analóg készüléket, csak a "Flash" idővel szokott baj lenni, mert nehéz rávenni a 600 ms helyett (magyar hálózaton ez már bontás) a 125 ms-ra (magyar hálózaton ez "akármi").

Ezzel egybecseng, hogy a beszéd itt is a két középső éren megy, viszont a készülék nem onnan "táplálkozik". Két külső éren megy a táp és a digitális kommunikáció.
Nem értek hozzá, de gyaníthatóan külső tápot rátéve csengetést leszámítva akár működhet is valamilyen szinten.
(#) Gafly válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Mint minden hasonló esetben, link az ugye nincsen, nehogy más is megtudja
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 /
 
Aha, csakis azért.
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 /
 
Alig néhány órája írtam, mennyire elkeserítő, mondhatni kétségbeejtő, hogy a "segíteni szándékozó" úgy kezdi mondandóját----nem értek hozzá, de !! Íme itt van, nem kellett túl sokáig várni erre a mondatra. Hozzászólás 18.05 -kor , utólsó mondat !! Gratulálok , más dicsérő szócska most nem jut eszembe
(#) micimacko válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Igen. Ránéztem az itthoni egyik rendszertelefonra, erre eszembe ötlött: egyszer kipróbáltam, valóban csak "valamilyen szinten" működött: nem szakadt meg a vonal beszélgetés után, de néha foglaltat is jelzett letett kézibeszélőnél is, akkor még egyáltalán nem foglalkoztam a digitális telefonok világával.
A Pana központ valóban tudja kezelni az analóg készülékeket is (melóhelyen egy komolyabb, itthon egy kis 3/8-as), de a flash tényleg problémás néha a benti nagy központon, de nem minden analóg készüléknél.
(Ma jártam a volt Belvárosi Telefonközpont felé. Bontják, vagy csak átalakítják az épületet? Ott dolgozott a nagypapám régen...)
Szép estét!
(#) nedudgi válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Nagyon megkeseredett ember lehetsz, ha így értékeled a dolgokat.
Az általad emlegetett "nem értek hozzá" azt is jelentheti, hogy valaki esetleg tudja azt, hogy mit nem tud.
Azt azért elárulom, hogy a segítség nem jár. Azt jó szívvel adják, de ha ilyen fejmosás várható érte, akkor bizony csöndbe maradok - különös tekintettel arra, hogy öt perc guglizás sem kell a megoldás felleléséhez. Még egy oktalan állat sem harap a segítő kézbe.
Következő: »»   18 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu