Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   932 / 962
(#) vision61 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Idézet:
„0.3T is elég hogy repkedj de nem a boldogságtól.”

Ettől súlyosabb következményei lehetnek egy MR vizsgálaton. A beépített implantátum felmelegedhet, kitépheti a mágneses erőtér a szervezetből, ha az még a régebben használt ferromágneses anyagból készült.
(#) nagym6 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Hello! Három kocsival mentünk messzire, esküvőre. Hármunk közül ketten ismertük az utat, harmadikunk nem, akit a legöregebbnek járó tisztelet miatt előre kellet engednünk, kikövetelte. A cél falu előtt megállt, mondtam jó felé megyünk, maradjunk ezen az úton mindjárt ott leszünk. Elindultunk, utána lefordult jobbra egy földútra amin hatalmas tócsák voltak, hiába dudáltunk, addig ment amíg elsüllyedt. Nagy nehezen tudtuk kivontatni hosszú kötéllel, amit ott kellett kéregetnünk. Mindezt öltöny fehér ingben kiöltözve. Nem tudott választ adni miért ment arra, ha azt hitte jó felé megy, akkor is minek kellett a sártengerbe elsüllyedésig erőltetni.
Még időben érkeztünk a házhoz, indulás a házasság kötő terembe, az utcán éppen jött a hosszú tehéncsorda, ami mögött vánszorogva késtünk a házasságkötő helyről, vőlegény menyasszonnyal együtt.
Előre nem látható dolgok mindig késleltethetnek. Egyikre sem gondoltam.
(#) lazsi válasza vision61 hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
A felmelegedés inkább az örvényáram, tehát nagyfrekvencia miatt valószínű.
Az én esetemben ez a 0.3T abszolút statikusnak tekinthető, ami biztosan nem melegít. Egy 1/4 órás mérési ciklus alatt megy 0.342 -> 0.348 T között. Akkor már inkább melegítene a 10-100 mW-nyi 10 GHz-es mikrohullám, de az meg nem jön ki a csőtápvonalból meg az üregrezonátorból...
(#) szs válasza vision61 hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Mindig meg is kérdezték (ki kellett tölteni egy nyilatkozatfélét), hogy van-e.
És még azt is ki kellett tölteni, hogy vajon terhes vagyok-e. Mindig elgondolkodtam rajta, beírjam, hogy igen?
(#) SALáta válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Hasonló story. Csak ott 40 autó tévedt el, legalább....
Már alapból feszültek voltunk, mert a rend éber őrei a mező közepéről lőttek fotókat, oké elrontottuk.
Megérkeztünk a célhoz. Ahol mondták semmilyen láncfűrészes rendezvény, meg veszélyes favágás nincs. Mi vagyunk a 30 és a 31. ek ma. Még csak 9 óra volt. Láthatóan a kertész elég ideges volt. Akkor már hajtottak a slagján.
Persze a helyiek tudják hogy a vendégház hol van, de mint tudjuk a Google mindent jobban tud. Tehát megálltunk és felhívtuk az egyik barátunkat, már ott volt a rendezvényen. Elég gyanús volt nekünk hogy azt mondta azonnal indul, ennek ellenére 20 percet vártunk rá.
Hát igen itt kezdődik a történet keményebbik része. Nagyon nagy szerencse hogy szárazság volt. Először még csak rossz úton mentünk, aztán következett némi földút. Ez nem lett volna annyira gond , ám egy két kilométeres szakasz végig homokos volt. Voltak nyomvájúk, de isten igazából tele volt homokkal. Megmondom őszintén bármit tettünk volna keverék olajnak az valószínű összekeveredik. Nagy nehézségek árán megérkeztünk. A rendezvényről már nem is beszélek, valószínű jövőre nem megyünk. Bár tényleg jól tudtok magunkat érezni, megmondom őszintén én segíteni mentem de a szervezés nem volt olyan jó. Szóval a hazafelé vezető út.... Körülbelül 20:00 kor indultunk el, természetesen ez kint volt mindentől távol... És hát említettem a homokot.... Bár egy nagyon nagyon tapasztalt sofőr vezetett (kamionos volt, sokat teherautózott), a legjobb barátom, egy szuper kocsit. Nos mégis hiába az erő, hiába minden a kereszteződésnél sikerült lefulladni, úgy hogy csúsztunk a homokon, vagyis azon a fekete izén...
De hát ez is egy kaland, igaz ilyet többé nem akarunk .
(#) vision61 válasza lazsi hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Nem én találtam ki. Az általad írt 0.3T már elmozdíthatja az implantátumot, HA a régebbi ferromágneses "orvosi acél". A titán, és a PEEK nem ilyen.
(#) lazsi válasza vision61 hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Nem teszteltem a lábamban... Másfél évvel a műtét után, amikor kontrollra mentem, hogy kiszedjék, a doki azt mondta a csont úgy körbenőtte, hogy inkább megkapom ajándékba és hazaküldött... Nem tudom, hogy a csontból kiszedné-e...

Nálunk nem MR, hanem ESR (Electron Spin Resonance, vagyis Elektron Spin Rezonancia) készülék. Az MR helyesen NMR (Nuclear Magnetic Resonance, vagyis Mag Mágneses Rezonancia) lenne, csak az orvosok a páciensek előtt nem akarják használni az "N" betűt, mert az emberek mindentől félnek, ami "nukleáris", még akkor is, ha valójában nem az...

Szerintem a melegedést mindenképpen az (elektro)mágneses tér gyors változása okozza. Én erre reagáltam, hogy nálunk igen lassan változik a tér. Az (ahogyan te is írtad) "csak" kiszedi. És nálunk csak vízzel hűtött rézvezetékek vannak az elektromágnesben, nem szupravezetők...
(#) pucuka válasza lazsi hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Az MR, helyesebben az MRI az nem nukleáris, hanem egyszerű elektromágneses térerősség.. Elég zajos, mert az elektromágnesek szupravezetés közeli állapotban tartásához nagy nyomáson kell tartani a hűtőgázt, és ez a pumpa egy kalapáló hangot ad.
Bővebben: Link
Elég sokat vizsgáltak vele a gerincemet, négy éven keresztül negyedévenként. (azóta az orjalevest ki nem állhatom) Elég kalandos volt, a MÁV kórházból kitiltottak, mert a piciny termetem miatt beleragadtam a csőbe. Másiknál meg a 120 kg volt a probléma, de azért sikerült megejteni ún nyitott MRI készülékben. Aztán meg fogytam annyit, hogy bele tudtak szuszakolni a 60 cm -es csőbe.
Az a "nukleáris", amiről beszélsz, az nem véletlenül PET CT? Ezzel kifejezetten agydaganatokat vizsgálnak. Lehet MRI -vel s, de a PET CT pontosabb.
(#) lazsi válasza pucuka hozzászólására (») Szept 18, 2022 / 1
 
Nem tévedés!
"Az MR vizsgálat egy mágneses magrezonancián alapuló, rendkívü..."
Mint írtam: NMR = Nuclear Magnetic Resonance, vagyis Mag Mágneses Rezonancia az a fizika módszer, amit ennél a vizsgálatnál alkalmaznak.
MRI is a medical application of nuclear magnetic resonance (NMR) wh...scopy.

Magyarul mag mágneses rezonancia: ebben nincs semmi rémisztő - magyarul.
Csakhogy ez angolul "Nuclear Magnetic", amiben ott van a "nuclear" szó. Az orvosok, a páciensek félelme miatt ezt a szót nem használják. Ezért lett az NMR-ből MR.
Mint írtam:
"... mert az emberek mindentől félnek, ami "nukleáris", még akkor is, ha valójában nem az..."

És nem "helyesebben" MRI. MR maga a fizikai háttér, a módszer, amit alkalmaznak. Az MRI-ből az "I" "Imaging" a képalkotásra utal.
I-vel és I nélkül is helyes, csupán mást jelent...

A CT = Computer Tomography, azt az eljárást jelenti, amikor több képből, jellemzően párhuzamos síkok sokaságából 3D (esetleg csak 2D) képet állítanak elő számítógép segítségével.
Tehát minden olyan eljárás, ami számítógép segítségével több képből állít elő egy 3 (pontosabban az eredeti képeknél egyel magasabb...) dimenziós képet tulajdonképpen CT. De valamiért a PET-tel kapcsolják össze leginkább a CT kifejezést.
Ez pontosan olyan, minthogy tulajdonképpen a C64, a ZX Spectrum, stb... mind személyi számítógép, vagyis PC (Personal Computer). Miközben valójában a "PC" az egy IBM gyártmányú termék volt pár évtizeddel ezelőtt (közvetlenül az IBM XT elődje). Ezzel szemben ma PC-nek hívunk minden olyan készüléket, ami az eredeti PC utódjaként tekinthető, de leginkább csak azokat.

Ha már említetted a PET-et, ami a Pozitron Emissziós Tomográfia rövidítése, az bármilyen daganat lokalizálására alkalmas. Az elve pedig az, hogy a vérbe juttatott radioaktív anyag az egyes sejtekbe beépül. Mivel a daganatok anyagcseréje sokkal intenzívebb, mint a rendes sejteké, így a bejuttatott anyag a daganatokban dúsul fel. A PET ezek helyét találja meg.

Nem mellékesen az egyetemen laborokat tartok fizikus hallgatók számára, ahol 2 mérésem van, amiből az egyik éppen a PET.
Mivel hallgatói mérés, természetesen csak az elvét alkalmazva, egy plüssmaciban elhelyezett Na22-es izotóp helyét kell meghatározni. Ugyanígy az egyszerűsítés okán nem 3D-ben, hanem csak 2D-ben zajlik a mérés.
(Egyébként a plüssmaci itt mint pet = házi kedvenc is értelmezhető... )
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
(#) Gafly hozzászólása Szept 19, 2022 / 2
 
Eddig úgy tudtam, hogy a világ közepe Budán van, nem Ragogy-on.

Ragogy.PNG
    
(#) Massawa hozzászólása Szept 19, 2022 /
 
A kinaiaknak megint sikerült valami.
Egy olcso boltban USB töltöt árulnak ami egyben karácsonyi világito füzér is 10 piláccsal. Már egy kicsit gyanus volt a dolog meg 10 szines lámpácskába 1-1 LED megy, majd a füzért végén vannak a csatik a telefonba stb. ( 3 fajta). A vékony kéteres kábelen meg a lámpákon kivül semmi. Azután kiderült a 10 LED simán párhuzamosan van kötve arra a kéteres vezetékre ami a töltöböl hivatott az áramot a telefonba vezetni, ha jol számoltam kb. 0,3 mm a drotok összkeresztmetszete. A kimeneten meg a csodával határos modon mégis megjelenik a majdnem 5 V ( pontosan 4,8V). De hogy ez hogyan sikerül az örök rejtély marad, hiszen a 10 fehér LED nyitofeszültsége egyenként és párhuzamosan is kb 3,6V, és mind párhuzamosan log a kábelen. Elöveszem az USB monitort, ugyan mit mutat. 5,02 V megy ki a töltöböl a LEDek elsö bekapcsoláskor valamivel több mint 1 A elszivnak ( formálodnak ?? ). Egyik másik enyhén melegszik, de világit, s nicsak a 2. bekapcsolásra a LEDek fogyasztása 0,36A-ra csökken, hogy meddig azt nem tudom, mert a telefonba dugás közben kitörött egy vezeték a csatlakozobol, igy az eredeti célra már nem használhato, de a kukába nagyon jol passzol.( Egy pilácsot szét is szedtem, és valoban nincs semmi a LEDen kivül a vezetékhez kötve, semmi ellenállás stb).
Még jo, hogy ajándékba osztogatja egy helyi cégecske.
(Netalán feltalálták a önformálódó LEDeket, hogy ne kelljen a jövöben az elötétellenásokkal veszödni?)
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1
 
Itt a válasz, részletesebben: Bővebben: Link.
(#) majkimester válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Hogy milyen LED-ek vannak a te töltődön ne tudom, de létezik olyan LED amibe integrált ellenállás van: Bővebben: Link
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Pont ezt akartam linkelni
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
És ennek a LEDnek az elsö bekapcsoláskor 100 mA kell fogyasztania ( 10 LED 1,08 A). Sajnos nem mértem akkor a kimenetet, mert majdnem guta ütött, amikor láttam, hogy a 10 LED 1,08 A zabál.
A második bekapcsoláskor az áram már 400 mA alá ment és a kimeneten 4,8 V volt.
Szoval felettébb érdekes a viselkedése.
(#) mek-elek válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
"Még jó, hogy ajándékba osztogatja egy helyi cégecske." Mondják ajándék lónak ne nézd a fogát...
Manapság, csak ami világít az tetszik az embereknek. Amit furcsállok, hogy mi ebben a mókás?
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Láttam már erről egy videót, hát, eléggé szutyok, kimelegítették a LEDek a melegragasztót, ami a búrájukat tartja! Ha az ember ilyet lát, már meg se vegye, kivéve ha külön akarná hasznosítani a LEDeket.
(#) gyerek67 hozzászólása Szept 20, 2022 / 5
 
Erről ennyit!

Gari.jpeg
    
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Szerintem az lenne a koncepció, hogy a vezetékben az áramot vezető ér annyira vékony, hogy az ellenállása korlátozza az áramot. Jelen esetben ez nem sikerült.. de manapság elég sok kábel készül ismét pl. vasból vagy valamilyen olcsó (a réznél sokkal olcsóbb) spiáter ötvözetből, esetleg valamilyen módszerrel "besárgítva", hogy messziről nézve réznek tűnjön. Ha ez még vékony is, akkor a vezetőképessége is elég rossz lesz.
(#) sonajkniz válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 20, 2022 / 1
 
Ez marha jó!
Ezt alkalmazni fogom a saját gyártású dolgaimban.
(#) sonajkniz hozzászólása Szept 20, 2022 /
 
Itt azért volt türelem, meg kézügyesség.
Mondjuk én azért vennék neki egy "Ásd el magad" felszerelést.

93771.jpg
    
(#) gyerek67 válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Ez a Te általad gyártott egyik paneled, amit az idők folyamán "meghardvereztek"?
Profi munka!
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Hát igen, ez megoldás vagy koncept lehetne, ha kábel másik végén nem lenne a 3 csati a telefonba, Ipadbe. Amik ugye manapság már több Ampert is lehuznának…
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2022
(#) erbe hozzászólása Szept 26, 2022 / 8
 
Nem linket tettem ide, mert nem mindenki számára hozzáférhető. Különösen nem lakatlan szigetről, ahol nincs internet.
Idézet:
„- Hello. Gordon Pizza?
- Nem Google Pizza!
- Rossz számot hívtam?
- Nem uram, a Google felvásárolta a Gordon pizzát.
- Oké. Szeretnék rendelni…
- Nos uram, a szokásosat kéri?
- A szokásosat? Ismer engem?
- A hívó azonosítója szerint az utolsó 12 alkalommal pizzát rendelt sajttal, kolbásszal és vastag tésztával.
- Szuper! Ezt kérem.
- Ajánlhatok ezúttal rukkolás ricottás pizzát szárított paradicsommal?
- Nem. Utálom a zöldségeket.
- De a koleszterin szintje nem megfelelő.
- Honnan tudja?
- A subscribers guide-on keresztül. Rendelkezésünkre állnak az ön vérvizsgálati eredményei az elmúlt 7 évből.
- Rendben, de nem akarok ilyen pizzát, már bevettem a gyógyszeremet.
- Nem szedi rendszeresen a gyógyszerét. Mindössze egyetlen 30 tablettás dobozzal rendelt 4 hónappal ezelőtt a Drugsale Networktől.
- Másik gyógyszertárból vettem a többit.
- Nem találom a bankkártya tranzakciók között.
- Készpénzzel fizettem.
- De nem vett fel ennyi készpénzt a bankjából.
- Máshonnan is van készpénzem.
- Nem találom az adóbevallásában, hacsak nem szürke módon jutott hozzá.
- Mi van?! Elég! Herótom van a Google-től, a Facebooktól, az Instagramtól, a twittertől, a WhatsApptól. Elmegyek egy szigetre, ahol nincs internet, se mobil, se senki, aki kémkedne utánam.
- Értem uram, de meg kell újítania az útlevelét, mert 5 hete lejárt...
(#) Rosszmáj hozzászólása Szept 27, 2022 / 3
 
A macska kb. 5 másodpercig dagasztotta a billentyűzetet.
Nekem 5 perc volt, mire visszaállítottam.
Holnap elkezdem neki tanítani a c++programozást.
(#) sonajkniz hozzászólása Szept 30, 2022 / 2
 
Ha pucér nőt látsz a képen, nagyon ki vagy éhezve.
(#) ftirius válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 30, 2022 / 1
 
Nem pucér, van rajta harisnya...
(#) bbb válasza Rosszmáj hozzászólására (») Szept 30, 2022 / 1
 
A legjobb tesztelő... Ha hiba van a programodban, tuti kiakasztja
Viszont legközelebbre jegyezd meg a ctrl+alt+felfele nyíl kombinációt
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Hiába jegyzi meg! Legközelebb a hangkártyát tiltja le, vagy törli a kernelt
(#) Rosszmáj válasza bbb hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
A macska négy manccsal csinálta. Te meg kapsz egyet. Kösz.
Következő: »»   932 / 962
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem