Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S
 
Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 45
(#) alfa001 hozzászólása Jan 28, 2008 /
 
Sziasztok!

Van 2 cleopátrám... de nincs bennük végfokozat.Nem tudjátok, h hol lehez szerezni komplett végfokokat??
(#) Hurka válasza zsilaci hozzászólására (») Jún 21, 2008 /
 
Köszi zsilaci, hogy kisegítettél !
(#) lewi hozzászólása Jún 25, 2008 /
 
nekem is van egy ilyen csodám...
nekem van vele 1 kis problémám: én erősítőként használom, és az a gond vele, h én a magó részébe dugom a kábelt, aminek a másik végén egy jack van, amit meg dugok a gépbe, meg discman be. a nagy gond ezzel, az, h nagyon gerjedékeny, vagy nem tudom, hogyan mondjam, de búg, mint atom... ha a jac et bedugom akko randomba de szokkott búgni, és ha kicsikét jáccadozom vele, hogy forgatom, akor egyszercsak eltűnik a búgás, és tiszta csendd. most gy ideig így volt a gépre kötve, és néha ha belarúgtam a kábelba, akko búgott, erre reagálva fogtam egy svideo kábelt, elvágtam, és az egyik végét az erősítőbe beforrasztottam, pont úgy, ahogy a kimenet lenne, meg a jak es kábel, csak ezt beforrasztottam a nyákra, és így van egy kilógó vezetékem, amiben 2-2 tüske a jobb-bal oldalé, a körülötte lévő palást az árnyékolás, ezután fogtam egy multi scart csatlakozót, szétszedtem, kivettem belőle az s videó bemenetet, és ezt meg a sz gépben kábellal ráforrasztottam az alaplapra, a csatit, meg ráragasztottam a gépházra, semmi fémes kapcsolata nincs a házzal a dugónak! és így tökéletesen működik.... macerálhatom az svideó kábelt, és nincsa semmi búgás, még nagy hangerőn se!!! viszont ha discman van rákötve jackel, akkor búg meg minden, baja van, ha meg a discmant tápra dugom, akor elkerülhetetlen a halk búgás. hallottam már erre, hogy földelés probléma, de az erősítőn nincs földeléshez kábel... esetleg v ki?
(#) floatinge hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
hello mindenkinek. Engem az érdekelne h van-e valakinek cleopatrahoz végfokpanel az egész kellene mert az enyém kilőtte a bal végfokot és már nem lehet kapni hozzá.előre is köszi ha tud valaki msn:: djtteki21@hotmail.com
(#) LOmmPA hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
Nekem is van egy cleopatrám. Én a "kr.pu." bemenetet használom, ugyanis a magnó bemenet (ami egy olyan bemenet hogy kimenet is ) leégette a gépemben a hangkártyát. Méghozzá úgy hogy ez a ki/bemenet olyan hogy sima magnóra van kapcsolva a cucc akkor bemenő jelet erősít, ha fm-re vagy am-re akkor viszont ugyanezen a csatlakozón keresztül visszatolja a rádió hangját. Namármost én magnón használtam a géppel, átkapcsoltam fm-re... kis hangerőt neki mert géppel akartam rádióból felvenni és pákk a hangkártya bal olalért felelős részét megsütötte. De garanciába kicserléték az alaplapot... egy sokkal jobbra! Úgyhogy ez a cucc jó régi még garanciális alaplapunk újabbra cserélésére is Még egy oylan kérdésem lenne, hogy bedugtam ebbe a csodába egy fejhallható dugót (5 pólusú DIN) ami elnémította az egészet és azóta sem szól. Ha bedugom, ha kihúzom... semmi. A végfokokra kimegy a jel azoknak nicns baja csak valamiért elnémult. Az erősítőt még édesapám vette a 80-as években és mondta hogy neki is elnémult egyszer de már nem emlékszik mit csinált vele hogy újra életre kelt. Kérlek segítsetek!
(#) Sebi válasza LOmmPA hozzászólására (») Júl 5, 2008 /
 
Biztos lehetsz benne, hogy nem a jelszintek miatt ment tönkre a hangkártyád: itt pár 100mV-os szintek vannak.
Most nincs előttem rajz, de valószínűleg a jack kapcsolja le a kimenetet, tehát ott kell keresni a kontakthibát. (ha kihúzod a dugót, alapállásban két érintkezőpárnak zárnia kell)
(#) LOmmPA hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
És a némulásos problémára nincs valami javaslatod?
(#) LOmmPA válasza Sebi hozzászólására (») Júl 5, 2008 /
 
Egyszerűen nemtom mit tegyek... Bedugom-kihúzom... mert ezt a fajta cuccot ugye 2 féle képpen lehet bedugni. Mindkét állásban bedugom de sehogy semmi. Nem értem
(#) Sebi válasza LOmmPA hozzászólására (») Júl 5, 2008 /
 
Na, itt a rajz az érintkezőkkel. Már csak meg kell találni, hol is vannak, mert az nem derül ki egyértelműen, de valószínű, hogy a dugó pereme működteti.

kleo.GIF
    
(#) LOmmPA válasza Sebi hozzászólására (») Júl 5, 2008 /
 
De én hülye voltam és nem fejhallgatót dugtam bele hanem csak egy vak csatlakozót. Amin még kábel sincs... Tehát a csatlakozó bármely 2 tüskéjének zárnia kell? Az igazság az hogy nem szeretném szétszedni ha nem muszáj mert annyira nem értek hozzá.
(#) lewi válasza Sebi hozzászólására (») Júl 7, 2008 /
 
hali. figyu! honnan van ez a rajz? esetleg a netről? mert én is kerestem sokat, de sehol se találtam... (jo lehet az is, hogy rosszul kerestem) esetleg a rajz többi részét is oda tudnád adni, ha megvan? mert érdekelne
(#) dyler válasza lewi hozzászólására (») Júl 7, 2008 /
 
hali !
nekem van egy kleopatra szervízkönyvem ezt közzé teszem böngésszetek benne nemrég találtam
scannel cucc
(#) bekeipeter válasza tatabike hozzászólására (») Júl 9, 2008 / 4
 
Az elhangolódás megoldására csak egy megoldást tudok. Úgy, ahogy van, a toner rész, heréld ki. Szerezz valahonnan egy kiszuperált Opel Astra Blaupunkt rádiómagnót. Forraszd ki ennek a tunerrészét (egy 5x3,5cm-es fémkeretes álló panel a készülék jobb hátsó részében). Ha ezt megtetted, akkor tedd a következőt:
1. kössed a modul 1-es lábát a 75Ohmos antennabemenet meleg(középső) pontjára
2. kössed a 2-es lábat a fémvázra, lehetőleg az antennabementet test lábára! Mert másképpen zajos lehet a tuner!!!
3. kössed a 3-as lábra a hangoló heszültséget (ezt legkönnyebben a kivett T58 kollektorának helyére kötheted)
4. Ha akarod használni a "Helyi vétel" kapcsolót - bár ez csak parasztkábítás- akkor kössed a tuner4-es lábát össze a modul 15-ös lábával.
5. Adjál egy diódán keresztül ide tápfeszt a T85 emitteréről ide. Fontos, hogy Si dióda legyen (1N4001-4007, 1N4148)
6. A tuner 7-es lábát kössed (ÁRNYÉKOLT KÁBELLEL!!!) az UC21kondenzárok L30 felőli végére (persze a tekercset is ki kell venni előtte!!!)
7. A tuner 8-as lábára kössük az árnyékot, a másik végét pedig az L30 test felőli lábára.
8. Az IC72 kimenetén (10-es láb) állítsunk be 10,5 voltot. Ezt követően az UP56 trimmerrel állítsuk be a skála tetején a 108MHz helyét.
9. A T62-t vegyük ki és a kollektorát testelvük le! Utána az UP60 trimmerrel állítsuk be a 87MHz-es alsó határt.
10 Ha nem sikerülne az alsó vagy a felső sávhatár beállítása, akkor változtassunk az UR57 és az UR61 értékét!!!
11. Cseréljük ki az UF53-54 kerámia szűrőket bármilyen ma kapható 10,7MHz-es kerámiaszűrőre.
12. Ezután keressük meg a rádión a Bartók rádiót, és amikkor halk komolyzenei részlet megy rajta, bekapcsolt AFC-vel próbáljul az UL86 tekercset a leg kellemesebb hangminőségre állítani.
13. Mindenképpen távolítsuk el az UC67-es kondenzátort a T58, T71 és a T62 Tranzisztorokkal és az UR59, 64, 63, 65, 66, 69, 70 ellenállásokkal együtt!!!!
(#) zomatt válasza floatinge hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Ha nem sörétes puskával lőtte szét, akkor meg lehet javítani. Az összes szükséges alkatrészt árulják hozzá...(kb. 800Ft-ból újra lehet építeni, csak a nyák legyen nagyjából ép)
(#) zomatt válasza tatabike hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Én azért először mégiscsak kicserélném a tuneren lévő potikat. Én egy AIDÁt javítottam(ha jól tudom ugyanaz a tuner van benne, mint Cleó-ban), kicseréltem majdnem az összes félvezetőt benne(varicap diódákat nem), a tápban, és a tunerben is, de mégsem akart stabil lenni a hagolófesz. Hűtöttem meg melegítettem, össze-vissza hangolódott, és végül a poticsere oldotta meg.
(#) floatinge válasza zomatt hozzászólására (») Júl 31, 2008 /
 
hali köszike annyira nem nagyon vágom ezt a témát de értek hozzá. ha tudnál valami linket vagy boltot adni az naon jo lenne az ár annyira nem zavar de ha te tudsz 800 kopp végfokot az is jo ha kicsit nagyobb a végfok nekem jo mert ugyis ordíttatom
köcc pá
(#) dolceamico hozzászólása Aug 5, 2008 /
 
Sziasztok!Kaptam egy cleo.-t.és iziben sikerült valamit az egyik végfoknál elfüstöltetni. Nem tudtok Óbuda környékén egy ügyeskezű szakembert,aki meg tudná javítani?
(#) dolceamico hozzászólása Aug 7, 2008 /
 
Sziasztok!Kaptam egy cleo.-t.és iziben sikerült valamit az egyik végfoknál elfüstöltetni. Nem tudtok Óbuda környékén egy ügyeskezű szakembert,aki meg tudná javítani?
(#) Dj hozzászólása Aug 14, 2008 /
 
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy van egy RA6363S-es Videoton rádióerősítőm ami folyamatosan félrehangolja magát.Előre is köszi a segítséget!Dj
(#) lewi válasza dolceamico hozzászólására (») Aug 16, 2008 /
 
hali. én a sajátomat átnézetni, és megcsináltatni rajta ami rossz, egy ismerős által ismert emberhez lett víve. az a naphegytéren van, ahol talán a 75 ös busz végállomása van. a bácsi pont a busznál lakik, és oda kellene vinni. én is terveztem, hogy elmegyek oda, mert egy videoton ra 6350s típusúban szált el az egyik végfok.... majd most megkérdem v mikor h megvan e még a telo szám, és ha igen, akko mejd eljuttatom, vagy ha megenegedi, akko közzéteszem.
üdv: lewi
(#) lapose válasza Dj hozzászólására (») Aug 16, 2008 /
 
Elég sokszor előfordult ezekkel a gépekkel hogy a programkapcsoló és hangoló egység érintkezői eloxidálódnak, egy jó kis kontaktspray csodákat művel!
(#) dolceamico válasza lewi hozzászólására (») Aug 23, 2008 /
 
Szia! Előre is köszönöm!
(#) zsigás hozzászólása Nov 14, 2008 /
 
Sziasztok
Akinek még aktuális van egy bontot videoton kleopátrám,és csak a trafot szedtem ki belöle mert kell máshova,de a töbi része müködik rendesen
(#) Hurka hozzászólása Dec 25, 2008 /
 
Szevasztok!

Valaki tudna információval szolgálni arról, hogy a "loudness"-es vidi 2*5 kivezetésű hangerőpotin mi az a plussz két kivezetés?

Üdv.: Hurka
(#) pintyu válasza Hurka hozzászólására (») Dec 25, 2008 /
 
Helló! Ha jól tudom az a plusz kivezetés ún. mechanikus loudness. A lényege az, hogy alacsony hangerőn kiemel. És ahogy tekered feljebb a potit lekapcsol. Ha a potit szétszeded, akkor látni fogod hogy ez nem más mint csak 1 vagy 2 leágazás.
üdv: pintyu
(#) Tompy hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Üdv
Engem nagyon érdekel a dolog.
Szereztem 1 cleopátrát de a végfok modulok hiányoznak belőle . Elsősorban azok érdekelnek.
Természetesen nem kérem ingyen , megegyezünk.
(#) balázsmaden hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Sziasztok Balázs vagyok.

1 olyan kérdésem lenne nekem is van 1 csodám még az apámé volt videoton ra63 63 s.

és olyan gondom van vele hogy ha hozáérek a power gombjához elmegy a hang. meg ha hangerőt váltok olyan fura sistergést ad a zenéhez.

szerintetek mi baj (ok) lehetnek vele

előre is köszi
(#) Tompy hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Szia
a 6363-as vidinek saját topikja van , írd be a keresőbe.
Ott részletesen kivesézik.
Egyébként a gyári koppanásgátló miatt hallgat el 1 pillanatra , csakhogy ne köpje ki a membránt a hangszóród mikor kapcsolod.
(#) Sebi válasza balázsmaden hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Van benne süketítés, ha gombhoz érsz, ez veszi le a hangot. Potik kontakthibásak, azért serceg, többszöri tekergetés, tisztítás után még jó lehet.
(#) Tompy hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Helló mindenki
Nemrég sikerült szereznem 1 kleopátrát, csak sajna hiányoznak belőle a végfok modulok.
Nem egyszerű megépíteni őket, ezért ha lenne valakinek bontásból az nagyon érdekelne.
Előre is köszi.
Következő: »»   2 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem