Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S
 
Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 43
(#) fzsoo hozzászólása Máj 22, 2019 /
 
Üdv mindenkinek.Ra 6363S hibával fordulok hozzatok.Termeszetesen Fm hibaval.Egyik keszülek hibája hogy az fm modul hangoló feszültsége 30-40 sec utan all be a 11Vra bekapcsolas után.Utanna nem valtozik szépen szol nem hangolodik el.Trimmer ic elko zener cserelve lettek a stabilizáló áramkörben.Másik készülék stereo visszajelzője csak időnként vilagit.Program válltás után par percig ujra program váltás és újra vilagít. Ezen hibák javításában kernék segítséget. Köszönöm.
(#) bekeipeter válasza fzsoo hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
Az FM modul javítását megtalálod a korábbi hozzászólásaim között. A sztereó dekóder beállítása a következő: Fogsz egy frekvencia mérőt és csatlakoztasd a dekóder IC11-es (üres láb a nyákon) lábára. Majd keresel egy adó mentes frekvenciát, ahol a muting is bekapcsol tehát némít) majd a dekóder modulon található trimmerrel beállítasz 19kHz-et. Ez volt a tökéletes (ideális) beállítási módszer.
(#) ONKYOS válasza mustang74 hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
A hideg állapotú elhangolódást, és a bekapcsolás utáni 10-20perc használat utáni elhangolódást is, a hangoló feszültség kismértékű megváltozása, illetve az FM.tuner kontakt hibái, és valamint a tasztatúra érintkezőinek el öregedése, okozza, okozhatja..
Ennek megfelelően a javítást, kontakt tisztító-spray-vel kezdjük, közben elvégezzük a szükséges méréseket, a hangoló feszültség Uh, pontokon, lásd, tasztatúra-tuner, csatlakozási pont.
Ezután a forrasztásokat vesszük szemügyre, a tuner-panel tűcsatlakozókat szintén érdemes megpolírozni, aztán finoman megfújni spray-vel, a tápfeszültség, és hangoló feszültség-mérést bemelegedés után ismételten el kell végezni,.
Ne feledjük el, hogy ez több mint 30-éves készülék, és nem Yamaha tuner, minőségi japán alkatrészekből összerakva.
(#) ONKYOS válasza fzsoo hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
okozhat elhangolódást az alaplemezen található, 10-100nF-os barna kerámia kondenzátor, elhasználódása is, VT. Orion tv-k ritka hibája volt ez, anno a 80-as 90-es években ez.ennél a típusnál is előfordult már,
(#) fzsoo hozzászólása Máj 28, 2019 /
 
Köszönöm a tanácsokat,utána nézek a leirtanak.
(#) magery hozzászólása Júl 25, 2019 /
 
Csináltam egy átvitel tesztet az RMAA progival és meglepő eredmény született. A végfok modulok nincsennek benne. A jelet a végfok 2-es tüskéiről vettem le. Ennek tényleg így kellene kinézni?

6380.jpg
    
(#) magery válasza magery hozzászólására (») Júl 25, 2019 /
 
A magas és a mély potit 1-es állásba állítva már kicsit szebb az átvitel.
(#) magery hozzászólása Júl 26, 2019 /
 
Teszek fel még pár képet a mérési eredményekről. Még mindíg végfokok nélkül a 2-es tüskére csatlakozva, a hangszín potik pedig 1-es állásba. Szerintem egész jó lett. Az frekvenciaátvitel 16Hz - 20KHz-ig csodálatos.
Következő: »»   43 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu