Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma
 
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 21
(#) Dancsi hozzászólása Ápr 22, 2009 /
 
Köszi a gyors választ!
Azt hiszem az lesz, hogy most visszacserélem a kettőt, mert ezzel a 9600-al semmit nem látok a csíkoktól , aztán keresek olyan kondit, és ha lesz, akkor kicserélem.
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 22, 2009 /
 
De azért jó látni,hogy elég sokszor teljesen eltérnek az alkatrészek rajzolatától... sima kondik helyett oda smd kellene ...
(#) hinar83 hozzászólása Jún 5, 2009 /
 
Sziasztok.
Van egy nvidia7300 videokarim ami egyik pillanatról a másikra megutálta az alaplapom és nemhajlandó vele együttmüködni (nincs kép). Viszont az alaplap más videokarival, és a videokarim más alaplappal viszont tökéletesen müködik.
Mitöl lehet és hogylehetne helyrehozni? (biost már reseteltem, a windowst újraraktam)
Elöreis köszöm a segitséget.
Üdv hinar83
(#) bbb válasza hinar83 hozzászólására (») Jún 5, 2009 /
 
Esetleg bios frissítés?

Amúgy ez a kérdés inkább egy hwsw fórumra tartozik, szerintem meg fognak miatta szólni...
(#) tamas18 hozzászólása Jún 5, 2009 /
 
Hello
szerintetek mi baja lehet a video kainnak amikor beakpcsolom a gépet akor a kék szinü vonalak jelenek meg

Kép 003.jpg
    
(#) hinar83 hozzászólása Jún 10, 2009 /
 
Nos pár hsz-el feljebb írtam hogy nem bírja egymást az alaplap és a videókártyám.
Sikerült olcsó pénzért hozzájutnom egy ASUS_EAX1600PRO_512M Videókártyához amivel tökéletesen működik az illető akitől szereztem azt mondta hogy a tudása felér egy NVIDIA 8600GT-vel.
Vajon igaz ez? Ugyanis eddig nekem csak Nvidiám volt és az atiban anyira nemvagyok otthon, ja és a google sem adott kielégítő választ.
Aki tud kérem segítsen.
Előreis köszönöm.
Hinar83
(#) Action2K válasza hinar83 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Nekem is ilyen van a nagy gépemben, nem fogsz csalódni benne, bár ez relatív.
(#) kowi000000 hozzászólása Júl 8, 2009 /
 
Helló! A videókártyámmal olyan gondok vannak hogy legutoljára amikor a tvvel akartam összehozni nem ismerte fel a tvt. De amikor a tvvel akartam összehozni az lcdn a kép fekete lett. De visszont jel volt. Nem reagált a gép semmire nem tudtam kiszedni belőle ezt a beállitást csak csökkentett módba.csak újrainditással. Bár ott is voltak gondok. Ez egy geforce 8600gts kari. Az a baj hogy youtubenál nagyon zöld kockásak a videók. ÉS videó lejátszásnál is. Egy két lejátszót újraraktam és a hiba elmult de a youtubnál most is megvan. Attól félek a videókártya memória hiba lesz. Játékot sem indit azt irja ki hogy nem végezhető el a köv művelet: writer. Másik gépbe még nem próbáltam ki a kártyát. Videókártya drivereket végig próbáltam újat és régit is. Directx megy rajta. A goggle földgömb is zöld. Akkor zöldül be ha nagyobb memória igény van a kártyán úgy vettem észre.Előre is köszönöm a válaszokat...
(#) STeeVo hozzászólása Júl 9, 2009 /
 
Hali!
Nemrég szereztem egy AGP-s X1600-as radeont havertól.
Mikor először beraktam a gépbe teljesen jól működött, amíg be nem lépett a windowsba, ott viszont függőleges csíkok jelentek meg a képen. A gond ezzel az hogy újraindítás után már a BIOS ban is ezt csinálja Lehet hogy egy kondi vagy valami SMD ment ki rajta? Orvosolható e ez a probléma?
(#) STeeVo válasza STeeVo hozzászólására (») Júl 9, 2009 /
 
Csináltam róla képeket hátha megmondjátok mi a baja.
Az probléma lehet hogy előzőleg szürkés hűtőpaszta volt rajta ami a GPU-n lévő apró ellenállások(?) közé került? Használat elött letörölgettem őket alaposan.
(#) Action2K válasza STeeVo hozzászólására (») Júl 10, 2009 /
 
Próbáld meg valamilyen alkoholossal lemosni azt az ezüst pasztát, sima törölgetéssel nem jön le. Ha ezután is fenn áll a hiba, akkor valószínűleg a ramok szálltak el, vagy a címzésük (GPU azon része).
(#) hinar83 válasza kowi000000 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /
 
Nos kedves kowi, hozd el hozám a karit és kipróbáljuk.
(#) STeeVo válasza Action2K hozzászólására (») Júl 13, 2009 /
 
Igen lemostam alkohollal. Sajnos még mindíg azt csinálja Akkor gondoom annyi a kártyának. Ilyen az én szerencsém
Nincs valami megoldás arra hogy megjavítsam?
(#) Droniusz hozzászólása Júl 21, 2009 /
 
Hello! Olyan problémám van egy Gforce 2, MX400-as karival, hogy csíkok jelennek meg, ha valami kép jelenik meg rajta, de amikor a gép boot-ol, vagy csak szöveget jelenít, addig jól működik. Mi lehet a baja, memória, vagy GPU?
Előre is köszi a válaszokat!
(#) Action2K válasza Droniusz hozzászólására (») Júl 21, 2009 / 1
 
Szia! Memóriahiba. Nem érdemes a javításával foglalkozni. Pár száz forintért kapsz az "ecserin" másik karit.
(#) Droniusz válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2009 /
 
Köszi a választ! Én is a kukára saccoltam a karit, mert nagyon rossz a kép rajta.
(#) Action2K válasza Droniusz hozzászólására (») Júl 21, 2009 /
 
Mondjuk előtte (kukázás) ki lehet termelni 1-2 alkatrészt belőle (csatik, elók, quartz...).
(#) _BiG_ válasza Droniusz hozzászólására (») Júl 21, 2009 / 1
 
Szervusz!

"gép boot-ol, vagy csak szöveget jelenít, addig jól működik"
A 78 és 79 névvégű képek szövegesek, nem grafikusak és ott a csík. Ilyet láttam egy Gigabyte gyártású videokártyánál, annak egyszerűen katasztrófális volt a hűtése, túlhevült. Nézd meg a tiedét, jelentősen meleg-e?
Nekem is volt problémám (más típusú kártyám van), amikor valami játék, vagy a kártya tesztje futott, becsíkozott, lefagyott. Magyarázat: szétesett a hűtőventillátor és nem volt jó a hűtés. Megreparáltam, azóta is vígan megy.

Üdv!
(#) titi válasza Droniusz hozzászólására (») Júl 21, 2009 / 1
 
Hali!
Az előző gépemben nekem is ilyen kártya volt.
Az a gyári kis venti nem valami nagy szám, én anno levettem róla, és egy PI-es ventilátort barkácsoltam rá, nem is volt vele problémám.
Szóval szerintem is nézd meg, hogy nem nagyon meleg-e?
(#) Droniusz válasza _BiG_ hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Megnéztem a hűtést és nem sokkal melegebb a kéz melegétől. Nem tudom hogy az előző gazdája, hogy tartotta tisztán a hűtést, de lehet hogy már kapott egy hősokkot és ez maradandó hiba lett.
(#) Lalle hozzászólása Júl 22, 2009 /
 
üdvözlet mindenkinek

Probléma hogy kellene egy software név, amivel
tudok felvenni ill. megjeleníteni "ati rage 128 pro" típushoz.
Elöre is köszi a segítséget
(#) pisti150 hozzászólása Szept 24, 2009 /
 
ÜDVÖZLET.
Olyan kérdésem lenne,hogy ati readon catalyst 2350-nél hol lelet beálitani a clon tv programot mivel sehol nem találom benne. Viszont a irja, hogy hol van, de nem található meg.
(#) kadarist válasza pisti150 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /
 
Szia!

Kösd rá a tévét, akkor elvileg megjelenik a menüpont.
(#) spaeter90 hozzászólása Okt 14, 2009 /
 
Sziasztok! Van egy ATI Mobility Radeon 7500-as vidókártyám (2002-es, 32MB-s), ami egy asus L3800c típusú notebookomban van. Az a problémám vele, hogy hiába frissítette a drivereket a windows (7-es próbaverzió van rajta) automatikusan, sőt hiába futtattam le az Ati CATALYST-ját, valami nem kóser. A rendszerben a kép tök jó, de ha el akarok indítani egy memóriaigényesebb progit (ami mondjuk 12mb-t eszik a 32-ből), nem engedi, mondván hogy nincs elegendő videómemória. Lehetséges hogy a 7-es windows olyan sokat használ, hogy nem marad? Az előző XP-n simán futott... Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem, nem vagyok egy nagy spiller ezen a téren. Előre is köszi a válaszokat.
(#) kadarist válasza spaeter90 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Szia!

Próbálj a BIOS- ban nagyobb memóriát rendelni a kártyához. Alaplapi videókártyák a rendszermemóriát használják. Legalább is asztali gépeknél így szokott lenni.
(#) mhatalyak válasza spaeter90 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Nekem egy ASUS A4000L van, nekemis a rendszermemóriát használja, és 256MB-ig lehet állítani.
(#) spaeter90 hozzászólása Okt 19, 2009 /
 
Köszönöm szépen mindenki segítségét. A megoldás ugyan nem ez volt, de megtaláltam a problémát. A hetes windows ugye a microsoft adatbázisából tölti le a drivereket. nade, azok a driverek nem igazán jók, hiszen ezek általános "standard" driverek (legalábbis az én esetemben).Megtaláltam a laptop CD-jét, amin rajta vannak akiket kerestem. Ezek azonban már nem futnak a hetes alatt. Nincs tehát más választás, akinek régi konfigurációja van, és a driver nem telepíthető, régebbi windows kell. Úgyhogy visszaállok a jó öreg XP-re. Köszönet mégegyszer a segítő lelkeknek!
(#) Dirtyman hozzászólása Dec 17, 2009 /
 
Üdv
Remélem tudtok segiteni!
A minap vettem egy használt Ati Radeon HD 2600xt videokártyát, amit egy gigabyte ga-ma69vm-s2 alaplapba probáltam betenni ( alapbol van benne integrált videokártya)
Windows inditása után kb 2 percig megy normálisan, aztán elkezd remegni a kép, egyre erösebben, és sötétség..gondoltam hátha hütés gond, de tettem oda mégegy ventillátort ami +ba hüti, viszont igyis csinálja. pls help
(#) mustang74 hozzászólása Márc 24, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy videokártyám amin nincs kép. A monitor nem kapcsol be, sípogat a gép, a windowst mégis betölti. Szerintem úgy veszi mintha nem dugtam volna rá a monitort. Probáltam többször csatlakoztatni, mozgatni a csatlakozót csak nem jelentkezik kép.Csak "No signal input" a monitoron. Mi lehet a kártyával?
(#) Saggitarius válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Erdekes lenne, hogy mennyit csipog az indulaskor. Valoszinu a videokartya kimozdult a helyerol, ezert csipog elindulaskor, de betolti az op rendszert.
Következő: »»   3 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem