Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma
 
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 21
(#) Georgee válasza szabi_o hozzászólására (») Júl 3, 2007 /
 
Egy video kariról beszélünk :yes:
(#) szabi_o válasza Georgee hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
A helyzet az, hogy az NV34 -es GPU-val (FX5200) rengeteg féle videokártyát gyártottak különböző cégek, más-más nyák tervekkel és felépítéssel, úgyhogy elég csekély az esélye annak, hogy ugyan olyanod van mint nekem. Ettől függetlenűl használhattak a táphoz ugyan olyan kondikat.
(#) johnnyvj hozzászólása Dec 26, 2008 /
 
Sziasztok,
Egy ideje már használom a videokártyám (ASUS Extreme AX550) svideo kimenetére kötött kábelt, aminek a vége (egy kondi segítségségével közösített jelek) kompozit RCA-ban és az pedig egy tv-ben végződik.
Nos, egy hete VÖRÖS a kép. Szó szerint!
Az ASUS saját vezérlőpanelét már "resetáltam", de nem változik semmi. Ha a sima háttér látszik, az is ilyen ronda
Magát a kábelt már kimértem, rendben. A kondit is kicseréltem (sőt, közvetlenül összekötöttem a két jelet), de nem változott.
Még a videokarit nem cserétem ki, de most nincs is mire.
Nincs valakinek valamilyen ötlete?
János
(#) johnnyvj válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Ja, csak a rend kedvéért:
Az svideo oldali kábelre adtam egy sima kompozit videójelet (DVD kimenete) és gyönyörű kép jelent meg. A tv-t is "cseréltem" már (másikra dugtam), de ugyanez a helyzet.
Mondom: már csak a videokarit nem cseréltem...
(#) Ricsi89 válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 26, 2008 / 1
 
Helló!
lehet, hogy hülyeség, de próbáld újrarakni a videókártya drivert és programját. Először letörölsz mindent, majd gépet újraindítani és akkor újrarakni. Szerintem valami el lett állítva a videókártya programjában.
(#) Action2K válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
A közösítéshez nem kell semmilyen dolog, pláne kondi nem! Bővebben: Link És ez garantáltan így van!
Egyébként SCART-on megy a TV-hez? Ahhoz bekötés: Link A hidalás akkor kell, ha a TV nem támogatja az S-VIDEO bemenetet.
(#) johnnyvj válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
gr89,
Nekem is eszembe (tudom: hova?) jutott már, de sajnos nem vezetett eredményre. Igaz: attól, hogy lecseréltem még lehet a driver-rel gond
De, mivel most szedtem le a legfrissebb ATI (mert ezt ugye megvette az ATI) driver-t és Control Centert és azzal is ugyanez a helyzet, ezért inkább egyre jobban a kártyára gyanakszom...
Most veszek magamon erőt, hogy kiszedjem és egy itt "kallódó" gépbe erőszakolva feltegyem oda a cuccokat és ott is próbát tegyek.
Azért köszi!
János
(#) johnnyvj válasza Action2K hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Action2K,
A kondis összekötéssel már működött jó ideje. Végülis a videójel frekijén az alkalmazott kondi mindent átenged, de mégsem galvanikus a kapcsolat. Ám, amint azt említettem a szimpla egyenesbe kötést is kipróbáltam. Ami viszont a legfontosabb: EDDIG ment tökéletesen, csak most ment át kommunistába a szívem
Egyébként a TV-men nem SCART fogadja a jelet, hanem egy normál (sárga színű) RCA aljzat. Természetesen kipróbáltam SCART-on is (ahol kellett a közösítés, mert a TV-m nem támogatja az SVIDEO-t), de ugyanez a helyzet
Azért köszi!
János
(#) Ricsi89 válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Hát, ha minden jónak bizonyul a kártyán kívül, akkor lehet az is a gond. Ki kellene próbálni a kábelt egy másik kártyával. ha azzal jó, akkor vagy beállítás gondja van, vagy a kártya kimenete adta meg magát.
(#) Action2K válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Idézet:
„amint azt említettem a szimpla egyenesbe kötést is kipróbáltam”
Huhh... ezt nem vettem észre.

A kártya támogatja a High-Quality TV output-ot. Nem lehet, hogy ez az alapbeállítása és neked kell "ledegradálni" composit-ra? mert ekkor elképzelhető, hogy csak a piros van a "Chroma" kimeneten. Bővebben: Link
(#) johnnyvj válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
gr89,
Én is szívesebben próbálkoznék egy másik olyan géppel, amin van svideo out (mennyivel egyszerűbb lenne!), de nincs. Szegény ember másik géppel főz
De, előtte átsétálok a kedvenc kocsmámba és iszok valamit az Istvánok egészségére. Pont ebben a kocsmában szoktam karaokle partikat csinálni és az alábbi linken láthatjátok, hogy miképp is jelenik meg a fali LG-n a kép a PC-mről Bővebben: Link
János
(#) Ricsi89 válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Most jut eszembe, hogy a kábelt ki lehet próbálni egy DVD lejátszóval is. Általában mindegyiken van S-Video kimenet. ha azon keresztül jó a kép, akkor tényleg a kártya körül kell szétnézni. Esetleg még a videókártya aljzatánál is lehet a hiba.
(#) johnnyvj válasza Action2K hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Action2K,

Megkukkantottam (mert most értem vissza a kedvhozó kocsmámból) és nem ez a probléma

Ettől függetlenül (vagy pont ezért??) nekem is érdekesnek tűnik, hogy pont vörösben úszik a kép...

János
(#) johnnyvj válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
gr89,

Ahogy azt a második bejegyzésemben is írtam
Idézet:
„Az svideo oldali kábelre adtam egy sima kompozit videójelet (DVD kimenete) és gyönyörű kép jelent meg.”
, nincs probléma a kábellel. Sajnos. Mert mennyivel egyszerűbb lenne a kábelt újraforrasztani, kicserélni, elégetni, stb. mint most kivenni a videókarit, betenni egy másik gépbe, telepíteni (ja, kábelek kihúz, gép kiemel [kb. 2 éve van ott a gép], leporol, kinyit, porspray-el kifúj, szellőztet, vizet iszik, kámomkodik , stb) és svideo kábelt bepróbálni.
Persze, inkább István napon, mint holnap, nevem napján
(#) greatman válasza Action2K hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Szia.

Nem akarok beleszólni, de egy 470pF -os kondi a világosság jelnél jó ha van. Némely videókártyát ill. TV -t meg tud bolondítani ha nincs, és direktbe vannak összekötve. Mikor fekete-fehérbe jött csak össze a kép, akkor a kondi mindig segített. Illetve a kondis változattal mindig volt szín.

(#) johnnyvj válasza greatman hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Greatman,
Nem szólsz bele, mert minden segítséget szívesen veszek! Csak tudod van egy kulcsmondat az egész sztoriban:
Idézet:
„Egy ideje már használom a videokártyám...”
. Vagyis eddig sem a kondi volt a probléma
Azért köszönöm a megjegyzést!
János
(#) greatman válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Szia.

Kérdés: Bootoláskor milyen a szín?

A betűk fehérek vagy pirosak?

Ha pirosak, akkor a kártya TV kimenetének jó eséllyel game over. Esetleg elszálhatott még a kártya firmware -e, de erre azért nagyon kicsi az esély, ill. ilyenkor valószínűleg a monitoron is piros lenne a kép.

(#) johnnyvj válasza greatman hozzászólására (») Dec 27, 2008 /
 
Gyerekek,
Először is: meglepődtem, amikor kinyitottam a fiam gépét ui. volt rajta svideo kimenet. De, ekkorra már (sajnos) kiszereltem az én gépemből a videókártyát, ami amúgy sem lett volna jó abba a gépbe Nosza, semmi baj: kipróbáltam fiam gépével a tv-t és lássatok csodát, tökéletes a kép! Már-már bántóan jó a kép No - gondoltam - most már tuti, hogy a kártyám hülyült meg. Visszatettem a gépembe és többé nem indult el. Ez volt az utolsó működőképes pillanata. Pedig nem egy régi darab...
Szóval, köszi mindenkinek a nyomozást, ötleteket, segítséget és béke a kártyám poraira.
János
(#) Moderátor hozzászólása johnnyvj hozzászólására (») Dec 27, 2008
 
Johnnyvj kérte, hogy zárjam le az
Idézet:
„SVIDEO kimenet képe vörösben úszik”
c. témáját, mert megoldódott a gondja, de inkább átraktam ide, hátha jó lesz még.
(#) Action2K válasza johnnyvj hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Idézet:
„béke a kártyám poraira.”

Ez teljesen biztos? Mert a TV outra külön áramkör van. Ha az megpusztul, attól a VGA még jó. Jól tetted vissza a kártyát? Rendesen benyomtad a slot-ba? Sok-sok éve foglalkozom számgép szervizeléssel, de ilyen megpusztulást még nem láttam.
(#) Zimbo hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
Hello. Adott Egy Geforce 8500GT videókártya. 1 éve van meg üzletből vettem, ez alatt nem volt vele semmi bajom. Mult héten játék közben megállt a kép, a hang utolsó másodperce ismétlődött, aztán kékhalál és ujraindult a gépem. Az indulóképen és az XP betöltődésekor szemetes a képem, hibás pixelek vannak a képen, és lefagy a cucc. Windows ujrainstall után ugyanolyan pixeles, de ha bejön a Windows, semmi baja a képnek. Drivert nem tudok telepíteni hozzá, mert amikor átvenné a driver az irányítást, akkor Dosra vált a kép és villog a kurzor és itt megáll a tudomány. Restart, Windows kifagy (vagy nem). Ha nem, és ujraakarom rakni a drivert, 2 eset fordul elő: ugyanaz mint az előbb, vagy restart után fagy a Windows. Szerintetek mi lehet a baj? Portalanítottam a gépet rendszeresen, a videókártyát is. A kártyához kapott drivert használtam mindig, és a hiba előtt 4 nappal frissítettem a drivert, után jött elő a probléma. USB egér és billentyűzetet használok nem rég óta, ez számíthat vmit?
(#) agressiv válasza Zimbo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Ha szemetes a kép az memóriahibára utal. Valamint az, hogy driver betöltődésekor, tehát amikor bekapcsolna a kártya kapásból "meghal" azt jelenti, hogy a VGA memóriái tönkrementek.
Talán annyit lehetne tenni, hogy egy régi PCI-os videókártyát használva bekapcsolod a gépet, persze NVIDIA driver nélkül (!) és lemented a VGA bios-t. Majd egy programmal átírod a memória órajelét legalább 100MHz-el alacsonyabbra, és visszaflash-eled. Akkor talán menni fog, de ez csak egy ideiglenes megoldás, és csak akkor segít ha a VGA még ugyan működik, de 3D-be lépve fagy ki vagy szemetel. Mivel a Tiéd már 2D-ben Driver nélkül is szemetel és "elindítva" teljesen meghal ezért valószínű, hogy nagyon komoly a baj. Garanciával vissza vagy mehet a szekrénybe dísznek, sajnos nincs mit tenni!

"USB egér és billentyűzetet használok nem rég óta, ez számíthat vmit?"

Teljesen irreleváns az USB billentyűzet és egér!
(#) atya28 válasza Zimbo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Szia!
Szerintem vírusod van. Prórpáld ki más gépen is a videókártyát. Drivert csak a gyártótól szedek le és csak akkor frissítek, ha nagyon muszáj. Üdv
(#) agressiv válasza atya28 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Hogy lenne már ez vírus?
(#) atya28 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Szia!
Tavaly szeptemberben produkált igen hasonlót a gépem,
"dosra vált a kép és villog a kurzor és itt megáll a tudomány. Restart, Windows kifagy". Reménykedés szenvedés végül formázás újratelepítés azóta a gép megy rendben. Üdv
(#) agressiv válasza atya28 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Az nem dosra vált, hanem a GPU meg a DAC menne csak nem tud. Az nem dos attól, hogy ott van a kurzor!
És az ő kártyája szemeteli a képet ami a memóriának egy nagyon tipikus tűnete, valamint az, hogy játék közben egyszer csak kifagyott és aztán lett rossz!
(#) Bedy válasza Zimbo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Hello!
Nekem is ilyen kártyám van és elég magas az üzemi hőmérséklet játék közben eléri 95-100C fokot is legalábbis nekem ,mivel passzív a hűtése és ha sok por rakódik rá egyre rosszabb a hűtés és így szerintem "megsült" a memóriád.
Csak garancia ,de azért nem árt ha kipróbálod másnál is
(#) agressiv válasza Bedy hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
NVIDIA kártyáknál eléggé gyakori az ilyen hőmérséklet passzív, és aktív hűtés mellett is nem kell meglepődni, ha esetleg elhalálozik.
Bár mondjuk okozhatja még, gyenge, vagy rossz tápegység ezt a problémát, vagy a kártyán lévő "stabkockák", de ez nem valószínű. A legvalószínűbb az, hogy a ramok mentek tönkre.
(#) Dancsi hozzászólása Ápr 22, 2009 /
 
Hellotok!
Pont ez a topic kell nekem.
Ma kaptam haveromtól egy videokártyát, hogy próbáljam ki, mi lehet a baja. Radeon 9600 Pro. Most cseréltem ki az enyémmel (geforce 5200, erre később visszatérek). Az a baja ennek a 9600-nak, hogy a képen ilyen vízszintes csíkok vannak, és egyre több (ahogy melegszik). [csak úgy hülyeségből lefogtam a ventit egy pillanatra, és egyből telilett a kép zöld, sárga, piros csíkokkal ] Arra jutottam, hogy nem elég a hűtés neki, mert csak egy kis 5cm-es venti van rajta.
Visszatérve az 5200-asra. Most, hogy kiszedtem, jobban átnéztem, és találtam rajta egy "hibát". Az egyik kondi mintha kidurrant volna. Amúgy tökéletesen működik ez a videokártya, de érdemes kicserélni azt a kondit?
Köszönöm! JĐ
(#) Action2K válasza Dancsi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Egy forrasztás (kettő ki, kettő be), s rögtön kiderül. Az tuti, hogy a kondi miatt a tápfesz nincs rendben, s ettől elmegy a proci. Egy próbát megér. A kondi túláramtól szállhatott el, reméljük másban nem esett kár. Ha netán a proci érzékenyebb lett, akkor az órajelén lehetne visszább venni, vagy atomúl hűteni, de ezek már csak kényszermegoldások a kidobás helyett.
Következő: »»   2 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem